ordningsamma familjen.


tattarträdgård no.1

nä men vi har ju inte så mycket saker..å inte så mycket projekt på gång heller...å detta är bara en del! jag fixar i rabatterna. vi gräver. vi har postlådan på baksidan (kanske kan få nåt mer spännande än räkningar då..). ebba leker överallt & vi GRILLAR! när man väl börjat med det kan man inte sluta....lyktstolpen är sne. skottkärran har punka. men blommorna har redan börjat blomma! och jag vet att det kommer blomma hela sommarn i den där rabatten!!

nu ska jag nog ut & leka makka pakka...han tvättar stenar jämt! och det ska jag också göra. stenar som vi grävt upp som jag ska kanta en rabatt med. har grävt upp ruttna kantband & konstaterat att stenar håller bättre! ni vet väl vem han är?!

omotiverad.

men vart är solen???

just nu är jag såååå omotiverad att gå ut & gräva! kom några meter på mitt grävande igår förmiddag...men då var det iaf finväder. om det inte var så att vi skulle hämta de där nedrans plantorna IDAG! å andreas har jobbat natt så inge sällis får man heller. konstigt nog gör inte kroppen nå ont idag...kanske börjar bli van med detta...kanske man ska börja jobba som grävare?! dikesgrävare eller gravgrävare eller nåt?! eller arkeolog - det lät mer spännande!

full av energi.

ska man vara ute så här hela dagarna och gräva i trägårn kommer man ju va riktigt i form för beachen i sommar. solbränd dessutom! om jag ens tänker besöka nån strand....kommer ju ha en mysig trädgård att vara i!! å ebba har ju en liten pool att bada i....kommer bli bra det här. har haft all energi i världen idag. gick ut vid 9 och gick in vid 18...ok hade en snabb lunchpaus inne & en glasspaus på gräsmattan! men vi har varit riktigt duktiga idag!

tror en helg i gysinge piggade upp mig trots brist på sömn. på lördagkvällen gick vi låååångt i fårhagen längs med älven. mysigt! ebba. mormor. morfar. birk. ninja & jag! inte så vanligt att en katt följer med på långpromenad & inte så vanligt att ha en tvååring som orkar gå så långt på kvällen. men har man kul så!!

å så har jag lånat spikmattan - som sagt - och jag MÅSTE ha en egen!!!

måste bara tilägga nåt som kan låta löjligt...men obeskrivligt va stolt man kan bli när ens dotter för första gången på eget bevåg talar om att hon behöver gå på toa & sätter sig och kissar på pottan! stora tjejen!!


i väntan på träningsvärk.

det tar på krafterna att gräva....kommer ta tid det här! men de var rätt skoj också...gav upp vid 12. åt lunch & tog en promenad och hämtade ebba på dagis! nog med träning för min del...fortsätter det i sån takt kan det ju hända att jag tappar några kilon till sommarn...HAHA!

fortsättning i morrn. tror vi ska passa på att grilla å. dåligt att vi inte lyckats med det ÄN! ebba ska åka buss med mormor till gysinge & vara där i helgen. jag åker ut på lör & stannar förmodligen till sön. herrn i huset ska på fest..han är bjuden på 3 st & jag inte på nån! så då åker jag bort & äter mammas mat. leker med birk & trakasserar deras spikmatta. dessutom fyller ju mamma år på lördag så man kanske får fika!

nu ska vi stänga in oss!

nu har vi beställt häckplantor!! så till nästa vecka ska det grävas...0,5 m brett & 0.5 m djupt - på en sträcka av 55 m! nån som vill ha sig ett träningspass??!! hade hoppats på lite varmare väder så jag skulle känna lite motivation att vara ute...men jag fryyyser! kom nu inte å va så fyndiga så ni säger att man blir varm av att gräva!

hoppas på en superhäck som växer hysteriskt...bara så jag får en liten avgränsning på tomten. så inte alla tycker att det är fritt fram att springa här. för så är fallet nu. hundar..barn..grannar..skräp...bollar. alltid är det nåt när man tittar ut & jag vill gärna vara i fred på MIN gård! och välja när det ska finnas obehöriga på MIN gräsmatta!

snorkråkor & pumaskor.

nu har vi vart på en liten promenix runt vallhov ebba & jag. eller hon åkte förstås...kikade på en gubbe i en bil på västerled som hade fönstret öppet och satt & petade snorkråkor medan han körde och kastade ut genom fönstret! man tycker att man är så osynlig när man sitter i bilen....men icke!!

var in till valbo en sväng igår & köpte skor & överdragsbyxor så nu tror jag ebba har de mesta i klädväg som hon kan behöva för våren...jag är avis på skorna!! nästa gång måste jag offra lite pengar på mig själv... i mina skor är det åtminstone 3 hål som inte ska vara där och färgen har på nåt sätt blivit grå i stället för vit!
 

söndagsparty.

lär ju kommentera söndagsparty med filip & fredrik. brukar gilla det de gör...men nästa program har de lite att leva upp till för att visa att de klarar direktsändning. för gårdagens program var mest virrigt & stirrigt!

trodde att de för en gångs skull skulle prata med sina gäster...men som vanligt pratar de mest bara om sig själva & med varandra! nä skärpning om de ändå ska ha såna bra gäster som igår!!

vackra ögonfransar.

jag har världens bästa vänner ♥ ingen speciell anledning..det bara är så!

ska strax i väg på kalas i åmot så jag borde väl gå och klä på lilla fröken..men hon tokar runt som en galning så...jag är i ordninggjord och är MYCKET nöjd med min nya mascara. de har tagit bort den jag använder...detta har hänt förr. jag har blivit fäst vid en sort å så slutar de tillverka den. men min expert katja på lindex lyckades igen så nu är denna min nya favvo:


igår var
anna här & förgyllde ebbas & min dag. lekte ute hela eftermiddagen och satt i gräset & drack saft!! tack för en mysig dag! när ebba & jag lagt oss kom helena förbi. fick mig ett gott skratt när hela familjen hade blivit inlåsta på karl hedin. finns ju trevligare sätt att spendera en fredagkväll på! andreas kom hem tidigare från jobbet så jag fick sällis samt glass & chips. såg australia. fin film & lagomt av allt (inte för mycket kärlekstrams & inte för mycket slagsmålstjosan)!

nä men nu har jag inte tid....ebba går runt i blöja & non stop-stövlar. kanske bör ha lite finare kläder på kalas?!

trevlig helg allihopa! ska ni göra nåt skoj?!

behöver jag informera om hur ams beter sig?

så nu var jag duktig och ringde arbetsförmedlingen. 40 minuters kö...och när jag kommer fram: tyvärr finns det ingen med den kompetensen på plats som kan hjälpa dig! för att jag har registrerat mig via internet. gör inte de flesta det??

alternativ..telefonkö i morgon eller kö på arbetsförmedlingen. yey!!!! köerna är lika långa på dagarna. de skulle inte kunna informera om att man bara kan ringa dagtid om man är inskriven på ett visst sätt...eftersom de är de som håller på att prova ett nytt system!

ARG!


leksaken då?

det var nog bara tröttheten som spökade lite igår för sen dess har lilla tokfröken vart på strålande humör! tandläkarbesöket gick fint....söt tjej som tog hand om ebba och visade rummet & prylarna! lilla fröken gapade till och med så hon fick titta på tänderna. en liten undran är; de har väl inte dragit in på leksakerna som man själv fick när man var liten?? trodde nästan att ebba skulle få välja nåt ur en låda...men icke. eller var det bara jag som tyckte det skulle vara mest spännande?

vår käre finansminister borg har ett budskap till arbetslösa (arbetssökande heter det med lite finare ord): sök många jobb & vänd inte på dygnet! vilket fint uttalande!!

va kul det är.

jag har en bra idé! vi kan väl gå & bli sjuka IGEN?! det har ju bara vart ca 10 omgångar den här vintern och det räcker faktiskt inte! ska hålla tummarna för att det inte är nåt drygt....ebba ska ju till tandläkarn i morrn...hoppas att vi kanske kan gå dit iaf!

fick nyss ett argt mail från en tradera-människa vars grej jag sålt var trasig. självklart är det tråkigt osv..men jag har inte förståelsen för att man måste vara så OTREVLIG!? varför inte bara försöka komma överens och kanske tala om vad han tycker jag gjort för fel? pucko! nu är det så att jag skickat typ 10 till lika paket och det har inte vart nå problem så det är posten som strulat som vanligt....åhh jag blir så arg på folk som måste inta försvarsställning på en gång utan att försöka vara trevlig först!! inte vet jag varför jag tar så illa upp heller....kanske för att jag bara försöker vara ärlig! ingen lust att kompensera den jäkeln iaf...

eh ja....jo...nä..nu ska jag nog göra nåt vettigare än att gnälla här...

vårsol & bloggtorka.

vad som händer runt me. myself & i så här i bloggtorkans tid....det har liksom inte gett mig sån stor respons att skriva den senaste tiden. jag har förstås hunnit träffat lite mer vänner än vanligt och det ger mig 10 ggr mer respons. men nu måste jag dampa av mig lite..

*lägger min bloggtid på tradera. ska samla pengar till sthlms-resan så det är klart...har kommit en liten bit. går ju enkelt när folk köper lite vad som helst. t.ex. en ful kjol som jag hoppades få 30 kr för men som kom upp i 110!

*ebba är det sötaste som finns. ebba och klara tillsammans går inte ens att förklara...å folk säger att barn inte kan leka tillsammans innan 3-årsåldern.

*jehovas vittnen var och plingade på idag och presenterade sig - de var så självironiska så de till och med sa: men du förstod väl vilka vi var? å så skratta tanten! men bibelstudier - nä...så illa ställt är det inte än.

*andreas har möblerat om i trädgården. en buske och ett träd har fått nya platser. själv har jag rensat i mina kära rabatter och planterat om mina tomater.

*har garderat mig lite för hösten med att söka nån högskolekurs. samt att jag sökt en ky-utb.

*jag har börjat en ny bok som verkar sååååå bra - shantaram- jag har dock bara läst 160 sidor av drygt 900 än så länge...

*jag är ett steg närmare en intervju till ett jobb jag VILL ha. jag hoppas men har inga förhoppningar. ställ inga frågor.

*har träffat åtminstone 2 vänner jag ser väldigt sällan - men som jag varje gång känner mig så bekväm med - även om det går år innan vi träffas så känns det så enkelt..så roligt att bara uppdatera sig om varandras liv..

*vi håller frenetiskt på att kolla igen alla avsnitt av lost vi missat...snart ikapp säsongen som går på tv nu!

men nu har ugly betty börjat igen å sen är det desperate housewives...wihoo!!

kvinnor som hatar män.

andreas & jag var på bio igår..män som hatar kvinnor. jag tycker de hade träffat historien i boken rätt bra faktiskt! men om man ändå ska samla en massa kända skådespelare i en storfilm...varför inte lägga lite krut på att det ska bli bra då? de lät ju som att de läste direkt från manus! ingen inlevelse alls! och för mig personligen så tål jag inte mikael nykvist så där föll det mesta för mig. men jag tycker ändå det är en sevärd film! speciellt ur vinkeln kvinnor som hatar män...

vart har alla påskkärringar tagit vägen?

en kärring  en gubbe var det hit igår. när jag var liten vimlade det av utklädda barn..det var ju en stor grej. men det duger väl inte för barnen idag...mer godis åt mig!

ebba fick en tågbana i påskpresent & ett ägg med russin (eftersom hon iaf inte gillar godis) igår! det blir mer ätande eftersom vi ska bort två dagar och få mat! det är väl planerna för påskhelgen. å så njuta av solen som verkar titta fram! inte riktigt varmt än tror jag trots att det känns som att halva dagen gått...ebba vakna som vanligt vid 6.30. hon har börjat satt ihop ord till meningar och i morse kom hon och talade om för mig att: klockan är sex! (enda tiden hon kan..men hon var rätt nära!).

ebba hade påskpysslat på dagis.... i mammahjärtat är det här det finaste som finns. kycklingen sitter i påskriset och ebba säger piiip piiip så fort hon ser den. å kortet står på skänken! kul med lite påskpynt...har aldrig haft sånt förut men i år känns det så naturligt att det ska vara så. så var ju påsken hemma när jag var liten..påskig!!


GLAD PÅSK ALLIHOPA!!


mig äger ingen.

är en lika lättläst bok som den är tung. många böcker lever vidare med mig ett tag efter att jag läst ut dem och det kommer denna också att göra. på ett speciellt sätt. en obehaglig välbekant känsla. det är kul att läsa något som speglar ett verkligt liv förhållandevis närliggande ens eget (fast ändå långt ifrån). ett vanligt svensson-liv på 70-80-talet i ett vanligt brukssamhälle. vanlig för många fler än man egentligen tror...och som det visar sig behöver det inte sluta negativt.


läs!


svammel.

så länge man är arbetssökande & har en dotter som vaknar tidigt måste man ta vara på dagar som dessa. rensa bort gammalt i rabatter. titta på ebba som skottar snö och plaskar i vattenpölar & sitta i solen och läsa.....jag MÅSTE göra detta för att hålla ångesten på en normal nivå. funkar ganska fint....SOL SOL SOL!!!

i helgen har vi träffat mor & far en del..inte allt för ofta det händer två dagar i rad att jag träffar dem! och i morrn kommer birk hit och leker med oss på fm...katterna kommer inte vara så positiva som jag är!!

i morse hade jag mitt första samtal med min egna jobbcoach...ska vi se om det resulterar i nån superansökan som ger mig jobb på direkten! hum!

mörkt blev det.

var in på apoteket idag och hälsade på lina. ebba rännde i väg och släckte lyset på receptavdelningen. egentligen tyckte jag det var jätteroligt...men jag blev lite röd om kinderna! haha!! det blev väldigt tyst på den delen iaf...

666.

i tisdags var vi och hälsade på i hammarby...det är mysigt att vara där. som när man var hos min farmor & farfar när jag var liten! sen vidare på biltitt som slutade med att den följde med hem. så nu står den här skönheten på vår gård..
visst vi kanske inte är rikast i världen men det här med att dela på en bil har vart rätt tråkigt ett bra tag nu...och någon gång i framtiden när vi båda jobbar kan det vara rätt behövligt. nu ska vi bara hitta en billig stol till ebba. nån som har en till övers? förresten...saaben är min förstår ni väl? jag kör BARA automat! men jag ska väl övningsköra den här å...med reg.nr 666 kan det väl bara gå bra?!

april april.

förresten är det någon som blivit lurad? eller är det någon som lurat mig? i så fall har ni lyckats! har inte ens listat ut vad det var i tidningen...fast de brukar vara rätt kass på sina skämt.

varför lägga glas i maten?

vilken tur att jag kom på att jag längtade efter kyckling i dessa stoppa-glas-i-kyckling-tider! men nu har jag lärt mig något nytt och mycket vettigt - att tugga maten ordentligt!

kollar självklart på mitt favorit-roomservice. inte så överförtjust i peter siepen men man kan ju inte ta ifrån honom att han ser bra mycket yngre ut än 46!! jag tycker ju egentligen att man inte ska se så "vanlig" ut..men det är så enkelt. å jag tror hela tiden att jag ska nån gång skaffa mig en frisyr jag orkar sköta. kläder som är snygga och inte bara bekväma. lägga mer tid på smink....jag vet förstås att pengarna stoppar vissa delar...men jag kanske helt enkelt inte orkar lägga tid på att vara mer orginell....så så länge får jag hylla dem som är det (i mina ögon)!!