dagar.

uppdatering om vad som händer:
jag & ebba leker hela dagarna. annars är det en massa planering i huvudet. jag har väl typ julpyntat hela huset i huvudet...det kliar i fingrarna men jag kan ju inte göra så mycket så jag får packa mina kartonger i stället.

känns som att alla dagar är uppbokade med en massa småsaker hit och dit. å en massa att tänka på. bank å försäkringar å julshopping å ja.....är nog bra att det är jultider så allt känns roligt (fast jag kommer väl stressa ihjäl mig utan att jag märker det ändå)! längtar en massa tills uppesittarkväll & allt julfirande!!

emellan detta försöker jag hitta på lite annat att göra för att slippa tänka och för att ebba ska få skoj. sigridsgården är väl vårt andra hem (3 ggr i veckan typ). hälsade på virre igår å fick fika & snacka en massa skit!! i morgon är det massage och på fredag fika med mammagruppen. sen är det äntligen helg så vi hinner träffa den där vi bor ihop med!! å så måste vi ju gå på julskyltning så klart..hoppas på ännu mer snö!!

å julkorten har jag gjort klart ikväll!!

mr. brooks.

såg mr. brooks igår. jag tyckte om den. jättemycket! är ju inte sånt stort fan av filmer som skräms men den här var så lugn så mina nerver höll (t.o.m. bättre än andreas) för de få läskiga sakerna (ja jag är jättekänslig!). å det bästa var så klart det skruvade i det hela.....kan nästan inte gå fel vad gäller filmer med små vändningar här och där!


idoltrams.

ja. jag är väl en riktig idol-slav ändå då. kan inte låta bli att yttra mig jag också om hur illa det kan vara. visst är det väl kul att folk sympatiröstar. och det är inte hela världen vem som vinner. jag är mest arg på att andreas inte förstår. juryn säger att han sjunger som en gud men inte kan röra sig på scen. å då säger han emot att han minsann sjöng låten så bra man någonsin kunde göra det å bla bla.....ja...men de sa ju inget om sången!!! lite bakom flötet är han ju å jävligt tråkig att titta på (själv skulle jag vara skitbra...ehum...men nog fan skulle jag fjanta loss på scenen om det var rocktema). jag gjorde iaf mitt och röstade på amanda eftersom jag verkligen vill se mer av henne. hon är nästan i klass med min idealtjej keira knightley (jaa...jag gillar killar men det är inte de det handlar om...). trodde ju självklart inte att daniel skulle åka....


glittrigt.

igår när ebba & jag promenerade med mamma till bussen snöade det glitter. måste vart silverglitter som kom från himlen. var så mysigt att vara ute då! något mer som glittrar är min tokunges ögon då hon dagarna i ända busar. hon är inte still en sekund!

idag var humöret back on track för ett tag..eller ja..fortfarande..så vi gick till sigridsgården! ebba & hugo rännde runt i varsin gåstol och junia var dagens favorit då hon lärt sig säga bajs! vilket jag uppskattade mycket..hihi! packade 2 kartonger när vi kom hem & fick t.o.m. sova en sväng på em.

sen tog familjen en promenad till nya maxi. självklart måste man göra som alla andra sandvikare och gå dit på öppningsdagen. skulle väl kanske inte gjort det om det inte var för att vi behövde handla lite. så...nu har vi sett det! är nog en bra affär om man slipper alla dumtanter som tror att de äger stället och kör över allt de ser med sina kundvagnar *morr*. förresten har man inget att göra kan man gå dit och leka finn fem fel....eller sjuttioelva fel på butiksskyltarna. ja jag förstår att det är stressigt att öppna en ny butik men hallå man kan inte döpa om böcker bara för det. harry potter & dödsreplikerna...är ju inte direkt samma sak som dödsrelikerna å en massa annat. jaja. jag kan också vara en surkärring. hehe!

ny chef på parkbadet innebär att man kan höja priser igen. tänkte gå på babysim nästa termin å men det blir inget med det då de höjer priserna från 800 kr --> 1400 kr! är tydligen nåt för överklassen det där med att bada & lära sig simma.....

20.00.

ebba slocknade efter 19.30 igår. vi åt världens godaste hemmagjorda pizza som andreas fixat. sen tvingade han mig att gå och sova. så 20.00 låg jag i sängen och somnade strax efter det! måste vara rekord....

idag struntar vi i sigridsgården och fixar här hemma & umgås med a. måste skärpa till mig och ta hand om mig lite tror jag...känner ju hur bra jag mår av lite sömn!

jag ger.

jag tror att murphys lag är en grundlag i anki-systemet. undrar om det beror på att jag är så ofattbart trött som allt jävlas & jag blir irriterad på minsta lilla sak. jag har ingen energi att dela med mig mer snart skulle eventuellt behöva sova en vecka i sträck eller få nån sorts ego-kick.
image159

avklippt.

gick ner på stan idag. utan vagn. kände mig totalt handikappad. vet ju inte hur jag beter mig utan den. halkade som tusan gjorde jag å..så jag får väl önska mig tantbroddar i julklapp då! kan nog räkna på ena handen de antal gånger jag vart ifrån ebba längre än en timme. känns såååå konstigt! var iaf till frissan och fick bort mina tovor som nästan var omöjliga att reda ut. kan ju inte sköta frisyrer jag...trots att jag älskar min lilla varelse över allt annat så är det lite speciellt att få vara för sig själv & bli lite ompysslad!

mitt humör är lite hit & dit å upp & ner tycker jag...kan bero på att vi inte bestämt nåt inflyttningsdatum. fast jag känner mig ändå inte stressad alls. men mitt huvud har börjat planera julen. hur mysigt det skulle vara att få sätta upp julgardiner och andra julsaker i nya huset. kanske måste flytta innan ändå!

a har precis åkt till jobbet. så tråkigt med natthelger. lördagarna blir så förstörda. klart jag inte ska gnälla...är ju inte jag som jobbar. men det är tråkigt att inte hinna ses nå. helgkvällar är ju ändå myskvällar! jaja ska kika klart på idol och fredag hela veckan nu. kul att man följer idol och har sina favoriter (amanda & daniel i år) men sen lyssnar jag aldrig på vad de gör efter programmet. blir ju bara rix-musik av allt...suck!


till tomten.

snart är det dags för ebbas första jul. inte för att hon vet vad jul är men jag skulle vilja göra den så mysig som det bara går. vi får se först och främs vart vi bor då! egentligen vet lillfröken inte vad julklappar är heller och jag tror att hon skulle bli jätteglad av bara papper & snören. men jag skriver en liten lista iaf eftersom det är några som undrar vad lillfröken önskar sig:

* böcker av alla möjliga slag.
* ljudböcker (såna tycker jag är mysiga iaf).
* astrid lindgren-filmerna...kanske för framtiden!
* mobiltelefon eller något liknande som låter.
* leksaker för övrigt. har inte så mkt.
* pyjamas (från strl. 74).
* kläder (från strl. 74).

kommer kanske fylla på lite mer sen om jag kommer på något. men vill man inte köpa något räcker det nog alldeles utmärkt med en kram eller två!!


ja...igen.

jaha bäst att uppdatera här å då. har vart en släktfylld helg. mkt trevligt! favoritfredag. 20-årskalas i hamrånge i lördags. och även fars dagsfirande i gysinge. å så fars dagsfirande i hammarby idag! å lite även här hemma också så klart!

ja..å så till det andra då. vi har äntligen hittat vårt drömhus. jag har jämt pratat om enplansvilla men insett att det skulle kanske bli svårt att hitta någon. men nu fanns den där...dit jag absolut inte skulle flytta. vallhov. det började som en oskyldig titt på ett alldeles för dyrt hus & slutade med en prutaffär till vår fördel. så nu dröjer det inte länge förrän vi har vårt alldeles egna hus med vår alldeles egna tomt! trots att jag var tveksam till området så känns det bara bättre och bättre och det kommer bli toppen för ebba att växa upp där. kommer kännas förvirrat att bo i den delen av stan...

så nu är det väl bara att än en gång sätta igång att packa. tur att vi inte packat upp så mycket här iaf. det är toppen att lägga på sig lite extra stress så här inför julen. hihi!! stress för mig är också att höra "kommer ni klara det nu" & "har ni råd med det...det är mycket pengar" och även de spydiga kommentarerna om gräddhyllan & beverly hills. ja kanske på 90-talet när vi växte upp ja. men lägg ner!! trots att jag nu för tiden är ganska duktig på att ignorera dryga saker så tar jag åt mig och funderar även om jag är säker på min sak! jag vet att vi klarar det. skiter det sig går det att lösa. bra va?!

5 månader.

ebbas nya grej är att hålla i pekfingret på den ena handen med den andra och sträcka det över huvudet. det når precis runt.....tänk hur stort ett bebishuvud är i jämförelse med kroppen. inte konstigt att man inte lär sig sitta å sånt på en gång när man är bebis. måste ju vara skittungt. bara att prova denna rörelse själv. och inte täcker väl ditt huvud hela hålrummet  mellan armarna va? (isf har du nog vattenskalle).

idag fyller hon iaf 5 månader lillskruttan! dagarna går mest ut på att springa runt i gåstolen och tjuta så högt man kan....å då är det glädjetjut vi pratar om! igår var vi på babymassage med lina & klara. riktigt riktigt mysigt tyckte jag. ebba vet jag inte riktigt vad hon tyckte.....sen vart det lunch med emmy på napoleon. deras lunch har då spårat ur totalt...inte bra mat alls! fick iaf pillra på bebismagen som är STOR nu. åhh så mysigt!

vardagsliv.

ibland kan jag inte riktigt förstå vart dagar. veckor. månader tar vägen. på fredag blir ebba 5 månader. att vara hemma & vara föräldraledig är inget tråkigt & ensamt. det blir ju förstås vad man gör det till. men för min del tycker jag att livet leker för tillfället. visst är det väl ett snitt på 4 timmars sömn per natt. men det är väl mest för att det där rackarns nappen åker ut och det blir gnäll. inte för att hon är vaken eller strular på nåt vis. 5-månadersspruta igår. gick ju självklart toppen....även för mig eftersom jag tittade bort!

eftersom a jobbar natt är det bra att hålla sig borta från hemmet på förmiddagarna å idag spöregnade det. så vi tog bilen till valbo och traskade runt i lugn och ro. inte en massa hysteriska människor som ville trängas iaf. fick till och med en lunch med virre! skulle köpa en jacka i gävle förra veckan men det fanns inte storlek och jag orkade inte med att kolla i valbo men tänkte att jag skulle kika idag...och tur för mig för de hade sänkt den 300 kr så det blev ju enkelt!! annars är jag i stort behov av kläder...men jag hittar ju ingenting...eller så är jag för snål. jaja får gå i mina trasor så länge....kryper ju mest runt på golvet ändå så!


ja...det stämmer.

synd att man inte blev bjuden på nån halloweenfest i år. annars hade det bara vart att sätta en lie i handen på mig så hade jag kunnat skrämma folk ordentligt med mitt likbleka ansikte! svarta kläder har jag ju jämt ändå så! kanske man borde sola...var ju över ett år sen. fast å andra sidan solar man en gång så matchar ju huden bara jultomtens kläder så man måste sola fler gånger....

igår var anso & daniel här på idolkväll med mat (ja än en gång hade de med sig maten....tur att vi bjöd på tacopajen senast). borde iaf vara en tradition...är så roligt!!! idag kl 9 hade styrelsen bestämt att vi skulle ha höststädning här. en sån här helg? lyckan var när jag var upp vid 5 och såg att det fortfarande toksnöade!! wihoo! inget krattande med grannarna! man kan ju liksom inte bara smita iväg heller....hade besök av lina. björn & klara i stället!!