min syn på förlossningen.

vaknade 1.30 natten till lördagen och kände den där dryga känslan jag haft ett tag. kass i magen eller hungrig. försökte fixa till det men det envisades med att återkomma hela tiden. så jag tog lite tider och insåg att det var mellan 3-6 minuter emellan. så vid 4 ringde jag till förlossningen. hon bad mig ta en till alvedon och lägga mig. fick komma in om vi ville men hon sa att det nog skulle avta. gick och la mig & väckte andreas som genast började ta tid. vid 6 när det var 3 minuter mellan så fick han ut mig i bilen. trodde inte riktigt det var sant och var helt säker att de skulle skicka hem oss igen. försökte övertala mig det hela vägen i bilen. när vi kom fram avtog värkarna och jag ville vända. men vi gick in. tyckte inte andreas behövde ta med bb-väskan in nå men han gjorde det. fick ligga med ett gäng grejer kopplade på magen för att mäta värkar och bebis hjärtljud. låg ett bra tag och det hann bytas personal. var öppen 3 cm och vi fick välja om vi ville åka hem eller vara kvar.

valde att stanna och eftersom vi typ var ensamma där så fick vi lyxsal 2 med ny fotölj. konstig väntan när man inte visste hur lång tid det skulle ta. men värkarna gick rätt bra att ta sig igenom. vid 9.30 var jag öppen 4 cm. började föreställa sig hur lång tid det kunde ta då!! fick på mig snyggaste sjukhusutstyrseln men tacksam för det för det var bekvämt! måste upphöja de där nättrosorna till skyarna! jaja värkarna ökade i smärta och det kändes rätt outhärdligt och vid halv 12 bad jag om ryggbedövning. tog sin lilla tid men sen var man kopplad till dropp & bedövningsgrej. tog sin lilla tid innan narkosläkaren + hans praktikant kom och jag trodde nog jag skulle dö innan. detta var nog det enda jag var nervös för. bara för jag sett slangen innan som de skulle sticka in i ryggen och tyckt att den var läskig. gick dock bra. det tryckte men jag var ju bedövad.

sen kom jag till himlen när ryggbedövningen började verka. sov mellan en del värkar och kände bara ett litet tryckande. härligt! andreas var med mig hela tiden och vi satt och pratade och timmarna bara susade förbi hela dagen. minuterna mellan värkarna kändes långa men timmarna gick fort. toppen! ny personal och ny fart på det hela vid 15-tiden. då togs det hål på hinnor och jag fick dropp som skulle påskynda. nyponsoppa var fantastiskt gott! sen började det bli jobbigt men ändå kände man att det var nära. var två som hjälpte till en barnmorska och en undersköterska. ingen uppfattning om hur lång tid krystvärkarna kan ha tagit men allt hände inom en timme och kändes inte som en smärta. bara som ett drygt tryck som att bebis skulle komma ut i fel hål. den ena stod och tryckte upp en syrgasmask i ansiktet på mig mellan krystningarna och henne hade jag kunnat klubbat ihjäl om jag orkat!! kändes som att jag inte alls fick någon luft av det. mest som att hon ville kväva mig. var förbannat drygt när huvudet var på väg men sen kom hela bebisen fort och lades på min mage och det var svårt att fatta att det var sant. att det var klart. 

då kom tårarna. lättja glädje och stolthet av vad jag hade lyckats med. eller vi. vad vi hade lyckats med. andreas har vart lika delaktig han också och var fantastisk att ha med sig på förlossningen. visste precis hur han skulle behandla mig - mest med att bara vara tyst och vara i närheten. andreas fick titta vilket kön det var och klippa navelsträng och sedan vara med vid temp och lite annat sånt. själv hade jag viljat klubbat ihjäl den andra som skulle trycka på min mage. vilken jävla dryg människa =) men ut kom moderkakan och vi tittade tom på den. var det äckligaste jag någonsin sett i hela mitt liv men ändå brydde jag mig inte alls om det. kändes tufft att se vad hon legat i. lite syning och sånt pyssel sen fick vi mysa.

de kom in med en bricka med fika & flagga. och bebis som nu blivit lilltjejen fick ligga i en liten säng och titta. började diskutera namn och lilltjejen blev då en ebba! ebba som jag i så många år sagt att jag viljat att min dotter ska heta. men under tiden nu har det inte ens funnits med i bilden. men nu såg vi direkt att det var hon.

ebba - född 070609 - 18.29 - 51 cm - 3650 g.

fick vid 22.30 åka säng upp till bb där vi möttes av inger. min gamla klasskompis mamma. fick sal 24. ett enkelrum med två sängar. för självklart fick andreas stanna kvar med oss.

din kommentar
från: Anna

Wow va häftigt att få läsa om din syn på förlossningen och det låter alldeles underbart *ler*. Jag bara sitter å myser å ler när jag läser det!
Puss!!

från: ante

skönt att få läsa det hela! det hela låter mycket enklare än vad det var tror jag det! sjukt strongt av dig! ska hälsa från mamma och pappa! dom är jätteglada för dig =)

2007-06-14 @ 08:42:01
blogg eller hemsida: http://[email protected]
från: Sanna

Börjar gråta när jag läser om din förlossning. På nåt knäppt sätt så vill jag tillbaka liksom :P Jag fick också dricka nyponsoppa, men jag tyckte det var äckligt, fick knappt i mig nån vätska alls. Fick även nån slags energidryck, som bara smakade sött, inte heller gott.
Konstigt det där med amningen. Många säger att det gör ont, men för mig har det aldrig gjort det, inte ens nu när hon har tänder. Hoppas för er skull att det går över!
Sköt om er
Kram

2007-06-14 @ 09:57:41
blogg eller hemsida: http://nuffs.blogg.se
från: Sandra

Vad roligt att få läsa!! Även om jag inte kan förstå hur det måste vara att föda barn så får man iaf en bild av hur det var för er! Jätte kul!! Hoppas ni har det mysigt där hemma och att hon sover och äter bra, nångång nästa vecka kanske jag kan komma och se den lilla tösen, låter er vara ifred ett tag till! :)
Här på turistbyrån håller jag på lär upp den nya sommarjobbaren idag, regnar gör det ute så det är ju något lugnt här om man säger så... Kram!

2007-06-14 @ 11:00:35
blogg eller hemsida: http://sanderstedt.blogg.se
från: Helena

Å jag sitter & grinar som vanligt... ;) Tycker allt låter så fint! Får väl höra lite mer se'n när vi ses! Å då ska jag låta bli att grina! ;) Ska se till att läsa Andreas förlossningsberättelse se'n oxå. Nu är min rast slut. Lycka till med lilla Ebba! Pussar&kramar & allt så'nt!

2007-06-14 @ 12:47:46
från: Anna

Ja precis, nu är tid beställd för tattoo =). Äntligen! Vi ses imorgon. Mys på nu med lilljäntan *ler*

2007-06-14 @ 21:24:04
blogg eller hemsida: http://levinda.blogg.se
från: Anna H

Stort grattis!

2007-06-14 @ 21:30:55
från: Annika

Va roligt att läsa!! Kände igen relativt mycket från min förlossning. Skönt att allt gick toppen, och hoppas ni har det bra hemma och myser på för fullt :)

2007-06-15 @ 09:17:46
blogg eller hemsida: http://annikasdagar.blogg.se
från: Rosa84

Ryser i hela kroppen! Va roligt att det gick såpass fort för er ändå. :-)
Man glömmer läskigt fort hur förlossningen var, så efter att jag läst din lära jag läsa igenom min berättelse. Väldigt stolt över att man klarat av en sån där bravad.
Passa på & Mys med Ebba & ta vara på tiden, som går allt för fort!
Kramar
/Linda

2007-06-16 @ 10:27:16

skriv din kommentar här:

vem är du:
kom ihåg mig?

e-mail:

din blogg/hemsida:

vad vill du:

Trackback