underbara höstdag.

igår var vi till öppna och lekte hela förmiddan. sen drog vi vidare till högbo tillsammans med maria & moa. medan småtjejerna sov promenerade vi runt sjön. lagom till vi kom fram till lekparken och djuren var det dags att vakna för dem och busa lite till. matade får. kaniner och änder och bara lallade runt bland höstlöven i solen. härligt!! fotografmaria hade med sig kameran och tog ett gäng fina bilder...

kraaam...

mata får...

kram på dig långa farbrorn...

å så en av årets favvobilder...

sötnos.

hur man får plats i en vällingkartong...

best I am.

tror det var en av de längsta nätterna i mitt liv. man hinner känna många känslor när man är ensammen i nästan 10 timmar vill jag lova. vart tar man vägen när man känner sig instängd  i ett hörn på andra våningen utan larm? med människor som sover tungt på sömnmedicin. vem hör en då? nu var det mest verbala hot och några möbler som flög hit och dit. inget riktat mot mig. men något kan ju gå snett utan att det är meningen. bara något litet...men ändå. jag förstår frustrationen. jag gör verkligen det. och det är väl därför jag ger mig in i det.

väl hemma möttes jag med en stor kram i en trygg famn. sov några timmar och spänningen övergick i huvudvärk. men den förbyttes snart mot lycka av att göra något så enkelt som att åka till högbo med älskade familjen och mata får och kaniner och leka i lekparken! underbara dag!

jag visste att stor del av veckans oro berodde på detta...men vad gör man i en ond cirkel. jag tror att jag äntligen kan säga nej. det är inte värt det.


äntligen.

måste ju meddela att de är här: ADAM & ISAK! Ebbas kusiner!
över tiden gick hon men pojkarna ville inte bli igångsatta så de fixade med ankomst på torsdag förmiddag!
har förstås redan sagt det. men självklart en gång till: massor med grattis!!!

idag har vi fått se bilder på världes sötaste små pojkar!! bara längtar tills man får träffa dem hela familjen!

mja.

träffa två vänner gjorde saken lite bättre.

nu ska jag träffa två till..kanske fördubblar det bra?

fast ändå tvivel. det bästa är att jag ska hämta min pussgroda!

näe.

för att följa upp så har vi fått rätt grejer från jysk nu. toppen!

för övrigt går ingenting. absolut ingenting vår väg nu. inga pengar denna månad. bakslag på alla sökta jobb. och en frustrerande känsla i kroppen. total meningslöshet med allt. jag vet att allt fixar sig till slut. men varför ska man alltid vänta på detta? orkar faktiskt inte bry mig om att vara glad det är bara en fasad jag har för att jag inte ska bryta ihop.


ams.

nu har vardagen kommit igång på riktigt. pappan på jobb och barnet på dagis. mamman är den felande länken som sitter vid datorn...men till mitt försvar ska jag strax cykla i väg till kära arbetsförmedlingen och skriva in mig igen. samt söka nåt jobb. vilket bara känns onödigt....att jag inte sökt nåt så jag kunde plugga iaf. att inte ha nåt känns värdelöst! ska tillbaka till mitt mörka moln för en natt på fredag och mår inge bra över detta.....men en natt!

i lördags var vi i gysinge hela dagen och umgicks med mor & far. äntligen kom en bebis. grattis grattis helena & jonas! i söndags träffade vi en annan del av kära släkten...tvillingarna trivs alldeles för bra i kulan för att komma ut men snart är det nog dags iaf. vi längtar!

alltid krångel.

ja jag är på krigsstigen. egentligen är jag bara arg på 3. tre tre tre. jag har aldrig haft nåt problem med dem. jag vill gärna försvara dem men nu jä%¤# är jag less. fick mobilen idag och det finns inga repor.....andreas ska få undersöka när han kommer från jobbet. hela världen kan få undersöka...repor finns inte.

vad magnus betnér säger.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3338296.ab

ja men för i %#&%¤// nån lär väl säga nåt? vem ska han anmäla till? gud?

man får ju ifrågasätta allt varför inte religion? har de inte stark tro nog att hålla sig till sin egen värld och strunta i vad icke troende tycker? världen måste väl utvecklas...

äh..nu lägger jag mig i också...men det här med religion..jag blir så less.

dagis.

dagis funkar bra. idag fick vi gå till personalrummet och dricka kaffe och det hade gått alldeles utmärkt! inte ens vovvas eller nappen behövdes. ebbas nya favorit är fröken gunilla. hon vill bara släpa runt på henne och vara med henne...skönt att hon har hittat en trygghet på en gång!! i morrn ska fröken få äta lunch där också.

grattis grattis till min kära far som fyller 55 idag! på lördag ska vi dit och kalasa. jag har bett mina två kära gravidosvänner att inte kläcka ur sig barnen idag och det verkar ha funkat...hittills...men sen får de gärna komma alla tre!! jag vill träffa dem!

fortsättning på jyskhistorian.

igår ringde de från jysk och meddelade att delarna till skänken vi köpte den 8 juli hade kommit. efter att ha vart där ett par hundra gånger som det känns och tjatat så skulle man äntligen slippa det. knatade dit och hämtade grejerna och planerade att packa upp de sista två kökskartongerna när jag fått i ordning det hela. kom hem och började försöka montera..men det gick inte...hyllbärarna trillade ur hålen. och magnetgrejerna var för små.

skickade dit andreas idag och de kom fram till att de beställt FEL. nähäääääääää....blir man förvånad.....och till råga på allt så skyllde han på att jag sagt att det var till ett vitrinskåp och inte skänken. jooo visst. jag råkade säga helt fel ord??!! nä jag vet vad jag sa och jag vet att han inte lyssnade så noga.....så 1-2 veckor till då.....vänta vänta vänta...

härligt med höst...ibland.

åh vilken härlig helg det vart! i lördags var vi ute på gården länge länge och pysslade. plockade av bär på häcken så vi ska kunna klippa den...var nog en närmare 100 liter som fick åka av. tydligen är de ätliga så jag har idag kokat saft på lite grann. första gången i hela mitt liv jag kokar saft...så jag antar att det är katastrofsmak på den!

familjen yrrol & favoriterna tvärs över gatan var här halva dagen + hela kvällen. pojkarna eldade i tunnan andreas släpat hem från jobbet. jag tyckte mest det var pinsamt med all rök. men grannarna har inte klagat...än. sen hämtades det mat på stan och småtjejerna sprang runt som galningar i hela huset och rev ut allt som gick på golvet. sen slocknade de i varsin säng och vi andra spelade absolut överens (eller inte fegisarna som känt varandra längst och förmodligen skulle ha vunnit stort ;) ) & kort. massa skratt & tok!!

idag har vi vart till hammarby på kalas och fått hur mycket gott att äta som helst!! och hur mycket trevligt sällskap som helst så klart! stackars ebba druttade omkull...såg inte ut att vara nån skada men sen började det rinna blod ur både mun och näsa. stackars pluppen!! nu ska det eldas & mysas här!

hate to say i told you so.

ringde 3 idag. pratade med 3 personer och alla sa att det skulle gå bra att byta till den telefonen jag ville ha. den skulle komma på måndag.

senare på em ringde en av dessa personer upp och sa att det inte kommer att gå utan att telefonen jag fick först är på väg tillbaka till mig...för det var repor på den. repOR. alltså fler stycken! det var INTE repor när jag skickade in den. jag är en otroligt ärlig person som ofta..nästan alltid ger med mig i många situationer..men nu tänker jag fan tala om för dem att jag blivit orättvist behandlad. både arg och ledsen....men som sagt tidigare...visste ju att det skulle sluta illa.

dagispremiär.

dagisinskolning är igång för fullt! det är skoj tycker både ebba & jag. nästa vecka får pappa vara med också. lilltösen verkar trivas och jag tycker det verkar vara ett toppenställe med mysiga fröknar och barn!

det är väl det mesta den här veckan handlat om..och lite besök av höggravidosar och så! kul när folk hälsar på. igår var det födelsedagsmiddag hos sandra. det bjöds på supergod GI-mat och trevligt sällskap. tack tack! skoj att komma iväg så där och lite avslappnande att inte ständigt hålla ett öga på tösen...

någon påstod att jag lite grann liknade susanna kallur..skratt..antar att det gäller min släta hy & vältränade kropp..annars ser jag inga likheter...hahaha!! nä men det där med GI blev jag lite sugen på verkar gott...eller så var det sandras matlagning som gjorde det hela!
 

nyvaken tjej.

stor chans.

hur stor chans är det tror ni att man någonsin kommer få ett jobb häromkring. utan hjälp av kontakter..med att enbart söka via exempelvis platsbanken? efter dagens svar från bokia tror jag att chansen ligger på typ 2 %......627 st har sökt den tjänsten som vanlig butiksmedarbetare på 75%. 627 stycken.....kommer gå finfint det här!

framkallat.

har krånglat länge med att ladda in bilder på olika framkallningssidor och upptäckt att de inte kan leverera i format 10 x 15...hittade iaf på snapfish.se och beställde 489 bilder efter fler dagars uppladdande och krångel. fick dem idag och i princip alla blev superfina! jag är jättenöjd och det var väl värt 500 kr!! kul när något går bra....

igår gav jag bort en helikopter i present till en treåring och upptäkte sedan att det gömt bland hjärtan och blommor i guld fanns ett hakkors....toppen!! ännu mer toppen att pappan (och mamman också iofs) är av utländsk härkomst....


idol.

japp nu har det börjat igen. lika kul varje gång.....snart drar väl alla möjliga serier igång som jag bara måååste följa. har knappt sett tv i sommar men nu tar man väl igen det med råge. det enda vi sett är os & bolibompa så då känns det iaf ok att betala tv-avgift. hihi!

inte min smak.

mobilen åker tillbaka. trivdes inte alls med den. jag är inte sååå noga med funktionerna. vill ha en liten och smidig mobil och det var inte denna den var gigantisk när man fällde upp den. jag ska ta den jag tittade på från början. har ringt 3 och de sa att det var ok att skicka tillbaka den trots att jag tagit av skyddsplasten. det enda som skulle kosta var frakten.....jo visst. jag antar att det blir en fortsättning på denna historia....

saknad.

ebba & jag var på en liten promenad på em. tittade på myror och blåste maskrosfrön & hade det mysigt. från när vi kom hem var det som att någon bytt barn med mig.....kände inte alls igen hennes beteende. ledsen och nästan apatisk. hon som aldrig & då menar jag verkligen aldrig sitter still låg i sin puff och bara stirrade på tvn....stackars stackars fistrollet var så annorlunda.....insåg att hon saknade sin papa. hon frågade många gånger efter honom på sitt lilla vis...papa? papa?

jag försökte förklara...men det är inte lätt att förstå. inte kan hon uttrycka sig heller....feber fick hon till slut också. plutt! ingenting var roligt....hoppas hon blir pigg igen i morgon bitti när papa är hemma.



finaste vårbilden på fröken jag haft på min mobil länge.äntligen i datorn.

just exakt nu.

...känns det som att hösten börjar igen. andreas åkte till jobbet efter ha vart ledig sen i maj. riktiga vardagen är här. jag är föräldraledig någon vecka igen. ebba börjar på dagis nästa vecka. kändes inte som nån grej..men något är det som ligger och gnager. jag vet att det bara blir roligt för henne. men det känns så...stort. shit. hon är stor nu! har haft över ett år på mig att inse att jag har barn...men ibland tror jag inte jag fattat det riktigt.

så är det ordnat för övriga familjen...så var det bara jag kvar. igen...

ville fyller år i dag å förra veckan fyllde gizmo så vi har lite kattkalas! jag far runt som en virvelvind och sorterar papper och plockar undan en massa skit som inte blivit gjort på..jag vet inte hur länge. sen ska jag hämta ut min nya telefon. fortfarande tveksam till att ha en som man viker igen. men den kändes rätt på något vis...det var ju dags att förlänga abonemanget så en ny telefon var lika bra!