natti natt.

image130

ebba tänkte bara säga god natt....nu ska hon och grodorna sussa!

bäst att vara pigg för i morgon bitti ska vi till sigridsgården på barncafé igen!!

dyk!

nu har nattveckan börjat. känner mig inte alls på topp för att sova ensam med tanke på att jag vart vaken ett par timmar varje natt en tid nu. kommer bli så mörkrädd! jaja det blir sen det....nu har ebba & jag en söndagkväll att slå ihjäl. hon har sovit hela eftermiddan efter babysim & husvisning. idag var det dykning som gällde och som tur var var andreas med och vågade göra först. ebba klarade det självklart alldeles utmärkt och flinade när hon kommit upp till ytan. så jag vågade prova sen jag å....duktiga lilltjejen!!

igår var jag på inflyttningsfest hos sandra. var riktigt skoj och jag hade inte alls den där längta-hem-känslan jag trodde jag skulle ha. var förstås tvungen att kolla lite då och då hur de hade det där hemma...blev till och med en krogsväng. ja...var en jätterolig kväll men nu klarar jag mig nog nåt halvår eller så.

sjuker.

vaknade igår med typ dödligt ont i halsen. varför måste jag alltid råka ut för halsont? så fort man ska bli sjuk så är det halsen som gäller..inte en förkylning utan denna smärta! ge mig magsjuka eller nåt i stället....tog en promenix och lämnade tillbaka handskenorna på sjukhuset...kanske lite sent ja...var helt slut av att gå den relativt korta promenaden. åsså skulle man tillbaka å....kvällen slutade igår med 38 graders feber och tidigt i säng.

är hängig idag och känner att jag inte riktigt kan ge ebba den uppmärksamheten hon vill ha...inte orkar jag gå på nån promenad heller. så fint väder ju...

har lyckats pysslat i köket och fick nåt infall att lyssna på lenny kravitz så jag plockade fram lenny-skivan ur skivsamlingen....antar att han i idol inspirerade detta annars konstiga val...

barncafé.

image129

idag känner jag mig på topphumör. veckan började med att jag vaknade kl 5 när andreas klev upp. kunde inte somna om trots att ebba sov vidare. kl. 9 mötte vi sanna & junia vid sigridsgården & gick på barncafé. skoj att träffa dem + en massa andra barn & föräldrar. fika. lek & sång. får bli en måndagstradition (och kanske någon onsdag också). ebba var så trött så hon somnade i princip när jag la ner henne i vagnen. sen var hon trötter resten av dagen också....å det var det fler som var! det var iaf en bra start på veckan som fortsätter idag med att vi ska på husvisning. har inge större förhoppningar men vissa saker låter ju bra och jag gillar verkligen huset utifrån bilder och de gånger vi passerat förbi.

är sedan tidigare rätt facinerad av det här med autism och har sagt åt  mig själv fler gånger att läsa mer om det efter att ha fått några korta glimtar av det i kurslitteratur och liknande. de tog upp det på boston tea party igår. killen som var med och ritade var absolut facinerande. var tvungen att mobbas lite med a för att han ibland beter sig på samma vis. kan så otroligt facinerande grejer och kommer ihåg saker som en annan glömt på en sekund. åsså slår den där tankspriddheten till. som exempelvis i söndags när vi skulle på babysim. åkte efter barrsätragatan och skulle svänga vänster vid badhuset men i stället kör han bara förbi (och tro mig det har hänt säkert 100 ggr att han kört förbi där vi skulle svängt). så vi åkte en bit bort och vände. åkte tillbaka och där vi skulle svänga höger till badhuset tittar han in...och fortsätter förbi. jag satt mest och gapade och funderade hur han kunde glömma bort att svänga IGEN. hur kan det inte koppla i hjärnkontoret att man ska svänga?!!? tredje gången gillt lyckades vi komma rätt iaf....flåt älskade du men det är föööör roligt när du gör såna saker!!!

sluta särskriv.

tittas det på idol? vilken hejar du på i så fall? kan någon begripa hur knut kunde komma med? det kan ju bara vara han & bon jovi som klär sig i såna jeans och behåller den frillan fortfarande....i morron är det tjejernas tur. ska bestämma mig sen vem jag hejar på.

ja jag har joinat
facebook. verkade inte skoj från början men jag har ju hittat på en del roliga människor OCH skojsiga grupper. jag vet att jag ibland inte skriver perfekt och speciellt inte här på bloggen...men det är meningen. hur som helst har jag sagt förut att jag blir tokig av det här med särskrivningar och har hittat en perfekt grupp för mig "sluta särskriv!". hur är folk funtade?? snälla nån.....454 bilder. å inte bara särskrivningar utan andra roliga saker....


snällt....                sopbuffé för de pengarna?!



nice....                   behöver inte säga nåt va?


är felskrivningarna värst eller att man eventuellt kan bli chaufför till det heliga kriget???

alla bilder är tagna från facebook.

bortspolad.

sen sist då så har jag skaffa mig ett gäng vuxenpoäng genom att ha tupperware-party här. en fredagkväll dessutom. vi blev 10 st + försäljar-helena & ebba. skoj att så många kom. kanske måste ha ett till i år om jag kan ragga lite fler intresserade vänner.

har vart supertrött hela helgen och efter babysimmet idag sov ebba 4 timmar i sträck och jag 2.

kikade på
flushed away igår. en typisk film som jag äääälskar. vuxenskämt i en barnfilm och roliga figurer. de små skrikande sakerna var absolut mina favoriter....förmodligen var det sniglar men eftersom de höll till i kloakerna så var det rätt nära att tänka dem som bajs vilket gjorde det hela ännu roligare! hur som helst så rekommenderar jag den verkligen!!!


mitt +.

för ett år sen visste vi inte om att den här lilla parveln fanns till...men det gjorde hon...konstigt vilket annorlunda liv man fått från dagen jag inte alls trodde på + på stickan...



hon är en fantastisk liten varelse som sätter griller i huvudet på en. undrar vad mina tankar uppfylldes med förut?!
nu har hon upptäckt sin röst och övar mestadels av sin vakna tid på att skrika. låter himla skoj!

Och som hon med tjockismagen undrade igår...allt faller liksom på plats. man tror att man inte kan något men det visar sig att man kan allt. och om inte annat så löser man det på något vis.

bad boys.

kollar på cops. folk är faktiskt riktiga idioter. ska inte dra alla amerikaner över en kam....men hallå hur är det funtat på vissa ställen? jaja. bra kvällsnöje för mig tillsammans med en kopp te.

"jag ringde för att jag tappade mina löständer uppe på taket"....ja då skulle jag ringa polisen med!


oväntat.

fick för mig att nyberg (vet inte om jag gillar henne) & törnblom (visste inte vilken det var) skulle vara ett sånt där tvättäkta patetiskt tantprogram så jag tänkte inte titta. men råkade fastna vid en repris och pang! som en rejäl käftsmäll så träffar hon mig om och om igen.

jag kan mig själv till stor del men jag kan inte hantera mig och jag kan inte tro på mig eller tycka om mig. är som ett hårt material som stöter bort allt som någon eller jag själv skulle tycka vara bra med mig. hittar på omvägar och andra lösningar för att inte tro att nåt skulle vara bra med mig. känns som jag kryper för andra utan att få den feedback jag behöver medan jag i själva verket borde ge mig själv en klapp på axeln.

jag ska ta och läsa nån bok som hon törnblomsmänniskan skrivit och se till att åtminstone erkänna en bra sak med mig..till att börja med!

sötast i världen.

image120image121image122

jag vet att alla mammor säger så om sina barn. och det måste jag också för hon är verkligen det!!

torrt.

höstmys i all ära. men man glömmer lätt de små irriterande grejerna som varje år återkommer. exempel på detta är att händerna konstant känns torra. åtminstone konstiga som att man vill smörja dem hela tiden. så nu är det väl dags att börja gå runt med handlotion i fickan vart man än ska. nån som har nåt tips på bra sån som luktar gott?

strax ska vi åka till min far på kalas. han fyller år idag *grattis grattis* och har till och med lyckats tagit ledigt!
andreas börjar jobba idag efter semestern...konstigt. nu blir vi ensamma lite mer lillfröken och jag.


simmande bebis.

har vart på babysim idag. gissa om det var mysigt! varm bassäng & massor med stora bebisögon som tittade på allt nytt. kommer man längta till söndagarna resten av det här året. ebba är hur trött som helst efter upplevelsen vilket passar bra för en slödag i randiga soffan...eller vid pysselbordet.

when you were young.

...eller när jag var det. eftersom jag inte hört nån hittills som spontant sagt att lillfröken är lik mig (vilket absolut inte gör nåt) så får vi se om hon kanske blir det...
image118image122
image120image119


hösten.

idag är det ordentligt höstväder. regn & blåst & sol. det är så mysigt med höst. men att man ska känna sig så trött. har druckit mer kaffe än vanligt. gått fler promenader än vanligt. tagit det rätt lugnt & känt mig nöjd med det mesta. men ändå så trött och så konstig i magen. nätterna går ofta åt till stora tankar & överdrivna känslor som ser helt annorlunda ut på dagarna. kan förstora upp något jag är osäker på så otroligt mycket.

äntligen är allt med lägenheten klart och snart är hela lånet avbetalt. huspriserna verkar sjunka lite grann och jag längtar efter att hitta det där perfekta. men ändå är det skönt att vi har det tryggt nu. ingen stress. skulle vilja shoppa. höst- & vinterkläder och lite andra små prylar. men det räcker inte pengarna till. ska betala babysim. i morgon börjas det. ska bli mysigt!

på fm skjutsade jag andreas björn & jackalin till hammarby. de skulle i väg på fotbollsresa och vi lär väl inte få se till karln i huset förrän i natt nån gång. ebba & jag åkte till farfar sundberg och firade honom på födelsedagen *grattis*. resten av toksläkten dök också upp och det var en riktigt trevlig dag!! ebba var visserligen lite härjig men hon var trött. s&s tog en promenad med henne så hon somnade och jag vilade alla sinnen. vilket lyx. var lika när jag var till sandra i torsdags och firade henne. lämnade ebba hemma då. känns konstigt att vara borta från henne men också så skönt när jag vet att hon är i trygga händer. dock resulterar det i att jag kan känna tröttheten och gäspar som en galning. kan ju verka otrevligt. 

skulle å hälsa på lina hade jag tänkt men hon skulle vara hos sin mamma så ebba & jag åkte hem till kissarna. blir nog soffhörnet med en kopp te känns det som...  

3 månader & spruta.

ebba tackar för gratulationerna på 3 månadersdagen! å 3 månader innebär besök på bvc och vaccination. att jag kan bli så nojig för såna saker...men senast hade hon inte växt efter sin kurva & det var lite jobbigt. å dessutom spruta denna gång. jag som är så rädd för såna. men det gick ju hur bra som helst! nu hade hon växt alldeles utmärkt & pappan var ju med & höll i bebisen när det skulle vaccineras. det gick självklart alldeles utmärkt. inte ett ljud!

plåster är nödvändigt när man fått spruta!

sen blev det lite värre när vi kom hem...då mådde hon inte alls särskilt bra & värre blev det när alvedonen hamnade snett. så både igår & dag har hon vart trött & hängig mitt lillhjärta. kan ju förstå hur man känner det när ens barn är sjuk på riktigt....uh! trots att det var jobbigt igår var hon jättego när andreas kittlade henne & nöp na i kinderna. då tjöt hon och tyckte det var jätteskoj. sen blev hon nog lite rädd för sin röst...hon hade ju aldrig hört de ljuden förr! 

fick en liten kusinbebispojke igår!!

å idag fyller sandra GRATTIS GRATTIS!!

funderingstider.

idag har det vart riktigt höstruskväder & jag har inte kännt mig nå pigg alls. hösten innebär också en massa funderingar och från och till depp. men emellan det är det också mysigt med höst. mysiga och varma kläder och en massa fina färger! mysigt med hemmakvällar som det blir ikväll. godis & fotboll. emmy & meja var här på besök idag på em vilket var skojs! ebba tycker det är roligt att titta på andra barn och hon gillade när meja pratade med henne.

snart börjar vardagen igen när andreas börjar jobba. jag har tänkt tidigare att jag inte behöver träffa en massa andra mammor & så...har ju mina vänner (och vänner med barn) & familj. men så har jag kommit på nu att det är ju det jag behöver. det här är ju mitt "jobb" nu. det jag ska göra på vardagarna och då behövs det nog lite "jobbarkompisar"....det andra är ju min fritid & ebba behöver ju lite bebisvänner. har fortfarande inte hört nåt om föräldragrupp från bvc. hoppas att de har nå info om det på måndag när vi ska dit & vaccinera lillfröken. ska visserligen gå på babysim men det är lite mer som en mysig familjegrej. jag borde nog ta mig till öppna förskolan nånstans...men nu är ju inte jag den som tar mig för såna saker ensam då jag är lite blyger. å då kan man ju på en gång räkna bort att ut & ragga barnvagnsvänner på stan. hihi!


barnkalas.

i tisdags var vi på 2 årskalas hos emilio. ebba blev väldans stirrig med så mycket folk och framför allt barn som stojade. jag blir också stirrig när det är en massa folk och får tunghäfta. virre var nog lika stirrig som jag men på hemvägen insåg vi hur många dumma saker som vi egentligen kläckt ur oss. å ännu mer förvirrade saker blev det under på promenaden...

klara & ebba

ebba har (som på bilden) upptäck sin andra hand. hon håller nästan hela tiden ihop händerna och ser lite finsförnäm ut. å äntligen har mamman inset att man behöver en lekfilt på golvet och inte bara gymet. så idag har hon legat på den och för första gången snurrat ett helt varv. sötproppen min! glad är hon hela tiden å! 

köpte en balansboll (träningsboll. yogaboll) idag. har funderat på det länge & sen fått kommentarer om att de är så bra. var riktigt skoj iaf & hur skönt för ryggen som helst! har också cyklat på min motionscykel....inte länge...men det tar sig...

äntligen har idol börjat! fast samtidigt som top model då...lite dumt.....


 
mja....vi spenderar inte hela dagarna i sängen som det kan verka på de här bilderna....

fortsättning på velour-temat.

ja...med syftning till kommentaren i förra inlägget......fast detta i en mycket sötare variant!!


ganska nöjda tjejer som fått julklappar hos dagmamman.

back in the days.

idag har andreas hjälpt mor & far min att flytta. till gysinge. alldeles alldeles för långt bort tycker jag så klart. å de vet de. men som en liten hämnd så måste jag ju.....la familia år -81.....hehe....