kaffet då.

storhandlade idag. hade för en gångs skull skrivit lista. glömde den i bilen men ansåg att jag skulle komma ihåg allt. det var ju eg bara en sak som var viktig: kaffe. ebba skötte sig ypperligt och somnade till och med i selen så jag behövde inte känna mig nå stressad. men vad kom vi hem utan? kaffe. åhh suck! bara det vi har räcker till i morrn bitti annars kan jag nog spåra ur. ska nämligen till gysinge och inventera i affärn. kliva upp tidigt är man inte riktigt van med nu när vi har semester.

var förbi antikvariatet igår och a frågade så där i förbifarten om han hade nå singstar. å visst.350 kr. för 2 mickar & 2 spel (vi har mickar). svenska hits & 80-talslåtar (wihoo!). så jag kunde ju inte låta bli.....har nämligen sett att det är 2 mickar ute på tradera som är uppe i 310 kr nu. så jag ska sätta ut våra så kanske man nästan kan få tillbaka pengarna. hihi. vi hade sångfest här på kvällen jag & a. 80-talslåtarna hade man ju inte en suck att hänga med på å grannarna hade nog inte nån god natts sömn. ebba däremot sov alldeles ensam på övervåningen för första gången. ska väl snart börja med egen säng åt henne....fast det kommer nog bli läskigt för mig!

kattkalas.

igår fyllde lillkissen gizmo(nster) 2 år & på lördag fyller storkissen ville 4 år. det firas med att de äntligen fått en ordentlig klösmöbel. fint & dyrt till världens bästa kissar. kanske hade önskat annan färg än beige men jag tror jag gillar den...den ser så mjuk ut. tunneln som går rätt upp mellan våningarna kan de klättra i.

buskissar


å så har höstvädret börjat. kan man sitta inne är det rätt mysigt. men det känns ju inte som att sommarn kommit igång än jö. ebba & jag har vart och träffat emmy & meja på stan idag. åt & fikade på selmas. tycker det är lite dåligt med fikaställen i den här stan där man lätt kan ha med vagnen. å dåligt med ställen med skötbord eller där man kan amma....men det är ju sandviken å. har jag fel så upplys mig! efter vi vart på selmas & ebba bjudit meja på en blå tuggummikula gick ebba & jag vidare och hälsade på hos helena en liten stund!!

rödluvan uppklädd för höstrusket

onlineshopping.

andreas är i torsåker och vinner pengar. vilket är bäst för honom för nu sitter jag å internetshoppar. typiskt! ebba sover så gott & postorderföretagen lockar med gratis saker om man handlar av dem! men höstkläder kan ju faktiskt behövas.

vi har kommit igång med internetförsäljning igen och satte ut en annons på blocket idag. andreas hjärna har väl glappat lite idag...han har liksom vart lite flummig. satt å kikade när han skrev annonsen om soffan.

"skinnsoffa och tillhörande familj med några år på nacken..."

jag skrattade och skrattade och han fattade noll. men till slut gick det upp att han försökte sälja iväg hela familjen för 2000:- i stället för en fotölj. föreställde mig hur det skulle se ut....vi sittandes i soffan i ett annat hem. som att vi skulle vara del av inredningen.  

stieg.

verkar som att folk läst män som hatar kvinnor.

har läst ut den nu i alla fall. gick fort & den var bra. skulle bli en jättebra film om man tonade ner fröken salander lite. men efter den tyckte jag att det var nog. känner inte alls för att läsa nästa. men jag kanske ändrar mig när jag väl kommer in i den.

ja. annars har vi tittat på the prestige. fast inte jag för jag sov i stället. friidrotten har det vart lite dåligt med. igår var vi på ljungan och grillade fisk. gotti. gick förbi å tjuvkikade på ett hus vi vill gå på visning på. sen åkte vi till oss och buzzade. ebba var på topphumör nästan hela dan. var nog för att hon hade namnsdag & fyllde 11 veckor lillplutten min! det verkar fortsätta idag. nu ligger hon och toksprattlar i sitt gym & tittar på tv.

oprofessionell.





...somliga vet att dom är starkare än andra
somliga älskar att slå sönder en vit tandrad
somliga lever för att pina varandra
innerst inne är vi likadana
jag tror att människor gör så av gammal vana...



smålandssemester.

jaha lite semesteruppdatering nu då efter att varit hemma ett par dagar. lillfröken är lite orolig & kramig så det är lite gnälligt men det är ju mysigt också när hon vill gosa.

åkte till fliseryd på måndagen. stannade för lite frukost i södertälje på en mack. sen tog vi ett till stopp i norrköping för att ebba skulle få sträcka på sig lite och sprattla loss i vagnen. gick och våldsgästade hos
ante som turligt nog var hemma!! skoj att överraska så där & gott med kaffe. sen fortsatte vi ner till farmor lillemor & nori som hade ett jättefint & stort hus med massa mördarsniglar i trädgården.
        
hemma hos ante.    lyxkärran & rishögen.
på tisdagen var vi till oskarshamn och till campingen där farmors husvagn är uppställd. hur mysigt som helst och rätt fint väder. jag älskar verkligen klippor och skulle jättegärna bo vid havet. man blir så lugn & mår så bra.
   
vid havet.                    i oskarshamn.          hemmas hos farmor.
onsdag blev det en liten längre resa till öland. stannade först vid kalmar slott. sen åkte vi över till öland och borgholm. stannade till vid solliden & ruinen men gick aldrig in nå. traskade runt i borgholm i stället och letade på en annan ruin som hette gråborg. var inte världens finaste finaste väder.

tröttis.                 finlunch.                    sötunge!         
på torsdan åkte vi små åksjukevägar för att ta oss till kosta. var en älgpark efter vägen med två parkeringar smockfulla med tyska bilar. trodde man bara sa att det baaara är tyskar som gillar älgar. och och vi såg massvis med turister av olika nationaliteter under hela veckan men de andra var visst inte så intresserade av de stora djuren. i kosta hade de även ett stort klädoutlet men det resulterade bara i en brun kofta till hösten. lite glas köptes det också.

på fredagen umgicks vi lite med lillemor & nori innan vi åkte vidare mot jönköping & john bauer hotell. hann träffa carola en lite sväng till och med. skojs skojs. var ju över ett år sen. fick även träffa en liten whiskasgrå 9-veckors kattunge.

carola & ebba.        lizzy.
lördag innebar visingsö. ebba åkte för första gången färja som passande nog hette ebba brahe. kunde inte ta över bilen när det var så mycket folk. var medeltidsmarknad och en massa mysiga såna saker. ösregn till en början men man torkade ju upp. gick ju inte å köpa paraplyer heller...de påstod att det inte fanns såna på medeltiden...men jag köpte en fanta å inte vet jag om det fanns då heller. självklart köpte vi polkagrisar i gränna!

visingsö.
mysigt att bo på hotell var det och ebba sov alldeles utmärkt. var en mysig semester. men särskilt utvilad kan man ju inte säga att man blev. men vad gör det! får tacka farmor & nori för att vi fick bo där och till och med få hemlagad mat! lyx!

ps3.

i vintras började jag tjata om ett ps2 men det blev aldrig nåt. andreas har ett xbox men det är så tråkigt. ville ju ha roliga spel som singstar...som jag aldrig provat iofs. så efter en relativt billig semester satte köpbegäret in hos sambon (å jag bromsade väl inte upp det hela..) så vi var till valbo igår och köpte ett ps3. dyrt: jo visst! men det blev ju ingen utlandssemester i år så vi kunde ju få spendera lite pengar på nöje. dessutom är vår dvd trasig så nu behöver vi inte investera i en sån heller.

köpte mig ett sing star och fick med andreas så vi satt och sjöng till halv 2 i natt. ebba sov i lugn och ro trots våra ilskna toner! fast sitta uppe så där på nätterna är ju lite halvdumt när bebis vill vakna halv 8. kul är det iaf!!

hur kan de veta?

efter att läst rekomendationer hos både sandra & anna så var jag ju tvungen att kolla.....

last.fm

var bara att skriva in him eller in flames (oki du får välja själv då...) så blev det bara bra musik. slipper jag sitta å ladda hem olagligt & sen göra en lista på winamp som jag lyckas fippla bort på en gång. dessutom kan man lätt välja efter vilket humör man är på. toppen att ha när man sorterar semestertvätt....

ebba drar söderut.

..nä inte som en flyttfågel. bara på semester en vecka. hon antar att man åker söderut till solen & värmen och har därför endast packat dessa:

så jag har väl fått packa i lite mer nödvändigheter åt lillfröken då. vi sticker till oskarshamn - fliseryd i morgon till ebbas farmor. stannar där och gör lite dagsuflykter som till öland. på fredag åker vi vidare till jönköping och stannar till söndag. ska till gränna & visingsö och kanske kan jag hinna träffa carola en liten sväng å.

katterna stannar hemma och vaktar huset tillsammans med en kattvakt....so don't even think about it....

fel bil.

igår var vi ut och åkte en sväng och kikade på lite hus och åkte lite gator man aldrig åker annars. stannade på ok i björksätra för att tanka & köpa korv. var en bil som stannade bakom och tankade och frun (ok..jag vet inte om de var gifta då...) som satt i bilden bakom såg mig för jag satt å stirrade lite (trodde det var en gammal väns föräldrar). karln gick in och betalade och andreas var där inne.

när den där karln kom ut igen gick han rätt fram till vår bil och öppnade dörren och började sätta sig men for snabbt ur bilen när han insåg att hans fru förmodligen inte förvandlats till en liten bebis.....jag satt i baksätet och gapade som ett fån & tänkte att han borde väl upptäcka att det är fel bil så jag hann inte ens säga något. han lommade bak till sin bil och jag hörde att han sa "fel bil" till frun som satt med ansiktet i händerna och höll på skratta ihjäl sig (hon visste ju att jag satt där dessutom). och jag kunde ju bara göra lika...flinade lite åt henne när de åkte förbi sen...hon mobbade nog honom resten av dagen stackarn...var ju inte ens lika bil.

nycklarna satt ju i så hade han vilja bytt så hade det bara vart att köra i väg & fått en saab. en 26-åring & en 2-månaders bebis!

allt är bara.

..du du du....ibland...

lite då och då ler lyckan mot dem som mest förtjänar det...och det gör mig så glad!!!!

min kära soffa.

men om det är nå varmt & klibbigt då! 28 grader i vardagsrummet & i sovrummet vill jag inte ens veta hur varmt det är i. hade fläkt i natt iaf. men jag svettas ju extra mycket nu å i morse när lillfröken åt frukost när det är som allra varmast för hon ligger mot min kropp går andreas upp och stänger av fläkten för han blir "lite konstig i näsan" å så mumlar han om nå konstigt och somnar om....suck!

igår tog a hjälp av sin far och hämtade min gamla ektorp 3-sitssoffa & var till gävle och hämtade en 2-sits som jag hittat på på blocket. vi hade vart till ikea tidigare på dagen och köpt ny klädsel - vallsta. och som vanligt när man är på ikea hittar man mer...lampa till hörnet som blev över nu när vi slipper hörnsoffan - skyar. hylla att ha handdukar på i badrummet - lerberg & ett bord till myshörnan i datarummet - rian. så nu börjar vardagsrummet ta form här...med lite tavlor & nya gardiner & så så kommer det bli riktigt mysigt här!! visserligen är jag rätt trött på bokhyllan & tv-bänken å det men men...det kommer det å....

invigde sofforna igår med att ebba bjöd hit sin mormor för att se
happy feet! bra rolig film var det!! vi åt mat från milano också...min nya favorit kycklingkebab med ris...ebba fick 2-månaderspresent av mormor också en söt burk och lite kläder. idag fyller hon 2 månader alltså lillgrodan min. grattis grattis. att man kan älska någon så mycket på så kort tid (jaja + 9 månader också då)!!!

solstorm.

i alla fall för några dagar. åkte till anna vid 11 igår. gick till mackmyra och satt och njöt av vädret. anna hade med sig lite fika dessutom! gick förbi köpis och sen till anna. kom inte hem förrän 16. härlig dag!

idag har vi vart till farbror doktorn med ebba på kontroll. allt såg toppen ut! å 1,72 m kommer hon att bli..iofs kan han ju inte säga hur det kommer att bli men längre än mig kommer nog min lilltös bli. åt glass på stan sen & träffade på mamma. övriga dagen har vi spenderat på baksidan på en varsin solsäng eller ja inte ebba då..hon har sussat gott i sin vagn. jag har jagat ett gäng myror och sagt ett gäng fula ord om tvestjärtarna....ibland är det bara så skönt med sommar!

läste ut solstorm av åsa larsson i morse...mycket bra...nu måste jag läsa fler av henne. a har köpt stieg larsson-böckerna så nu ska jag nog som resten av sverige ta mig an dem.
image90

ledig vecka.

den här veckan har det vart mycket omkringresandes. men inte så långa sträckor. ebba har fått upptäckt gärstrikland. har vart hemma och jollrat en del och kikat på lite film apocalyptodie hard 4.0. med en sån liten bebis kan man inte ta sig till bion så då fick bion komma till oss (bara den här gången...looovar...hihi). bra filmer var det iaf!! även om apocalypto var väldigt...brutal....ebba har nu under sina 8 veckor hos oss sen alla 4 die hard-filmerna och tycker det är så här roligt...

i söndags var vi och hälsade på världens sötaste klara som som hade blivit tre dagar. var sån jätteskillnad på dem. kändes det som i alla fall. fattar inte att ebba vart så liten. bara 7 veckor tidigare. klara tittade en massa på oss också. kommer inte ihåg att ebba hade ögonen öppna så mycket. säger som alla andra att det är läskigt att hålla i en bebis. kommer inte alls ihåg hur man gör. haha!! bara för att ebba är stadig i nacken. det viktigaste när man träffas för första gången är av bilden att döma...att mäta fötter....

i måndags var vi till åmot och lånade takräcke av gammelfaster & co. finväder var det! i tisdags var vi till hammarby och andreas badade. måste ju lägga in ett bildbevis. kan ju inte vara en sån vanlig aktivitet den här skruttsommarn inte. kallt var det i vattnet i alla fall..

åkte till hamrånge på kvällen och grattade min kusin kajsa!! sen hem och kollade på midsomer....i onsdags åkte vi söderut till hedesunda och hämtade takboxen och sen till gysinge och hälsade på i affärn och levererade lite kaffe. fick se mammas & pappas nya lägenhet också. igår var karin hit och hälsade på några timmar. alltid så skoj att träffa henne!! fick blombud på kvällen av karln min...inte vad att bli bortskämd med såna söta överraskningar!

sen var helena hit och hälsade på en sväng också!!! tog en promenad på kvällen förbi mcd och köpte milkshake. var hemma vid 22.30 så då blev det läggdags. ebba sov från 23-7. ska det vara så...ska hon bli en stor tjej redan. ikväll ska vi hälsa på klara igen!! 

världens sötaste dräggelbebis!