nu när jag tagit beslutet är jag lugn.

idag tog jag äntligen tag i det hela och ringde till min chef och att jag gjort mitt sista. hon var förstås förberedd på det. det var tydligen inte jag. reagerade visst väldigt starkt på att jag faktiskt inte ska jobba något mer på en väldigt lång tid. trots att jag jobbat så lite så har varje gång vart ett stressmoment i sig x 10. och trots att jag ökat en så där 18 kg så känns det som att alla dom plötsligt försvann. hittade 15 semesterdagar som jag kunde ta ut så det hjälper ju lite.

nu ska jag vara hemma och göra det mesta i min snigeltakt. förbereda hemmet. mig själv fysiskt och psykiskt så gott det går!

appropå titeln så ska det visst komma ett nytt album i höst!

ostbagge.

vet att det inte är bara vi som gillar ostkrokar som stått framme typ ett dygn och blivit sega. godare än när man tar dem direkt ur påsen. hade en skål stående på bokhyllan (för att inte gizmo ska äta upp alla) och tog ner den och åt ikväll. ja men då kröp en skalbagge omkring i skålen så det blev inge såna för oss inte. vägrar äta nåt som den gått runt och slemmat ner och lagt sina ägg på!

såg requiem for a dream. och efter den ville man iaf inte äta särskilt mycket. nästan så man fick egen ångest.

började dagen på jobbet med att byta skorna. blev ett par helsvarta ballerina i stället. och lycklig blev jag å för jag kunde ha dem och dessutom i min egen storlek!! för övrigt var dagen hemsk. kan inte begripa varför folk beter sig som de gör mot personal i butiker. elaka och översittare som frågar vad lagen säger och liknande. jag hjälper gärna vem som helst som kommer in med en trevlig attityd men inte så där....å folk som står och skriker att de har bråttom för att de ska klippa sig om 3 minuter. det är väl inte mitt problem att de måste handla en väska just då eller??

28/4.

idag ska jag lämna tillbaka mina kära körsbärsskor. som jag tjatat om dem. men nu har jag tröttnat på dem och insett att de inte kommer att användas så ofta. måste ju kunna matcha till kläder å. sen är det så att jag har inte sett någon under 50 köpa eller ens titta på dem. jo...en igår men hon klädde sig sämre än pippi långstrump. så nä. jag får hitta något annat mer i min stil...det svåra är ju att jag inte kan prova!

somnade så fort jag kom hem från jobbet igår. helt slut efter hela fyra timmars jobb. vi åkte till virre på födelsedagsfest lite senare. nykterhetskommitén blev mest sittande i soffan medan de andra festdeltagarna konstant sprang runt. trots att jag bara kände mig stor och klumpig och väldigt seg så var det ju roligt!! gamla jobbarkompisar och madde & henrik jag inte träffat på länge! tidig kväller vid 23 dock eftersom andreas skulle kliva upp 5 och jag ska åka och jobba strax. kaffe först!

igår var det invigning i affärn å. stod i tidningen om det idag...bara måste lyckas ta mig dit någon dag nu och se hur fint det blivit!!

veckan hittills.

det bästa man kan göra till frukost nu är att mixa vaniljyoghurt & frysta bär. sååå enkelt och sååå gott. ja de blir väl en smoothie det. kan ju skriva det ordet här eftersom jag absolut inte kan uttala det. så nu sitter jag här med min smoothie och självklart kaffet innan det är dags för jobb....

i veckan har jag firat mamma som fyllt år. vi har hämtat vårat utemöbler & grill och grillat lunch. köpt färg till lillrummet. besiktat bilen som gick igenom utan problem. besiktat magen som det inte heller va något fel på. lycka att bara ha gått upp 1 kg sen sist och att bebis växer som den ska (längtar efter dig nu). magen har sjunkit. barnmorskan beodrade mig att än en gång kontakta läkarn för ev sjukskrivning. så jag ringde och fick en telefontid med honom. hon skickade också en remiss så jag skulle få hjälp med mina stackars händer. eller stackars och stackars....kanske mest för att jag blir så arg när de inte går att använda som vanligt!

min ilska på försäkringskassan blev övergående eftersom hon snällt hjälpte mig med fp och dubblade upp min årsinkomst! i veckan har det mest varit irritation över att jag sväller som en ballong. helt sjukt när jag ser på mina fötter och ben hur de ser ut! händerna vill jag inte ens prata om. å så svettas jag så mycket det inte ens är möjligt! .....så var det den där telefontiden med läkarn. han ringde igår. och det gick absolut INTE att sjukskriva mig för "lite" ont i ryggen...började jämföra det med ryggskott eller ischias (som skulle opereras) och allt va som står i hans jävla läkarbok. hc centrum får fan skärpa till sig med sina stafettläkare! blev så trött å less att jag inte ens blev arg. dock var det rätt många andra igår som blev det...ni är söta som vill hjälpa!

så nu lägger jag inte mer energi på någonting sånt där. nu ska jag prata med min chef och gå hem från jobbet för nu fixar jag det inte längre. jobba idag och i morgon...sen får vi se. skiter i om jag inte får några pengar en månad (nej jag tänker inte ta fp). det är det inte värt. sen ska jag vara hemma och lära mig slappna av och fixa och ha mig innan det är dags!

för övrigt är mitt humör på topp och solen skiner för det mesta. idag öppnar mor och far affärn igen och jag kan inte vara med vilket är tråkigt. ikväll är det fest hos virre som fyllt år!

oj...nu går bussen snart.....


fub.

andra delen på föräldrautbildningen igår. besök på förlossningen med bm malin och två par till. som vanligt kan jag inte begripa att det handlar om oss. om vår lilla familj. det är alldeles för stort för att vara sant. känner mig som att jag lyssnar på något hon visar för de andra paren. dags att vakna upp fröken björk det är v.34 nu. 6 v kvar (+/- lite grann)! hur som helst så känns det alldeles tryggt det var så lugnt där med massa trevlig personal och inget stressande. fick se akupunkturnålarna (nä har aldrig provat sånt men nog tänker jag det!) lustgasen (lite rädd för att jag kommer bli tokig) och ryggbedövningen. och inte efter det gigantiska stålröret de ska trycka in i ryggen och sedan föra in en slang känns det nå konstigt. kanske beror detta lugn på att jag faktiskt inte har någon som helst möjlighet att backa ur detta nu?! detta kommer gå alldeles utmärkt det. ut ska h*n på ett eller annat vis!!

var till helena och firade i lördags. först fika sen stannade jag kvar till festfolket kom och gick. roligt!! väldens snällaste anso och daniel skjutsade hem mig efter tolv då de var på väg hem. tur för mig som hade blivit mörkrädd av spökprat och skulle hem till ett tomt radhus. somnade i alla fall sött på en gång och när jag vaknade var andreas hemma och fixade macka åt mig och mitt dåliga humör. kärlek!


vad ska man skriva här då.

igår var jag med mamma och mormor en sväng till owes och köpis. händer inte så ofta men det är roligt när vi åker så där. vimsiga allihopa. mormor bjöd på fika och fattiglappen jag hittade åtminstone det jag skulle och lite till! träffade sanna på köpis så nu har jag fått hälsat på lilltjejen också. såååå söt & charmig! man kan bara få en sån där härlig känsla i kroppen när man träffar en liten bebis. tänk att man ska ha en egen!

kikade på lyxfällan och kände igen killen så jag höll på bli tokig. kom sen på att emmy känner honom och han var ner till eskilstuna och festade med oss en helg. sen såg vi eragon. en väldigt komprimerad film! som en barnfilm...fast kanske lite för läskig.

dags för jobb idag. 4 timmar med halva reapriset. och eftersom jag känner mig deppig redan så kommer jag inte vara ett snällt butiksbiträde. hihi. ska klippa mig sen. så skönt att bli av med risbusken som sitter som en stor tova i topparna. sen blir jag ensammen ikväll för då ska min kära sambo på jobbfest i gävle. ska vi se om det går lika bra som förra gången. suck! köpte godis igår men det är nog uppätet så jag får väl köpa nytt så jag kan ha myskväll framför tvn.

i morgon fyller helena 30!!! så då blir det väl lite kalasande då.

argvarning.

nä men inte fick man någon hp heller. så nu är det vackert att jobba och se glad ut tills det är dags för bebis att titta ut. eller?! jo jag vet. jag kan ta av min fp men det tänker jag icke. för jag vill vara hemma med bebis sen också. sånt jävla krångel det vart nu med skickandes av papper hit och dit och ringandes och så. inte ens halv hp kunde man få. hon kan ta sina jävla papper och stoppa upp någonstans....

tur att jag har min älskling hemma som kan trösta mig och få mig att skratta på nolltid. han lovar också att jag så klart ska vara hemma även om vi inte får några pengar. söt. visst är hälsan viktigare. men det är själva principen det handlar om. att kärringen på fk tycker att jag ska springa runt med en pall i näven konstant på jobbet. och lyfta 30 kollin á 20 kg per dag är väl inga problems! bara för att hon sitter där på sin jävla kontorsstol och inte har gått upp närmare 20 kg på några månader eller har dödligt ont i ryggen.

don´t mess with a pregnant woman!!

ok. jag överdriver kanske. men jag måste få ut lite agg här. ni behöver faktiskt inte hålla med. trevligt att ni lyssnar bara!

tyskungen.

äntligen kommer nästa!



hittills har böckerna camilla läckberg skrivit varit hur bra som helst. kan inte tro att det blir annorlunda den här gången när man äntligen får veta vad som hänt i det förflutna.....

sm-guld.

hänt sen sist då.....jobbat fre-sön fast rätt korta dagar. i lördags åkte jag direkt till s&s där resten av släkten var och rev deras altan. var bara att sätta sig vid bordet för årets första grillning. så gott det var!!!! mattis hade med sitt nintendo wii så det spelades sånt. jag kände inte för att studsa runt där med det såg riktigt roligt ut!! sen framåt 19 var det bara att bege sig hemåt för då var det nervöst i hela kroppen. sm-finalen kunde ju faktiskt avgöras redan då och ett par timmar senare så var det klart. glömde nog bort att andas på slutet där för jag var så sjukt nervös så bebis blev arg å sparkades....ska nog uppfostra den lille att bli en riktig modoit!! hur som helst sm-guld till modo!!!!

nu ska jag göra mig klar för att åka till sjukgymnasten och sen är det dags för föräldrautbildning....

telefonkö.

ringde till forsäkringskassan. blev placerad i telefonkö. plats 81. skulle ta 9 min. som tur var upplyste de mig hela tiden om min köplats. det rasade 10 placeringar i taget så jag kunde gott vänta. när jag kommit fram efter ca 10 minuter blev jag kopplad ett par gånger för att få veta att handläggarna satt i möte och jag skulle återkomma efter 13. toppen. samma visa igen då då.

ringde direkt efter till facket. där talade de inte om vilken köplats jag hade utan bara att de skulle ta mitt samtal så fort de kunde. tack för det. tog 10 minuter för att få veta att jag ringt fel nummer.

ringde det nya numret och blev till min förvåning mött med att ha köplats 1!!! toppen tänkte jag och fick höra det om och om igen i ett par minuter för att sedan få höra att min köplats är nummer 2!!!!!!! hur gick det till? ok. jag vet att tanterna kan smita före en i matkön på ica och jag förstår hur det går till. men snälla lär mig att gå före i en telefonkö. rätt snopen vart jag men hamnade på plats 1 igen. denna kö tog också 10 minuter. och jag fick reda på att jag måste skicka in en massa papper.

så efter 40 minuter med telefonlur i örat har jag inte fått svar på någon av mina frågor. tur att man är sjukskriven så man har tid med sånt...

annars jag har och bebis vart till bm malin. hon tyckte jag faktiskt hade rätt liten mage ändå. och de flesta runt om kring mig säger att det i princip bara är min mage som växt. å kanske lite runt höfterna. och jag tycker rätt lika...men säg mig då hur i hela världen matchvikten kan ligga på +17 kg!!!! vart ska det är sluta.....+4 kg på tre veckor. jag har 8 veckor kvar och det är nu bebis växer på sig. inte konstigt att det gör ont i rygg och fötter och liknande när man fått så mycket på så kort tid. karins kompis hade förstås gått upp 38 kg och där behöver jag nog iaf inte hamna! orättvist att man inte ens kan få massage när man är gravid...och min största dröm nu är ju att få ligga på mage!

var och hälsade på lina och björn och magen igår. den hade blivit en riktig bebismage nu och sparkades vilt!!!!


mina käraste kissar.

som jag drygat på de senaste förmiddagarna när jag inte haft särskilt mycket att göra. har blivit ett gäng kort på dem. men se va fint de lärt sig posera....


image32 image33

63 dagar kvar.

påsken tyckte den skulle avslutas med att snöa!! nu när det vart så soligt..lite deppigt när jag tittade ut på baksidan och det var alldeles vitt. vi som var ut där igår å gjorde sommarfint. saknar bara våra möbler och självklart grillen! grannen sa att det pratades om att de skulle bygga inglasade altaner med soldäck uppepå. kan ju hålla tummarna för det till nästa sommar...då kommer vi aldrig behöva köpa nå hus!!

i lördags var det kalas hos mormor som fyllde år. smörgåstårta och vanlig tårta. sen direkt vidare till anso och daniel för påskmiddag. gick ju bra att äta där med!! var kvar där till kvällen då vi åkte hem och såg "deja vu". igår var karin här och hälsade på!! hon hade flyttat till stockholm och börjat jobba. blir impad av att folk kan jobba med såna där saker...jag kan inte ens återberätta vad hon sa...var roligt att träffa i alla fall. blir några gånger per år nu! annars har påsken vart lugn. andreas har som vanligt jobbat en massa. tycker han alltid befinner sig på jobbet....

bebis växer. ska väga över 1,5 kg nu och vara över 40 cm. den har kommit underfund med hur man kan reta mamma genom att hicka på nätterna. fantastiskt drygt! jobbigt med magen i vägen hur jag än gör å jag får inte ligga på sida för då sparkas det hårt! går in i vecka 32 idag. uhh.....tankar och känslor svänger hit å dit i superfart. från att allt känns toppen och kommer bli fantastiskt till att vara ledsen över att det inte blir någon utlandsresa för mig och andreas i år. å att snart är det inte bara vi....snart är vi fler. ojoj vad man kan skratta åt sig själv. önskar bara att jag kunde få vara hemma från jobbet snart. jag har mått så bra den här veckan och bara stressat upp mig en gång!

annars har det vart en del hockey i påsk å.....

gottgris.

idag borde ju vara en ypperlig dag för mig att köpa godis och skylla på att det kan komma nån påskkärring (än har det inte vart någon här). att jag inte tänkt på det. vanligt smågodis är jag rätt tokig i. dock har frukt och glass tagit överhand ett tag. massor med vattenmelon. apelsin och kiwi. det jag i vanliga fall gillar mest av allt är ju chips och det har jag totalt tröttnat på. konstigt det här. men ännu ingen tokig besatthet av något speciellt. 

igår var jag och fikade med ante och uppdaterade läget. skoj! idag blev det mer fika först med emmy kl 10 på morgonen på marangoni. sen hämtade mor & mormor upp mig för att åka hem till oss och fika. fika är nyttigt! speciellt chokladbollar och kaffe!

annars har jag hunnit slappna av och till och med sovit lite idag. så skönt att vila huvudet så här många dagar.



glad påsk på er allihopa (för det är väl hundratals som läser min fantastiska blogg utan att ge er till känna va??!! nähä =)) om inte annat kan mina kära vänner få en varsin påskpuss!!! 


dagens idiot.

satt och pratade om längd å vikt i bilen igår och kom på att andreas i högstadiet kan med stor sannolikhet ha sett ut som min rosa pantern-figur jag hade när jag var liten. lång å smal å stora fötter.

kom på det briljanta med att säga högt "undrar vad rosa pantern är för djur". andreas blev tyst och jag tänkte på olika möjligheter..kanske lika som med långben. för han är rätt svårt att veta. insåg att a satt å typ stirrade på mig (ok han kollade på annat eftersom han körde å) och då kom jag på vad jag verkligen hade suttit å funderat på.....rosa pantern = en panter!!!!!!! jahaaaaaaa.........
å för er med liknade funderingar exempelvis i nalle puh. tiger är en tiger och uggla är en uggla. så har vi rett ut det stora problemet å......


min alldeles egna läkare.

jag hatar sjukvården redan från början. mest för att jag är ovan med den. aldrig sjuk. aldrig vart sjukskriven. och går man till en läkare säger de alltid att det inte är något fel på en. men nu tyckte ju bm att jag skulle gå å kolla upp ryggen. så jag ringde till hc torget. vilket jag trodde jag tillhörde nu när jag flyttat. men tydligen hade jag "min" läkare på hc centrum så idag var det dags för besök där.

"min" läkare hade jag aldrig någonsin sett. nog för att jag bara vart där en gång. för ett år sen. fattade lika lite (=ingenting) av vad den här sa som den förra.......å han sket totalt i vad jag sa. trodde nog att jag bara ville vara ledig över påsken. tittade inte på mig när pratade. försökte beskriva hur jobbigt det är att ständigt stå upp och röra sig upp och ned på jobbet. men han tog det bara som att det onda gick upp och ned. satt där å pratade med fönstret medan han skrev på datorn. 

hur som helst var det ingen fara med ryggen. sammandragningarna skulle vara så eftersom jag hade bra blodtryck. och smärtan i händerna jag får när jag sover var helt normala för jag hade bra blodtryck. frågade om jag kunde göra något åt detta eftersom det är svårt att hålla i saker å sånt ibland...men han svarade bara att jag hade bra blodtryck. suck!

ska vara sjukskriven en vecka nu och vila. till sjukgymnast om två veckor. fick papper han sa att jag skulle gå med till försäkringskassan. tjejen i receptionen har väl tröttnat på mig. väntade som vanligt där ett tag för att vid min tur få reda på att jag inte alls skulle lämna nå papper där. suck!

resultat av besöket: 150 spänn fattigare och en intalan om att har man bra blodtryck då är allt bra å man har inte ont någonstans. blir bra med sjukgymnast sen iaf....

nä jag är inte rasist på något vis. men kan man inte få en kvinna som kan åtminstone verka förstående. eller en vettig karl som pratar samma språk iaf som kan förklara....för vi förstod inte alls varandra å jag fick inte svar på nåt. jaja nu har jag gnällt av mig....

hur som helt: grattis på födelsedagen ante!!!! hoppas vi hinner med en dejt i morgon....var typ 17 år sen nu???


hockeyfeber.

japp. då var vi där då. wiiiiiiiiieeeeeeeeee.



tror jag måste plocka fram mitt gamla foto med autograf som svartvadet skickat till mig. han var min favorit på den tiden när man skickade såna där beundrarbrev. å en ritkig karl som svarade med ett ritkigt foto dessutom. nu är han bäst under slutspelet å......

sommaren kan dröja lite....i väntan på sm-guldet!

aloe vera.

idag har jag vart på aloe vera-party hos katja. vet inte vad det tagit åt henne som börjat med en massa sånt där...men hon fyller ju trots allt 30 i år. hihi! köpte en gel och ett lypsyl. höll på somna på soffan i väntan på min pokerspelande sambo. smörjde. heter det så? smorde? äh in ögonen iaf för jag är torr på ögonlocket och detta hade en utvärtes kaffeeffekt. för ögonen blev tokpigga och kändes fräscha. skillnaden mot för kaffe är att man inte tillfredställer lika många sinnen....lukten och smaken får ju inte sitt om vi säger så! hur som helst finns det billiga produkter som säkerligen är lika bra men man kan ju bli lite lockad på ett sånt där party och känna att man borde köpa något. hur som helst så är vet jag ju att aloe vera är en bra växt så jag tror på vad han pratade om....

har jobbat i helgen så nu är jag ledig två dagar. så klart skulle det bli kallare men vad gör det. känns som en bra början på veckan. i morse var kissarna ute i solen medan a och jag åt frukost tillsammans. ovanlig händelse som gör en på topphumör. har inte setts särskilt mycket alls på lång tid men den här veckan blir det lite mer! påsk i helgen och jag har tagit ledigt på lördagen så jag är ledig tre dagar. ska till hälsocentralen på tisdag å se om man kan få bli sjukskriven. lite grann förhoppningsvis. det är ju roligt att jobba. men passerar arbetstiden mer än 4-5 timmar så säger kroppen stopp!