Härlig dag.

Tittar på schlager fast inte Sverige är med. Inge bättre underhållning denna kväll iaf.

Så nu hejar jag på Tyskland!!! Å lite Frankrike....

Ja då var det sagt, vi har haft rätt skoj här i tv-soffan. Tidigare idag har Ebba & jag haft heldagsutflykt. Först bytte vi hennes nya skor som gått sönder. Karln i affärn var mäkta imponerad av att jag impregnerat skorna. Sååå konstigt var det väl inte? Gör inte folk så med skinnskor...eller är det bara för att jag jobbat på skoaffär?

Sen mötte vi upp mor & far & Birk och åkte och firade Markus som fyller 20!! Lyxig dag med tacos, loppis, sightseeing, fika, en Ebba på topphumör, trevligt sällskap å allt....väl i Valbo igen släppte vi av Gysingarna och köpte spel åt pappan och åkte hemåt! Lördagsgodisinhandling på ÖB först. Viktigt! Sen blev det varma mackor & sova på soffan....

Blöh.

Nu ska jag gnälla - så, nu är det förvarnat.

Förra gången jag var gravid var jag "trött" i ryggen och efter en arbetsdag, lite senare i graviditeten, kunde jag vara helt slut efter att ha stått en hel dag. Hade i början lite besvär med ischias men ingen fara. Men den här gången!! Det är ju helt bisarrt va ont det kan göra i en kropp!! Från det jag vaknar i princip börjar höften/bäckenet att jävlas, efter ett tag när jag gått lite smärtar det vid varje steg typ och då och då viker högerbenet ihop sig för det smärtar så. AJ! Sätter jag mig på något lägre än en soffa får jag minsann skylla mig själv, det kan ta ett tag att komma upp. Ligga ner över huvudtaget är värdelöst, befriande men det ger mer smärta. Bäst att bara sitta. Så, nån som vet, är detta foglossning????

Mina stora förhoppningar nu är att det vips ska gå över, jag inbillar mig det. Annars är ju hela jäkla sommarn förstörd. Jag vill leka och vara ute och härja i sommar, gå i Furuvik, åka på semester å se en massa saker. Å skulle jag få jobba nån vecka vill jag det. Men som det är nu så vill jag bara skita i allt. Börjar ta på humöret rejält märker jag. Snäser å orkar inte prata....


Sopa.

Ett vänligt mail senare så kom sopbilen efter några timmar......tur för oss för det började bli mycket!

Snart slut på maj å...

Undrar när de tänker hämta våra sopor??? Två dagar sen de skulle gjort det....å tidningen har inte kommit idag..har vårt hus försvunnit från kartan? Är vi inte mugglare kanske?

Idag då - måla måla måla eller storhandla? Kul val! Kan inte solen hålla sig framme och värma lite? Har betalat räkningar - också jätteroligt.

Igår var Lina & jag en sväng i Valbo på fm, sen kom Angelica, Ella & Thyra på besök (till vårt lortiga hem...ska städa!). Ebba blev som vanligt en surmupp men jag märker på henne att hon tycker det är jätteroligt!!

Å så ska jag ju gratta min kära sambo till fast anställning!!! Wihooo!!! Perfekt, vad han än vill göra i framtiden så har han ju det i ryggen...tills framtida finanskriser...

Nu kom tidningen....

Halvtid.

20 v. har gått. 20 v. kvar. På en ungefär, spännande!

Idag ska lilla fröken till tandläkaren!

Annars målar vi å målar....nån gång blir nog lekstugan färdig. Snart fyller hon ju....gaah!!!

God morgon...

...från min trädgård. Vaknade 6 när A kom från jobbet, tog med mig kameran ut när jag hämtade tidningen.
Var så varmt och skönt, inga bilar, inge grannar, bara fåglar....å så katterna då!

Ensam.....

...blev jag nu....A åkte och jobbade och E är i Gysinge...var läääääängesen jag sov helt ensam. Eller helt ensam är jag ju inte jag har ju lillebror som är en riktigt livlig krabat. Tror han gjorde kullerbyttor när vi tittade på film nyss....

Har fyllt trädgården med blommor idag! Var på ny-öppningen av Bernö eftersom jag skulle ha million bells som var billiga. Blev polkarandiga, fina!! Å så en del andra! Sen har jag planterat i regnet medan de övriga rensat ogräs. För övrigt har Ebba tjatat hela dagen om att mormor ska komma och hämta henne....i morrn drar jag ut dit å om jag inte kommer på nåt annat, tråk å vara ensammen!

Nä..titta om det finns nå jobb att söka då innan jag kryper ner.....

Lillebror ♥

För det första vill jag tacka alla som vetat om men hållt tyst!! Framför allt nya bekantskaper som skulle kunna vart en chansning att säga till! Är glad att jag haft folk som förstått att jag mått lite knasigt och vart lite nojig under årets första månader. Äntligen är jag pigg och mår toppen...förutom att höften håller på brakar ihop...10 ggr värre än förra gången så här tidigt. Jag har alltså försökt att inte sprida detta så mkt av diverse anledningar och därför inte berättat för alla, så ingen tror att jag inte litar på just dem.

Idag har vi alltså vart på Ul och sett tydliga bilder av den lille vildingen i magen. Och som vi trott allihopa här hemma är det en pojk. Dock har jag supersvårt att förstå det, jag känner mig ju som en tjejmamma och har aldrig tänkt nåt annat, men det blir spännande att få möjligheten att ha en av varje. Nu är det bara att längta och hoppas att han kommer på utsatt datum 101010!!

Usch va jag är lycklig nu!!!

Onsdagsmulet.

Nä...jag hade inte så mycket att skriva....ska fördriva tiden 9 timmar bara....dammsuga eller gå ut och rensa ogräs? Hoppar nog målning när det är så här mulet...fast igår gick det ju bra, då blev det strålande sol! Lekstugans gula färg är nu färdig! Ebba har alltid utflyktsdag på onsdagar - det brukar för det mesta vara trökväder då.
Ska till Örta på em och umgås....


Loppis.

Då var den loppishelgen till ända. Sålde för typ 400 kr. Hade förväntat mig att det kunde bli så dåligt som ingenting, allt över 100 kr var väl bra! Gick iaf med vinst då. Lördagen var roligt, rätt mkt folk ett tag! Idag var de lite sämre drag. Hade iaf turen att få sitta och kackla med Katja hela tiden!! Å dagens hödjpunkt förutom mina förvirrande facebook-kommentarer var så klart Helenas tokskratt. Varken K eller jag har någonsin hört det...men jag skratta så tårarna sprutade...dels åt skrattet och dels åt den ohyggligt fula prydnadssaken!!

Jeje...sen har det grillats här hemma!! Och vi har suttit ute och ätit!! Sommar nu?!? Hoppas på fortsatt finväder så vi kan måla lekstuga och få den färdig snart...Nu ska jag nog krypa ner med HP, i morse fick jag lägga i från mig boken för tårarna rann. Patetisk? Känslig?

Åska = huvudvärk.

Mmm...va pigg jag är! 4 timmars sömn & tokåska = huvudvärk.

Ebba drog igång en hostattack vid halv 3 i natt. Hon fick sitta upp ett tag och vi hade en trevligt nattkonversation. Det var nog inte förrän ett par timmar senare hon kunde somna om. Jag var vaken till strax innan A kom från jobbet, DÅ somnade jag....sen kom han å så var vi i farten allihopa. Yes!

E har suttit i sin fotölj i fönstret och tittat på regnet och facinerats av åskan.....själv var jag inte lika positiv till det hela. Vi får se nu efter 2 alvedon och ett par koppar kaffe om huvudet blir normalt....

Ska åka och möta upp mor i Valbo om ett tag!

Cirkusprinsessor.

Idag har vi vart flickiga jag & min kära dotter...titta så fina vi blev!


Första gången Ebba får nagellack...

När pappan kommit igång hoppade vi på cykarna och mötte upp Lina, Björn och Klara i Stadsparken för att gå på cirkus Brazil Jack. Placering på stolarna vid manegen...superläge för småtjejerna, lite värre för oss som inte ville delta i showen. Egentligen är jag inte jätteövertygad angående showen och är glad att jag inte betalat ett öre (de hade fribiljetter och bjöd med oss). De enda djur som var med var hundar, ponnysar och en häst. Hade förväntat mig massa djur! Men jag ska inte gnälla för det var roligt och jag är så glad att Ebba fick möjligheten att gå!!!

Sen var det bara att hoppa på cyklarna och åka hem i ösregnet!

 

 


Happy days.

Åh va jag tycker om såna här dagar!! Full fart hela dagen. Lilltroll hade feber i natt, men vi sov gott och då hon inte hade nån feber på dagen tog vi en cykeltur till Apoteket. Hälsade på faster och fick med henne på en liten tur på stan. Hade Ebba möjligheten skulle hon spendera all sin tid med en av hennes största idoler!!! Hon är så stolt och glad när hon får låna faster och ha henne för sig själv då och då.....

Åt korv på stan och cyklade hem. Målade det som ska vara vitt på lekstugan medan lillfröken lekte med sitt. Gick faktiskt smidigt. Sen när pappan vaknat fick vi besök av egyptierna...löjligt att vara solbrända tycker jag!! Tjejerna som uttryckte att de längtat efter varandra fick leka lite även om E började bli trötter. Faster och familjen kom förbi och härjade runt en stund också!!!!

Sen drog alla, jag målade vidare, A grillade och E kollade tv. Så förutom nån toapaus så var jag ute ca 7 timmar i sträck idag. Gött de!! Nöjd känner jag mig å....tråkpappan jobbar nu så jag ska väl krya ner i gräsänkesängen med HP. Mja...Harry kanske inte är min favoritkaraktär förstås (självklart är det Snape) men han är ju huvudpersonen....

I morrn om Ebba är pigg ska vi få gå gratis på cirkus....jag som önskade att jag kunde få bjuda Ebba på det men vi har risigt med pengar för sånt nu...frågan är ju om jag kommer våga gå...ÄCKLIGA CLOWNER!! Nä..natti natti!

7...

Bla bla bla.

Eftersom lilla fröken hade feber idag också får hon stanna hemma i morrn. Men jag önskar att hon fick gå på dagis. Herreguuuu hur kan en soon-to-be-3-åring prata så in i vassen mycket??? Oavbrutet från det hon kliver upp kacklas det...bla bla bla bla....jag var så trött i skallen och hade skavsår i öronen när Andreas vaknade att jag fick lov att ta en paus och åka till ÖB för mig själv en sväng. Dock ska jag självklart tillägga att jag uppmuntrar pratandet, klart hon ska uttrycka sig!!!

Har iaf köpt första presenten, förutom lekstugan då. Skulle kunna köpa 1000 presenter till världens bästa tjej!!

Nu är det Desperate...A kommer väl hem en sväng å säger hej mellan träning och jobb...bara 3 dagar kvar att hitta på nåt med fröken pladderkvarn när pappan sover på dagarna. Hjälp!!! Snälla säg at febern håller sig undan så vi kan åka iväg på nåt...

Måste bara säga att jag blir så glad av att prata med människor, att folk hör av sig...både vänner och folk jag känner lite....vare sig det gäller telefon, sms eller chatt. Det gör mina dagar!!!


Segt.

Ska vi hitta på idag då? Dåligt med idéer, men vi kan ju inte sitta framför tvn hela dagen. Fortfarande lite feber så inge dagis den här veckan...stackarn: mamma det är tråkigt att inte vara på dagis....mamma jag orkar inte vara sjuk...
Verkar vara fint ute så vi kan nog smyga oss ut en liten sväng sen ändå...

Saftigt.

Hemmadagen har åtminstone resulterat i massa chokladbollar till kalas. Och saft....lite mer än jag tänkte det skulle bli...typ 4-5 liter aroniasaft. Men nu till sommarn lär det gå åt fort!!


Blir nog en till hemmadag....åtminstone en vilodag från dagis, ingen höjdare för lilla fröken som längtar efter Kerstin & Sofie.

Trök.

Ebba vaknade igår strax efter 21, hon hade drömt att det var vatten i hennes rum...tror att med den allt mer ökade fantastin kommer drömmarna. Hon skakade och vi kröp ner i stora sängen...lite feber hade hon. Hon sov rätt oroligt och klängde på mig och ville dela kudde, vaknade vid 2 nån gång av att hon hade kissat på sig. Skrutt! Nu har det gått så bra så länge, inte en enda olycka, men det var nog hostan/febern som gjorde det. Så det var bara att bädda om!! Sen kunde vi inte somna om...och när jag väl lyckats började katterna härja...resultatet av den röriga natten var att lilla fröken sov till 9.30!! Galet!!! Jaja...halvintressant fakta om en rörig natt...

Idag blir det innedag för oss! Gör inget när det regnar...fast egentligen skulle det lekas & jag hade ev tänkt åka och kika på skor åt lilltroll. Verkar inte vara så febrigt iaf... 


Härliga helg.

Helgen började strålande...Helena och Alice kom förbi en sväng på fredag fm, hann med lite prat och lek. Alice matchade Ebbas koppar:



På em höll vi oss ute och Anna kom på besök och även mamma tittade förbi en sväng!! Satt i solen i lä och fikade och fick lite färg i ansiktet. Ebba fick ha Anna för sig själv en stund då de lekte doktor och hon var såååå nöjd!!!

I lördags var det målningsdags, grundfärgen skulle på och stugan är nu mer helt vit. Vi målade alla tre, Ebba var med hela tiden fast det tog nån timme. A skulle måla fönster (han menade då runt fönstren..) Ebba försvann bakom hörnet ett tag och målade, ropade att i skulle komma och titta, hon gjorde som pappa fast bokstavligt talat:


Hon skämdes lite sen, fast det gick över när hon såg att jag tvättade bort färgen.

På eftermiddagen drog vi på en roadtrip och hälsade på Markus, Emma och katten Bruce i Falun, mycket trevligt!! Fick med dem på McD på hemvägen, Ebba var supernöjd. När vi kom hem somnade hon omgående och vi somnade i soffan båda två, hyrde nån bedrövligt kass film med Matt Damon som vi inte tittade klart på ens - The Informant! Se den inte...

Hade hoppats att helgen skulle fortsätta lika härlig, men dagen känns som platt fall, de enda som hänt är att vi storhandlat. Tror jag fått vanan av att umgås intentsivt som gjort att dagen kändes seg! A är och jobbar nu....ska fixa med gardinerna, sen blir det nog läsa...

Natti.

Vi är fler som tycker kameran i datorn är rolig....trötta tjejen till exempel.


Nu är det läggdags här (risk för att jag somnar å)!!!

Dagens fuling.

Kolla va man kan göra med vår nya dator....knäppa ohyggligt fula kort...kanske man ska bli en sån där modebloggare och lägga upp dagens outfit. Slitet ofixat hår, gammal tunika från Lindex...nä blir nog inte min grej de. Ska åka och hämta fina tjejen på dagis i stället. Jag har lyckats med att baka 87 bullar idag. Så nu är jag på gång inför Ebbas 3-årskalas, en månad är kort tid!! Och jag vet att jag kommer stå där nån dag innan det är kalas och vara tokstressad iaf....


Peter Steele.

För ett tag sen på Facebook ändrade folk profilbilder efter kändisar de fått höra att de är lik. Jag kom inte på nån...men idag kom jag på att för många år sen var det nån (Helena???) som kläckte ur sig att jag liknade Peter Steele...tror det var på en bild. Så tänkte jag blogga om det och började söka på honom...och då visar det sig att han dog för mindre än en månad sen. Jaha?!?! Hur kunde jag missa det då....artiklar om alla tröööökiga innekändisar går inte att missa men när de skriver nåt om nån som gjort lite vettig musik (typ) då är de inge speciellt. Inte för att jag är nå stort Type O Negative-fan men ett gäng bra låtar finns de ju, så jag lyssnar på dem nu medan jag äter lunch och sörjer lite!

Om jag nånsin kommer på vilken bild det var så kan jag göra en lika som bär grej, men icke nu....nu får ni gissa vem det är på bilden i stället!


Det växer...

..inte bara inne utan ute också....Ebba vill vara ute efter dagis så nåt måste jag ju roa mig med i kylan. Börjar ju faktiskt krypa fram lite liv här och var....





Åsså råkade de här två filurerna fastna på bild å...



Herr glad och fröken sur (alt. fröken-träna-på-hårdrocks-skrik).

10 år och det växer.

Idag fyller körkortet 10 år - grattis till det, inte till mig. Man känner sig ju en aning gammal. Har inte ens hämtat ut det nya, det ligger där på posten så fint....jag ser rent ut sagt för jävlig ut på bilden, men jag orkade inte slösa pengar på att ta om bilderna. Även om det hade behövts, till och med min käre sambo påpekade det lite fint!!

10 år - helt sjukt!!!

Nä..vi tittar på mina fina tomatplantor i stället!! De börjar bli riktigt höga nu, och till Andreas stora förtret står de i köket alla 30 plantorna. Hehe...de måste ju få det de behöver och där är det bäst!


Spetsgardinerna är en chansning..men det blev rätt bra faktiskt. Bara det att nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra i lekstugan i stället....utanför lekstugan ska det iaf bli en liten rabatt och där tänkte jag placera smultron, förra årets frön men de verkar ju ta sig rätt bra de å...


Ge mig värme!

I morse vaknade jag av ett mms där Klara stod i strålande sol och tittade ut över en pool i Egypten *suck*. Jag är såååå avis, första gången på länge jag känner att jag verkligen vill åka på charter nu nu nu!!!!! Jag vill så gärna känna mig helt ledig från allt, även om så bara för en vecka....eller två dagar i en annan stad.

Annars tycker jag värmen kan ta och pallra sig hit...visst, det är sol, men inte särskilt varmt. Lämnade in bilen igår och var på cykeltur hela familjen, köpte glass men åt inomhus så vi inte skulle frysa ihjäl! Nä, gå och duscha lite kanske....sen ska jag nog ta tag i att leta på en massa skrot man kan sälja på loppis!

Nyputsat.

Idag har jag tvättat alla fönster på huset, in- och utvändigt!!! *klapp på axeln*.
Lilla fröken har lekt i närheten men för sig själv med bilar och dockor *puss på henne*.

Har hunnit tvätta lite och bytt lite sängkläder...fint att ha lite energi igen. Å så kan ju huset få vara lite grundstädat om jag akut måste bege mig ut på jobb - HAHA!!! Ska rapportera till ams i veckan, det suger när det inte händer nåt, som nu när det är helt stiltje - konstigt att jag är vaken från 3 på nätterna och får psykbrytsattacker på dagarna.

Väntar på att herrn ska komma hem från match..men jag tror jag ska lägga mig...vill bara läsa!!! Sista Harry nu - med blandade känslor! A ligger ett gäng böcker bakom men vi kunde se De vises sten häromdagen, gud så bra när man inte sett den på typ 5 år!!