shantaram & el choco...fredens man & blondinen.

mitt personliga bibliotek heter veronica och tvingar mig nästan i vissa fall att läsa böcker. och dessa böcker är alltid så bra och helt i min smak!

i födelsedagspresent fick jag som jag nog tidigare skrivit om SHANTARAM och innan jag läst fördigt den prackade hon på mig EL CHOCO.  två böcker som återberättar helt otroliga sanna livshistorier. 

shantaram  om en mans flykt från fängelse i australien. han hamnar i indien och där får man följa hans fantastiska liv...till en början bestämde jag mig nästan för att åka direkt till bombay för att ta del av detta för den beskriver allt så härligt. men den blir blodig och det kan ju vara bra att var förberedd på när filmen kommer (förhoppningsvis om nåt år med johnny depp i huvudrollen) jag tror jag måste säga att shantaram är i särklass den bästa bok jag någonsin läst! mest gripande iaf...


el choco handlar om en svensk killes liv i bolivianskt fängelse. något som man inte tror existerar och så långt bort från svenska fängelsers alla regler...vi kan omöjligt prata om öppen anstalt i detta land. det här är en helt galen miljö.  och egentligen..till vissa delar kanske det borde kunna vara så där vad gäller familjebiten. fast under lite andra förhållanden förstås. den är absolut en av de bästa böcker jag läst.


lite läsningstips om någon vill ligga i en solstol i sommar och njuta! jag har ju förbrukat dessa superböcker redan..snyft. påbörjade aldrig fucka upp i morse...kanske den är en hit å.

livet på lantmäteriet.

nu är det HELG!!! det var ett tag sen jag såg på helger som jag ser på dem nu när jag jobbar mån-fre. långhelg behövs dessutom efter dessa introveckor. jag har varit totalt slut av allt nytt. jag har vart som en isbit hela dagarna och vart febrig på kvällarna. nu har jag tappat rösten. fint de! men det blir väl så när allt är nytt. å som jag länge önskat mig så är det jobbarkompisar (öhh..eller kollegor kanske det heter). det har jag nu..ett helt gäng och roliga är de!! jag trivs alldeles utmärkt med låga skämt & skitsnack!

kom igång lite med jobbet igår. ringde lite. rättade lite. det är det jag ska göra - rätta fel. mer orkar jag nog inte gå in på det hela (men man kan ju kolla
www.lagenhetsregistret.se om man känner att det skulle vara intressant..hihi).

det bästa med detta är flex!!! jag älskar flex-tider. jag får alltså bestämma lite själv...komma innan 8 och som idag gå strax efter 15. wihoo!! vet hur mkt detta uppskattades när jag jobbade på sandvik och hur mkt jag hatade att var tvungen att stämpla in & ut EXAKT kl. 8 och kl. 17 när jag jobbade på telemarketingföretaget.

nu ska jag vänta hem familjen som vart och handlat midsommarmaten. ska baka en cheesecake & pussa på ebba!

TREVLIG MIDSOMMAR!!!!!!


kalaaaas.

igår var de barnkalajs. 9 barn + 12 föräldrar (inklusive oss...Andreas smet till stockholm på fest nästan direkt dock)...det kan jag tala om att han aldrig får göra den dagen det ska vara barnkalas utan föräldrar. eller så kanske det är enklare...vem vet! jag var då totalsnurrig men det var jätteroligt!!! ebba blev trött på em men hon var väldigt glad över alla barn som kom och har pratat om det idag när hon fått sova på saken! tack alla!

idag är jag evigt tacksam för alla pussel hon fått. vi har haft sysselsättning hela dagen då det envisas att ösregna! och som tur var visade de två emil-filmer på tvn när lilla fröken envisades med att vakna kl. 6!! jag hade skitroligt åt den fulla tuppen i emil & griseknoen...måste nästan se igen när den ramlar ner från trästocken den sitter på. hoppas den stackarn inte var full på riktigt när de spelade in.

hade planer på att åka till gysinge på marknad idag...men det struntar vi i. nu är jag jättesugen på att åka på rea i valbo. men om jag gissar rätt så är det fler som är det & jag vet inte om jag orkar trängas. ebba tröttnar väl efter en halvtimme. pussla hela dagen kanske? snart kommer pappan hem...fast han ska väl sova! jag får väl sätta mig och virka bort min damp...har snart gjort färdigt mina pulsvärmare!

idag har vart en snäll-dag.

* har jobbat (vilket innebär än så länge att svansa efter min tålmodiga handledare).
* har sprungit runt som en galning på stan & hunnit med lite när kusin tog studenten.
* har hjälpt en tant med rollator som blev jätteglad. hon höll på ramla över mig som tack för hjälpen.
* har släppt in en kissnödigt barn på toan på gallerian då mamman inte hade nå pengar.

hunnit med ganska mycket bra grejer idag tycker jag.

nu ska jag lyssna lite på ebba som håller på sorterar cd-skivor och pratar som en galning. 
sen ska jag spikmatta mig och inte göra ett enda vettigt dugg.
i morron blir det lite med än vad jag känner att jag klarar av. men men. så är det.
kanske vila lite nästa helg?! har inte ens hunnit tänkt på att det är midsommar.
först ska jag frysa färdigt känner jag....det är dags för lite sommar nu!

2 år!

♥ÄLSKLINGEN♥

bilden lånad från arbetarbladet.se

EBBA tackar alla som tänkt på henne just idag. på hennes alldeles egna dag!

7 juni.

idag har kalasandet börjat! det ska firas många dagar. kanske inte så mkt på tisdag - på själva födelsedagen - men kanske på dagis å så får jag & andreas & mormor sjunga fint för fröken! dock överraskade hon i kväll här med att vilja sjunga ja må hon leva typ 100 ggr. å hon var riktigt bra på texten! ebba har fått en fin gungställning av pappas sida av släkten..gissa om det kommer spenderas många timmar där!


kan inte riktigt fatta att jag för 2 år sen vägde dryga 90 kg....om man tänker efter är det ju helt sjukt att gå och släpa runt på sisådär + 25 kg!!! om man börjar tänka efter liksom på hur mycket det är....men vad gör det att släpa på några månader när man fått världens bästa lilla tjej?!! vi lekte med lera idag och jag kan inte förstå hur mycket fantasi en sån liten brud besitter!! galet!

ni ser väl att det här är två får med mössor som äter kakor??


nu ska jag slänga mig i soffan och ladda batterierna.....titta på lite valvaka kanske. tog en prommis och röstade på fm idag så klart. röstar man inte tycker jag inte man ska gnälla så mkt heller. (nu när jag har röstat kan jag få gnälla lite..hihi)

har ni röstat idag?


mäktiga bossen.

igår bar det av till stlhm med tåg. liten promenad på stan innan vi fick checka in på hotell bentleys. andreas & jag fick vårt lilla rum först. sen hade det blivit fullbokat på nåt sätt så lina & björn fick en tåvrumslägenhet på andra sidan gårdsplan. de hade två dubbelsängar. två soffor och och ett kök! gav oss i väg mot stadion efter 17 nån gång iförda regnponchos som tur var.

...det regnade konstant. det var inte uppehåll en minut. inte en sekund. det blåste. det var max 6 grader. hade vantar. de blev blöta. mina lilltår gjorde så ont. det blev försenat en halvtimme. vi tre kortisar såg inte mycket....

..men vad gör det?! det inleddes med idas sommarvisa på dragspel följt av creedence who´ll stop the rain! jag har aldrig vart på en konsert som hållt på i 3 timmar. och jag har aldrig varit med om att tiden gått så fort!! var bara ca tre låtar mitt i nånstans som blev lite segt. annars var det såååå himla bra hela tiden! jag är så glad att jag äntligen fått sett bossen. för det är vad han är!!

saknade tougher than the rest lr the river.och i mitt fall som kanske bara får se honom en gång hade det vart värt att få höra born in the usa live. antar att han delar upp kändislåtarna på de tre spelningarna. men det är ändå skönt att gå på en konsert där man känner igen så mycket låtar...man blir impad av att gubben orkar så mycket! var halt i regnet för honom å...ramla & "broke his ass" som han sa!

blev en chipspåse och en VARM långdusch när vi kom tillbaka till hotellet. kunde inte riktigt få händerna att fungera annars. skönt att sova på hotell även om det inte var sån supersömn. men man behövde inte kliva upp kl 7 och leka iaf. det är semester det! å så var frukosten alldeles fantastisk! vi har haft det skitroligt och jag är mer än nöjd trots att kroppen är lite ledbruten idag!




de är mycket nu!

lyckan ler äntligen mot mig!!

jag har ett tag nu känt mig harmonisk och som att allt varit så bra. men jag har länge saknat en bit. en bit som trots att den kan vara jobbig ändå kan få en att må så bra. att få känns sig betydelsefull & behövd. nu har jag också fått tagit del av den biten och för tillfället känns mitt liv så komplett. visst finns det alltid något man kan ändra på. något man vill ha eller något man strävar efter. vilket också är tur för man måste ju ha mål och förväntningar! och planer. planer finns det för framtiden också...

i morgon åker andreas till umeå för att göra fystest till polishögskolan. jag ska hålla alla tummar för att det går vägen. själv ska jag åka med lina en sväng till valbo..sen ska ebba & jag till gävle och skriva kontrakt.

på torsdag lämnar vi ebba på morgonen sen drar vi vidare till sthlm. lina och jag ska smyga runt i några affärer. pojkarna får väl slå sig ner nånstans och ta en kaffe eller öl..sen väntar herr springsteen på oss. och jag förväntar mig finväder! hrmm....sen är det sova på hotell & hotellfrukost som väntar innan hemfärd.

lördag antar jag kommer gå i fotbollens tecken här hemma...för min del tror jag att jag måste fixa lite inför söndagens kalas.

på måndag börjar jag mitt nya jobb! det är tre månader till att börja med. men det är tre mer värdefulla månader för mig än många kan tänka sig!! å visst jag får offra sommaren för detta men det är det värt. jag kommer vara ledig helger & midsommar och förmodligen jobba med något riktigt roligt med riktigt trevliga människor!!