mello del 4 - heja sandviken!

jämnaste omgången hittills. var bara fiona (sarah dawn finer) som stod ut lite tyckte jag & trodde helt säkert att hon skulle gå direkt vidare.

men så fel man kan ha för där kom sandvikens malena ernman och knockade ut alla..utom agnes då!! och för att fortsätta på den här jag-"känner"- kändisargrejen så har jag gått i samma klass som hennes bror!

den enda låt som etsats sig fast i skallen på mig är dock scotts - jag tror på oss som går för runt i huvudet på mig. speciellt på mornarna när jag vaknar. å då har jag bara hört den en gång...för fyra veckor sen. måste va en riktig hitlåt. hehe!

å i kvällens delfinal fick vi ju svaret på vilken den djupaste urringningen var...behöver väl inte säga mer..

går rätt bra för trakten nu..
*sandvikens ernman i mellofinal
*sandvikens jönsson i längd-vm (dock utan vidare resultat..men ändå!)
*ockelbos westling ska gifta in sig i kungahuset

det här med rubriker alltså...

♥tack♥

mm..det är nåt med kontakter. vad som än händer löser det sig.

vi har haft mormor här på besök ett dygn. det har vart skoj!! vi har lekt & ätit gott & beställt lite skoj från panduro.

ikväll har jag blivit förpassad till gästrummet. eller ja..jag har valt det själv. vi har nämligen fått igång tvn här inne & jag kan ha datorn med..och då behövs inte så mycket mer. lite pyssel har jag å. i vardagsrum & datarum sitter andreas & hans kompisar och spelar cs & dricker öl. inte så högljudda...än iaf...

inte alltid roligt.

lämnade lilltok på dagis och fick fylla i ett papper ang tider...
fröken: fyller i så här tills du får ett jobb.
jag: om jag någonsin får ett jobb.
fröken: om du vill ha ett jobb.
jag: om jag vill...vad som helst i princip..
fröken: ja jag skojade bara.

vi skrattade lite. jag förstår att folk skojar. men det gör ONT! jag visar det inte. är bara mitt vanliga snälla jag. men ibland har jag lust att be folk att dra åt helvete. detta är inte personligen mot henne för jag tycker jättemycket om fröknarna och de är omtänksamma och frågar ofta hur det går. men när man har en dålig dag kan allt knäcka en. jag lovar. ingen skulle vilja veta vilka tankar som mal i mitt huvud.

och om det är något jag VILL så är det väl att ha ett jobb. jag står inte ut med tanken att folk tror att jag vill vara hemma å lata mig eller vad man nu tror att jag gör. visst..jag ska inte bry mig om vad andra tycker å tänker...men det är inte alltid så lätt. hörde igår att en annan mamma fått jobb...ett jobb jag sökt som jag trodde jag skulle få...där man inte behöver nå mycket mer än att ha gått ut gymnasiet. har vart på allmän intervju och godkänt lön för uppdrag inom det bemanningsföretaget. så vad är problemet? varför inte jag? måste man vara 20 å snygg för att svara i telefon? ja jag jämför mig...tror ibland att det handlar om att jag har barn..men det gjorde det ju inte i det här fallet. trots att jag blir totalknäckt ibland så motiverar det mig ändå att jag någon gång kommer att få visa hur jävla bra jag är egentligen!

polishelikopter?

Köpte en bok om fordon till Ebba på rean som hon gillar! De här bilderna förekommer en i boken & en på framsidan.....skulle bli väldigt förvirrande för henne om hon kunde läsa...
 
finn (åtminstone) ett fel...

böcker & skidor.

Skulle kunna gå på bokrea i timmar och förstås handla massor om det fanns pengar till det. har bara vart på coop än men där hade de bra barnböcker så Ebba fick två å så köpte jag present. men herrn i huset frisknar till ska vi nog åka på nå mer rea...egentligen har jag redan en massa att läsa här hemma men de har jag snart plöjt igenom.

Annars på dagarna har jag gjort lite kort, pysslat med lite annat och självklart tittat på skidor! Mycket roligt..åsså måste man ju heja fram släkten( Emil Jönsson....ok..jag känner honom inte men släkt är vi)!! Jag har t.o.m. cyklat på motionscykeln idag..duktig flicka!

Ebba har snart gått två HELA dagar på dagis...ovanligt nu för tiden! Igår skulle Emmy & co hälsat på men där hade magsjukan dykt upp....finns det inget slut på detta?!!
 

mello - del 3...

...behöver jag inte ens kommentera. var ingen direkt höjdare.

men vi hade skoj iaf. var hemma hos L&B med M&E! Ebba hade semester och sov hos S&S. Gissa om hon hade en härligt helg! Jag hade sovmorgon...ända till 8.15! Sen var jag ut och skottade och så var det skidor hela dagen & hemkörning av pizza (hade faktiskt ingen bil hemma...)

Djungelbus.

Igår kom vi äntligen i väg på nåt riktigt skoj! familjen & familjen yrrol var till jungle city i gävle. 2 timmars toklek och jag tror både barn och vuxna hade lika roligt! Å så lite mat på det!

Ebba har alltid varit lite feg och jag har hoppats att hon inte ska bli lika som mig...som behöver lååång tid på mig för att våga prova något nytt. Men igår visade hon upp helt andra sidor! Hoppade & klättrade helt obekymrad och tjöt av skratt när hon åkte rutchkana ner i bollhavet...å så hade hon ju bästa Klara med sig också!


kolla frillan..
tur att dricka ingår i inträdesavgiften...
föräldrar kan också ha skoj...


åhh...


sånt här strålande humör var söttjejen på i morse när vi skulle till dagis. lika glad när jag lämnade henne. var på väg ner på stan för att luncha med emmy & hålla ett öga på mira en stund när emmy skulle göra en grej. då ringer de från dagis och säger att lillfröken är ledsen och hängig och har 38 graders feber. hämtade henne....hon var på strålande humör...ingen feber när vi kom hem...åt & busade. hum.....visst är hon lite förkyld men jag kan inte påstå att hon verkar sjuk. nog för att jag gillar vintern som den är nu men nu längtar jag f*n till sommarn så man slipper allt detta!!

toppform.

yey. nu så börjar min kropp komma till rätta igen efter graviditet och amning. och till det hör min älskade huvudvärk. en dryg variant som sitter i ungefär en vecka åt gången. piller hjälper korta stunder men inte så det försvinner helt....nä jag tror att jag ska satsa på att skaffa ungar på löpande band tills det inte längre är möjligt. måste vara det min kropp är skapt för...för då mår jag bra. kanske är en bra tanke.....kan man leva på försäkringskassan tills man är en så där 40-50 å gå hemma å skrapa trisslotter.....på 10-15 års skrapande kanske jag fått nån storvinst och kan leva på tills pension.

vilken toppenplan!!!

mello - del 2.

vem är det som skickar h.e.a.t. vidare? fanns INGET orginellt med den låten.....suck! texten i refrängen har man kanske hört en miljard gånger...jag med min urtråkiga fantasi hade kunna skrivit nåt bättre. 

hejade på kakor & bönor och måns jag. så lite rätt fick jag iaf. måns lär väl kamma hem allt och ge öststaterna & moskva hope & glory och sverige lite poäng. hur som så var denna omgång hundra gånger bättre än förra!!


<3

♥grattis på födelsedagen till mig♥
♥en underbar alla hjärtans dag till er♥

jag har haft en toppendag!!!

fredagen den 13de..

..känns inte som någon otursdag...jag har haft en fin dag!! ebba var på topphumör hela fm när vi stökade runt här hemma. sen har helena & alice. virre & ally och lina. björn & klara vart på besök. förfödelsedag idag. tack för allt fint! jag har inte bjudit in folk på kalas däremot har jag inte sagt ifrån om nån ville komma heller. födelsedag känns inte så viktigt på det viset...träffa folk är däremot skoj. och jag tror jag börjar bli överdrivet känslig eller bara gammal som blir rörd av genomtänkta presenter....

vi kör på
angelicas karls idé om födelseafton...födelsedag..och annandag födelsedag. andreas verkar bry sig om detta och pysslar om mig...för tillfället får jag massage...mm....å så ska jag få ta ett bad sen...lyx!

hoppas alla får en fin alla hjärtans dag i morgon med massor av kärlek från alla håll och kanter!! ♥

billig shopping.

idag har vi vart till ikea en sväng och shoppat lite smått. billiga saker kan piffa upp ett rum eller bara göra det lite mysigare. visst önskar jag att man ibland hade råd med snygga designgrejer...men en 9-kronorsmatta till badrummet ser ju hundra ggr snyggare ut än en gammal handduk på golvet! lite vita tavellister & vita lådor till ebbas rum. kanske kan få det att se mindre plåttrigt ut. är lite allergisk mot sånt....men man kan ju inte förbjuda henne att ha leksaker i alla världens färger. hihi!! köpte även en matta till hallen igår & en duk till köksbordet på andra billiga affärer. roligt med lite förändringar!

träffade även på familjen från andra sidan gatan på ikea! ebba blev överlycklig (jaja. vi också). bokade upp oss på alla bänkar utanför kassorna och tokåt pizzaslice. mjums!

igen å igen.

vi har en liten snorvalp här hemma. lillfröken fick stanna hemma från dagis för hon hade lite feber. skrutt! men hon är på förhållandevis strålande humör ändå. dagisfröken sa att det gick magsjuka där också så det kanske är lika bra att hon får va hemma....dock lite tråkigt när hon nu älskar dagis!

andreas är hemma för det mesta också....fast han är inte sjuk. bara ledig med betalning! det är skönt för mitt psyke att ha nån mer här hemma...kan jag prata i stället för tänka. går ju rätt bra att prata med ebba också....åtminstone kan hon prata..å prata å prata...

bokat hotell har vi gjort så nu blir det en minisemester för oss vuxna när vi ska på springsteen. lite kul!!!!

btw så har kära karln börjat blogga igen så --->
andreasjohnstefan.blogg.se

mello - del 1.

klart jag tittade....och klart jag måste citera andreas "tur att de tagit bort rix".

hade jag haft lika kropp som lina hedlund skulle jag självklart gå runt i en sån outfit konstant. tur för folk att jag inte har det! men tänk om man satte på sig nåt liknande och såg så snygg ut...det är bra kommenterat när man har vart borta och ätit gotta halva dagen och sen kommer hem och mölar ostkrokar?! i ett annat liv kanske!

musiken. jaha är det de det hela handlar om? alcazar då...
caroline af ugglas låt måste handla i nån tragisk svensk film. då kommer den göra sig rätt. slipper man se henne så.

gnällmonster.

tydligen börjar mello idag. har ingen koll på nåt längre tror jag....det enda jag ser på tv är skidor & criminal minds. men man kanske ska kolla i kväll på egentligen helt värdelös (för mig) som etsar sig fast i huvudet.

annars då. snölek & innelek är väl det mesta som händer. inte på humör för nåt. orkar inte. bryr mig inte. vill inte. tydligen fyller jag år snart å....var nån som påpekade det. ska jag ignorera. hoppas fler gör det. och hoppas verkligen inte att nån känner sig besvärad över att behöva uppvakta mig...strunta i det isf! tack på förhand.

förresten kan man ibland undra över varför vissa inte kan höra av sig till oss eller vilja hälsa på oss? vi kanske inte är så viktiga... man ger ju liksom upp själv till slut om man inte får något tillbaka. det kanske är för att ebba går på dagis. hörde nå gamlingar på affärn prata om att det är de där barnen (och de lät som de menade att de är eländiga pestmonster)  som bär med sig smitta överallt så folk blir sjuka *suck*.

mitt humör & självkänsla är i bott. håret blev gräsligt. jag fryser. jag har säkert tiotusen till saker att gnälla över...men jag ska väl bespara er det och återkomma när jag har nåt vettigare för mig!! förresten kan jag väl vända på allt...håret växer ut och det är mysigt när vi eldar & man kan faktiskt klä på sig. men ibland måste man få va på sånt här surhumör. faktiskt!


sy.

det här är min nya vän....
fick i julklapp av mor & far och den är super! inge mer trassel och så VILL jag till och med sy upp tex gardiner (som vissa tjatar på att jag aldrig gör).
flummade ihop ett täcke till birk också..för att ritat mönstret själv så satt täcket förvånansvärt bra. han tycker faktiskt om det fast han ser lite ledsen ut!


vasaloppet nästa.

tjohoo....comeback i skidspåret i stensätra idag. inge folk. perfekta spår och lagom kallt. jag har nya stavar. MEN! jag har antika skidor. de är ärvda och har ett klistermärke från -84. dessutom står det JUNIOR på dem. gissa om jag är typ 15 kg för tung för dem?!! men de gick framåt iaf och var kul så jag är glad att anderas tjatade med mig.

life itself.

mmm...äntligen har jag hittat tillbaka till lite musik igen. jag mår bra då! låten är underbar å visst är han väl lite gubbsnygg?!

lucky days.

min kära sambo har vart ledig 16 dagar..idag började han jobba igen. känns lite tomt nu...och trots att vi vart sjuka så är det väl bara att tacka och ta emot när man får sån där långledighet tillsammans...

får se vad minifröken och jag ska hitta på på em. strålande sol och känner jag henne rätt så kommer hon tjata om att skotta så fort hon vaknar. skotta = gå ut. annars hade jag tänkt göra en cheescake. men det hinner vi nog med å.


vänsterhänt & framgångsrik.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4304240.ab

jolåsatte - gjord för framgång!
kan ju direkt konstatera att detta inte gäller arbetsmarknaden för min del. men man kan ju vara bra på andra saker.....dock inget som ger pengar har jag märkt.

film och hemmaliv.

nu har jag äntligen sett sex and the city....fler år efter alla andra. herrn i huset tittade också...började suckandet efter typ en halvminut. ja. det är en typisk tjejfilm (eller det känns ju mest som ett extra långt avsnitt ur serien förstås....). shopping & tjejsnack. sånt behöver jag nog mer av. har iaf shoppat lite i januari. var och lunchade med sandra & helena..och alice förstås. å så har jag ju lite tjejsnack med lina rätt ofta.....mer av allt detta så! behöver ju inte vara snorrik för att göra såna saker..men på senaste tiden har ju inte pengarna ens räckt till för att luncha ute.

å på onsdag ska jag förresten kapa av risbusken på huvudet lite också. annars har det vart en lugn hemmahelg med en del utelek. jag har åkt pulka i småbackarna här...räcker bra för en fegis som mig! å så har kära vännerna vart här idag.

lånade en film som vi kikade på igår...trodde den var äldre men det hade tydligen inte kommit på bio än (skyll inte på mig. jag har inte laddat hem den!)...så nu kan jag väl rekommendera den i förhand då..
taken. MYCKET BRA! har också sett fool´s gold. rätt skoj!