roomservice.

image193
bilden är lånad från kanal5.se

ikväll börjar mitt absoluta favvoprogram igen. jag är sååå lycklig! vi var och tittade lite på tapeter igår. vet ungefär vad vi vill ha...men det är svårt. finns hur mycket som helst! får ser när vi kommer igång med projekt: rustning av vardagsrum...tror det kommer bli det första.

i am legend.

har vi också sett. någon glömde nämna vad det var för typ av film...så jag såg väl inte riktigt hela eftersom jag var tvungen att titta bort ibland. var helt ok faktiskt...men med ett halvdant slut. man hade nog kunnat gjort bättre av den. sen tycker jag de är jobbigt när de måste peta in djur här och var....det gör så ont i hjärtat på mig.

image192



skojade om att: tänk om de stängt av new york för att spela in scenerna. å så var det visst. det var tufft. kändes äkta då. som att det skulle kunna vara på riktigt.....hrmm....

mitt vinterland.

ledig vecka är toppen. ledig vecka utan krav på att hinna en massa saker. ledig vecka och hinna umgås hela familjen så mycket det bara går och kunna ge ebba uppmärksamhet är härligt!

har vart ute och skottat på fm för snön kommer i mängder! så mysigt!! härligt är det att ha sin alldeles egna trädgård att gå runt & mysa i. idag med massor av snö & i helgen när jag stod mot husväggen & njöt av solen! att då bara drömma om sommarn när man kan traska runt barfota i gräset & sitta ute och grilla på vår lutande altan.....ahh....



sjukligt.

ebba har vart krasslig någon dag nu. snor & feber. och en till tand på g. första sjukgången & det har vart jobbigt. för både föräldrar (jag har också vart tokförkyld) & barn. men med en tjej som haft humöret på topp så gott det gått & ett gäng bert-böcker under huvudänden på sängen så har det gått smidigt. hon har sovit rätt bra iaf! nu börjar hon bli piggelin igen och tokar sig för fullt!!


filmnytt.

såg juno en dag här. tyckte det var en mysig film. kanske inte nå toppfilm man vill se om och om igen men rolig & enkel. såg nåt annat nån dag å....the hoax...men jag somnade så jag kan nog inte uttala mig...seg var den fram tills dess iaf.

fattades bara det.

sov knappt nåt i natt. för en gångs skull inte mörkrädd...men de var väl fullmåne eller så. vaknar med en härlig förkylning. a kommer hem & ska sova halva dan. ebba tyckte inte jag var den roligaste att umgås med. hela dagen blev totalt rörig. ebba sov galet och telefonerna ringre som aldrig förr (nä som vanligt inte till mig). lite besökare avlöste varandra (förstås trevligt). sen kom febern....trodde omöjligt jag skulle klara av kvällen med e när a åkt till jobbet. men hon var lika slut som mig....nu känner jag mig ensam & eländig & ska nog krypa ner å läsa i stället för att sitta & titta på göta kanal. bättre lördagkvällar finns ju....

skulle vilja/behöva göra ett gäng kort...men mina pysselsaker finns längst bort i huset. jag är mörkrädd & har noll energi....ge mig lite tack!

hoppas ni har en toppen lördagkväll!


min skatt.

ska bara ge lite respons på förra inlägget. vill tala om att jag absolut inte känner det som att jag inte har några vänner. det vet jag att jag har. tom att jag är alldeles för kass på att höra av mig! men dagarna bara passerar förbi hur snabbt som helst. och de är rätt inrutade av mat- och sovklockan och ibland blir man så här muttrig!

min tid tar med all rätt upp av världens sötaste fistroll och egentligen har jag ju inget alls att gnälla om!

ganska sött med jeans & tunika va....


gnälligt värre.

skulle till tandläkarn igår så jag var inte på mitt bästa humör kvällen innan. är livrädd. hatar det. å så ringer de på morgonen och flyttar fram det till måndag. så nu kommer jag få vara så där hispig på söndag kväll å.

annars känner jag mig rätt seg. inget att se fram emot. alla dagar samma sak. jag vet inte varför det blir så här ibland. känns som att ingen i hela världen väljer att umgås med mig. känns som man inte passar in någonstans. jag tror inte jag gör det....alla har sina små gäng. åh va surt det är när jag blir på sånt här humör. vet att det egentligen inte är på det där viset...men ändå. och skulle det vara så skulle det lika gärna kunna vara mitt fel. jag vet. fast jag nyss pratat med min närmaste vän & andreas är hemma så känner jag mig ensammast i världen. ångestkänslor försvinn!


2 år.

bloggandet går lika segt som vårt internet har jag märkt. skulle ju fira bloggens 2-årsdag för några dagar sen men jag missade visst det. att jag skulle lägga ut mitt liv så här i två åt trodde jag väl aldrig. men det är kul. det är terapi. även om det inte kommer till nån nytta kommer tankarna ut ur huvudet. blir så trångt i hjärnkontoret annars. det har hänt mycket under två år. mycket jag inte trodde.

hur som helst är det kul med alla kommentarer! tackar ödmjukast för dem. att bara få ett avtryck när nån vart här är så skoj så fortsätt gärna. jag ser ju att det är fler än de som kommenterar som läser så...säg nåt!

äh. jag återkommer...nu måste jag sova. natti!

pratande katt.

för lite skratt:
http://www.youtube.com/watch?v=ONmhQJy1ViA&feature=related

eller är det bara för att jag är trött?


viktväktardags.

x: du har gått ner i vikt...smalare i ansiktet och ja..smalare.
jag: ja fast jag har gått upp igen - klämmer & visar fläsket på magen.
x: ja. där har du förstås lite att jobba på...

hahaha.....jaaa jag veeet!


katterna har blivit utekatter på prov....igår kunde jag inte sitta still en sekund utan sprang till fönstren hela tiden och oroade mig..men de kom snällt tillbaka.

men nu...nu har gizze vart ute i fler timmar.....suck! kommer väl aldrig kunna gå och lägga mig.

legends of rock.

nu är det här. guitar hero. i det här huset kommer inget bli gjort. ebba är prio ett men sen ligger det mesta på is. vi har inte tid att göra annat än vara rockstjärnor.

i huvudet på.

jag vill så gärna INTE tycka om carolina gynning. men det går inte. hon är alldeles lagom jäkla kul. med det menar jag inte att hon är min idol men hon är underhållande.

lättpåverkad.

förstår mig inte riktigt på folk. ibland duger man ibland inte...men det blir hårt mot hårt. jag tänker inte låta mig luras även om andra gör det av sockersöta beteenden. utnyttja mig inte för att sen köra om mig. jag har känslor jag också. man kan såra mig.

en lång natt.

kommer det nog att bli........nattveckor i hate. jag är mörkrädd! å bebisen har fått gnällsjuka igen. om det ska komma fler gaddar nu på en gång kan hon väl lika gärna få alla samtidigt så man slipper denna utdragna process?! när får man sova ut nästa gång?


arn - tempelriddaren.

arn var en mycket bra film! den överträffade mina förväntningar. och följde bokens berättelse väldigt bra. roligt med de olika språken och äntligen svenska skådespelarinsatser som inte är så veka.

kul när det kommer en svensk film som inte är jalla jalla eller wallander. och framför allt inte en colin nutley-film. varning! det kommer en ny sån nu. gissa två av huvudrollerna och vinn finfina priser!


hurra hurra.

bra saker idag:

* vi ska på bio och se arn. 8 mån sen vi var ut på nåt sånt!
*mamma och pappa har skrivit kontrakt på radhuset så snart är det ur bild. skönt!
*tandsingen har tittat upp. lite lite. bara så att man känner den. men jag hade rätt. det var en sån på g!
* å så självklart;
grattis min älskling som fyller 25!!

byta dag kanske.

i morgon känner jag (eller åtminstone vet) 5 personer som fyller år. nåt speciellt med 11 januari eller? om inte så tycker jag det är dumt att fylla år så här alldeles efter jul. åtminstone om man är sambo med mig. jag är en alldeles för dålig flickvän till denna 25-årsdag. har inte haft ork eller tid att planera nå skojs. julen åt upp alla mina krafter. tur att jag bara ska fira 2 av dessa 5 personer.

strax ska jag åka till valbo iaf och se om man kan hitta nåt skoj för de icke-existerande pengarna jag har.


vardag.

äntligen lite vardag och lite ordning på dagarna. i måndags var vi hos anna så ebba fick leka lite med sina kompisar. och jag fick träffa lite skoj folk och prata skit!

hugo alva & albin.
igår tillbringade jag typ hela dagen i köket. bakade och lagade mat. inte ofta det händer därför är det värt att nämnas. stoppade in gizmo & herr ville (namnen bör sjungas som brandy & herr morris...om ni sett det programmet) i bilen och var till veterinären för lite vaccination också. trodde det skulle bli högljudda protester och rivsår men inte ett dugg. de skötte sig exemplariskt!!

idag har vi haft besök av virre i omgångar eftersom hon skurit upp fingret och var tvungen att åka och sy. självklart var hon tvungen att visa äckelsåret för mig!

7 månader.

och världens goaste såklart!!



hoppas att det är en tand eller två på g. för nu är det gnissligt. stackarn gråter när hon äter. men annars är hon lika glad som vanligt!


beautiful day.

ebba & jag har vart ute och gått & myst i snön! sen har jag legat ganska mycket på ebbas fårskinn framför brasan och haft det bra:

tittat på skidor. druckit kaffe & läst tempelriddaren. lovely!

idag har vi vart ensamma. inte pratat med en enda männska förutom varandra. känns som evigheter sen sist. skönt att bara vara...


va fort det går.

oj då. här ålas det runt för fullt....jag hänger då inte med alls jag. igår kunde hon ta sig lite lite bakåt men nu är det full fart framåt på vardagsrumsgolvet. jagar för tillfället en boll. jaha då kan man inte lämna henne ensam många sekunder mer då...sjukt vad snabbt man kan lära sig när man är så där liten.

idag har vi vart på 75-årskalas innan a började jobba. sen har jag skottat gångvägen lite med vår skyffel för pygméer. å så har jag snart fått bort det mesta av julen. trots att den inte vart uppe så länge blev jag allergisk mot den så fort det blev nytt år. så nu hänger de gamla köksgardinerna i vardagsrummet ostrukna. när jag samlat lite pengar ska jag fixa i ordning så allt matchar här.

nyårsfirandet.

jag skulle ju skriva lite om det å. hade en toppenkväll igår. började med en jätteångest för att lämna ebba trots att det var i trygga händer. men fick övertalan att hon faktiskt inte vet vad nyår är och egentligen mår bäst av att sova hemma i sin säng. så så fick det bli. åkte till örta på em hela familjen och lekte med klara. provade guitar hero innan festfolket kom. skulle blitt aldeles för blyg om jag skulle prova när folk kollade.

vid 18-19 droppade det in folk åt lite. sen komm s&s och hämtade upp oss och åkte hem med lillfröken till oss. världens gulligaste som stannar och firar nyår & vaktar ebba åt oss. och som dessutom agerar taxi i olika omgångar. tack tack!! vi åkte tillbaka till festen och hade tokroligt hela året ut. kvällen handlade mest om en avdelning guitar hero/singstar och en avdelning godisätande pratfolk och en liten isac som charmade alla!

17 pers. 3 (2) barn & en underbar hund. min kärlek & några nära vänner var ett toppensätt att fira in det nya året.


bustroll.

46797-171

idag har jag & fistrollet mest degat i sängen & busat på golvet! har vart en mysig nyårsdag. hon börjar bli en stor tjej nu...satt i sin säng idag och tog tag i spjälorna och reste sig upp så hon stod där i sängen. nästan nästan så att hon försöker sig på att krypa...iaf åla sig & lyfta rumpen lite.