vinterland.

sånt här fint väder har vi väl inte haft den här tiden på många år? är ju så att man blir lycklig att bara titta ut nu och se att det verkligen glittrar i snön! var ute och promenixade hela familjen på dagen i solen & kylan. härligt!! som det var när man var liten!

var till apoteket och köpte nån salva till ögonen. får se om den kan hjälpa lite över natten...ingen som uppfunnit red eye reduction som funkar på riktigt (och på ögonvitan förstås då..)? sen har det dammsugits på eftermiddan. ebba & jag med varsin dammsugare så nu lär väl alla råttor vara borta!

duktiga mamman.

de senaste veckorna har jag glömt nycklarna idörren 2 ggr (som tur var när jag kommit hem). det skulle kunna vara ett säkert gravidtecken. men jag vet ju att jag inte är det ändå så. (å nää det här inlägget handlar inte om nå planer på sånt...jag bara associerar dessa saker). hur som gav jag mig igår på att steka pannkakor. linas idé och jag var tvungen fast detta inte fanns på världskartan att prova igen. och minsann. kanske de godaste pannkakorna någonsin!! alltså: inte gravid!

minns när jag satt där och stortjöt höggravid med tårarna rinnandes ner på tallriken och gafflade att jag skulle bli världes sämsta mamma som inte ens kunde göra pannkakor till mina barn....haha hormoner!

MEN! om dessa är mina krav för att vara en bra mamma så kan jag väl kalla mig en sån nu då!! för ebba vrålåt pannkakor! jag var så nöjd att jag var tvungen att mms:a en bild till karln. moget värre! matlagning är faktiskt avancerade och tråkiga grejer i min värld!

ny medlem.

mellandagsrea på kläder suger. gammalt krafs på många ställen. skulle hitta nåt fint till nyår lite snabbt i valbo idag. nä inget. inget till ordinarie pris heller. ebba & andreas fick lite iaf. får leta på nån gammal trasa. eg va spelar det för roll. ska ju bara vara hemma....men! det kommer folk som ska se mig! förkylningen har tagit om och ögoninflammationen (som visserligen är väldigt lindrig) har hoppat över till mig från ebba. så jag ser jävligt läcker ut kan jag meddela! röda ögonvitor & röd näsa...kanske ska hitta en matchande outfit!

två dagar kvar nu..sen är det nyårsafton och vi ska åka och lämna lillfröken hos mormor och morfar och träffa BIRK. nytillskottet i familjen...jag längtar sååå....birk är en 16 v gammal borderterrier.
bilden är lånad från uppfödarens
hemsida.

om vi sedan kan slita oss är planerna att åka hemåt och fira nyår med vänner här hemma. tänkte bjuda på lite sallad. godis & bål och förhoppningsvis trevligt sällskap. nån mer som vill komma? man får det...

stackars vovven.

kan vi någonsin få bli pigga idet här huset? idag hade lillfröken feber. åkte iaf till gysinge och träffade släkten min och fick god mat. lilltrollet var jättehängig och när vi kom hem hade hon 40 graders feber. suck! förhoppningsvis är det sprutan hon fick förra veckan som spökar....det kunde nämligen visa sig efter 7-10 dagar. i morrn då? kanske en piggelindag så vi kan va ute en sväng eller så?

på väg till gysinge kom en stooor hund utspringandes bakom ett hus och dunsade rätt in i vår bil. som tur var var det precis efter en skarp kurva och vi körde sakta och andreas han bromsa och köra över på fel körbana så smällen blev rätt lindrig. tror hjärtat stannade till en stund men när jag vände mig om kunde det börja slå igen för där stod vovven och viftade på svansen. sen kutade den i väg igen. gick ur och mötte upp ägaren och pratade lite...hunden hade sprungit ut i skogen...ägaren var mest orolig över att vår bil hade tagit skada. kära nån vem bryr sig om den skrutthögen när det gäller en vovve??? hoppas han mår bra nu iaf....


julafton.

julafton var mysig & lugn och alldeles utmärkt!! tack alla som gjorde en härlig dag!!

ebba skruttan var fortfarande inte sååå pigg...men hon höll sig på topphumör trots detta. tapper liten tjej som såg väldigt sliten ut:

kvällen slutade även med värmeutslag/nässelutslag på halva kroppen. var piggare på juldagen till en början och lekte med alla nya saker...och det kan jag säga är måååånga!!

god jul.

GOD JUL till alla bloggläsare!! hoppas det blir en magisk dag!!


men nu då.

ok. hostan vägrar ge med sig. och bättre sent än aldrig hittade jag på min cocilana i kylen som går ut 0109! wihoo!! kanske slippa hostkräkas i natt då?!

igår kändes julen hotad när ebbas ögon började visa tecken på inflammation. det har fortsatt litegrann idag men den verkar inte så ilsken så jag antar att det är en del av den här dryga förkylingen! visst är det smittsamt. men mest mellan barn som leker med varandra och jag & a verkar ha klarat oss fast vi förmodligen kletat i våra egna ögon med hennes jox. och andra som träffat henne verkar inte fått nåt.

så...hålla tummarna för att det är borta i morrn! om inte annat så kommer nog de flesta ändå...de verkar inte vara så rädda...så kanske blir det jul iaf!! för ebbas skull....hon är inte så röd i ögonen utan mest under så det ser ut som hon gått en ordentlig match mor rocky!

usch för detta.....känns som ebba vart krasslig över en månad snart...

jaså. är det här ni äääääär!

PAPPAN: - Såja, det blev ju inte så tokigt!
PUBERTETSSONEN: - Den är sned.
PAPPAN: - Inte då. Granar ser ut sådär.
PUBERTETSSONEN: - Den är ändå sned.
MAMMAN: - Seså, bråka inte nu.
FIA: - Jag vill hänga glittret.
YNGVE: - Nä, jag ska hänga glittret!
FIA: - Mamma, säg åt Yngve!
MAMMAN: - Yngve, bråka inte nu!
PAPPAN: - Nu slutar ni skrika båda två annars får ingen av er hänga glittret.
FIA OCH YNGVE: - GUBBJÄVEL!
PAPPAN: - Det avgör saken, det blir inget glitter alls i år.
MAMMAN: - Men Karl, gör dem inte ledsna nu.
PAPPAN: - De ska lära sig att inte gnälla.
PUBERTETSSONEN: - Den är faktiskt ännu snedare.
PAPPAN: (fräser) Det är den inte alls.
PUBERTETSSONEN: - Den är jättesned!
PAPPAN: - Det är den inte alls. Det är du som är i puberteten!
PUBERTETSSONEN: - Jag lovar att den kommer att välta.
PAPPAN: - Nu tiger du! Nu vill jag inte höra ett ord till från dig!

kör lite monolog här eftersom övriga familjen sover och vi inte har någon pubertetsson i huset. jäkla gran å va sned faktiskt! dags att sätta i ljusen...vilket jag aldrig i hela mitt liv gjort. det är pappas syssla och nu för tiden andreas..men jag ska prova..men med mitt tålamod kommer jag nog få sätta mig och titta på gardell
youtube så jag blir på lite bra humör. är väl inte bara jag som tycker att mormor gråter är hysteriskt rolig??

julkryp.

undrar om man skulle ta och klä granen....var ut och hämtade den nu..i förrådet. ja vi har plastgran men när den nu stått där ute ett år så kan man ju misstänka hur många äckliga kryp som finns i kartongen..uh...hittade även på den här fina hängandes i en takbjälke i förrådet....

lika stor som 2kg-julosten vi köpte idag. tycker det är så jäkla äckliga...men getingarna lär väl ha nånstans att bo de å? deras jul kommer dock tyvärr innebära döden...lr förresten de kanske inte är där nu de kanske sover nån annanstans. bort bort bort ska den iaf...

provhyttsbelysning borde förbjudas.

det är snart jul..hjälp! fort det går...och fort går den över också så det är väl lika bra att passa på att njuta nu. till och med av stressen! tror bestämt att granen måste kläs i helgen. förmodligen får jag väl experthjälp av lillfröken.

har hittat nåt att ha på mig iaf. bra. även om jag nu tycker toppen var lite tantig. nu är det bara den där risbusken jag har på huvudet som borde fixas. lite färg åtminstone. insåg hur förskräcklig jag ser ut när jag stod i en provhytt idag...stripigt hår med hysterisk utväxt. blek och röd om näsan efter allt snytande. gigantiska mörka ringar under ögonen och dessutom vildvuxna ögonbryn. ge mig en ordentlig styling!

nä jag tror jag ska baka lite julgodis i helgen så jag kan gå upp ett par kilo så det verkligen matchar min nuvarande look! synd bara att jag gått ner två....

å så är jag dödligt besviken över att det var såååå spännande på criminal minds förra veckan...å så är det inget program ikväll. varför ska man behöva vänta?!!!!

ehum..det där skrev jag igår...men jag får väl publicera det nu då om det inte funkade tidigare....


sjuuuk.

åh va drygt det är att va sjuk! haft feber & ont i halsen fler dagar. å så allt annat som hör till förkylning. ebba lika hon å. men bättre nu än nästa vecka!!
ebba har vart feberfri några dagar iaf så vi var till bvc på 18-mån kontroll och hon fick spruta. viktkurvan följde hon fint. 12 kg. men längdkurvan går liksom nästan rakt upp....88,8 cm. undrar om hon ska bli lite längre än mig kanske....

nä nu ska jag se till att bli frisk så jag hinner ordna lite saker innan det blir jul. typ julklappar.....skulle hunnit med att träffa lite folk i veckan å. men så blev det inte så klart.....

luciashopping.

i morse fick jag ligga kvar lite i sängen...sen kom världens vackraste lilla tärna med ljus & glitter och lussade för mig! sötis! är inte så förtjust i den 13 efter alla luciatåg jag gått igenom..för genomfört dem har jag ju inte då jag tuppat av lite nu & då. i kyrkan en gång...en annan gång visste de inte vart de skulle göra av mig så jag fick ligga under ett bord å vara yrslig...nä uh! ebba var vitklädd på morgonen men det råkade komma nyponsoppa på hela henne av nån konstig anledning..hehe.

dumpade lillfröken hos s&s och var till valbo för lite julshopping. lite kläder och lite julklappar och INGEN stress när det bara var vi. sen hämtade vi tossan och åkte hem och fick med oss denna eländiga julorkester vilken ebba tycker är jätterolig:

nu är pappan på fest i gävle å fröken sover. själv ska jag slå in julklappar å pyssla å bara mysa för mig själv! igår var min kära vän anna här på lite julfika. fick bl.a. denna fina ljuspåse som hon gjort...


testad.

intervjun kändes ok kan jag tala om. vet ej när jag får nåt svar. men man kan hoppas hoppas för det verkade vara kul! fick avsluta intervjun med ett skrivtest på datorn i 20 min!! trodde inte hon var allvarlig när hon sa det....men men...hr inget att jämföra resultaten med men 98% noggrannhet låter ju bra iaf?

finfint.

arbetssökande en dag hann jag vara innan det blev dags för en intervju! yey! jag är MYCKET glad för denna intervju..verkar vara en kul jobb (får väl se mer om det imorrn) samt att det var runt 600 sökande! bara det är att tag sig långt...*skuttar små glädjehopp*

1½.

igår gjorde jag slut....med jobbet! allt gick smidigt men det är obehagligt när man tagit ett bestlut. just i själva det momentet. men sen dess har allt kännts bra. det roliga var att de på den andra våningen sa att jag gjorde helt rätt (jaa...de är rätt less på hur stället sköts) & den roligaste kommentaren var du är alldeles för snäll för sånt här..var till arbetsförmedlingen och där var det lika bra som vanligt. vet inte vad som hänt. men jag antar att de väntar....väntar på en förändring. snart är ju halva sverige arbetslösa....

gick på stan en sväng i gävle och en liten tjej på kanske 3 år ramlade ner för hela rulltrappan på nian. hennes mamma hann inte på henne fast hon ropade för hon hade två till att hålla reda på.....hörde de förtvivlade skriken när hon ramlade och hon grät & grät så det hördes när jag gick ut....stackars stackars liten. då gjorde det extra ont i mammahjärtat.

på kvällen kom anso & co. som räddande änglar när andreas & jag höll på bli tokiga här hemma. lilla fröken var helt skogstokig & bara skrek och kastade saker...ibland funderar jag om hela familjen skulle behöva gå på nå anger management! hehe.

ebba blev iaf 1½ år igår! stooora tjejen!! fick paket på posten från gysinge och ett pussel för stora barn i julkalendern! älskade lilla plutt....

sånt här får man bara ibland....

dags.

jaaa....julkorten blev bra!! och de blev klar i tid!! alltid är det nåt frågetecken...om man ska skicka till eller inte. är ju inte så svårt eg. en sak att bocka av på jullistan iaf...

imorrn ska jag till jobbet och ta tjuren vid hornen och hoppas jag lösa det här på ett fint sätt. har fått bekräftat från säkra källor idag inom arbetsförmedlingsfolk att det är ett ökänt ställe. skönt att veta att man inte är knäpp!

egentligen har jag alldeles för mycket pysselplaner på g för att hinna jobba..önskar man fick pyssla hela dagarna. gu va roligt det är!! fast det är rätt skoj att ha ett jobba att gå till. har nåt liknande på g. å så ringde de från proffice idag. inte för att det var nån intervju..än...men de ser mig iaf! det är inte helt omöjligt!! dags att gå att lägga sig då...nä just ja..det är ju boston tea party...

snölek.

vi blev hemma idag. men det verkar vara feberfritt så vi var ut en sväng i trägårn på morron och provåkte nya pulkan. sen byggde vi en snölykta....tror inte ebba är nån utetjej direkt men det kanske lossnar nån gång det också. nu stod hon mest och tittade och tyckte det var besvärligt att gå i snön!



äntligen är fågelstugan på plats...tyckte den var alldeles för tråkig för att hänga ut omålad så jag fixade till den så den matchar huset...fast än har jag inte sett nån fågel...

feber.

varför ger sig inte febern? om det inte är tänderna...varför har hon då feber från och till hela tiden.....måste ringa familjecentralen iaf....två dagar kvar till lilla fröken blir 1½ år! men vi har inte fått nån kallelse till 18-mån.kontroll....får jag gissa att bvc glömt bort att överföra oss? fast då borde väl de kallat henne? åhh...att man ska behöva hålla koll på dem.

inte en aning om jag borde vara hemma med henne i morrn. skulle vilja ha den här "sista" dagen avklarad på jobbet så jag vet hur det kommer bli.....andreas jobbar natt så han lär sova. tycker ju det är liiiite viktigare att han jobbar som tjänar 100 ggr bättre än mig....

storjul.

det kommer bli en härlig jul! en sån där man hade när man var liten & en sån där man önskar sina barn. jag hoppas det kommer bli en tradition man kan längta efter....iaf för ebba. adam & isaks skull!! vi har bjudit hit folk och alla har tackat ja. vi blir mååånga....ok. det är väl tjocka släkten från andreas sida men min mamma och pappa kommer också!! alla samlade!! dock har vi leasat ut lite matlagning....blir lite knytkalas. handlar om tidsbrist och pengabrist....men sånt är ju inte det viktigaste.....det är ju att få vara tillsammans!!

wrath of the lich king.

i tordags hade vi julmys jag virre & katja. julmust & skinkmacka. glögg & pepparkakor & julgodis! hade även förra året...samma datum dessutom så det får bli vår lilla tradition. träffas ju typ aldrig annars. trots att man säger att det inte ska bli så så blir det svårt att pussla när alla tre har varsin liten samt jobbar...

igår var det sista dagen på min provmånad. första tiden gav inte så gott resultat...varken för mig eller madde så vi satt och pratade i stället. då påpekade hon att min mobil ringde....från dagis. ebba hade feber. fick inte tag på andreas så jag var ju tvungen att vabba resten av dagen.haahaa! så vi får ta sista dagen på måndag...eller hur det nu blir....helst sista dagen!

när vi kom hem från dagis var fröken totalt feberfri och på tokbra humör resten av dagen typ. så inte vet jag om hon redan listat ut hur man kan skolka....hon hade dock lite feber senare på kvällen och idag. har vart och firat mira som fyller ett morron! har även lyckats måla klart docksängen....i morrn ska den bäddas....andra advent å julklappsköpandet står fortfarande still....andreas & jag har iaf köpt det här till varandra lite i förväg...köpte mitt idag av en smått förvirrad kille i kassan som gav mig påsen och sa 329 kr i stället för hej då när jag skulle gå! haha!

julkalender.

ok. ska visa delar av julkalendern som jag tjatat om. den hänger tvärs över ett av hörnen i ebbas rum och det ser faktiskt väldigt mysigt ut....ebba verkar uppskatta att få en liten julklapp om dagen..igår fick dockan kläder. äntligen!
i helgen struntade vi i julskyltning i regn och åkte till örta ist. ebba & klara bakade pepparkakor! ebba tyckte det var jätteskoj och det blev riktigt fina grejer....dock lite mycket deg som slank in i munnen när mamma tittade bort.....sen åkte vi vidare och träffade farfar och faster och co. igår hade lillfröken heldag med mormor då dagis var stängt!

annars då..jobb..går risigt men jag har snart fixat en månad. om det blir så mycket mer än det vet jag inte. har liiiite svårt att sitta och ringa hela dagarna och jag uppskattar inte allt tjafs som är där samt lite andra grejer...men att ha ett jobb att gå till är kul. jag mår bra av rutiner har vi konstaterat både sambo & jag. önskar mig ett mer passande jobb i julklapp! gärna i sandviken...tomten? hör du det?

förresten är det nån som vill vara tomte så är det bara att anmäla sig frivilligt?!!