Valborg.

Blev en utedag idag, toppenväder på fm, eftersom det inte blev nå sista april-firande för oss blev det McD till lunch i solen!! Ebba & jag packade in oss, lite mellis och cykeln i bilen och åkte till Högbo på em för att mata lite änder. Hade sån tur att när vi kommit ur bilen kom faster och hela familjen, så vi fick en massa lekkompisar!! Härliga timmar!!

Sen har vi vart hemma, katterna har gått ut fast de är livrädda för smällare så jag hoppas de kommer hem snart igen. Nästa år hoppas vi att kommunen ordnar ett barnvänligare sista aprilfirande, hörde att de fått många påtryckningar om detta!! Kan man fira nationaldagen i Stadsparken kanske man kan grilla lite korv eller nåt på Valborg å!!


Kungligheter vs. Svenssons

Inte för att jag bryr mig så mkt om det kungliga bröllopet, inte så att jag är arg på det som de flesta verkar vara. Men gästlistan till Riksdagens bröllopsfest var ju lite rolig, viktigast är alltså riksdag, regering, sedan kungafamiljen och där kan man läsa att Kronprinsessan Victoria & Daniel Westling är bjudna - gu va schysst!!!
Sen typ längst ner i listan kommer Daniels oviktiga familj....efter en massa andra kungar å viktiga människor....skulle jag icke acceptera, familjerna är väl viktigast! Eller ja...som tur var var ju Victoria & Daniel bjudna då...

Jaja, för övrigt är det väl trevligt med lite festligheter i landet!! Är väl trevligt att det faktiskt finns en möjlighet för oss vanliga dödliga från landet att beblanda oss med fint fölk!!

Ja just ja, grattis Knugen!

Utvecklingssamtal & lek.

Igår var det utvecklingssamtal på dagis! Självklart kunde jag lämna stället som en stolt mamma. Men det roligaste och viktigaste är ju så klart att höra alla detaljer & det är roligt att verkligen se att personalen ser mitt barn!! Har bett dem att spara alla lappar de skriver till de här samtalen, vanligtvis så kastas dem inför varje utv.samtal men jag tycker det är roligt att få ha kvar och se hur lilla fröken utvecklats.

Efter dagis drog vi vidare till Angelica, Ella & Thyra för lite lek och prat. Thyra fick en litet paket eftersom hon fyllt år igår, de andra två tjejerna började med att tokbråka, men sen gick det över på nån sekund. Facinerande sånt där! Ebba blev extremt trött, tror det blev mycket med vårstädning och brandbilar (planerat besök) på dagis & sen lek. Men det känns bra att hon fått ut mycket av dagen!

Idag blir det inte lika mycket då hon vaknade upp med svullna och kladdiga ögon. Lika bra att stanna hemma från dagis, hoppas bara att det är förkylningen och inte någon inflammation. Hon var rätt nöjd att få trakassera sin älskade pappa hela fm iaf! Nu har vi ett gäng timmar och slå ihjäl...fast just nu sitter hon inne på sitt rum och läser högt ur en bok!

Bara sådär.

Som tillägg till förra inlägget måste jag förklara att jag är bitter på alla helgdagar. Jag älskar "storhelger" och tycker om sånt här familjemys eller umgåsmys....men i år jobbar Andreas alla såna helger utom på lördag när det är första maj. Påsk, sista april, midsommar...you name it. Och får han bli kvar även jul och nyår, wihooo va kul!!! Gu va roligt det är att vara bitter, önskar att jag fick vara bitter med mina gamla bitterkollergor ibland, hihi!

Å en till sak som inte har något med något att göra så måste jag bara säga att vi såg en film på tv häromdagen som fastnade i mitt huvud. Brukar aldrig vara nåt speciellt på SVT men Andreas kollade upp och den hade fått bra kritik så vi började kika...blev totalt fast, verkligen min typ av film..så om man inte har nåt annat för sig och vill se en lagom deppig film för eftertänksamhet så...
Little children.

25?

Igår var mamma här med Ebba och jag var på spa-party hos Helena. Smetade på sjuttioelva grejer i ansiktet...jag är nog kassast i världen på att ta hand om min hy, göra ansiktsmask å skrubba å sånt. Kan ju säga att det idag känns som jag är ett antal år yngre i ansiktet. Trevligt!!

Nu ska jag ut och fixa vidare med lekstuga & tomatplantor, roligt när A är hemma på fm och solen är framme. Sen är det en väldigt oplanerad vecka...vardagarna alltså...insåg precis att folk ska fira Valborg på fredag. Undrar vad Ebba och jag ska göra, Andreas jobbar till 22. Suck! Undrar om det finns nån brasa i närheten?!?

Råttjakt och gympauppvisning.

Sol idag igen - lycka!
Kattskrället väckte mig 6.15, sen kunde jag inte somna om. Har duschat & vart alldeles för mig själv för familjen sover än. Härligt! Ebba är förmodligen alldeles slut efter gårdagens bravader. Gick ut på fm och skrapade färg på lekstugan. Gizmo kom med en råtta, dubbelt så stor som hans huvud. Levde gjorde den å. Så vi hade katt- och råttjakt en bra stund. Eftersom Gizmo inte fick ta råttan (som gömde sig under gräsklipparn) så blev han sur och gick och dödade en liten mus och släpade hem. Suck!

På em var det gympauppvisning på Jernvallen. Vi var den svarta OS-ringen och gjorde en dans! Trodde Ebba inte skulle göra en enda rörelse men jo då....Finns tom bevis att vi var med hos
Angelica. Tack mormor, farfar och Bittan som kom och tittade, var en stolt tjej efteråt. Åkte hem och väntade på att pappan skulle sluta, sen åkte vi och mötte upp honom för mat på Amorinen. Härlig söndag!!

Den här veckan är det em-vecka...blä. Tänkte besöka Örta-loppisen nån dag, undrar om det är massa folk där idag?! I morrn ska jag på Spa-party, kan ju bli spännande!

Firande i Gysinge.

Igår drog Ebba & jag till Gysinge och firade mamman en dag i förskott. Finväder, fast lite kyligt var det.....



Plockade såna här...



och såna här...



Ebba lekte mest med morfar....


Atjooo.

Jaha, feber & förkyld, var inte vad jag väntade mig. Men vaknade i natt med jätteont i halsen & feber. Piggare i morse. Var ute och skrapade färg på lekstugan hela fm. Efter lunch kom L, B & K på besök, var fler veckor sen vi sågs! Prat & lek å så tacos på det. Nu ska jag gå å hänga i soffan med ett stycke sambo. Sen är det dags för honom att jobba 12-timmars i helgen...suck!!!

Ebba & jag drar till Gysinge och firar mormorn i morrn!


nöjda sinnen.

Snö här & aska där. Kan det inte bara bli lite normalt nu igen? Lite värme.

Igår var jag & lunchade på 5 Sensi med Hella & Linda, MYCKET trevligt och VÄLDIGT god mat!! Härligt med lite kvalitet på luncherna i den här stan. Men man lär nog vara på plats halv 12 för att få bord. Efterrätt ingick å, hur trevligt är inte det?!?

På em var vi och hälsade på Aina & Rolf, mysigt!! Nog för att lilla fröken (och vi) fick massor att äta, men hon hade riktigt roligt och satt still hur länge som helst och läste å prata...

Nä nu ska jag spöa Andreas i alfapet....

Lyxdag!

Varför snöade det idag för? Onödigt...nu får det faktiskt bli varmt i luften. Var ute absolut hela dagen igår och då var det rätt skönt. Skrapade färg på lekstugan och oljade in sandlådan.

Idag har vi haft besök av Virre och hennes massagebänk. En timmes helkroppsmassage helt gratis och dessutom hemma i vardagsrummet med en av de bästa vännerna. Kan man ha en bättre eftermiddag???

Hoppas denna huvudvärksfria dag var vändningen efter en tredagars huvudvärk.

I sommar har de ändrat tiderna på dagis, 8-11 fem dagar i veckan. Jag tycker det är värdelösa tider, men hon måste också få leka! Andreas har möjlighet att ha henne hemma hela tiden (och mig vet man ju aldrig med..än så länge har jag inget jobb)..frågan är hur man ska göra...annars gäller det ju att ha lekdejter med andra kompisar! Så, är det för länge att vara hemma 8 veckor?

Lördag.

Fick väcka lilltroll idag, kvart i 9!!! Annars hade vi aldrig hunnit till sista gympan. Känns ok att det var sista gången eftersom det börjar bli vår och man VILL vara ute. Men till hösten återkommer vi! Å söndag 25/4 kl. 15.00 är det uppvisning på Jernvallen!!!

Hem och åt lunch sen drog vi i väg en sväng i bilen så pappan fick sova lite till. Bakluckeloppis som var skit! Till pingstkyrkans loppis å så vidare till Spiken i Valbo. Hittade inte mkt, fikade lite där å så träffade vi på Anna på väg ut. Hade mysigt tillsammans fina tjejen och mamman! Sen hem å träffade pappan nån timme innan han åkte till jobbet igen..

Ikväll är jag så uttråkad så jag vet inte vad. Vill bara gå och lägga mig och läsa...jag borde väl inte somna på två minuter om jag lägger mig så här tidigt?? Orkar inte komma på nåt annat att göra.....I morgon får det fasen vara varmt så vi kan va ute, pappan tänker ju vara upptagen HELA dagen!!

Jehovas nu räcker det - hör ni???

.....ja....för idag när jag stod och lagade mat så parkerade två bilar där vägen delar sig och det kom ur ett gäng människor. Tänkte genast att de skulle på kalas för det brukar parkeras där då...men inga paket eller blommor fanns och jag insåg snart att de var klädd i kjol för att de självklart var

JEHOVAS VITTNEN

japp....tredje gången inom en månad. Jag informerade tanten om detta och sa att nu får det faktiskt RÄCKA!!! Snart kommer jag bli jävligt otrevlig.....det är sant för jag blir så fruktansvärt irriterad!!

Fredag.

Vilken trevlig gårdagkväll!!! Go mat, goa vänner, bra underhållning i form av gamla kollegor, Rickard Sjöblom & en trollkarl (från Vazir varieté) som till viss del fick mig tappa hakan ordentligt! Roligt att träffas igen allihopa en sista gång, kul att bli påminnd om vilka fina människor jag hade tur att jobba med. Har ju tur att fortfarande få ha kontakt med ett gäng av dem!

Idag blev de sen frukost, en tur till Biltema, har sålt en cykel så Andreas fick en ny! Var ute hela em fast det var lite halvkyligt, Ebba var halvmuppig och Andreas galen på att skruva cyklar. Jaja, trevligt att ha en heldag för oss själva iaf, å så fick vi finbesök en kortis. Köpte thaimat vid Coop....tror de var lite för rörigt för dem, de missde en rätt för en före oss och en av våra rätter, fast vi bara beställde två st. Sen kvällsmat blev det iaf....

Sitter och förundras över Skavlan som alltid hittar spännande gäster, vilka människor det finns! Andreas åkte precis och jobbade....och jag sitter här och har panik över att jag inte kan stänga altandörren. Ok, den är stängd men jag får inte ner handtaget så jag kan omöjligt låsa. Så, hur ska jag kunna sova ensam i natt??

Gaah!

Torsdag.

Jahopp....nu hade man ju vant sig med solen, har mest vart ute de senaste dagarna. Kanske man måste ta tag i nåt inomhus också? Igår var vi i Gysinge hela em. Andreas hjälpte pappa och jag traskade efter Ebba som cyklade runt runt runt.....

Ikväll ska jag iaf på fest i Konserthuset...blir ju väldigt spännande för mig eftersom jag aldrig ens vart in där! Först ska det träffas på Brända en timme, sen avslutningsfest med mat och underhållning på Konserthuset. Sen ska jag se om jag får med mig Linda hem eller om hon är för fuller! Hehe...Det är alltså avslutning på projektet jag jobbade i på Lantmäteriet.

Slutet av helgen.

Packade in oss och Ebbas cykel i bilen och drog i väg till Örta, småbrudarna skulle cykla. Klara hade tjuvövat så hon kunde rätt bra. Ebba blev helt galet frustrerad när hon bara bromsade hela tiden och inte kom framåt. Att Andreas & jag hjälpte till gjorde bara saken värre men när Björn tog över gick det på två röda och hon cyklade på!!!



Var där till eftermiddan sen cyklade Ebba hela vägen till S&S, hälsade på där ett tag och satt i solen och njöt. Sen åkte vi hemåt eftersom herrn skulle spela match. Idag var det lika soligt och ibland är det riktigt härligt att vara arbetslös när hela familjen är ledig och kan vara ute tillsammans. Gick ut före 10 och kom inte in förrän efter 15. Grillade korv och åt ute. Sen kom Emmy & Mira och hälsade på en stund. Emmy & jag satt i solen och drack kaffe...



Både Ebba & jag har blivit knallröda i ansiktet idag....oups..snön måste ha reflekterat bra...


Början på helgen.

Igår fick Ebba och jag en halv dag till med mormor & morfar, vilket lyx! Vi var och firade min mormor med fika & mat från Napoleon (än en gång besviken på dem!).



Ebba fick gå ensam en sväng på stan med morfar, det tyckte hon var spännande! Å så körde hon hårt med Birk. Var en sväng på marknaden sen i regnet, ganska imponerande för att vara i den här stan, jag köpte 12 par strumpor för 100:-, supernöjd med det! Ebba också supernöjd då hon fick en ballong av morfar, ett lila hjärta med Spindelmannen..



Sen har vi pappan hemma heeeeeela helgen, så mysigt! Idag har vi vart på gympa allihopa



Sen hem och åt pannkakor på lillbrudens beställning, åkte till Ockelbo och titta på en lekstuga som Ebba ska få i födelsedagspresent. Hamnade i Högbo på hemvägen med faster och co. Oplanerat så vi var inte så välklädda för kylan, men det var roligt att inte bara åka hem!! 

Veklingar.

Hämtade Ebba på dagis igår och de hade snurrat på henne så mkt i gungan att hon bara satt på en bänk och va helt väck. Hon sa inte mycket och var alldeles blek stackarn. Även om barnen tycker det är roligt så kan man väl hejda sig lite som fröken iaf....men men jag antar att Ebba är lika vek som mig och då spelar det igen roll. Det sitter i balansen, och jag är superkänslig och blir lätt yr.

Idag tog vi ledigt från dagis och åkte till Gysinge! Skruttan började säga i bilen att det kändes konstigt...hon brukar tycka det är obekvämt så jag frågade om det gjorde ont, hon kunde inte förklara men jag tänkte vi var snart framme så jag stannade inte nå å helt plötsligt tokkräks stackarn!! Kom som tur var precis till en rastplats så vi fick bort det värsta...usch stackarn det såg hemskt ut.

Men men vi kom snart fram till mormor och morfar och då blev allt strålande igen. Så...där fortsatte likheterna med mig eftersom jag inte kunde åka längre än nån mil när jag var liten utan att bli åksjuk. Å jag tror till och med det kan ha suttit i från igår.

Jaja....de är sånt man får stå ut med som småbarnsförälder va? För övrigt har vi haft en strålande dag, Ebba har trakasserat morfar och även mormor när jag passade på att vila på kökssoffan efter lunch! På hemvägen stannade vi till i Hedesunda hos Roger och handlade billiga saker, hihi!! Ebba fick en väska med Lille skutt som hon dragit runt på sen hon kom hem. Stod två älgar på sidan av vägen när vi körde hem å, fick lite panik där men de stod stilla och åt. Ebba hann inte se dem men hon hade många frågor sen:
"Hade de stora horn?"
"Hade de vassa klor?"
"Körde vi på älgarna?"

Nu har jag tittat på bästa Lyxfällan och ska genast krypa ner under täcket....

Sötisar senaste veckan.

Börjar med dagens lek....titta på Pippi i samma datastol samtidigt som man spelar trumma för fullt!



Lillfröken fick inte vara med på bild idag, men förra veckan så jag slänger in den för att hon är så otroligt söt!



Påskäggskläder..



Påskmys med Adam..



Morbror, Isak & Adam..



Fick iaf med Kalle på samma bild, både framifrån & bakifrån!



(om föräldrarna till alla barn misstycker så får de hojta till så plockar jag bort bilder!!)

Sabla värk.

Vaknade 4 i natt av huvudvärk. Jag tror jag blir tokig! Ingen Alvedon heller så det var bara att somna sittandes, gjorde minst ont då....somnade framåt 6-tiden när A kom hem..så då var det bara att vakna igen. Överlycklig att det finns Alvedon på Coop drog jag dit efter dagis och handlade, har tagit igen lite vila på soffan nu. Kanske har den försvunnit för ett par timmar...värken alltså.

Ebba ska få främmande på em som hon inte vet om, kommer bli överlycklig när jag hämtar henne sen....var lika lite barn på dagis idag också...tror hon ska få vara hemma i morrn...vi hittar på nåt annat!


Bla bla.

Nu borde jag ligga i sängen och läsa, för att med stora förhoppningar slippa huvudvärk i morrn. Lite sugen att åka till Valbo en sväng när lilla fröken är på dagis...om jag kommer mig för för mig själv..

Men nu är det ju så att Christine hägrar...kunde det inte bara vara direkt efter Desperate?! Innan jag gjort mig i ordning och stängt av dator och sånt så har det ju börjat...

Funderar på att åka iväg en dag eller två, nästa vecka eller veckan därpå...är det nån som har nåt förslag vad man kan göra? Hela familjen alltså....Första tanken var Coop-hotell i Sthlm, men det finns inget att boka...äh kom med idéer är ni snälla, jag vet att nån har någon!!


Värme.

Wow! Vilket väder! Gårdagen bjöd ju inte på sol som jag hoppats, men det var en rätt fin dag ändå!

Skjutsade Ebba till dagis i morse, hem och drack kaffe & läste tidning. Surfade och sökte nåt sommarjobb. Sen har jag suttit ute i solen en timme och läst!!! Fyllt på energireserven....ska promenera till dagis och hämta sen tänkte jag. Härliga dag!

Sound of silence.

Helgen passerade fort förbi....ja just ja, helgdag i morgon också. Märker inte av sånt... Rörigt är det. Känns som att våren måste komma innan allt faller samman, men solen sken gott ett par timmar igår & idag. Det är bra!

Rörig morgon igår, Ebba & jag på gympa, var muttrig när jag kom dit men tvärt om när jag åkte därifrån! Ebba lycklig av att få gympa & träffa Ella - det gör mig glad. Sen folk på besök hela dagen, härligt! Såg I love you man på kvällen & skrattade!

Idag har Karin vart på besök ett par timmar, så roligt att ses även om det är ungefär en gång om året!! En kväll som denna hade tv:n kunnat bjuda på en svensk skitfilm - men icke! Ingenting. Ska gå och lägga mig och läsa Harry Potter nu i stället.

Ebba somnade ensam i sängen till en saga på cd idag, känns lite ångestfyllt för min del, men hon ville det själv. Skruttan! I morrn är det hon & jag - ge oss sol - kanske åka till Högbo en sväng eller nåt.

Duktiga tjejen.

Tjejen är stolt - hon klarade hela natten utan blöja!! Mamman är också stolt, viktigt för tjejens självförtroende att det började bra. Vi får hoppas att det håller i sig! Vi har ju en liten lista som ska bockas av.

1. Blöjor på natten - bort!
2. Napp på natten - bort!
3. Välling på kvällen - bort!

Men det behöver inte gå så fort....hon är duktig!

Jag har sovit som en kratta och har ont idag med. Men eftersom jag har en fantastisk liten tjej så har dagen gått fint ändå, vi har bakat cheesecake med lemoncurd. Håller nu på att göra en broccolisoppa. Ebba leker för sig själv med dockorna. Gick liksom över en natt så blev hon stor och började leka massor själv, länge! Ja...det går fort nu när hon börjar bli stor....

Sen blir det väl ut en sväng i väntan på att pappan ska komma, härligt med en eftermiddag OCH kväll tillsammans, ovanligt!


Påskledigt.

Nu har jag tagit påskledigt från arbetslösheten! Och med det hoppas jag att jag kommer kunna sova. Den senaste tiden har jag varit vaken ungefär mellan 3-5 de flesta nätterna. Nu resulterar det i huvudvärk och spänning i axlarna. Önskar att spikmatta mig, men jag håller mig till vetevärmarn.

Önskar att herr sambo hade påskledigt å. I kväll är det fotboll. Jag dricker påskmust och glufsar i mig påskkärringarnas godis. Inte en enda kom det hit! Tittar på The Forgotten...får se om det kan va nåt. Ser så klart mest fram emot Lyxfällan!

Ebba har haft en fullspäckad dag och somnade på två röda...först dagis där en påskkärring kom på besök. Sen har Angelica, Ella & Thyra vart på besök. Ebba tjöt av lycka när jag berättade att Ella skulle komma, sen lekte de ett par timmar! Efter det kom Bittan & farfar med påskägg & en sparbössa i påskpresent!!

Nu provar vi att sova utan blöja för första gången....får se hur resultatet blir...

Glad påsk!

Idag fick man vara utklädd till påskkärring/gubbe på dagis....Ebba ville vara påskägg!
Slutade med att hon hade ett huckle iaf...får måla lite prickar på henne sen kanske.
Undrar om det kommer nå kärringar & tigger godis! Vår nya ringklocka funkar inte så vi får väl se om vi hör nåt!

Försökte få med häxkatten på en bild å men han krånglade bara..