johnnytävling.

image211

"
Lilija har, i samarbete med Raz, en tävling där du kan vinna en tavla med Johnny Depp!
Tavlan är endast målad för den här tävlingen så ingen annan har en likadan :)
Självklart är jag med i tävlingen & det hoppas jag du också är?
Kolla in tävlingen här för att delta du också. Lycka till! "

hum...jag har inte vart med i nån tävling hittills....men när det kommer till herr depp är jag ju lite svag...och killen målar ju faktiskt skitsnyggt!


målning.

idag har jag och ebba vart och hälsat på fröken höggravido. måste vara den som gnällt allra minst & gjort allra mest som gravid. hurtiga människa! var skoj att slå ihjäl ett par timmar där....

ikväll när lillfröken somnat fick jag hjälpa till med rust å. vi målade tak + väggar tillsammans. skitskoj! å tapeterna har kommit. synd att a jobbar i helgen så vi inte kan göra nåt. jag har kommit på att jag vill ha golvet svart...men det kanske jag skulle kommit på tidigare.

segrustat.

rust tar tid.....låååång tid. tapeterna segar.....a kämpar på! man önskar att det ska gå i ett nafs men det är mycket som ska göras. e kommer att vara sååå less på sin mor..eller hon är det redan. inte har hon träffat nå kompisar i veckan heller. dumt!

jag har träffat en jättegullig granne idag. eller två eg. har börjat misstänka snobbar i området men dessa ändrade min syn lite! bra bra!

bomässa.

i helgen skulle jag vilja gå på bomässa. men jag tror jag är för snål. dock lite roligt när det händer nåt häromkring. hum..

bokrea & sushi.

igår var mormor här med fistrollet heeeela långa dagen. jag & a åkte i väg 11 och kom hem närmare 16. var till gävle & var på bokrea. var på lite småaffärer & åt sushi i lugn och ro. var till owes & sen till sandviken för att äntligen bestämma oss för tapeter. det är sjukt svårt & det finns massor med nyheter som är lite annorlunda. det blir nog bra det vi valde tills slut även om vi skulle haft lite mer än en fondvägg. jaja...var till öb & sen hem. a hann snickra & jag hann laga mat. (jag var även på en intervju för ett sommarjobb jag inte vill ha på morgonen).

det är sjukt vad mycket man hinner med utan barn!!!! fast jag skulle ju absolut inte vilja ha det så för jämnan så klart.

*inhandlade en trädgårdsbok på rean får se om jag kan få lite inspiration. vet ju iofs inte alls hur vår trädgård ser ut på sommaren så det kanske mest blir krukblommor i år.
*a fick en bok om karl XII & vi fick hela serien historien om sverige av (anso skratta nu!) herman lindqvist. så nu ska vi läsa!! vi är lite av historiegalningar här hemma.
*den här har jag köpt på clas ohlson:

*ebba fick en hög med strumpor & kläder för min bonuscheck på h&m.
*jag fick min efterlängtade cosmic fråm make up store. tack a&d....ska fundera på vad jag mer vill ha.
*en svart vedkorg...tyvärr fanns det inte matchande eldgafflar å grejer...va de nu heter.

ska bli så roligt att piffa å puffa å va de nu kallar det i inredningsprogrammen....a är duktig med vardagsrummet. har snart byggt om en portal till en vanlig dörröppning. skulle jag göra nåt liknande skulle det ta 7 år.

min älskade styvkisse.

idag fick världens bästa gaston tyvärr somna in efter 8 fina år. han bodde hos mig under en period och han var min absoluta favoritkisse efter mina egna. nu blev han sjuk och det fanns inget att göra....blev många tårar i telefonen. hans matte har det inte lätt nu....

r.i.p. kära du!



intervju & spa.

så var det dags i dag då. först det hemska sen det underbara. bra ordning..lite jobbigt sen en morot!

klarade mig fint fram till 12 sen spårade jag ur som vanligt i ett nervositetsrus. men jag klarade körningen fint till min andra jobbintervju någonsin. personerna jag skulle träffa var lite sena så mina nerver kom i styr & det kändes bra där. var mer som ett samtal än en jobbig utfrågningsintervju och de hade bra erbjudande om det nu kommer att bli så att jag jobbar där. men mer om ställe & jobb återkommer jag nog med om det blir så att jag får det. hur som helst känns det som att det är det här jag förtjänar!!!
...det är inom mitt utbildningsområde
...de föll för min ansökan. inga privata kontakter behövdes.
...de tyckte jag hade bra energi & vilja.
bara detta känns som en sån upplyftning för mitt självförtroende!!!

del två av dagen bestod av karisma spa i högbo. anna plockade upp mig och vi mötte upp 7 till tjejer (i varierande ålder) för att bara ha det bra! morgonrock & handduk å bikini på sen var det bara att sitta vid polen och njuta och prata skit. de kom och ropade upp en när det var dags för behandling. rygg- & nackmassage. någon som verkligen tog i och masserade ordentligt. härligt! sen fortsatte skitsnackadet vid polkanten tillsammans med fruktbuffé! en riktigt rolig eftermiddag med ett gäng roliga människor!! detta var också vad jag förtjänar!!!! glad att jag lärt känna ett gäng människor som lever det liv jag lever för tillfället och att kunna umgås utan att bara prata om våra små underverk!

sen fick jag komma hem till min bästa vän & världens bästa mystroll!! behöver jag säga att jag är lycklig?

medmänsklighet.

i fredags var jag ut och tokhackade is på vår gång eftersom diverse gravidosar & barn å folk skulle komma på lördan. men igår hade isen smugit ihop sig i en lömsk fläck ändå som jag naturligtvis ramlade på. hade tagit ut ebba till bilen och gick igen och hämtade kartonger som skulle återvinnas. tjoff så druttade jag på arsle..bara lite småskador & huvudvärk.

det gick en tant förbi med en hund & hon var max 15 meter ifrån mig och måste sett i ögonvrån när jag for runt där som bambi. lät gjorde det å när jag ramla i marken men inte så att hon kunde fråga hur det gick..en liten vänlig gest..men ne hon gick vidare och såg sig inte om. om hon sett att jag haft ebba i famnen då. hade hon brytt sig?

hon hade åtminstone kunnat skratta åt mig för jag bar hur mycket kartonger som helst - pizzakartonger. mjölkförpackningar. matförpackningar & liknande och allt flög rätt upp i luften och hamnade utspritt runt hela mig! jag måste sett skitrolig ut!!


längtar gör jag.

åhh va jag längtar till torsdag. då ska jag få massor jag förtjänar!!!


funka då.

vårt internet funkar inte särskilt bra. nästan inte alls. och när man inte har tillgång till det har man tusen saker att kolla upp....just då. det är lika med hemtelefonen. men den använder jag knappt så. måste göras nåt åt snart. bbb var snälla att skicka ut nya kablar...jo de funkar toppen...not! och jag kan absolut erkänna att jag är beroende...därav gnället!

snart tror jag inte jag känner någon som inte drabbats av magsjuka den här omgången. har det alltid vart så här hysteriskt. önskar man kunde se de små olycksmonstren som fifflar runt i luften och smittar ner varenda männska de får syn på....kanske de kan färga sig neonrosa eller nåt?


fabulöst för ego girl.

TACK TACK alla söta människor som uppvaktat mig på ett eller annat sätt. jag har fått en toppenfin födelsedag och min kära har gjort det han orkat för att fira mig...mer än vad som behövs!

ebba och jag var ut och gick 1,5 timme i solen. härligt!!

min kära lillfis är bra på att ge födelsedagspussar (mja...hon vill gärna pussas med öppen mun)....

till mig.

image206
är jag värd allt detta?!! + en hennespresnumeration. världens bästaste älskling! jag som t.o.m. glömt bort att önska mig från björk & berries å så kom han ihåg..söt! massor med tjejigt lyx som jag inte unnar mig nå mer....gissa om jag kommer vara mjuk & lukta gott!

ego girl del 2.

image205


hoppas ni har en fantastisk alla hjärtans dag vad ni än gör!! toppenfint väder är det i alla fall!

happy birthday to me......efter att ha suttit inne sen i måndags pga magsjuka har jag längtat efter denna dag så mor & far och a&d skulle komma. och det äntligen är min dag. jag kan aldrig ta att någon ska svassa runt för mig och göra saker jag klarar själv. men på födelsedagen känner jag att jag är värd det. jag FÅR ta emot hjälp. jag tillåter folk att tycka om mig.

men inte den här dagen för a ligger däckad i magsjukan så huset är fortsatt satt i karantän........åhh ensamhet. ebba & jag ska iaf ut på en promenad i solen det kan ingen hindra oss ifrån! dock en dag som alla andra....

gone baby....gone.

vi såg gone baby gone i förrgår. en film som lämnar spår och lämnar öppet för diskussion. jag tyckte det var ett helt rätt slut. för typ 2 år sen hade jag inte alls tänkt lika. hade tyckt som tjejen......ett mammahjärta har starka känslor man aldrig trodde var möjliga. hur som helst så var det en skitbra film!

bubbel bubbel.

hur gick det till när det blev så här ILLA? var många år sen.....yuk!

8 månader senare.

hej  igår blev jag 8 månader! stora tjejen!
 
har haft en toppenhelg. äntligen en riktig helg. började med att anna hämtade mig på lördag morgon och vi drog runt på ett gäng loppisar i sandviken. valbo & gävle. hade hur mysigt som helst och det blev en del fynd. de här är jag mest nöjd med. kul att hitta något man letar efter...texten har jag satt dit själv. hade lite dåligt att fylla upp dem med dock...

image202
dom här kommer nog också bli fina i istället för träknopparna på de fula ikea-garderoberna...

skoj dag! det blir fler gånger!

s&s kom och hälsade på och firade mig. de tog en promenad med ebba så jag hann pyssla ihop ett kort undertiden. sen kikade jag & andreas på melodifestivalen. ja vad ska man säga.......kasst. om jag tycker att amy ska vinna är det väl nåt fel? så vi skrattade bara när christer gick vidare.....jaja....

idag efter ett litet kräkmissöde fick jag sovmorgon. lyx lyx lyx! sen har vi slappat & haft besök av a&d.

ego girl.

nästa vecka är det födelsedag. jag planerar att inte fylla år särskilt mycket. jag fixar fika å så får man komma om man vill när man vill. planerar man att ha kalas en dag så vill alla komma nån annan dag så.......dessutom gillar jag inte att någon ska känna sig tvungen att klämma in i sitt schema att man måste fira. tänk inte så. ni måste verkligen inte!!

vad jag önskar mig: en utsövd & fullkomligt avslappnad kropp & psyke. höhö! köksbord? bil? husrust? avbetalat huslån? jaså....ja nä....jag skojar bara. vad jag ska unna mig här framöver är iaf saker till mig själv:
bodybutter (mitt satsuma börjar ta slut..måste skaffa mig en ny doft!!). bryn & skugga. (nästan helt slut & trasigt!). shampo & balsam. accessoarer. pysselgrejer och sånt där tjejigt.

men!!!! inga presenter. sällis räcker punkt är slut (eller vad nu vår lärare på högskolan sa).

och appropå överskriften kanske jag ska ta å läsa den boken?

fredagshändelser.

idag skiner solen & jag har för andra gången på en vecka bakat muffins. måste prova olika varianter. den här gången blev det med hallon i. virre ska komma på besök så vi får väl se om hon vågar äta. snart kommer bebisen...mysigt!!!

i morse klädde ebbot & jag på oss och vidgade våra vyer genom att åka till kungsgårn på öppna förskolan. nä inte själva förstås då...så vågade är vi inte.

äntligen helg och vi får ha a hemma hela dagarna! ska inleda helgen med besök som tar med sig mat från öp till moi...lyx!

anna skippers mardröm.

jo det är väl förmodligen jag. har blivit väldigt duktig med godis....i veckorna låter jag bli det...nästan helt. på helgerna har det blitt nåt förstås. å på lördag sägs det vara melodifestival...så måste man ju flotta!

idag är det torsdag igen och på nåt konstigt vis brukar vi alltid lyckas flotta till det just när det är du är vad du äter-dags. idag är det singelkväll å då ser lat-kvällsmaten ut så här:

lite som nyss-flyttat-hemifrån-mat. tur att det inte särskilt ofta ser ut så här...

jag dammsuger väl då

idag blev inte en enda plan som den skulle. åh va sånt är tråkigt. "vi kan ses i morgon i stället" är ändå inte samma sak när man sett fram emot något. önskar mig bara en bil så jag kunde komma nån vart såna här dagar! jag vet att det finns ben & bussar...men.....

töväder.

det rasar snö från taket. dundrar i hela vardagsrummet & jag och katterna är lika rädda. kan inte sånt hända när det är ljust ute & jag inte är ensam hemma? å varför har jag inte ätit någon kvällsmat?



bara några bilder på min lilla ängel...........så tråkigt när hon sover trots att det är skönt. sista 10 minutrarna på hennes vakna dygn är så sjukt mysiga när hon sitter i knä på mig och äter välling och bara myser. finns absolut inget bättre!

bullmamma.

idag har vi vart tills sigridsgården. efter måndagens dumhet  så tog vi bilen själva idag. i måndags gick jag vi och a skulle hämta oss. jag hade bilnycklarna med mig så jag fick vackert traska hem igen. jaja motion! det skippade vi idag...var sjukt trött på eftermiddan men efter besök av anso & daniel så piggnade jag till. ebba däremot blev trött av allt stojande. finns ingen som kan få henne att skratta så mycket som världens bästa faster!

jag har bakat muffins idag. blev helt ok faktiskt. baka är skoj - laga mat är skit!
när jag lagar mat slutar det exempelvis så här:
- jag försöker överraska sambon med pannkakor. men allt blir kaos och han får ta över och göra klart maten. själv satt jag med gravidmagen i vädret och störtgrinade och trodde jag skulle bli världen sämsta mamma.
- jag gör storkok till bebisen för att det är skoj och för att kanske spara in lite matpengar. rackarungen bara smakar maten. gör illagrinande grimaser hulkar och kräks upp. ska tillägga här att ebba alltid ätit allt och aldrig gjort en endaste grimas!!

nån som vill komma på middag? nähä förstod väl det!

naturligt.

image196

skulle bara vilja visa mitt åhlénsfynd från förra veckan (fint fotograferat va!). jag har letat å letat men inte hittat något tyg som matchar mina tankar. gråa & svarta träd på vit bakgrund. men så hittade jag en stooor stuvbit och kunde inte slita mig! vart det hamnar...det får vi se efter rust!

semlor.

image195

idag är det fettisdagen. semeldag. semledag.....ve heter det. jag har noll koll på såna där dagar men jag kanske ska ta och köpa hem en åt min kärlek tills han kommer från jobbet ikväll. ska iaf med mamma och hälsa på mormor på stan. gillar inte såna bakelser så mycket men jag gillar grädde så nog kan jag trycka i mig en å.

ska ni äta semlor?

mer tack.

blev så glad i morse när det stod i lokaltidningen att kappahl ska öppna i stan igen. nu är ju inte det min favoritaffär alls. men bara att såna kedjor satsar här är så kul. det kan ju leda till mer...gina tricot hade vart och tittat men tyckt att det inte passade...men kanske om några år. vore ju kul om vi inte bara hade sandvik. pizzerior och hårfrisörer. tråkigt är förstås att åhléns ska stänga...

2008 verkar bjuda på lite glada nyheter!! fortsätt så...ge mig ett jobb!

semesterhelg.


i helgen har ebba & jag vart på semester. fast det var kanske inte riktigt som på bilden (som kommer från vår turkietresa -05)...vi åkte till gysinge & hade utsikt mot dalälven. men det var inte fy skam det heller. dessutom bodde vi hos mor & far och blev hade det bra. fick mammalagad mat & barnpassning så jag kunde plöja igenom skvaller & inredningstidningar jag lånat från affärn. toppen! a var på inflyttningsfest på annan ort så vi passade på att sova borta. ebba sov sin vanliga prinsessömn. jag sov inget alls. när man ändå hade chansen....kan nog inte sova borta jag. åtminstone inte i samma rum som lillfröken. man det gör inget. vi hade det härligt ändå!