nygammal altan.

idag har jag vart ute i solen mest hela dagen. det har som vanligt resulterat i fin knallröd färg. visst går det över fort men det är onödigt!! ebba fick ordentligt med solskydd iaf så lite smart är man. jag har rensat ogräs & karln har oljat in altanen. antingen att låta den ruttna bort (eftersom den lutar mer än tornet i pisa) eller göra det bästa av det så länge..så det fick bli det sistnämnda. å så lite ärvda halvmögliga solskydd & ommöblering. å helt plötsligt fick vi ett nytt uterum! såå mysigt! önskar mig lite vita stora lyktor & en vit plastmatta till detta.

ebba & jag var till coop mitt i fredagspensionärsrusningen. ingen höjdare i sig och mitt i allt ringde det. ett samtal jag var tvungen att ta...ebba satt och skrålade lille katt (som är favvosången för tillfället) & tanterna rusade över mig medan jag försökte höra vad hon sa. hon mailade sen för att förtydliga. haha! på måndag får vi se...berättar mer då. håll alla tummar ni hittar på!

annars har vi haft besök av virre & ally. och idag av helena & alice. i morrn ska vi nog pallra oss ner på stan för att trängas med alla mammor som vill att just deras barn ska se mora träsk. för ebbas del kvittar det nog för hon har aldrig hört dem. och lite konstigt tycker jag det är....var de inte redan gamla gubbar i alldeles för små shorts när jag var liten??

mors dag på söndag..får man önska sig vad man vill?!!
nu ska nog pokeränkan krypa ner i sängen...eller virka lite till...nytt prjekt på g!

trevlig helg i solen om nån läser!!!

cyklande.

uh va kassa jag är på att uppdatera här då. fast det kanske beror på att jag mest är ute och härjar med andra saker när det är finväder.

idag smet ebba & jag iväg på cykeltur när pappan klippte gräset. först till trebo på loppis..var inte mycket. ebba ryckte åt sig en bok som vi fick betala en femma för så det var ju överkomligt. sen drog vi vidare till storsjöstrands trädgård och tittade. mysigt! sen på eftermiddan när hon vaknat drog vi i väg hela familjen på cykeltur. hamnade inte helt otippat i örta. klara & ebba lekte som tokar. hjulade (öhh...lät konstigt..stavas det så?) för första gången på några år...alla vuxna hjulade tom. tur att de har höga syrener! fick grillat innan vi trampade hemåt med pit stop hos farfar & bittan!

cykla är roligt!

intervjudag i falun.

igår var det dags för en heldag i falun. har sökt en ky-utbildning - hälso- och sjukvårdssekreterare. har vart inne på att läsa det ett tag. egentligen vet jag inte varför men på nåt sätt så lockar det. egentligen vill jag ju ha ett jobb men det går ju så där som ni vet...å jag har inte vart så supertaggad på detta och funderade om och om igen om jag skulle åka igår. men som pappa sa - det är ju en erfarenhet!

så dagen inleddes med ca. 25 knäpptysta tjejer/tanter i ett klassrum lyssnades på en trevlig karl som berättade om utb. sen ett svenskatest på dator - man skulle svara på två frågor. sedan ska personal från landstinget och skolan bedöma en utifrån detta. sen var det lååång väntan...som tur var hittade jag ett par trevliga tjejer att slå ihjäl några timmar tillsammans med. vi var tre som åt lunch och satt och pratade...svårt när man aldrig träffats (förutom en då som jag faktiskt spelat handboll med i världens bästa lag...vi vann allt!) och svårt när alla ska på intervju och slåss om platser för en utb. jag var konstigt nog inte ett dugg nervös. kanske beroende på att jag inte tagit så seriöst på att jag ev ska gå utb. så efter 4-5 timmar var det dags för mig att bli intervjuad av en kvinna från landstinget gävleborg samt att en från skolan satt med och antecknade. blev nog lite konstiga svar men kändes rätt bra iaf (sandra om du läser detta så måste jag tacka för all info du gett mig. även om du tycker det var lite så hade jag användning av massor på intervjun!!).

sen var dagen över...skönt att göra något annat. skönt att känna att jag gjort något bra! och.......ja om jag inte var taggad tidigare så känns det iaf mer som att jag vill läsa detta. gärna tillsammans med de tjejer jag träffade!!! visst finns det tveksamheter. men inte över utb. snarare över ekonomi och sånt....men nåt extrajobb till hösten kanske man kan hitta. och jag var inte den enda som redan hade utb men som ändå ville läsa vidare.....

men nu ligger det inte i mina händer nå mer....nu får jag vänta till midsommarveckan för att se om jag kommer in och sen ta beslut om vad jag vill!

sandlådelek.

nybyggda sandlådan. den kan man hoppa PÅ! men det är helt rätt...finns iaf ingen sand i den än så länge!



ibland önskar man att man som vuxen visade mer känsla när man träffar någon man tycker om. som dessa två som tjuter av lycka varje gång de ser varandra!

esc - tonight!

det kommer nog för alltid att bo en schlagernörd inom mig. större än vad jag vill erkänna för mig själv. tur att jag lyssnar på annat resten av året annars skulle jag inte inte kunna acceptera mig själv!

ikväll hejar jag självklart på malena! men för övrigt är min favorit moldavien. ebba gillar också den och vi har dansat som tokar här på morgonen....man kan inte låta bli! det ska ju inte va någon tråkig ballad som vinner...det ska vara nåt mer orginellt! turiket. bosnien-herzegovina. finland...och norge då kommer högt på min lista!

vad tycker du?

radioskugga.

jag tror att året var 1995 och jag följde serien RADIOSKUGGA fanatiskt. var småkär i FIGGE NORLING.

för några år sedan kom jag och tänka på serien och letade efter den. kollade med svt om de tänkte visa repris - men nej. de hade inga planer på det. sen dess har jag bara hoppats på en repris...å så lyssnar jag idag för en gångs skull på mix megapol och vad har de där - jo en intervju med figge angående att de släpper serien på dvd 20/5!

det blev en liten lyckodans i köket!!!! förmodligen kommer jag tycka han är jätteful & att serien är skitkass. men mina fjortiskänslor får komma tillbaka ♥

andreas & ebba: morsdagspresent?

here we come.

äntligen över!! sen förra året har det funderats hit & dit på det här med andreas jobb. kanske han får behålla - kanske inte. sen ett tag tillbaka har vi vetat i princip helt säkert att han blir avskedad. tankarna har funnits där men har ändå inte vart så påtagliga. men nu är det på riktigt! blir skönt att väntetiden är över och han kan gå vidare! jag VET att det kommer gå bra..han är bra på det mesta han gör så det kommer inte bli problem med nytt jobb och går det som han själv vill ska jag stötta honom under utbildningen - har man en dröm ska man följa den och nu kanske det är dags! sen om jag är förtjust i polisyrket eller inte spelar ju inte så stor roll egentligen....det är ju hans liv!

ekonomin kommer bli svårare - vad man än jobbar som på sandvik tjänar man BRA! men jag tror inte vi kommer får sälja bilar & hus & grejer i första taget. verkar vara det folk är mest oroliga för....men så illa är det ju inte! och nån gång vänder det...och blir det illa får vi väl sätta oss i en etta i hammarby eller nåt! vad gör det....vi får ju vara tillsammans iaf!

jag vet att jag kanske tar lätt på det här..men vad kan hända då? att vi inte kan åka utomlands? att vi inte kan köpa alla små onödiga prylar man kanske inte behöver? vi dör ju liksom inte...det kanske bara tär lite på oss. på förhållandet. men vi är starka & säkra på att inget knäcker oss!

♥välkommen till världens bästa arbetslösa familj♥


gatukritor.

oj...tack för alla söta kommentarer!! nu vill jag göra mer...måste bara hitta lite roliga mönster.

rolig & billig leksak:


hela familjen hade skoj...tills mamman måste tvätta förstås då!

ser ni?

ok..nu får ni gissa vem det här är??


jag blir överlycklig om ni vet! blev ganska nöjd med henne...men om ingen annan ser vem det är så kanske jag måste tänka om. hihi! har nog inte virkat sen syslöjden men var ju tvungen att prova & kul är det (jaså. tantigt tycker ni?! ja men jag är rätt gammal)!

ätbart.

på onsdag kommer beskedet. är ju rätt väntat vad det kommer att bli men för att se något positivt i det hela kommer vi äntligen kunna planera lite! och när nu arbetslösheten träffar oss båda så har vi en rätt fint utrustad trädgård..kommer kunna leva länge på all ätbar veganföda:

ett gäng meter svartaronia.
1 körsbärsträd.
1 äppelträd.
1 pallkrage jordgubbar.
3 svarta vinbärsbuskar (som delas med grannen).
2 röda vinbärsbuskar (nya för dagen).
1 röd kusbärsbuske (ny för dagen).
rabarber
och på gång inomhus:
några smultronplantor.
17 tomatplantor.

det är så roligt med allt. skulle kunna pyssla i evigheter med massa grejer i trädgården (om det är finväder). kanske man skulle bli florist eller nåt sånt?! ska det va så ska det! en mysig trädgård...och även om det ser mkt ut så finns det ändå massa utrymme för lek & solning! snart ska sandlådan byggas å...

nu är mannen & spelar fotboll. tjatterkusen har gått & lagt sig...och jag ska pyssla lite med min nya hobby & se tv. sumpade nog det där jobbet på intervjun idag. får vänta å se! verkar kul iaf....annars har jag några planer på lager.


jordgubbar & springsteen.

igår köpte vi billiga jordgubbar på coop som smakade förvånansvärt gott. satt ute i solen & åt det som mellis = SOMMAR!!!

för övrigt känns det som det händer lite småsaker hela tiden. var i örta i måndags. småtjejerna fick alla att dansa i köket till springsteen...så där stod vi i en cirkel. 4 vuxna & två småbrudar å tokdansade! hade nån tittat in hade de nog bara sett oss vuxna och funderat va vi höll på med. men kul va det!

å appropå springsteen så precis samma dag som vi ska se honom ska de ha sommarfest på dagis. barnen ska sjunga för föräldrarna & ha karnevaltåg & fika i gräset...känns i hjärtat att missa det!! inte långt kvar...inte långt kvar till lilla tjejen fyller 2 år! galet! har en känsla av att det kommer bli en kaosvecka men viktigast av allt är att hon får en toppenfödelesdag & de ska vi se till! lika fint väder som förra året tack!

folk är rätt tokiga - sålde en kjol på tradera som jag köpt för två år sen för 198:- och fick 120:- nu!! bra second hand-värde för nåt från HM!! intressant va!

har sökt ett jobb (nä jag orkar inte skriva vad det är)..de har haft en kort telefonintervju med 20 st. nu har de plockat ut 10 st...och IDAG ska jag göra den andra telefonintervjun som är en längre variant. sen ska de plocka ut 2-3 st för en personlig intervju...gaahh vilken process! men nu har jag BARA 9 att slåss med iaf! men va svarar man på frågan "varför vill du ha det här jobbet?" - jag tycker det är en löjlig fråga!

fotbollspremiär.

the häck is in the dirt!! nä men ok då...nu är alla plantor i jorden...hur skönt som helst & det kommer bli så snyggt. jag är redan nöjd fast det ser ut som det vart jordbävning...vi har dock 18 plantor över = 6 m. nån som behöver?! är så trött i kroppen nu..men nu är det bara det roliga kvar!

idag har vi vart på hemmapremiär GHIF - åmot. supersolig dag! de flesta av mina favoriter på plats! söta ebba & klara som gick och höll varandra i hand! korv & läsk! ingen boll på mig (jag är bollrädd)! pappan fick spela! och självklart vinst till hammarby!!!
sommarbruden ska på fotboll - älskar att ha händerna i fickorna!

snart har barnet somnat & då ska vi äta godis & chips å kolla på robinson! såg
slumdog millionaire igår. riktigt bra!!