med önskan om ett fantastiskt 2010.

för att sammanfatta 2009 så har det vart ett förbannat bra år!!! jag har stora förhoppningar på 2010 och välkomnar det gärna i natt! om nu så mycket kan bero på ett jobb så är det det som har gjort mig så harmonisk i år. och till det självklart mina allra käraste ebba & andreas ♥ som verkligen ger mig lycka!! jag har kommit mig för att göra små saker som gör att vardagen inte blir enformig. vill också tacka mormor & morfar och farfar & bittan som tar med ebba på roliga saker och som låter mig & andreas få vara för oss själva ibland medan vi vet att lillfröken har det så roligt!

visst har jag haft lite personliga motgångar i år och jag har mått dåligt men har ändå lyckats hållt modet uppe och sätter min tilltro till framtiden!! jag håller fortfarande tummarna.

julen har vart mysig och lugn fast vi vart på många olika julfiranden. tomten kom på besök på julafton när vi var hos söta familjen på andra sidan gatan. ebba blev livrädd för tomten förra året men i år gick han utanför fönstret och tittade in genom altandörren och hon vågade till och med till slut vinka till honom. ett stort steg för henne!! var hos mamma och pappa på juldagen och bara myste och åt helstekt kalkon. det får nästan bli tradition för gu va gott det var!! vi fick svarta soffklädslar till våra fula soffor & det har lyft hela vardagsrummet. det är sååå mysigt nu!! eller nä....för vår tv gick ju sönder så vi har den lille 28" tjockistv:n just nu! men sen..när den riktiga kommer tillbaka...då kommer det bli fint här.....ähh ja nu svävade jag i väg. vill bara tacka för alla fina julklappar vi och framförallt ebba fått!!! klämmer in årets julkort här där åtminstone nyårshälsningen gäller!


GOD JUL

..vill jag önska er alla!!!




julkramar från mig!

änglar..visst finns dom!

snart jul & riktigt julväder!! härligt är det!! dock är jag inte färdig med alla bestyr..men det hinns nog med. i helgen tyckte vår tv att den skulle paja. helt plötsligt försvann ljudet. så nu är den på lagning och tjock-tvn pryder vardagsrummet så fint! minibild. men kommer ju kännas som nåt nytt när vi får tillbaka den andra! bilarna går framåt men de är lite halvpaja de å. a fick åka och fixa två däck igår. å så var det ams-besök för mig igår. nu har jag gnällt av mig det negativa...för övrigt är allt bara mysigt.

sandra var hit i söndags och pysslade! va roligt det var att pyssla tillsammans.

igår tog ebba och jag en promenad till katja och emilio och lekte ett tag. härlig promenad hem i kylan.

medan vi var där ringde andreas. då hade de ringt från sandvik och ville återanställa honom! 11 jan till sista maj. vilken julklapp! vi hoppas att han kan plugga samtidigt eftersom han trivs med det...men för vår ekonomi nu kom det samtalet som en räddande ängel. våra anställningar avlöser varandra...

idag ska jag försöka få håret färgat. göra lite julgodis. lina & jag ska besöka solarieöarna. ikväll ska jag åka med anso till valbo en sväng!!


the end is the beginning is the end.

jag är en känslig människa och att avsked är något av det värsta jag vet. och att då säga hej då till människor jag tycker om är då så klart ännu värre. jag har sagt det förr men jag vill säga igen att det här är det bästa jobb jag någonsin haft och bättre än högskolan. och nu är det slut! helt sjukt att inse att det verkligen är slut...men jag tar med mig hopp om framtiden. att man verkligen kan få göra något man trivs med!! och må bra!!

avslut idag...göra klart de sista ärendena jag hade. tömma mailen. tömma datorn. tömma skrivbordet. blev bjuden på julmat av en av de mest omtänksamma människor jag träffat. sen fika i soffan en sista gång! sen sprang vi runt och sa hej då till folk...linda & jag = lipsillarna! haha!

ok..jag stortjöt inte men lite rödögd blev jag allt...de jag lärt känna bäst kommer jag förstås inte tappa kontakt med men vardagen blir ju inte densamma förstås. de är ju min vardag! de man ventilerar saker som bonde-roger. mat. film. och en massa samtal om saker som totalt spårar ur! ja som ni märker är jag inte van att ha ett jobb..att känna mig uppskattad...ett vuxenliv. haha!!

jag sparade den "värsta" kramen till sist..och de riktiga tårarna. till en människa jag tycker så himla mycket om...min trygghet! en person som är sig själv och en person man kan lita på! tack min vän för alla skratt!! om du tittar in här igen ska du veta att du betyder mycket!

på måndag ska jag till ams. sen ska jag njuta av ledighet ett tag!! nu hoppas jag på ett lika fantastiskt kommande år!!




uppskattning.

tänk att små ord och handlingar kan få en människa att känna sig värdefull. en viktig och stärkande känsla.

jag ska tänka på det också...

nä nä...

inte van att vara sjuk jag. eller så är jag inte van att ha ett jobb. tänkte skicka in blankett till försäkringskassan för en sjukanmälan...behövs ju så klart inte vimsmaja. var helt säker på att åka och jobba idag och klev upp halv 6 i morse men efter att ha klätt på mig insåg jag att en dags vila till behövs nog. åtminstone känns det dumt att åka till jobbet och bara snora. hosta & nysa. synd för idag är det nån aktivitet med nån karl som de hade innan jag började också. han ska tydligen vara väldigt omtyckt...men men...

fick julkorten nyss...mycket nöjd!! blev en spontanbild & med lite effekter till det så blev den såå bra & väldans billigt!!

nu ligger jag lite i fas igen....ehh...nä..inga julklappar inhandlade förstås...men vädret ligger inte heller i fas. läste dagbok från förra året den här tiden och då hade ebba & jag minsann vart ut och gjort en snölykta. undrar om man ens kommer kunna göra någon detta år?!?

nån som vet nt bra ställe man kan köpa stora träbokstäver att ha på väggen? som inte kostar en miljard styck??


sjukt stolt.

förkyld blev jag. har nån sorts segfeber som vägrar släppa. inge hög men den försvinner inte och gör totalt slut på mig. höll på avlida av att duscha igår. va vek man är! i morrn ska jag jobba iaf. vill ju vara på plats nu när det bara är 1,5 vecka kvar. gud vad jag kommer sakna mina jobbarkompisar. får ju panik av att bara vara hemma nu..dick måste tilläggas att jag längtat lite efter det här med att vara helt ensam hemma. händer ALDRIG! visste inte att det kunde vara så tyst i ett hus...

jag avvek lite från att vara sjuk igår för att gå på utvecklinssamtal på dagis. ja visst..det låter ju förskräckligt att gå till ett dagis när man är sjuk. men jag lovar jag kramades inte med alla barnen och åt inte på alla leksaker eller nös i deras mat. som väntat kunde vi vara mycket stolta över vår dotter! dagis lilla extrafröken.

har ju funderat mycket på det faktum med att de vill att hon ska byta avdelning. men lösningen de hade var bättre än väntat. nästan hela hennes grupp ska bli en egen avdelning + några fler barn. så skönt nu när hon börjat fått kompisar som hon pratar om i ett. OCH två av fröknarna som följt med hela tiden ska vara på den avdelningen!! är så fantastiskt nöjd med detta och med allt som har med smultronbackens förskola att göra! aldrig har jag känt mig otrygg med att lämna henne där...och att hon dessutom utvecklats i raketfart genom att vara där är härligt att se!

godisråtta.

hittade den här bilden som mormor knäppt på ebba som är och handlar i morfars affär....hon vet vad man ska köpa!


pepparkaksbak.

rambo bakar pepparkakor...

rambo byter skepnad till en galen tomte..

dekorerar pepparkakshus...

fint va!?


dagen idag.

tror jag börjar bli förkyld...hoppas inte.

jag och ebba sitter och läser leksakskataloger & skrålar hoppe hoppe hare. skulle baka pepparkakor men jag orkar inte just nu. vill bara vara pigg när det ÄNTLIGEN är helg! pappan är och tentar. 9 började tentan. 8.35 började han leta pennor här hemma. en annan skulle vart på plats då redan...hann ju bli stressad åt honom!

dagens viktigaste projekt är att knäppa julkort. tror inte lilla fröken är så sugen på det...å julklappsköpandet har inte påbörjats. varför säger man alltid att man ska göra saker i tid men gör det aldrig??? suck!!


äter såna här nu...


rocky road....något av det godaste godiset som finns!! bakade sånt förra året (inte de jag äter nu...) och måste nog göra i år igen...nu är det vår bakgumma på jobbet som försett oss med diverse godsaker.

Färdigt på: 40 min
Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


saknar...

nu har jag vart ute och flängt för mycket och det har varit mycket överhuvud taget. längtar efter mitt lilla mystroll.

och hon längtar efter mig. att sitta på jobbet och få höra att hon längtar efter mig när hon lämnas på dagis känns i hjärtat.

i morgon ska pappan ha tenta...då ska fröken och jag vara tillsammans!! undrar om man ska baka de där pepparkakorna i helgen? degen har legat ett tag i kylen nu..


fiskjulbord.

idag ska det ätas julbord med jobbet! sånt lyx här inte till vanligheterna för mig som typ alltid är arbetslös/studerande/mammaledig eller nåt den tiden på året. nu är jag inte så superförtjust i julmat MEN! det bästa är att man förlagt julbordet på fiskekrogen i utvalnäs. vilket innebär ett fiskjulbord...mmm!! jag har stora förväntningar av detta!

sitter på jobbet och väntar på att det ska bli dags att åka...

var och hade traditionellt julmys med katja och virre i tisdags också. trevligt som vanligt. skinkmacka & julmust. glögg och pepparkaka i dess enkelhet! skönt att man har några få traditioner att se fram emot!