buu...

äntligen lite ledig. 3 dagar. värsta lyxet!!! kan inte riktigt fatta att det redan är helg....den här vintertidsomställningen var mer påfrestande än jag trott. har vart trött och seg i skallen hela veckan på jobbet. tur att man jobbar med roligt folk så man håller sig vaken! jobbar även med folk som kan krånga till saker så ofantligt och irritera en helg arbetsplats med småsaker...men såna finns det väl överallt.

ikväll har vi vart med familjen jz på halloweenkväll på stan & lyssnat på kråkan. sen åt vi på mcdonals allihopa. å så avslutade lina & jag det hela med att åka och handla för oss själva inför vårt lilla halloweenparty på lördag. ebba har iaf fått en jättesöt spindelklänning!

nu skulle jag tittat på lyxfällan - men ne! för det var inställt idag. jag är muttrig. ska kolla på johan falk i stället. mkt bra för att vara svenska faktiskt! även om han pratar lite konstigt johan/jakob.

okej.


fotokändisar.

grannen kom fram till till mig idag och informerade om att hon var med i en fototävling och att man kunde rösta på hennes bild....

bilden föreställer: mig & ebba. höhö...blev lite förvånad och fick lite halvpanik där i valbo över vad det egenligen var för bild....

http://www.sandviken.se/aktiviteter/2009arsfototavling.4.3b2e7da123f5ef0cdd80005107.html?state=input&sv.url=12.3b2e7da123f5ef0cdd80005116

rösta på nr.7 du å!!! åtminstone för att vi är med på bilden...

älskade djur.

helgen har tillbringats i gysinge för min & ebbas del. slöat och lekt med mormor och morfar!! och bara haft det bra....


ätit mammas mat & en massa gotta. behövde inte sova ensam heller för ninja låg i närheten av mig hela natten och väckte mig med att slicka mig på armar och ben tills jag blev skinnflådd...kattungor är ganska sträva för info! mysigt med birk också så klart..

idag går dock mina tankar till världens finaste ♥yeff♥ i hundhimlen. hans födelsedag idag. han har fortfarande en stor bit av mitt hjärta och det finns så många fina minnen..


pysseltjejen min.

det här är min tjej det:

*hon har gjort sitt första pärlhalsband av maxipärlor!
*hon läser bibeln...alltså pandurokatalogen!

vill hon pyssla ska hon få det! det är ju det bästa mamman vet!

jag håller ju på med mina kort. börjar få lite inspiration nu. har 7 på lager för tillfället och ska öka på detta lite innan jag skickar i väg dem för försäljning. men så var det de här med scrappandet som jag skulle komma igång med. scrapbookingkurs fick det bli. vi får se hur den artar sig...hade hoppats på ett gäng människor med massa tips och idéer och tillgång till att prova lite annorlunda material. vi var tre stycken och fick prova skärmaskiner & hörnpunchar i tre timmar. kommande gånger: cuttlebug (har jag ju...) stämplar (jo det har jag ju provat) fler punchar (inte så komplicerat). alltså jag vill inte låta neg för det dyker nog upp nya idéer och en massa inspiration! har iaf redan fått idéer till fler album jag vill göra - men först lite fler lo´s till ebbas album.

funderingar från en liten tjej.

idag har mormor & morfar hälsat på. ebba gjorde en liten dans och tjöt av glädje när de kom. var till hedesunda med dem för någon helg sen och hade en härlig slödag med svampplockning. ebba var mycket fundersam över dessa saker:

traktorn höll precis på med ensliagen när vi var där och ebba tittade fundersamt och sa sen:
"mormor....traktorn BAJSAR". hon var väldigt bekymrad över detta...

mio min mio.

ebba & hennes favorit-mio!


hon har till och med en speciell telefon där man bara kan ringa till mio (ja..på låtsas). och ringa till honom kan hon göra 10 gånger per dag....


tjejorna.

var ett tag sen jag bjöd på bilder här...hade tjejkväll med söta tjejerna för ett tag sen. en massa skitsnack. gött.
 
blir ju inte så ofta då alla möjliga "måste-grejer" ska prioriteras + att man ska jobba. man säger att man ska göra så mycket men saker ska planeras in och jag är lite dålig på sånt. jag är ju sån som trivs bra hemma också...
var ut och åt och firade katja med brudarna i torsdags. bra initiativ av virre att komma på dessa födelsedagsfiranden. de som har möjlighet går ut och äter och bjuder den som fyller på mat! barnfritt. fikafritt & tjejprat. mkt trevligt! kan ju faktiskt göras oftare för att förgylla vardagen lite!

konstaterar att jag precis klippt mig när bilderna togs....tycker inte det var längesen men nu är frisyren tillbaka till det gamla tråkiga. skulle nog gjort nåt mer drastiskt...färgen håller på att försvinna å. frågan är...ska jag behöva gå till frissan igen för att fräscha upp den? slingorna förstör ju lite..annars brukar jag ju kunna fixa själv...men att trixa med slingor...mjä... 


lördagsmys i soffhörnet.

ensamkväll med dator. fotboll och lite kaktus/citron-sorbet. ebba sover och karln har jag skickat iväg för att titta på fotboll med jämlikar. skönt tycker jag!

blev inte mycket av den här dagen. dock städat & tagit en promenad. skönt med helg. har hunnit vart mycket med ebba vilken känns så värdefullt. hon har helt plötsligt börjat säga jag om sig själv. från att säga "ebba ska titta på tv" så säger hon "jag ska titta på tv"....det märks på många olika sätt att hon börjar bli en stor tjej. mest impad är jag dock av hur hon pratar och smart man egentligen är när man bara är två år.

missar mycket när jag jobbar märker jag...men jag måste än en gång påpeka hur otroligt lycklig jag är över mitt jobb och de jag jobbar med. jag har aldrig någon sin trivts så bra och jag har inte en enda gång..inte ens en söndagkväll/måndagmorgon haft ångest för att åka och jobba. jag vill inte att det ska ta slut!!! i veckan börjar jag & sandra på scrapkurs också..ska bli riktigt roligt!!! konstigt att inte träffa ebba på en hel dag men väldigt roligt att göra nåt!!

öhh svammel svammel....


brrr....

vantar. skrapa rutor. minusgrader. orange pinnar uppsatta. uhh...jag fasar för det som komma skall. inte ritkigt min grej det här. och på jobbet måste man planera in julledighet innan onsdag. suck. det är ju evigheter kvar! och dessutom vet jag ju inte om det är mina sista dagar på det här stället eller inte heller...

mysigt är dock att vi har en brasa tänd varje kväll! det är så himla mysigt när vardagsbestyren är över och kvällen börjar....

igår blev det en promenad runt vallhov direkt när jag kom hem. bra jobbat! snart är det helg igen...ännu en ganska välbehövligt oplanerad sån. har iaf massor med saker som jag kan göra. betade iaf av ganska mycket på måste-göra-listan förra helgen.

nä..snart dags för möte.


inglourious basterds.

och herr tarantino har gjort det igen. finns ingen som kan göra sådana tydligt personliga filmer & ändå inte alls avslöja vad som kommer att hända.

detaljrikt. roligt. allvarligt. och han klarar sig utan någon tramsig kärlekshistoria. och så vågar han...ingen annan skulle våga göra så mot führern.

det var en mysig regnkväll i gävle. mat på cheers. fika i väntan på bion. sen försökte de förstås göra oss döva på kuppen när tekniken strulade en aning. kändes som att det inte skulle bli någon film först men sen så!


alldeles för mig själv.

i morse tog ebba sitt pick och pack och stack till badhuset med hennes kära mio! hon var så upptrissad så jag vet inte vad...dansade runt när farfar och bittan hämtade henne. hon ska sova där i natt....det är tomt utan henne.

men också så skönt att slippa rutinerna...vi har skrotat runt här hemma hela dagen. gjort lite nyttigt & bara vad man vill...äta när man vill...sitta vid datorn när man vill. skönt. just nu pysslas det för min del....i huvudet planeras hallrust för fullt. kommer bli så bra. kommer också bli mycket jobb och rörigt men jag hoppas vi kommer igång snart!!

ikväll ska vi på inglourious basterds. ska bli intressant...har ju inte vart så förtjust i hans senaste men nu tror jag på den här och det ska bli mysigt!! inge parkeringsböter den här gången tack!

fredagssinne.

nedräkning till helg! känner mig så omotiverad till att jobba idag. just nu ligger alla system nere också så det går inte ens att jobba. vilket gör allt ännu segare!

ska mysa med mitt troll på eftermiddan. i helgen har hon semester från mamma och pappa. jag har fortfarande en miljon grejer att göra. lutar mest åt att spendera dagen i pysselrummet/förrådet och gå igenom saker. lägga undan sommargrejer och ta fram dessa eländiga vinterprylar. förmodligen ut och äta tillsammans på kvällen och ev bio. beror nog på vad jag har att pyssla med hemma..kanske nån garderob som måste rensas hihi! jag håller på städar i fler garderober...fast då mer psykiska...har fått en ordentlig tankeställare kring den där jag förvarar mina vänner.

vi fick gruppbilden från dagis igår. så himla söta barn!!!! (och fröknar också förstås.....) finaste ebba fick sitta bredvid sin för tillfället absoluta favorit. frågar varje dag vem hon lekt med på dagis och svaret är alltid detsamma (+ nån mer kanske).

det här får bli fredagssången som speglar dagens sinnesstämning:
http://www.youtube.com/watch?v=fxKH_9nEQAI 


nu är det kört.

1 oktober och genast måste vintern spreta med sina långa kyliga fingrar...-3 grader...uhh....det finns små mysiga stunder med vintern men annars innebär den bara problem och allt blir omständigt. kanske om man fick vara ledig och slippa ta sig hit och dit....

känner mig genomfrusen och kaffet värmer inte särskilt heller....tror jag ska ställa mig upp och jobba lite...