2007.

detta år behövs ingen större sammanfattning. jag har aldrig i mitt vuxna liv mått så bra eller haft ett sånt bra år!

gott slut & gott nytt!!


källsortering.

vi är rätt duktiga på att sortera saker här hemma. snart får vi en sån där komposttunna å. har lite svårt att veta vart saker ska vara men som tur är skriver de oftast på förpackningarna vad man ska göra med dem. men ibland blir man förvirrad:

så willys spaghettiförpackning i mjukplast ska alltså läggas bland kartonger och återvinnas till typ en mjölkförpackning? åh jag fattar inget..

jultider.

tack för en toppenjul! all släkt & vänner & så klart mina älsklingar...julen blev ju 10 ggr så fantastisk med en ebba som kunde öppna sina paket alldeles själv! å julklappar..det fick hon..massor! vi måste också vart snälla för vi fick också en massa. ville som vanligt ge ännu mer men man lär väl begränsa sig. har aldrig i mitt liv vart så trött och jag tror vi träffat folk i omgångar varje dag. men å andra sidan: vad vore julen utan allt & alla!?

pappan i huset jobbar hela helgen och vi har vart helt ensamma idag och latat oss. tog en promenad till stan och tillbaka. i morgon kommer emmy och mira och hälsar på. sen är det dags för nyår och vad som verkar storfest hos lina & björn & klara. från att jag & ebba kunde komma över när andreas jobbade och fira med dem --> fest & mat med 15-20 pers. ska bli skojs!! hoppas barnen går med på detta...

har inte vart och mellandagsreashoppat nå heller. för snål å lat tror jag. sen ebba kom kan jag inte ens köpa en massa onödigt skit som jag förr var expert på. måste skärpa till mig! andreas däremot har mellandagsshoppat åt oss så nu har vi en ny kär 42"s familjemedlem:


varför sitter jag här?

i morse tyckte mitt lilla fistroll att det var lämpligt att vara vaken från 5.30. å då hade jag inte sovit så många timmar (första natten ensam i huset + misstänkt fullmåne). men det var bara att bita ihop och kliva upp en timme därefter. fröken var på topphumör så då går det ju bra!

här skulle det vara en bild men jag får inte infoga nån.

annars har det julstökats här hemma. jag borde hålla på nu också men är ju så ofantligt trött så jag ska nog välja att krypa ner. anna har vart och hälsat på oss! jag fick jättefina julklappar. tack snälla! ebba fick två stycken som hon lyckades slita upp. helt tokig blev hon när det var leksaker med ljud. riktigt glad för sina fina julklappar!!

i morgon är det uppesittarkväll på vallringen. 11 pers + 2 bebisar. mysigt!!

utmaning.

eftersom jag blivit utmanad av både sanna & micke så ska jag väl ta tag i den utamningen. 7 sanningar om mig själv. såna sanningar folk inte vet om. men det vet jag inte om de stämmer med dessa.

1. jag är fruktansvärt mörkrädd

2. jag hatar fötter som nuddar varandra. alltså nakna fötter. mina egna fötter kan absolut inte nudda varandra om de inte är i vatten eller ordentligt dränkta i bodylotion.

3. jag är ett kontrollfreak. vill gärna ha koll på allt och alla. men inte alls för att jag är nyfiken utan bara för att jag känner mig trygg & lugn.

4. jag kan vara väldigt lat. lat så jag bara krånglar till saker så de bli ännu jobbigare.

5. jag är jätterädd för att folk ska tycka illa om mig.

6. har nästan inget tålamod alls. iaf när jag ska göra pillriga saker. dock älskar jag att pyssla med pillriga saker. dålig ekvation.

7. jag är kass på att räkna. inte ens med miniräknare får jag till siffror. det är så dumt när man jobbar i affär.

nu ska man utmana 7 stycken också men jag låter de som vill anta utmaningen.

bbblä.

ni trodde väl inte att bbb skulle fixa det de sa? jag skojade bara! klart att det inte fungerade. så det blev ingen tv. telefon eller internet för oss ändå.

men nu så! nu fungerar det om än lite sämre & med boxer till tvn. det bästa med det är att jag har fått tillbaka mitt älskade animal planet!!

idag har jag vart till köpis alldeles ensam och strosat. inte ofta jag är ensam & det var tokroligt att sitta i bilen och gala så högt det gick & skönt att slippa trängas med vagnen i affärerna. vet inte om barnvagnar är en ny uppfinning för det flesta affärer har då jäklans trångt så man måste flytta på ställ & störtar för att komma förbi.

heartbreak kid.

vi såg förresten den här igår. min typ av film! alldeles utmärkt humor! tvingade på virre den idag när hon var här och hälsade på.

hemma hos oss.

finally på plats! å ordning börjar det bli. katterna trivs. vi trivs. ebba trivs. känns i kroppen som att man slitit som ett djur med att pyssla i ordning fast det egentligen inte vart så jobbigt. mest skoj! i morgon börjas det med godis & matfixandet inför julen. två grannar har redan vart över och önskat oss välkomna. fler personer har drygsagt att vi flyttat till gräddhyllan....hum jag undrar jag när jag nu sett vad det är för folk som bor här.

hitills älskar jag mitt hus (ok jag äger bara hälften då). äntligen har vi landat där vi känner att vi ska bo. bo kvar i framtiden. allt har gått smidigt och bbb har fixat åt oss redan. både posten och tidningen kommer hit som de ska!

tack till alla som hjälpte oss att flytta (och alla som erbjöd sin hjälp). ni är änglar!

flotto.

idag tror jag det är en sån här dag då ALLA är med jobbet och äter julbord eller har julfest eller liknande. ebba och jag har vart till virre och fått både mat & fika (både tårta. bullar & kakor) & trevligt sällskap. madde & isabelle kom också. ja det är sånt skoj man får ta sig till när man inte har ett jobb som fixar fester åt en. var i väg igår å så ebba fick leka med alva & oscar och jag fick fika med mammorna. hihi. fikabödet kompenserar de evetuella grammen man tappar under vagnpromenaderna!

å då kan man ju tycka att jag kanske borde packa lite också...men det gör jag faktiskt. de där sakerna var ju inplanerade sen tidigare! har vart riktigt duktig nu när andreas är i högbo och gottar sig. i morgon kommer vi bo där...där borta...konstigt! då ska jag tokpynta! bbb skickade brev om att de ska koppla in allt den 18. vilkan lycka om det skulle funka! kan jag iaf hålla koll på julkalendern..

ksss.

idag har vi vart och köpt oss ett hus. trevligt! har inte vart dit dock....hade planer på att flytta kartonger efter vi vart på banken. men så blev det inte. för nu ligger pappan i huset i magsjuka.

ebba kan nu förutom att pussas säga "ksss" när hon ser kissarna. ibland får man hjälpa till lite. men nog betyder det kisse iaf!! att de snappar upp såna saker så lätt...var lina som upptäckte det igår att hon sa så när nån av katterna kom i närheten! sööööt.......

puss.

ebba vill tacka för all uppvaktning hon fått på halvårsdagen! och också för den fina presenten hon fick på posten från åmot idag! den är provläst...

hon skulle nog vilja ge alla en puss för det är vad hon lärt sig. frågar man om man kan få en puss öppnar hon munnen och blir alldeles still. så får man pussa på henne. sötast i världen!

jag som skrev och var så nöjd att jag gjort klart alla julkort verkligen i tid.....ska jag lyckas posta dem nån gång å då?!

6 månader.


ja det fyller lilltrollet idag. att ett halvår kan gå så fort! hon har vart lite hängig hon också men emellanåt så där tokenergisk som bara ett barn kan vara.


bus med pappa & sömn hos mamma. första gången på fler månader hon somnar i famnen. då måste man passa på att mysa hur obekvämt man än sitter!

andra advent är det å! nästa gång jag tänder ett ljus i adventsstaken är det hemma hos oss i vårt hus. konstigt att tänka så! i morgon ska ebba & jag & kissarna flytta till lina. fast bara för en halv dag då men men....sen på tisdag får vi nyckeln på "riktigt" så resten av den här veckan kommer vi väl pendla fram och tillbaka. jag SKA få upp lite julgrejer! nu jäklar vill jag också ha lite mer av julen.

det dryga med att flytta vid jul är att bbb inte kan fixa tv. internet (gaahhh!!!) & hemtelefon på 3-5 veckor och om jag känner dem rätt så kommer det gå ännu längre tid! jaaa vilket i-landsproblem va?!! men det man är van med som i-landsinvånare kan bli stora bekymmer...

nu jobbar andreas & fisungen har krypit till kojs tillsammans med laban.
det är love actually på tvn vilket är en av de allra bästa filmerna jag vet. fast jag såg den ju för nån vecka sen. men jag kan gärna lyssna på den här oavbrutet tills jag somnar...åh va bra han är!! kan också göra reklam för en mysig sagofilm. stardust

äh kan inte låta bli..den här är ju den bästa!

sjukling.

jag som trodde jag skulle klara mig men icke! magsjukan kom även och hälsade på hemma hos mig. det drygaste är väl att jag konstant har feber och känner mig helt väck. så var det med den supermotståndskraften...

den andra vuxengrejen jag skulle få göra den här veckan.....fast ebba skulle förstås också med....var 25års-fest som håller på för fullt just nu. men man kan ju inte gå och smitta ner en så där 50 pers. bara för att man vill ha lite kul själv.

har fått nyckeln för att titta på städningen i huset också...a & e var dit idag...själv låg jag hemma och sov 2 timmar. skoj. det positiva är ju att det kom nu å inte nästa helg när det är flyttdags!


visning.

så välstädat som vi har nu har vi väl nästan aldrig haft. så här man borde ha det jämt. idag har det vart visning och det hade väl gått bra. på måndag är det igen hoppas på ännu mer folk då. jag. ebba & kissarna har åkt runt i bilen och sjungit & skrålat medan det var folk som sprang runt här och snokade hur vi har det hemma.

nu är bebisen på g. spännande! lite drygt 2 veckor för tidigt....vi pratade igår å funderade vad det kunde vara för nåt som gjorde ont. några timmar senare ringde hon och hade kommit på att det var värkar. haha!! ja faktiskt värkar gör ju faktiskt inte så ont i början....jag trodde ju jag var skitnödig när mina började. men när jag var det regelbundet med 3 min mellanrum insåg jag att så var nog inte fallet...haha!

-------------------------------------

30 minuter senare:

nu har mira kommit!! sitter med en liten tår i ögonvrån å tittar på en liten sötnos på ett mms!!

nu börjas det.

vår lillfröken är en väldigt snäll tjej. hon har skött sig exemplariskt och det gör hon fortfarande. MEN! hon har upptäckt att man kan bli arg om saker inte går som man vill. riktigt arg. detta är mest skoj än så länge....

hon har också somnat så duktigt vid 19.00-19.30 varje kväll. bara lagt henne i sängen så har hon gosat lite med vovven och somnat sött. så är icke fallet nå mer. nu skriker hon som en stucken gris. som om det gällde liv & död. så fort man försätter henne i liggläge. gnuggar sig i ögonen för att hon är så trött men låter så mycket det bara går för att slippa somna. suck!

hittills har allt gått i perioder....hoppas det fortsätter så....

nähä.

i morgon mellan 18-21.30 skulle jag få vara vuxen. umgås med bara vuxna och dricka glögg. äta julmat & få göra en julgrupp med experthjälp. något jag sett fram emot länge. säkert månader. det skulle vara det rolig i allt det här flyttstressandet.

men vad händer. jo vinterjävlakräksjukan slår till så allt blir inställt! STOP IT! skulle på julavslutning på sigridsgården idag och hoppades "alla" skulle vara där. men icke. dock var några där & tomtemor kom! i morgon skulle vara sista gången på massagen & julpysslet. inställt. blä!

det ljusa i det hela är att jag & ebba klarat oss ifrån det där eländet medans i princip alla som var på barncafé i måndags har åkt dit. undrar va vi har för supermotståndskraft?!

nu blev det ingen sån här mysaktivitet ändå då. jag får gnälla! för andra får gå på julbord & julfester med sina jobb. hade iaf glöggfika med virre hemma hos katja & emilio igår. det var mysigt!