parkbadat.

idag kom vi oss äntligen för att åka till badhuset! ebba hade superroligt!! hon har släppt lite på fegheten! åh va skoj..man borde göra det så mycket oftare....men! 210 kr! det är sjukligt mycket pengar..för ett litet barn orkar inte så länge..ebba går in gratis så de tyckte vi skulle betala 120 kr/ vuxen. men då sa andreas ifrån att vi åtminstone borde få gå som familj!

jag hade i min vilda fantasi trott att det kostade typ 75 kr. och i värsta fall max 90 kr!! jo då..visst! om man ändå fick nåt för pengarna...jag som inte är ett dugg kinkig i vanliga fall tycker att det är lite äckligt där. visst kanske det är städat å så. men det ser inge fräsht ut med avskavd färg och gula fogar i kaklet. fick dock en stund i barnbassängen och där är det helt ok!

trött blir man iaf. övriga fam sover än så jag tror jag måste väcka dem...

huvudet tog en liten paus.

däckades av migrän halva dagen....så kan man också spendera en lördag..i dimmorna på ett eller annat sätt.

snart blir det robinson & läsk. längtar efter både cola & fanta..och det var nån snälling som åkte och köpte det. samt lite smågodis. mums!

kanske skulle ta & tända lite värmeljus för mysighetens skull....så får de bli. vad gör ni en lördagkväll som denna?


earth hour.

nu har jag hittat det!!!

och ja när jag tänker efter har jag nog bara ett sudd.....kanske borde skaffa några till så jag slipper bli galen!

god morgon förresten! det har kommit ännu mer snö....nu får det va nog. nu ska det va vår. vi ska till s&s och jag hade tänkt att ebba & jag skulle gå och plocka lite påskris..nu känner jag mig inte så motiverad.

ska ni släcka lamporna ikväll då? hoppas man får se lite bilder från världen där de släcker ner...mysigt! det är fotboll på tvn så jag hade tänkt pyssla..men då får man ju inte ha nån pyssellampa tänd...pyssla med ficklampa kanske...

vart är mitt sudd?

sotarn kom kl 7. mkt bra! och han var snäll och rotade fram stegen själv...så jag slapp gå ut i djupsnön & lämna ebba ensammen inne.

annars har vi vart på kalas! blev sån present som jag tänkt ut också...gott fika!! som tur var tog jag en promenad dit..

fick lite pysseltid ikväll....i soffan sitter tre karlar och kollar på let´s dance....hum?! vet inte vad jag ska säga..men det var nog inte meningen att de skulle titta på det. mitt stora problem är att mitt sudd är borta så jag kan inte göra klart det jag gör...*suck*

sotarbesök.

vilken skön känsla det är att höra ebba skratta igen! det var nog 1,5 vecka sen hon var sitt riktiga jag...idag har hon tokat och skrattat *puh*. och det är skönt att hämta på dagis när man slipper höra att det vart gnälligt...

å va kul det är å götta sig i lyxfällan och känna sig såå mkt bättre än de som har såna problem!!

i morgon är det dagisledigt och man borde få sova så länge man vill. men NEJ för har man hus så kommer sotarn och i morgon ska han komma mellan 7-9. dumt å ge en bestämd tid!! betyder åtminstone i mitt fall att jag måste vara påklädd före 7. och att jag kommer sova lite halvdåligt...

å nu är det nån annan som är uppe å härjar..hon har drömt & gråtit hela kvällen nu så det är bäst att jag stänger av här...

ams-coaching.

annars idag har jag nåt att göra. mest orolig över att köra bil som vanligt. det kommer nog aldrig vara min grej det inte. men så mycket bil jag kört den här vintern har jag nog aldrig gjort...så det tar sig. vad jag ska göra..det tar jag sen..får se vad det visar sig vara....kanske inte en dröm....mina drömmar håller jag på slipar på. jag börjar inse vad jag faktiskt vill. men ändå har jag inte en aning. intressant. visst skulle jag helst av allt vilja ha ett administrativt jobb med fasta tider..och pyssla med det jag tycker är kul på fritiden. men varför inte pyssla med det man vill på arbetstid?? någon gång när jag fokuserat på det jag vill så ska jag satsa på det. men nu vet jag ju inte exakt vad det är.

jag har fått en coach på arbetsförmedlingen som ska hjälpa mig. jo tack. intensivt arbetet i 6 veckor med denne...som sitter i södra sverige nånstans. får se vad det kan resultera i. kikade upp ett arbete de matchade mig mot senast (som jag ska söka alltså)...ett som jag inte är ett dugg intresserad eller motiverad att jobba med. och enkel resa till detta ställe är 15 mil! ej pendlingsvänligt med tåg eller så eftersom det ligger mitt i skogen. hon lyssnade alltså inte ett jota på mig. hon tipsade förstås om ett jobb i sollefteå med...hur långt är det dit? kanske är pendlingsvänligt.

äh svammel svammel. kanske ska gå och duscha i stället och framför allt klura på vad jag ska köpa till min kära vän som fyller 28 idag!

ledsna barn.

det tog ett halvår..men nu så är det dags att bli ledsen när man lämnar på dagis. lilltrollet satt i mitt knä och ville inte lämna mig...så kom en annan lite sötnos (som förföljer mig varje gång jag är där..) och ville vara nära och det gillades inte av ebba. följde med ebba in i stora rummet...då blev den andra lilla tösen ledsen...å sen när jag skulle lämna ebba blev hon tokledsen!!! grinade och grinade när jag gick...och till följd av det började en annan liten plutt också grina....så resultatet av dagens lämning är TRE ledsna barn. tur att jag vet att de blir gladare sen och glömmer det hela....här kommer skatteåterbäringen!

har sett lite här och var att folk fått sina deklarationer....å jag har trott att jag kommer få betala massor så jag har inte velat ha min....men nyfiken som man är så var jag ju tvungen att kika in på skatteverkets hemsida (eftersom den vägrar dimpa ner i postlådan). å där kunde man ju kolla...men först installera lite och förnya bankid...å när man är såå nyfiken känns det som att det tar sååå lång tid!

men det var värt väntan för om jag fattade rätt ska jag få tillbaka...mer än någonsin. yihooo!!!

a-KASSan.

nu skulle jag behöva ringa a-KASSan...eller nu...eller nu....eller nu..eller så kan jag helt enkelt bara skjuta upp det lite till. ORKA!!! så här kommer det se ut:
* telefonkö.
* telefonkö.
* nån som svarar som inte kan något.
* kopplas vidare.
här finns två vägar..
*antingen blir jag bortkopplad (den vanligaste).
*eller så kommer jag till en handläggare som man måste dra en lång historia för och övertala att de HAR mitt papper. de har nämligen släppt på min betalning minst 4 ggr..men ändå får jag meddelande om att de saknar ett papper. och förhoppningsvis låter de mig vara någon månad till....

men nu ska jag skjuta på det samtalet...jag har lock för öronen och dricker kaffe.

nattsvart.

lördag & speciellt söndag har inneburit friskhetstecken från lilla fröken...ett jäkla humör. ett sånt man får om man inte leker på en vecka...detta tillsammans med all trötthet efter febern resulterar i gråt & skrik & surerier. men det kan man väl förstå efter att i 5 dagar haft 39-40 graders feber i princip konstant + en hosta värre än någonsin. till allt detta har hon endast umgåtts med mamman & pappan..kan ju få vem som helst att bli lite muppig.hihi!

själv är jag inte på topp alls idag...dagen började dåligt...blev lite bättre...och blev sämre. f*n jag är 28 år. skärpning! (dagens mantra: jag bestämmer. jag bestämmer. jag bestämmer).
andreas och mamma har fått tagit mitt gnäll och gnyl...stackars dem. tur för mig att de inte dömer mig!! har myst med ebba också..det är lugnande!

i natt ska jag sova ensam. frågan är om jag kan titta på beck själv. ibland kan det vara smågrejer som gör mig så mörkrädd...i morgon ska jag träffa lina..längtar efter henne.

nu blev det en sån här nattsvart variant igen...dumheter!


kungen vs pippi.

vi var till hc på sjukhuset idag....och åkte vägen förbi göransson arena...polisbilar som smög runt i alla möjliga hörn....det var ju faktiskt kungligt besök i stan. men det blev inget vinka till honom för vår del inte....nä. vi får satsa på coop på lördag..det är en större attraktion där då (har jag för mig att jag såg i annonsbladet)..nämligen pippi och PIPPI är favoriten här hemma...pippi pippi pippi.....fick hon skulle nog lilla fröken kunna kika på pippi hela dagarna...

nä..dags att krypa ner om man ska orka med nattens gnylande och hostande *suck*.

vår!?

åh va vårigt det är idag!! jag har nyss vart ute och hjälpt våren på traven lite och kastat ut snö på vägen så den ska smälta undan! städat lite i köket har jag hunnit med å......sol = energi!!

igår var ebba & jag hundvakt åt birk! mys & bus & promenad....jag vill låna fler gånger!! får jag?? när birk åkt fick vi följa med anso. adam & isak på promenix. mycket skönt & trevligt att få prata lite!! kanske blev lite mkt för ebba men jag tror ju inte friskluft skadar heller...hon har haft 40 grader två kvällar i rad..men idag verkar hon lite piggare...ingen hög feber!! wihoo!! men det blir väl inge dagis den här veckan....heller..

sol sol sol.

jaha så var det sjukt igen. va förvånad man blir!! snorigt & febrigt! tur att man inte har nåt jobb som man måste vara ledig från för jämnan ( jo. jag är ironisk)...

igår var vi till s&s och fick lunch. sen var vi på promenad & satt ute och drack kaffe och njöt av solen...som faktiskt värmde ordentligt!! måste vara därför jag känner mig så pigg idag...+att ebba tog sovmorgon till kl. 7!

sol idag å...men det får nog bli en ensampromenad & posta lite traderaförsäljningar. skulle gjort det på fm..men vagnen är i bilen och bilen är på sandvik. det har aldrig hänt förr...nää då! nu slipper a skäll för e är ju iaf sjuk..

after noon tea hos madame nyberg.

i söndags följde jag med anna på den här trevliga tillställningen...och fastnade på bild gjorde jag tydligen å. ser till och med ut som nån målat en liten hitler-mustach på mig! var bara tvungen att slänga in ett litet tips om den trevliga affären i valbo...man känner sig alltid så välkommen där och det finns massa fint att titta på!!

ams - som vanligt ett skämt.

fick höra att när man väljer ut sommarjobbare på ett ställe inom kommun gör de så att chefen får t.ex. 10 namn å så frågar denne sin personal om de känner igen någon. vi säger att 5 känns igen..då får de jobben. detta gäller väl kanske inte på alla ställen...men på många tror jag...och jag förstår inte hur i hela världen jag ens ska få ett sommarjobb.

var till arbetsförmedlingen i förrgår redovisade lite.
det första hon säger: det här behöver inte ta så lång tid...det är många som väntar.  men om jag vill ha hjälp då!
....å så får man som vanligt höra "å så måste du ju söka i hela landet" - här har vi ett i sollefteå som passar!!  jo tjena...isf får jag skriva i min ansökan: "jag lämnar min dotter på dagis 6.30 och tar bilen...blir dagspendling för min del".  nä men allvarligt...gävleborg har tydligen högst arbetslöshet i hela landet men nån gång vänder det och så länge andreas jobbar kvar känns det väl inte som att jag vill rycka upp familjen och dra sjuttioelva mil norrut till ingenstans. jag är inte en sån karriärmänniska utan skulle för tillfället glatt nöja mig med det mesta. men det är kontakter som gäller - och tydligen folk som behöver tipsa om en - så tipsa om mig mig mig!!! haha!!

sen är det ju de jäkla dumma nya reglerna...när man har gjort 75 dagar får man inte stämpla upp. så om jag skulle få ett deltidsjobb skulle det kanske funka för mig en månad...sen måste jag leva på deltidslön. ENDAST! så för min del är det nästan bäst att tacka nej till extra- och deltidsjobb(inte för att jag kanske gör det) och vänta på ett heltidsjobb....det är ju helt sjukt!!!!


öppet.

om inte annat kan man gå med öppen gylf på köpis....tur att det finns proffsiga försäljare som kan agera ändå utan att skratta ihjäl sig lr nåt. för visst granskar man en person man träffar ganska noga - diskret förstås. jag gör det iaf...jaja den kan jag bjuda på.


på väg...

...på kalas!

ally fyller 1 år på måndag & vi var bjudna på kalajs idag! tyvärr ingen bild på födelsedagsbarnet för jag kom mig inte för att ta fram kameran..tyckte jag hade fullt sjå med att hålla koll så att inte ebba åt upp halva tom & jerry-kexfatet eller pillrade på alice som satt så snällt i babysittern på golvet eller råkade få tag på nån av jockes lp-skivor osv osv....har levt på sötsaker idag känns det som så nu har jag nån sorts sockerkoma och ska nog landa med rumpan i soffan snart!

ebba fick vara ett litet vårtecken idag också med blommig tunika hon fick av mormor igår! hon tackar alla som grattat henne på namnsdagen..det är så många som vart så söta!!!

grattis...

världens bästaEBBApå namnsdagen!älskar dig sötunge

ingen utter...

mor & far har sett den där utterrackarn fler gånger i veckan och den har vart nån meter i från dem. men när jag kommer..då håller den sig inte ens inom synhåll! det enda vilda vi fick se var en gigantohare som skutta rätt över vägen framför bilen. tur att man har en säker chaufför!

har haft en toppendag! det är roligt att hälsa på mamms & papps. massa tack för ebbas tröjor! nu har hon en ganska bra garderob iaf! har haft alldeles för små tjocktröjor...men nu så nu har hon ett gäng att variera med! uppdaterade ju med lite byxor i lördags också....det går ju åt en del kläder när man går på dagis!

roligt att det var en smygare som ville kommentera *glad*!! och om jag inte sa det så är jag överlycklig för mina trogna kommenterares avtryck också..ni gör mig glad!!

nu har pappa &  jag ett nytt pyssligt projekt jag satt igång med så jag ska återvända till det & antikrundan...


såg...

...i reklambladet från öb idag att det fanns trädgårdsgrejer! det måste väl vara ett vårtecken??!!

nu snöar det..igen.

usch va kass jag har blivit på att skriva här. har liksom tappat lusten. fast ändå har jag massa idéer om vad jag kan skriva...

misstänker att det finns vissa som läser som jag inte hade en aning om..som inte lämnar nåt avtryck..men som sedan när man pratar med dem vet vissa saker jag bara skrivit här...lr som jag åminstone märker på dem att de vet...nu menar jag inte att man ska lämna nå kommentarer för det är fullkomligt frivilligt. dock är det hur kul som helst att hitta en ny kommentar när man kikar..ville bara meddela det!! 

övrigt då. ebba är hur pigg som helst igen och har jättekul på dagis. är en sån skön känsla att hämta henne när det säger att hon haft en bra dag! vi har med katja & emilio hälsat på lina & klara i veckan. dessutom var moa där. 4 barn på 3 vuxna och man är helt galet slut! igår var l&b här på fm...utan barn kan man prata i lung och ro. pojkarna kunde spela fifa och lina & jag sitta vid datorn och snoka runt. sen kom anso. adam & isak på finbesök! HELA em fick ha dem alldeles för oss själva!!! jag fick till och med ge isak gröt. mys!!!

nä nu ska jag åka å hämta mor..fick för mig att vi skulle åka till gysinge och hälsa på..det blir alldeles för sällan..det ligger alldeles för långt bort! ska självklart hämta upp ebbot också så hon får följa med och leka med birk & ninja. själv ska jag spana efter en utter som hänger där....