Festivallängtan.

Sitter och kikar på GRF och fick längtan...längtan till att vara närmare 20 än 30 och ha fullt upp med att planera Hultsfred. Buhuuu....jag vill inte vara så här vuxen just idag känner jag. De e fina minnen - men just nu vill jag bara uppleva det hela igen!

Hade man pengar att strö omkring sig skulle jag nog gå på GRF lr nån annan festival i närheten bara för att...även om man inte får kravla runt i leran, bo i tält, inte duscha och leva på öl & chips.

Mat!

Så där...1800:- senare...storhandlat & välfyllt i skåpen! Behöver jag ens tala om att det är lyx att ha en kombi?! Bara stoppa in typ 7 påsar utan krångel!

Ikväll ska jag ut å äta, dumt när det finns så mycket hemma! Men trevligt att träffa vänner..vi ska fira Lina! På Napoleon, hoppas det är gott. När vi åt lunch där förra veckan var de ingen höjadre.

För övrigt tycker jag det är surt att inte Louise vann MM igår. Hon har ju utklassat alla i tävlingar!

Ta bilen bara!

De var här och tittade på bilen i över 1,5 timme. De hade kunnat få prutat nästan hur mycket som helst...men inte ens ett skambud fick vi. De drog tillbaka till Åland...utan bil men med hela vår eftermiddag. Muppgubbar!

Ingen cykelnyckel heller. Gaah! Ska få ha bilen i morrn iaf, Ebba får gå på dagis. Jag får göra vad jag vill! Typ...ska storhandla innan alla andra påskgalningar gör det. Å leta på nåt att stoppa i Ebbas påskägg så klart. Undrar vad?

Nu kommer Ebba med sin kaffebryggare som hon fyllt med mynt! Också ett sätt att tvätta pengar?


Göra nu då?

Lilltroll blev hemma idag också. Inte för att hon haft nå mer feber, men onödigt för allas skull att skicka i väg henne iaf. Dock är hon pigg så frågan är vad vi ska hitt på fnå efter lunch.

Förhoppningsvis kommer det folk och köper pappans Scorpio på em. Håller tummarna för att vi ska bli av med skitbilen iaf. Ska köpa en annan skitbil ist! Nä jag kanske ska försöka leta på den försvunna cykelnykeln...

FTV.

Ebba fick precis brev från folktandvården, de hade bokat tid åt henne.. 

Kl. 19.25.

VA?

Jag tror jag bokar om...

Host host.

Igår var en hostig dag. Både mamman och barnet. Storstädning stod på schemat för hela familjen. Inte så värst mkt mer när vi var hängiga. Lördagen var livligare. Gympa. Antik & symässa. Hälsa på hos kusinerna och sen hem och äta pizza!

Lillfröken vaknade före 22 igår kväll och var väldigt skakig och hängig. La oss allihopa sen har vi nog sovit som krattor. Hon har haft 39 graders feber hela natten och vi har hostat....blä!!

Är detta för att jag sa att hon hellre fick vara sjuk än ha löss? Tror det är Jehovas som straffar oss....Idag får det bli soffmys och påskpyntning....Ebba som skulle leka med Ella, hon är lite besviken!

Fail.

Barnet sitter bredvid mig: mamma, jag skriver!
Mhm, bra...mumlar jag.
SEN tittar jag. Då sitter hon och skriver på min bankdosa...FAIL 3 står det nu.
Och den reagerar inte på nåt. Stänger inte ens av sig. SUCK!!!
FAAASTER?!?!? Hjälp!

Hon har gjort lika med morfars dosa också så han fick åka till banken.


Guld?!

Nä, ingen cykeltur. Hittar inte nyckeln! Åhh suck....bara hoppas att A råkar ha den på nåt konstigt vis....Kanske får cykla till gympan i morrn & det kan ju bli svårt isf.

Promenad till Coop i stället. Det blir våfflor en dag för sent för lilltroll och mig. Vi lyxade till det med en varsin glass, måste ju prova nyglassarna, för mig blev det Magnum Gold. Helt ok! Skulle ju iaf vara riktigt vårväder idag med ca. 15 grader...kan ju låtsas!

Fredagslunch i Gävle.

Jahopp. Undrar va vi ska hitta på nu då. Har egentligen massor vi skulle unna göra hemma men ändå är jag så dampig så jag vill åka iväg. Cykelpremiär för i år isf. Eller så promenerar vi till affärn bara....lite sugen att köpa nåt gott till kvällen (läsk läsk läsk!) även om det bara är jag som har fredagsmys. Känner mig rätt nöjd med det för jag har lite att pyssla med....fast jag skulle behöva mer vitt garn.

Har vart till Gävle på fm, Biltema & Classe. Å så lunch på 9an. Mys! Köpt bokstavsstansar..och då fick jag minsann köpa mig en egen hammare fick jag höra, kändes lite lustigt att gå runt med en hammare i väskan på stan + att jag hade en rakapparat som A köpt. Man kunde ju lätt tro att jag gjort inbrott nånstans....

Nä hitt på nåt då...Ebba sitter i sin säng och läser högt...rätt skönt när hon hittar på nåt eget.

Grillat & cheesecake.

Hörrni, har ni nå bra tips på lekstugor så kan ni val hojta till!? Sidor eller nån som tillverkar...eller kanske någon som ska sälja en gammal i fint skick?? Det blir 3-årspresenten till lilla fröken. Hittat en jättefin på Blocket, emn 7000 är ju rätt saftigt..men fin är den.

Känner mig halvförkyld & seg...blev dock rätt mycket piggare när vi blev bortbjudna på em & fick ha nybilen! Hämtade upp Ebba på dagis och åkte till L,B & K och lekte hela dan! Eller småtjejerna gjorde det....vi pratade mest. Blev bjuden på GRILLAT kött & klyftpotatis, dessutom 2 sorters cheesecake till efterrätt!!! Mmm....snacka om lyxeftermiddag! Mätta & belåtna rullade vi hem & lilltroll somnade ganska omgående.

Nu är det vindruvor & Lyxfällan som gäller....bästa programmet! Trodde av nån dum anledning att A jobbade till 18 i morrn, men fel hade jag, 22 var det visst *suck*. Hade ju nästan planerat myskväll..Vi får hitta på nå andra galenskaper på em Ebbis & jag!

Otäcka odjur.

Förutom JV så går det löss på dagis. Jihooo....Blir nojig så fort jag ser Ebba klia sig. Tofs är bra säger fröken. Jag tror jag ska göra massor med inbakade flätor och tokspraya håret så det inte flyger så mycket. Vanliga sjukdomar å sånt - ok. Men djur i hår - vet inte hur jag hanterar det.

Idag har hon vart som förbytt. Vi har påskpysslat i närmare 2 timmar, mer och mer på lilla frökens begäran!! Skoj! Nu har vi ätit chickennuggets med mango chutney & turkisk yoghurt...ovanligt...sen blir det soffläge känner jag.

Vad är det de inte fattar?

Jo men idag plingade de på igen! Vilka då? Behöver jag ens berätta?

Jehovas Vittnen så klart.

Behöver jag förklara att jag blev arg?

Va fan är problemet?

Trots trots trots.

*Letar febrilt efter barnets paus-knapp*.
Fick promenera hem från dagis i muppvädret, viktigt att fina bilen (med sommardäck) står på Sandvik. Gick upp i skogen och plockade påskris när vi kom hem. Sen in i värmen och åt äpple. So far - so good.

Sen börjas det. smågrejer som bara måste testas. Bara för att se hur lång tid det tar innan mamma blir galen.
Mamman har väldigt taskigt tålamod. Försöker förklara och be snällt först men sen går det inte längre.
Å så håller det på hela tiden.
En stund försvann hon och när jag gick för att leta satt hon i soffan och sov. Vid 16-tiden = omöjlig att väcka.

Hon grinar fortfarande. En halvtimme efter jag väckt henne. Hon var så galen så jag bar in henne till sin säng så hon får lugna sig. Men det har inte hänt än. Åh suck! Bara 3 em kvar den här veckan. Åsså mesta delen av vakentiden på lördan. Övrig tid får hon hitta nån annan att trotsa på. Jag stänger av!

Det står att man ska möta barnet med kärlek.....går bra till en viss gräns, sen börjar jag bete mig som ett barn själv! (Är det de som menas med att ha barnasinnet kvar? nähä.....)

Nu blev det tyst....innebär att hon:
1. Somnat
2. Gör nå satyg
3. Är helt förvandlad och beter sig som den snälla söta tjej hon är.


Prisa Gud här kommer....

Wihooo!!!
Många pengar tillbaka på skatten - fint de!
Alltid nåt kul när han häller snö över oss....


Recept på plättarna.

Majs- och kesoplättar

3 ägg
1 stor burk majs, avrunna
ca 125 g keso ( 1/2 liten förpackning)
1 dl vetemjöl
1 krm salt
smör eller olja

Vispa upp äggen lite lätt i en skål. Mixa ihop majs och keso med en stavmixer, det ska inte vara slätt. Blanda ner i äggsmeten och vispa i mjöl och salt. Låt gärna stå en liten stund innan du steker plättarna. Stek i smör eller olja, klicka ut en matsked av smeten och stek ca 2 min på varje sida. Får utmärkt att göra i stekpanna!

Man kan ju ha bacon eller korv eller nåt till....kanske ska prova nästa gång få se om barnet äter. Kom på i efterhand att man kanske skulle erbjudit henne ketchup, då brukar allt gå ner....


Gott var det.

Majs-och kesoplättar uppskattades INTE av barnet. Hon åt en tugga. Det som borde vara väldigt barnvänligt. Själv tyckte jag det var jättegott, åt med tomat & creme fraiche - franska örter. Ska nog lära henne minsann!

Foccacian däremot gick ner så klart...


Inga tulpaner här inte.

Gjorde fint på skänken idag och bestämde mig för att låta mig köpa tulpaner när vi var till Coop. Har tänkt många gånger men snålat...men nu kände jag mig vårig - fanns de nå tulpaner då? NÄ! Så nu det stå en tom vas där bara...

Skönt att det töar på en gång iaf, hade inge stort hopp om det igår när det var uselt väder!! Hade ändå en toppendag när Lina & Klara var här med oss läänge & sen kom Anso, Daniel, Adam & Isak och lekte med oss!

Nu håller Ebba & jag på och bakar foccacia & ska sen prova göra mjas- och kesoplättar som jag hört så mycket om! Hoppas på att allt blir gott! Pappan får inte smaka för han bara jobbar....


JV - negativ.

Det kommer en klunga med folk, de delar upp sig ungefär två och två och redan då vet jag vad det innebär. Man ser på kläderna och de små portföljliknande västkorna. Under de två åren vi bott här har det hänt typ 6 ggr att de vill överlämna Vakttornet.  

Jehovas vittnen.

Jag blir så arg så jag kokar och kan vara riktigt otrevlig...men den här gången behöll jag lugnet. Jag kan inte för mitt liv begripa varför de ska gå runt och försöka "värva" vittnen. Kan inte någon bara ge mig inblick? Visst vill man väl att folk ska tro och tycka samma saker som en själv, men tror man på nåt riktigt hårt så skiter man väl i vad andra tycker?? Åh suck! Varför kommer de så ofta??

Snart kommer sommarn med de där jäkla stenläggarna och trakasserar en så fort man befinner sig i trägårn å!

Låt mig va!!!


Ny bil?

Nyklippt är jag. Syns knappt. 15 min tog det, för 380:-. Tur att jag inte är en sån som klipper mig ofta....det viktigaste är iaf att det är lite tunnare. Han hade kunnat tagit ännu mer, inte på längden, men på tjockleken.
Råkade smita in på Gallerian och kunde inte motstå en svart skaljacka. Har vilja haft en så länge nu men de kostar ju lite.....den här var nedsatt från 799:- till 399:-, perfekt!

I morgon ska vi ev. åka till Lindesberg...förhoppningsvis kommer vi också hem med en ny bil. Och UTAN skruttsaaben. Men de får vi se då, roligt med en familjeroadtrip iaf!

Ska strax hämta lilltroll från dagis sen får vi se vad vi hittar på, mamma kommer hit på em och ska sova här. Vet en som kommer bli glad, för hon vet inte om det!

Style by Ebba.

Soligt idag igen! Sitter med en kopp kaffe å slösurfar...vi ska nog åka och titta på lite bilar om en stund. Bara kika och se vad som finns...Ebba blev överlycklig av att få komma till dagis idag! I em ska jag och fika med Linda!!

Igår var Ebbis & jag till Angelica, Ella & Thyra och lekte. Eller ja Ebba & Ella lekte, hur bra som helst från första stund trots att de inte känner varandra..jättekul! Hon har inte så många kompisar i samma ålder och det börjar behövas nu. Själv fick jag också umgås, lika roligt det!!

Var på hemvägen och hämtade ut HM-paket...köpt en såå söt 80-talsjacka till Ebba för 99 kr. Passade perfekt. Hon fick en scarf också...detta är alltså sommarkläder men hon försvann en stund och kompletterade outfiten..



Hon fick en ny top för nån vecka sen och samma hände då...


Biljäklar & manboys.

Nu är det dags för en ny bil! Jag blir så jäkla trött på att ha skrotbilar..även om jag egentligen älskar Saaben. Men vart man än åker så har alla andra familjer förhållandevis nya kombi-bilar. Å man kan inte annat än att bli lite avis...Ebba skulle nog bli underbart glad om hon kunde få plats med benen å. Jaja..men det är väl så när det bara är en som tjänar pengar i familjen....åt gången.

Igår vid 17:30 skulle vi ge oss i väg till Örta, fick inte upp bilen. Alltså blipgrejen som krånglar (nyckeln går det förresten inte att låsa upp med...) lampan blinkade men bilen låste inte upp sig. Den vägrade - i ca 20 min!! Ebba stod bredvid och var ledsen för hon ville åka till Klara "vi kan väl gå då mamma?"

Till slut gick det iaf och vi kom iväg för lite Mellomys!! Ebba sov 5 min men ändå höll hon sig vaken till 22 (kan ju bero lite på att hon åt godis å..hehe) och tjejerna hade rikigt skoj. Dansade tryckare till Darin och som galningar till Manboy!! Ebba: "han är söt den dära pojken", Eric Saade alltså. Hihi!! Snart börjas det med affischer på rummet. Tycker vinnarlåten är jättebra!! Men ingen som kommer synas i Oslo, nä fram för Salem!!!

Jaja, krångel med bilen när vi skulle hem men det löste sig sen däckade vi i stora sängen tillsammans. Trodde man skulle få sovmorgon men icke, 7 tyckte hon man skulle vakna!


Helg igen då.

Jahopp..fredagkväll. Som vanligt inte fredagsmys för den här familjen. Önskar mig faktiskt en mysledig helg. Men icke denna eller nästa. A åkte precis till jobbet, mest synd om honom förstås. Jag ska väl inte gnälla som får gå och lägga mig!

Idag har det vart storstädning här, ingen har vart på vidare värst bra humör. Eller jo kanske Ebba, men det drogs ner av muttrande föräldrar. I morgon tar vi nya tag hon & jag! Då är det gympa, på nytt ställe, får se om vi hittar. Sen får vi se...måste väl låta pappan sussa lite, till 14 iaf. Sen åker han efter 17 igen. Ebba & jag åker nog till Örta och Melodifestivalar. Inte mer än rätt att hon får vara vaken med bästisen om hon vill titta & dansa!! Kan lova att hon gillar att sjunga Manboy..förutom det blir hon som galen av Lady Gagas Bad Romance...(Ska ändra på hennes musiksmak framöver så klart). Idag dansade hon & pappan så det slutade med fläskläpp för lilla tjejen, haha roligt hade dom!

Söndag ska vi smyga igen för nattjobbarn...sen är det kalasdags på em!

Semesterfunderingar.

Var längesen jag var så sugen på att åka utomlands som nu..eller de senaste månaderna. Tycker att folk uppdaterar sin status konstant med bokade utlandsresor. Å i förrgår satt jag med vännen när de bokade resa till Egypten.

Ja...va skönt de skulle vara att dra iväg i Maj och sen ha hela sommarn framför sig! Funderade på lite andra semestrar, men om man säger att en All inclusive-resa till Turkiet kostar ca: 15000 för familjen så kostar en weekendresa till Rom närmare 10000 & då ska man ha mat (visserligen bara för 3 dagar). Så - nä! Kikade på att hyra stuga på Gotland (iofs under tiden när "alla" har semester) mellan 5000-10000, å då ska man åka båt + ha mat för en vecka. Så - nä! Inte om man jämför med en Turkietresa...skööönt...även om man lär ha koll på lillfröken hela tiden så det lär väl bli dåligt med att koppla av, hihi.

Jaja man ska ha pengar å! Ska drömma mig vidare.....kanske man hittar nåt bra Sverigeobjekt å.


Matstol.

Var till Ikea i måndags hela familjen....skulle ha kuddar till föräldrarna. Det hittades..
Men denna stol slank också med från fyndhörnan. Älskar den där fyndhörnan för de är rätt ofta jag hittar saker som passar där....200 kr var den nedsänkt för att den vart utställningsex.
Passar bra mycket bättre till våra köksmöbler...Och barnet sitter på rumpan när hon äter, inte på alla möjliga andra vis som tidigare!



Vänligen ignorera den hiskeligt fula plastmattan!!

Mosaik

Har vart sugen att prova mosaik...jag & mitt damppysselbehov. Hade sån tur att det fanns med på Pandurorean så det beställdes hem. Har aldrig provat, aldrig ens sett nån som gör men jag tog en liten gammal kruka och provade på....känns som det gick ganska bra för att vara första gången...det bästa var att det var riktigt roligt!



Nu måste jag bara hitta fler objekt....


Solenergi.

Vaknade 3 i natt...eller det är snarare morgon för mig, tidigare dagar har jag vaknat runt 5. Kattfan väcker mig sen kan jag inte somna om. Hur som hade inte pokerspelande karln & hans vän kommit hem än så jag skickade ett mess. En timme senare skulle katten in & de kom hem. Halvsov mellan 5-6 sen skulle Ebba upp. Vid 8 var hela huset i farten & åt frukost. Familjen drog på gympa!

Sen åkte vi till S&S där det eldades i en grop. Gick en sväng på nya loppisen som inte dirket var nån höjdare, fast det var förstås väldigt mycket folk.och jag skulle nog kunna tänka mig att stå där själv...köpte iaf 3 ramar. Sen var det grillning av klämmackor till lunch & äta utomhus i SOLEN! Gu va härligt det var!! Kaffe vid husväggen sen, det här kan man leva på länge!

A & jag drog i väg och handlade lite för oss själva...skönt skönt...hängde i Örta några timmar till sen hemåt för kvällsmat & bompa. Nu ska det väl tittas på Mello...frågan är vem som somnar först, hon som har vart vaken sen 3 eller han som sovit 3 timmar....

I morgon hoppas vi på ännu mer sol!! Då ska baksidan skottas så man kanske nån gång snart kan sitta där och sola....mmm!!

Ebbadagen!

Ja idag är det Ebbadagen och jag måste ju slänga in dagens roligaste när Ebba pratar med Roffa i telefon:

- Jag har namnsdag idag, du ska säga grattis!!

Ord & inga visor! Klart man ska tala om när man vill nåt! Roffa hade ringt för att gratta henne, men hon hann visst före...

Hon tackar för alla gratulationer & namnsdagspengar hon fått, av de sammanlagda blev det en Emilfilm till en lycklig liten tjej!

Fina fredag.

Idag har Ebba & jag vart och hälsat på snällaste Anna som fyllt år, massa gott fika & en massa lek..mest för dem. Ebba vill åka tillbaka i morron säger hon....jag tror Anna fick nog av chokladfingrar & snorkråkor! Men vi nån dag snart ses vi nog igen för både jag & lilltroll tycker om att umgås med henne!

Sen drog vi vidare ner på stan, mötte upp mormor & gick och hälsade på gammelmormor! Macka & ännu mer fika. Alldeles för mycket för min del idag (spädde på det onyttiga med lite pizza till kvällen). Sen åkte vi hemåt....Ebba har saknat sin far...och det har jag också.

Två nattveckor + att vi var borta en natt är mycket....och ikväll är han surprise borta igen!! Förra veckan var det jobbfest, nu är det pokerkväll. Jaja...sen är det ledig vecka och vi kan ses lite till innan det är dags för jobbarhelger (dock ska han vara borta ett par kvällar igen...som vanligt..finns inte mycket utrymme för att jag ska göra nåt nån gång inte). Ebba & jag hinner iaf nöta ut varandra när vi umgås så mkt som vi gör! Jaja, det var kvällens bitterhet...nu ska jag pensionärstitta på På spåret för mig själv & prova att måla en hylla utan att slipa först!

Ville har flyttat hemifrån...

...visserligen bara till förrådet...men eget place har han skaffat iaf!


Underlandet.

Inte behöver jag väl förklara för någon att jag bara måste se den?



Nä, tänkte väl det....

Förväntningar är ju att HAN gör det han alltid gör i såna här roller...och sen allt det knasiga i storyn, borde passa mig fint!

Spårlöst.

Nu är OS över...men inte gråter jag för det...snarare bölar jag till Spårlöst på 4:an. Varenda gång jag ser det nedrans programmet!