roadtrip.

idag har brudarna i familjen vart på en liten roadtrip. biltur & the killers. måste ju prova vad vi kan själva nu när pappan börjat jobba (åsså skulle han få sova ut i lugn och ro). först tog vi en kort sväng till köpis. var 50% på "våra" handdukar på hemtex så jag köpte ett varsitt badlakan åt mig och andreas. hittade också ett par skor åt mig. har ju ett gäng men kan inte ha dem så där toppenbra. fötterna har minsann blivit bredare (som om det inte var nog innan) så på många skor krävs en storlek större. sen åkte vi vidare till gysinge och hälsade på mormor & morfar!! åkte hem till 15 så hon hann träffa sin far lite efter han sovit klart och innan han började jobba igen. tråkiga natthelger!!!

semesterplanerna börjar ta lite form ska nog bestämma lite mer i veckan. hade precis pratat om att bo i gränna någon natt och åka över till visingsö när jag läste helenas kommentar. mycket roligt!

nu är det då otroligt skrikigt här...måste vara tråkigt att vara bebis!


midsomer murders.

åh. måste ju förstås påminna om att man bör titta på "morden i midsomer". det är den absoluta sommarfavoriten! började för några år sen med att det absolut inte var nåt på tv och det slökikades på det. man kunde ju inte tro att en deckarserie som utspelar sig på den engelska landsbygden och visas på svt 1 skulle vara nåt. men det har blivit sommar för mig! eller för oss. sååå mysig serie.. som små filmer varje gång. kl 21 på tisdagar (efter allsången om man är en riktig svenssonfamilj!).

fire walk with me.

haha. tokigt att pryda folks kylskåp. vad jag vet nu 3 stycken. å jag som verkligen ogillar den där bilden. känns i alla fall konstigt. jag som alltid haft folk på mitt kylskåp. ibland när jag tänker på ebba så känns det också tokigt. att hon är våran alldeles egna lilla plutt. och trots att en massa saker känns jobbiga på grund av henne så är hon det jag lever för. hon och andreas! kan tycka att saker blir så komplicerade och jag funderar om jag var redo men så kommer jag snabbt på att det är jag. det är det här man lever för!!

idag har vi haft det så mysigt. det har inte vart en enda person här. bara vi tre. ebba sov i vagnen på baksidan & andreas grillade & jag planterade om lite blommor & vi fick äta i solen i lugn och ro. sen har vi legat alla tre på madrassen och tittat på
"fire walk with me". har köpt twin peaks-boxarna också äntligen. ska vi se hur mycket jag vågar se...kommer väl drömma om bob redan i natt.

minnen till twin peaks med ante & virre. fast jag fegade ur på slutet. bodde ju faktiskt själv då!

håller på planera en liten bilsemester. så om någon har nå bra tips på saker som rör de östra delarna & lite inåt landet och ungefär ned till oskarshamn så är de välkomna!
gillas: slott & ruiner. andra sevärdheter där man kan ta med en liten bebisrackare.

vill också ha.

idag lyckades vi äntligen ta oss ut på en promenix. härligt i solen. gick och hälsade på helena & jonas i nya huset och jag blev helt kär. ja..i huset alltså & trädgården. helheten. precis så där som jag också kan tänka mig att bo. toppenköp måste jag säga!!!! jätteavis är jag...hoppas vi kan hitta nåt som känns så där bra nån gång!

igår var danne & anna här och hälsade på. skojs!! de införde en ny sysselsättning här hemma. alfapet på internet. ebba fick jättefina kläder! och ett par till solbrillor...killars favoritpresent tror jag! hon kommer bli en ritkig tuffing!


bra namn.

snart ska jag titta på jamie´s kock. de ska då alltid döpa om filmer och serier till konstiga saker men det här enkla programmet tar väl priset. bara säg det högt så hör man väl....kunde låtit engelska namnet jamie´s chef vara kvar kanske!

dessutom har man väl ingen ´ på svenska va?!

vår midsommar.

tack för en trevlig midsommarafton!! speciellt till s&s som fixat en massa roligheter och god mat!!

ebba skötte sig exemplariskt & var så söt i sina midommarkläder. jag älskar mitt lilla knyte så!! skoj att hon fick träffa den delen av släkten lite grann också och sitta i gammelfarmors famn. jag började dagen med huvudvärk och det fortsatte så men inte så fasligt. blev dock supertrött en stund där och var inte med på alla tävlingar. men som vi vet så är jag väl inte den som gillar sånt så mycket måste få ebba att bli olik mig. var karaoke i källarn när det blev för kallt för altanen. vid 23 var det dags att ge upp dock medan prinsessknytet sov gott. inte samma fart på folk som förra året...men hur toppar man det!


vi


mam & bebis

idag är jag bakisseg utan att vara bakis förstås...suttit i soffan mest hela dagen. funderade på en prommis men det ser rätt ruggigt ut. sump var här och hämtade andreas för nån timme sen. de skulle på inflyttningsfest i hammarby (kanske inte den vanligaste företeelsen där) å ev till parken då. får se hur länge han tänker vara borta. så länge han håller vad han lovar så gör det inget att ebba & jag myser själva ikväll!!

en sak en nybliven mamma med till och från dåligt självförtroende inte vill höra tillsammans med en klapp på tjockmagen är: "säkert att det inte är en till där inne?". ibland kan jag ignorera sånt...ibland inte....



 

midsommar.

tänkte bara önska alla en trevlig midsommar!!!

vi ska åka till andreas pappa och fira där som förra året. blir nog lite skillnad för min del men det blir nog mysigt!
önskar egentligen lite mer tid så andreas & jag kunde fira vår treårsdag tillsammans med ebba på stället vi förlovade oss! det skulle vara min dröm....men är det fint väder någon dag här så kanske vi kan ta med henne dit ändå. det står ju faktiskt 25/6 i ringarna. skulle gärna firat i stugan också.....som när man var liten och åkte till ön med favoritfarfarn!! fint väder har vi fått idag iaf!!!

hur som helst: grattis till oss som varit tillsammans 3 år! älskar dig!!

vad ska ni göra för mysiga midsommaraktiviteter då?

solsken i regnet.

efter gårdagens mutter fortsatte tröttheten. kändes som att hon aldrig ville sova & när jag vaknade i morse trodde jag att jag sovit max 1 minut i natt. drömmer en massa knasiga grejer. vaknade igår natt av att jag gick i sömnen. stor omställning för mig de här tror jag....

men sen har dagen inneburit solsken (trots regnet ute). fick paketet från la redoute i postlådan i morse och den toppen jag hoppats kunna passa till midsommar var alldeles utmärkt. dessutom ett till linne som passade finfint. åkte till min mormor och visade upp knyttet och jag tror hon blev väldigt glad över att vi kom. ebba sov gott i gammelmormors famn jättelänge!!

drog oss vidare mot valbo och jag hittade ett par svarta 3/4-byxor (ja visst i gigantisk storlek men jag bryr mig icke för jag har nåt att ta på mig!) köpte presenter & skor till mig & andreas. strumpbyxor var det enda ebba fick men det räcker bra. kära nån jag HATAR barnkläder! de är alldeles för söta & det finns alldeles för mycket. tur att man kan behärska sig lite! (sandra inge mer tips om bra sidor på nätet för det är livsfarligt bokstavligt talat. lär ju inte ha pengar kvar att föda oss själva på til slut. hihi). detta stycke inser jag nu understryker karlars prat om att vi kvinnor mår bra så fort vi får köpa nåt märker jag....men så får de va då!!

nu är pappan och spelar fotboll och vi väntar på att mormorn ska komma hit och hälsa på. i morgon ska vi till bvc och väga & mäta prutten får se om allt är som det ska. sen ska hon få träffa sin farmor för första gången. tråkigt att hon bor så långt bort. å sen är det kalas för faster anso fyller år.

tack alla söta vänner för peppning!!!! skönt när man får lite såna där nedåtstunder.....

gnällkväll.

idag höll sig vädret lite fint så vi kunde ta en promenix ner på stan & fixa lite saker. som vanligt nu för tiden tar allting extra lång tid känns det som. var skoj iaf för vi hann träffa på lite folk. suger åt mig av all social kontakt jag får utanför våra väggar. så skönt att höra om andras liv. vad de pysslar med! tro inte att jag inte trivs hemma med min kära familj inte. för det är det bästa nu att vakna upp varje dag med dem. vill aldrig att andreas ska börja jobba igen. känns skönt att det är sommar!!

har inte kännt mig på nå topphumör ändå idag. har inte ett par byxor att ha. inge shorts eller 3/4-byxor. det enda jag kan ha är mammabyxor och jag verkligen hatar dem. kände mig mest deppig i mina mammajeans & gula topp när man kunde se magen välla över. å det värsta med detta gå till annonsbladet för att fotografera sig. fick se bilden i kameran och det såg bra ut trots att lillan var lite muttrig. men sen när jag såg kortet hemma så ser jag ju hur illa jag ser ut! usch va surt allt har kännts...trots att jag inte vill något annat än att vara hemma med min lilla skrutt. eller åtminstone tillbringa all tid med henne så känns det drygt när andreas blir bjuden på en massa fester hit & dit & kan åka iväg & spela fotboll eller kläcka ur sig "mm öl va gott.....var inte så längesen jag drack men det känns som det skulle vara kul nu". ja men va fan gört då. trött trött å trots att jag sover ganska många timmar per natt så måste jag vakna. det måste inte han. jag känner mig mest som två individer.

nog gnällt om det. det är inte så illa ställt som det låter men det måste ut. för allt är inte en dans på rosor bara för att man fått världens underbaraste varelse att älska! dessutom finns det andra som jag fäller mina tårar för idag.....så tråkigt!


fröken shopping.


dett är vad jag shoppade för mina första pengar från mormor & morfar. riktig expert på att hitta vrakpriser! än så länge är det mest mamman & pappan som tycker detta är roligt. men jag lyssnar & tittar faktiskt lite jag också!
(kanske ska tillägga att hon inte sitter i babysittern än. bara provat nån kort stund. som för fotografering ;) )
 
sen blir man så här trött!


1 vecka.

ja..nu har en vecka gått med vår lilla plutt. vilket fantastiskt liv man har! ingen av oss tycker någonting annat är särskilt viktigt. bara bara ebba. bara bara vi tre tillsammans!

lite sömn. svårt att amma. tröstlösa skrikattacker. men de är bara få stunder. resten av tiden bara flyger förbi och man mår utmärkt. hinner inte göra nåt vettigt. slänga i lite tvätt ibland & försöka få i sig lite mat. lite halvkoll på omvärlden när man får tid över. att göra något som att komma i väg på en promenad eller åka i väg någonstans kan ta 3 timmar. sen när vi får ordning på någon sorts dygnsrytm kanske jag & ebba kan få bli promenadkompisar med folk vi också =)

haft lite besök i veckan. självklart träffat släkten. å "moster" lina & "farbror" björn. virre var här igår. skönt att prata en massa annat som händer än bara bebis. åsså var anna här igår och fick stå ut med skrik & skrik! idag har vi vart till gävle på shoppingtur. hämtade ut sittdelen till vagnen & var och köpte babysitter & ett gym för pengarna hon fick av mormor & morfar. nu har vi vart på 25-årsfest också. ska börjas i tid. fast vi var bara där en väldigt kort stund för att gratta emmy!! världens sötaste meja fick hälsa på ebba. hon hade konstaterat när hon sett bilden på ebba att "anki måste nog bära henne för hon kan inte gå än". så sött tänkt av henne....

min syn på förlossningen.

vaknade 1.30 natten till lördagen och kände den där dryga känslan jag haft ett tag. kass i magen eller hungrig. försökte fixa till det men det envisades med att återkomma hela tiden. så jag tog lite tider och insåg att det var mellan 3-6 minuter emellan. så vid 4 ringde jag till förlossningen. hon bad mig ta en till alvedon och lägga mig. fick komma in om vi ville men hon sa att det nog skulle avta. gick och la mig & väckte andreas som genast började ta tid. vid 6 när det var 3 minuter mellan så fick han ut mig i bilen. trodde inte riktigt det var sant och var helt säker att de skulle skicka hem oss igen. försökte övertala mig det hela vägen i bilen. när vi kom fram avtog värkarna och jag ville vända. men vi gick in. tyckte inte andreas behövde ta med bb-väskan in nå men han gjorde det. fick ligga med ett gäng grejer kopplade på magen för att mäta värkar och bebis hjärtljud. låg ett bra tag och det hann bytas personal. var öppen 3 cm och vi fick välja om vi ville åka hem eller vara kvar.

valde att stanna och eftersom vi typ var ensamma där så fick vi lyxsal 2 med ny fotölj. konstig väntan när man inte visste hur lång tid det skulle ta. men värkarna gick rätt bra att ta sig igenom. vid 9.30 var jag öppen 4 cm. började föreställa sig hur lång tid det kunde ta då!! fick på mig snyggaste sjukhusutstyrseln men tacksam för det för det var bekvämt! måste upphöja de där nättrosorna till skyarna! jaja värkarna ökade i smärta och det kändes rätt outhärdligt och vid halv 12 bad jag om ryggbedövning. tog sin lilla tid men sen var man kopplad till dropp & bedövningsgrej. tog sin lilla tid innan narkosläkaren + hans praktikant kom och jag trodde nog jag skulle dö innan. detta var nog det enda jag var nervös för. bara för jag sett slangen innan som de skulle sticka in i ryggen och tyckt att den var läskig. gick dock bra. det tryckte men jag var ju bedövad.

sen kom jag till himlen när ryggbedövningen började verka. sov mellan en del värkar och kände bara ett litet tryckande. härligt! andreas var med mig hela tiden och vi satt och pratade och timmarna bara susade förbi hela dagen. minuterna mellan värkarna kändes långa men timmarna gick fort. toppen! ny personal och ny fart på det hela vid 15-tiden. då togs det hål på hinnor och jag fick dropp som skulle påskynda. nyponsoppa var fantastiskt gott! sen började det bli jobbigt men ändå kände man att det var nära. var två som hjälpte till en barnmorska och en undersköterska. ingen uppfattning om hur lång tid krystvärkarna kan ha tagit men allt hände inom en timme och kändes inte som en smärta. bara som ett drygt tryck som att bebis skulle komma ut i fel hål. den ena stod och tryckte upp en syrgasmask i ansiktet på mig mellan krystningarna och henne hade jag kunnat klubbat ihjäl om jag orkat!! kändes som att jag inte alls fick någon luft av det. mest som att hon ville kväva mig. var förbannat drygt när huvudet var på väg men sen kom hela bebisen fort och lades på min mage och det var svårt att fatta att det var sant. att det var klart. 

då kom tårarna. lättja glädje och stolthet av vad jag hade lyckats med. eller vi. vad vi hade lyckats med. andreas har vart lika delaktig han också och var fantastisk att ha med sig på förlossningen. visste precis hur han skulle behandla mig - mest med att bara vara tyst och vara i närheten. andreas fick titta vilket kön det var och klippa navelsträng och sedan vara med vid temp och lite annat sånt. själv hade jag viljat klubbat ihjäl den andra som skulle trycka på min mage. vilken jävla dryg människa =) men ut kom moderkakan och vi tittade tom på den. var det äckligaste jag någonsin sett i hela mitt liv men ändå brydde jag mig inte alls om det. kändes tufft att se vad hon legat i. lite syning och sånt pyssel sen fick vi mysa.

de kom in med en bricka med fika & flagga. och bebis som nu blivit lilltjejen fick ligga i en liten säng och titta. började diskutera namn och lilltjejen blev då en ebba! ebba som jag i så många år sagt att jag viljat att min dotter ska heta. men under tiden nu har det inte ens funnits med i bilden. men nu såg vi direkt att det var hon.

ebba - född 070609 - 18.29 - 51 cm - 3650 g.

fick vid 22.30 åka säng upp till bb där vi möttes av inger. min gamla klasskompis mamma. fick sal 24. ett enkelrum med två sängar. för självklart fick andreas stanna kvar med oss.

några bilder på ostkrokens första dygn.

 en halvtimme gammal

 björnkramar pappa på bb

 min första nalle fick jag av pappa

 på första bilresan

ebba.

äntligen har hon kommit vår lilla älskade EBBA!

070609 kl. 18.29 kom en liten tjej ut 51 cm och 3650 g.

har inte lagt upp några bilder än men jag lovar...det kommer! och förmodligen massa mer info...lite tydligare berättelse finns
här! min älskade andreas som fixar allt. världens bästa!!

stort tack till alla som funderat och brytt sig och grattat och ställt upp för oss!!!!


slöa i skuggan.

har vart å köpt mig en solsäng äntligen! var med anna på jysk igår och hittade en sån som jag tjatat om ett tag och 299:- kunde den väl vara värd. så jag tog med andreas idag och köpte oss en varsin sån. har invigt den i skuggan (undvikt solen idag!) på baksidan en timme nu medan katterna fick vara ute och a åkte och snickrade tak hos sin far. ska åka dit senare jag och få lite grillat!

annars är det väl rätt roligt att högen är "den fejkade henrik lundqvist" som
aftonbladet & expressen skriver om idag. haha...vet inte om filmen är så mycket att bli arg över. men folk verkar gilla att gnälla på youtube. de är väl avundsjukan som gnager...

nä om man kanske ska ta sig en dusch då så jag inte luktar skunk när jag ska i väg sen....

gnälligt idag.

nu får det vara nog. ge mig ett moln. ett radhus med dräglig temperatur. eller min bebis. för jag fixar inte det här. mitt humör fixar det inte. det spänner och gör ont när jag böjer på lederna i fötterna och fingrar. och jag kan knappt hålla i ett glas för att händerna är så svällda. jag har ett par skor jag kan använda å i morse fick jag inte på mig dem när jag skulle hämta tidningen. känslan i kroppen är absolut den värsta jag någonsin vart med om!

så nu har jag gnällt av mig. tyck inte synd om mig. men säg inte heller att det kommer att kännas som att det var det värt. för jag fattar det själV. vill bara vara lite ömklig. jag har inte ens nått bf än så. dock riktigt härligt med det här vädret för alla som tar studenten och börjar sitt nya liv idag!

undrar om man fått nå skojs post då som kan lätta upp min härliga sinnesstämning lite. en kopp kaffe kanske. å operation övertalning. för så länge bebis ska hålla sig så här nära mig får den skylla sig själv om jag tjatar om att den ska komma ut! å att jag petar å trycker på den lilles fossingar för att vara lite extra dryg!

har beställt lite linnen från la redoute. hoppas det kommer snart och att jag kan ha dem. behöver lite somriga kläder och det var rea. kan man ju inte låta bli när man sitter så här vid datorn och är uttråkad...inte mycket som slår att få ett paket på posten inte. eller hur? 


kurragömma.

va har hänt med sverige som spelar så här rolig fotboll? och gör mål på det här viset. skojs!

måste bara lägga in den här bilden andreas tog på mig förra veckan. gissa vad som gömmer sig på andra sidan?! inte kan man tro att det är en gravidomage i v.39 va? sen att jag är lite bredhöftad ut var en annan sak..behöver inte kommenteras!

varmt varmt varmt.

puh! jag som har svårt för värme....det här är ju helt olidligt fast samtidigt underbart också. men de här dagarna har jag mest känt mig formad som en amöba...blobbar omkring och duschar ett par gånger per dag för att bli en människa igen.

igår vart jag en glassmonster igen. andreas & jag var ner på stan och åt lunch på napoleon. köpte nya smaker till soda streamen. passion banana & lemon fresh + vår favorit pink grapefruit. somriga smaker! hann med en slush också innan han skulle jobba. cyklade hem för att nästan på en gång återvända till stan för glass på selmas med helena & sandra. åsså kom annika & isac.

har spenderat ett par timmar av den här dagen med mamma på hennes altan. cyklade dit och fick mat och fika och sällskap! så trevligt när hon är ledig och befinner sig på hemmaplan. inte ofta alls det.

nu blir det väl till att titta på fotboll och längta efter jordgubbar som jag är så sugen på! tanken att sätta sig i skinnsoffan i ett vardagsrum där temperaturen ligger på härliga 29 grader kanske inte känns så lockande....hoppas de skaffar markiser snart!

upphittat.

fick avnjuta kaffe & glass iaf eftersom jag hittade madrassövergdraget och äntligen fick tvätta det. hade ramlat ner lite knasigt bredvid tvättmaskinen. jag hade letat bakom. hann till och med kika i frysen under mitt letande. ja jag vet...men i mitt förvirrade tillstånd så verkar jag kunna lyckas med det mesta....

blev så glad över att jag lyckats med det så jag fick lite energi till att inte gnälla på en massa saker. så jag tog mig i kragen (svårt när man har linne på sig) och städade bilen. dammsög den & torkade rent. bara utsidan kvar då. sen blev det till att sova 1,5 timme.

pratade med virre åsså kom mamma förbi med en glass! vilken lycka för ett glassmonster som mig!! så nu har jag fått prata bort nån timme med henne å...kanske borde äta nåt.

v.40.

idag är en dryg och besvärlig dag då man kan börja gråta över allt. tom över att råka gå in i andreas med foten så man blir galen över att tårna är stora och knöliga. har haft 3 gråtattacker hittills och kl är bara 14. haha. kära nån. emmy frågade om jag ville komma till kungsgårn å leka med dem i solen. men jag håller mig hemma....tungt och ryggen kan eventuellt gå av om jag gör nåt (känns som det ju!). gnäll gnäll gnäll!

andreas åke nyss till jobbet. åt ute på baksidan innan det. quornfilé. bulgur och en röra med wookgrösaker och turkisk yoghurt & lite kryddor. somrigt & gott!!!

var hem till l&b igår och hade tur att få grilla där för det skulle de göra precis. vill också ha hus och en sån där mysig uteplats!!

nu måste jag nog gå och snoka reda på ett madrassöverdrag jag har förlagt..både a & jag har letat.......hittar jag det får jag glass & kaffe som belöning! hittar jag det inte måste jag nog trösta mig med det ändå.....

grattis carola!!! blir nog ingen bebis på din födelsedag tyvärr......får hoppas på i morgon. isf får h*n ett bra personnummer: 070605!

3/6.

ingen bebis i sikte......kom ut nu då!!!!!!! ok. det är ju en vecka kvar.....

katja & emilio har vart här på besök. det är skitvarmt ute och jag lider....nä...kanske inte...det är ju faktiskt härligt så länge jag får vara på min baksida i mina fulshorts & linne. kommer få stans snyggaste solbränna förmodar jag.

var med anna till gävle igår. planen var tatueringsprat men det blev lite shopping på hm å sen hem igen när han nu inte var på plats på sitt jobb. åh nu har
lush öppnat i gävle också. så bra nu när jag inte passerar sthlm central ett par gånger i veckan längre. älskar deras massagekakor och hårshampon..å allt annat också! jaja sen blev det hem och sova en timme för mig innan pojken kom hem. åkte till ljungvägen och fick lite mat innan det var dags att återvända hem för att se sverige-matchen (tack för tipset anna. vi fick in 9:an!). underhållande var den iaf!
 
snart kommer kärleken hem från jobbet. ska nog ta och trakassera nå stackars människor. kanske b&l om de är hemma...eller bara ta en prommis.

datum.

tills jag orkat kolla om och isf hur man lägger till datum kan man klicka i kalendern till vänster på de datum med streck under. de är de dagar jag skrivit. fiffigt värre va! dock ingen tid....