filmnytt.

vi har tittat på lite film å. meet the robinsons. var en till i raden av bra tecknade filmer med en bra historia. dock kanske för lite vuxenskämt för min smak...såna som finns i flushed away. shrek. ja men alla såna filmer...

har också sett pan's labyrinth. den var helt fantastisk!! fin sorglig historia med jättemycket känsla. å jag tror att jag till och med tycker att spanskan gjorde den ännu vackrare. en sån där film man saknar när den tar slut...

höstlov.

så här ser en vanlig helgfrukost ut hemma hos oss:



en yrvaken pappa. en unge som knatar runt i gåstol. knäckebröd. 3 kg keso. mjölk. smör.....ja just de en gigantisk hink keso. tyckte du att den liksom smälte in eller? nä egentligen är vi inte överdrivet förtjusta i keso...den fick hänga med från åmot i lördags eftersom nån hade fåt 94 hinkar för mycket....man kan ju prova att ha keso på allt!

den här veckan är det lov. även för ebba och mig. förra veckan var nog fullspäckad med saker att göra känns som det håller på hela tiden. fast det är mest positivt vill ju göra nåt med lillfröken...nästa vecka kommer bli lika. men den här veckan är det inge öppen förskola eller så så då är det lugnt.....jag hinner tvätta. städa & nu håller jag på frosta ur frysen!

igår var vi iaf sista gången med föräldragruppen å besökte takläggarn. lite tråkigt att det inte är fler gånger för man har ju knappt träffats. sen var jag med mor & hälsade på mormor åsså var s&s här en stund. så det händer ju saker iaf!!

långhårig.

nu när man får lite extra tillskott i kassan kanske man ska boka en frisörtid?! jag har typ dreads i nacken nu. förut gick jag alltid till samma sen fick jag för mig att prova olika...det var bara en dum idé. så. nån som har något bra förslag? vart ska jag klippa mig....

kommer förmodligen ändå ta ett par veckor innan jag fått tummen ur och ringa så det är lika bra att börja fundera nu! jag å min telefonskräck....

vem skulle du vilja slå?

å så kan man ju fundera hur folk tänker. kollade på boston tea party nyss och de frågade folk på stan vilken svenska de skulle vilja slå på käften. (visst de kanske plockade bort en massa i reportaget). men att folk svarar statsministern eller göran persson. vad har de gjort för ont. visst man gnäller på dem men de är ju inte de som är de onda i politiken. ingen som kollar på efterlyst eller läser tidningar. ingen som vill slå en våldtäktsman eller någon som oprovocerat misshandlat/mördat någon?! nänä.....själv är jag inte så mycket för att slåss men nog skulle jag kunna klappa till nån sån jävel!

bra saker.

har fått lönebesked från wedins varje månad eftersom jag vart anställd. men det har ju förstås visat 0 kr. fick även ett denna månad...nu när jag inte är anställd längre. blev lite fundersam....men glatt överraskad då det var semesterersättning på över 6000 kr!!! oväntat!!!

glömde också att länka till denna
sötnos. i hedesunda med pappas keps på!


doftljus & kaffe.

nu sover bebisen & pappan jobbar. själv sitter jag och inväntar cops med en stor kopp kaffe & tända ljus. hasselnötsdoft! skönt att ebba somnar så tidigt...men tråkigt också. vet inte vart man får all energi ifrån. men det bästa som finns är ju att busa med henne. och när hon lagt sig känns det som det är ens bästa kompis som man bara vill ska vakna så man får leka lite till. men jag låter bli....jag får ju en massa skön ensamtid!

ensamtid kan man spendera vid datorn. det kliar i traderafingrarna. har kommit över lite kap & slängt ut lite skit. inte trodde jag att jag skulle få nå pengar för lite gamla skärp & toppar men men fel hade jag. vet inte om jag pratade om singstarmickarna vi köpte på antikvariatet...nya mickar + två spel för 350 kr. satte ut mickarna på tradera men han som vann betalade aldrig sina 310. satte ut dem igen nu och fick 380 kr för dem! haha....vi tjänade 2 spel & 30 kr på den affären. toppen!

sen sist har väl hänt lite..tacopaj & idol här i fredags med virre. anso & daniel. fika med sandra på lördag fm & promenad till örta sen för tw-party. babysim igår. mamma var med eftersom andreas jobbade. såg "the beach" på kvällen. liksom gillar att se den filmen med några års mellanrum. idag har vi skippat föräldragrupp & vart på sigridsgården i stället....å sen på stan & gjort lite ärenden.

annars är det nog lite från och till funderingar i huvudet...trots att man inte kan göra så mkt åt situationen. just nu känns det rätt lugnt....

jag som aaaaldrig skulle.

nån gång för många år sedan bestämde jag mig för att aldrig se en bond-film. vet inte varför. bara nån sån där grej jag fick för mig. men nu kanske jag måste överträda mina beslut & det gör mig lite förvirrad. ska jag då se alla filmer eller bara den som ville valo ev ska få skriva en låt till? för att om HIM får sjunga nästa bond-låt så lär jag nog se hela filmen också. hum....kanske till och med de skulle satsa på att ha ville som självaste bond?? då skulle jag inte tveka en sekund!

image154

ebba update.

i veckan har vi hälsat på klara. lina & björn. alldeles för längesen vi träffades innan det. kikat på "oceans 13" & diverse tv-program. vart med föräldragruppen på bibblan. promenerat. köpt en gåstol på blocket. ebba når precis ner med tårna så hon kan förflytta sig liiiite. men snart så kan hon nog gå. så länge finns en giraff man kan pussas med & äta på. idag har ebba busat massor med sin mormor. hon (ebba) blev så trött så hon somnade redan kl.18. så nu när hon sovit 3 timmar börjar man längta efter henne. vi har vart till kgn och hälsat på min favorittjej (förutom ebba förstås) hennes mamma & bebismagen. meja hade gjort ett armband åt ebba. barn är så söta!!!


fullt upp.

det är så dumt att inte gå och lägga sig när bebisen sover gott. nä då kan man sitta vaken halva natten och pyssla med en massa saker. men det är rätt kul att ha lite egentid då. var skapligt trött i morse när vi skulle till sigridsgården. som tur var sov ebba en timme så jag kunde äta frukost. läsa tidning. prata med lite vuxna & bebisar i lugn & ro! efter det hem en sväng och sen i väg på mammagrupp och prata bort ett par timmar.

sen jag uppdaterade senast har det vart helg och babysim. fick vara ensam i bassängen med ebba. gick ju bra det å även om hon mest hade ögonen på pappa som var på sidan. fick göra en övning för att träna föräldrarna också...springa runt och det var skitjobbigt. fläsket dallrade & jag blev flåsig. toppen! haha!

i lördags levererade vi lite grejer till virre. drack lite kaffe där sen fortsatte vi ner på stan & till mix för macka & cola & en massa prat! när jag kom hem kom/var halva släkten där. lite fika & prata & en trött bebis. sen var det dags att göra sig i ordning för 30-årsfest. andreas skulle jobba eg så ebba skulle med men han var sjuk så hon fick stanna hemma & jag åkte själv en stund. hämtade upp lina på vägen och åkte till stensätra. fick massa god mat & lite tjejsnack. åkte hem rätt tidigt & hämtade upp en pizza åt sjuklingen på vägen....såg klart "the bourne ultimatum" & "hot fuzz".

roligt att ha en massa saker att göra men man blir slut å!


smakis.

när man är 4 månader får man provsmaka. å när man är 4 månader är man jätteavis när mamman & pappan sitter vid bordet och äter. så idag har ebba fått en egen stol så hon kan sitta med i samma höjd som oss..med eget bord till och med. å så har hon fått provsmaka gröt. när man levt på enbart mjölk i över 4 månader är gröt en höjdare. en smakis (1 tsk.) var nog eg inte tillräckligt för lillfröken men men...man måste börja med lite i taget!



tror att vi tycker detta är minst lika roligt som ebba!

dumma ikea.

var till ikea idag en liten sväng. har inte vart där på länge...och vad upptäcker man. att det har kommit svart klädsel till ektorp. jaha!!! det duger nu va....nu när vi köpt den där randiga. den där randiga jag inte riktigt gillar. kanske om jag hade råd att fixa om hela vardagsrummet...men jag ville ha svart!


snö snö snö.

då har ebba fått sett sin första snö någonsin! å jag har hu tvingats se eländet jag också....tur att ebba fått ett gosigt fårskinn av mormor & morfar!

höstdag i gysinge.

7.30 skjutsade ebba & jag pappan till sandvik. han skulle på team-building och blir borta till i morgon. trök! vi fortsatte vidare till gysinge för att hälsa på mamma. först lite kaffe & en bebis på topphumör!



sen tog vi en härlig höstpromenad. lite kyligt men det spelade absolut ingen roll. var så härligt! traskade bort till de gama järnvägsbroarna som jag aldrig vart till. var riktigt mysigt! lite läskigt att balansera över älven så där men det fixade vi fint.



på vägen tillbaka ropade fåren på mig så jag var tvungen att klättra in till dem. var rätt brant att ta sig ner men med lite klättrande så. var lite läskigt först..trodde inte att alla skulle komma fram men de kom från alla håll och kanter och ville hälsa. hade nog kunnat stanna där länge och diskutera med mina nyvunna vänner...men men...jag hade ju en mamma att umgås med och en bebis att ta hand om.



var med i affärn någon timme innan vi åkte hemåt. hade en toppendag & ebba somnade snabbt...och alldeles för tidigt egentligen...


4 månader.

idag blir lillprinsessan 4 månader!



å så fyller mammas vän katja 30! *grattis grattis*

eddie.

ok. jag blir tokig på den bruna fläcken i min panna! färgade håret för 1,5 vecka sen nu och jag ser den fortfarande. så om ni som träffar mig tror att jag försöker som en misslyckad (kan man bli annat? oj..flåt) kishti tomita så är det bara en envis ful fläck!

ebbas idol är eddie. pappan har eddie på sin tröja och hon älskar att titta djupt in i hans ögon....nog blir hon en riktig rocker...

image137

föräldragrupp idag = jämföra-bebis-time. nä då. blir skoj att träffa folk igen. vissa är ju jättetrevliga! var för den delen på sigridsgården igår också. men jag tror jag var lite disträ då...kan visst inte prata med så många människor samtidigt...tror det är nåt med hörseln.

härliga helg.

har haft en toppenhelg trots att det inte blev så superfint väder som det utlovades! storstädades här hemma igår. åtminstone golv & lite tvättande. på kvällen kom anso & daniel och vi gjorde varma mackor & sallad. nä. måste nog rätt lite här. de hade med sig grejer (vi stod enbart för smör) & anso gjorde i princip allt. lyxigt & gott. vi bjuder igen sen! sen spelades det buzz!!! jätterolig kväll. andreas & jag avslutade den med lite singstar. gick inte alls så bra eftersom båda tokhostade & blev hesa. men vi skrålade rätt friskt ändå!

idag fick jag sova en timme extra när ebba fått frukost. lyx igen! sen var det dags för babysim. lika mysigt som vanligt. ebba dök & flöt runt med en skumgroda...sötproppen! det bästa med den var att man kunde äta på den tyckte ebba...skulle vilja lägga ut bilder från simmet här men man vet ju aldrig vad det är för folk som läser. hem & åt lite allihopa sen åkte vi till högbo och mötte upp anso & daniel för en sväng promenadbingo. inte vann vi nåt nån av oss...förutom lite frisk luft och en härlig promenix. åsså fick vi se nya skidspåret.

idag har jag också hunnit pyssla. hunnit ringa mormor & mamma. och sen ska vi se film (lr kanske inte eftersom a spelar en turnering)...massa skojs! ebba sover gott i sin säng hon. brukar bara vara att lägga ner henne vid 19.30 å sen sover hon utan trassel hela natten. lyx IGEN!

tack för den här helgen mina kära!!!


nån gång kommer jag lyckas göra såna där fina kort som alla andra...men nu har jag tränat iaf! lite dåliga bilder men jag tycker så mkt om min lövstämpel. å så hittade jag på house mouse-stämpeln som var helt oanvänd..trots att jag köpt den för ett år sen!!

chokladbollens & kanelbullens dag.

japp det var det idag när min kära vän anna kom och hälsade på oss. skojs att få besök hade tänkt baka en paj men hade inget att fylla den med. men lyxigt nog hade anna med sig både bullar & chokladbollar!! självklart var det bästa att få sällis förstås..tack för idag..ebba hade också skojs....



ebba har äntligen fått sina nya dregglisar nu. 5 stycken jättefina som vi köpt från pippilotta. har handlat där tre gånger nu och blivit jättenöjd med både saker & snabb leverans. och priser för den delen. idag har vi använt 6 stycken och då har ändå sovit ganska mycket.....åhh..allt är blött!!



vi har vart på en liten familjepromenad på em. så härligt väder...ikväll är det idol! och äntligen helg & ledig vecka.

godis & bullar.

idag ska jag äta godis. känns som det var jättelänge sen nu. var så sjukt sugen så andreas fick köpa lite småplock när han var i väg och handlade. undrar om jag alltid blir så här sugen på just torsdagar för jag kommer alltid på mig att äta onyttigt när jag ser du är vad du äter....eller är det så att jag egentligen äter onyttigt varje dag. kan vara så...

tydligen kanelbullens dag idag. jag har inte ätit nån. bör man? visste inte ens att det fanns nån speciell dag för dessa bakverk. en ursäkt för att frossa.

det här med nattveckor på sandvik är drygt....förr var det nätterna som var jobbiga. nu är det dagarna! tissla å tassla å försöka få bebis att vara lite tyst iaf. ebba har bestämt sig för att skrika eller sura så fort jag går en meter ifrån henne idag. konstant uppmärksamhet är hennes grej. nä nattveckor gör mig på riktigt surt humör!! det förstör hela veckan....(extra känslig för att jag är förkyld kanske?).

igår började föräldragruppen. varför heter det så när det bara är mammor? till och med bara mammornas namn i kontaktlistan. jaja blir nog bra. verkar gå bra att prata med flickorna iaf! å ebba får umgås med lite bejbysar. skulle se en film men den fick de inte igång...så det blev bara smakis-prat & fika. kaffe kaffe kaffe.

brunöga.

image131

nog kommer det bli lika färg på ögonen som pappan har!!

hostigt.

det jävligaste med hösten är att man blir sjuker. jämt jämt. sen halsontet har det självklart vidareutvecklats till en vanlig förkylning med snor & hosta & som alltid att jag tappar rösten. det värsta den här hösten är att stackars ebba också smittats. idag har hon haft feber...inge skoj när en sån liten är hängig! tänkte gå till sigridsgården i morgon men vi får nog stanna hemma och samla energi för att ta oss i väg till bvc iaf...

så inge promenerande idag. däremot en påhälsning av virre. mycket skoj & en mycket lycklig dag!!

igår kom a-k på besök...har inte pratat med henne på..säkert 1,5 år!!! blev lite kaffe & en pratstund iaf.

när vi var på barncafé i måndags tyckte erika att det var roligt att plocka fram bilder från konfirmationsläger. jo vars ganska snygg man var. dock rätt mysiga känslor när jag tänker tillbaka och kommer ihåg mig själv i 15-årsåldern. dessutom fick sanna & jag se de brev vi skrivit. rätt taskig fantasi man hade då!!

nä. med den dåliga sömn vi haft de senaste nätterna är det väl bäst att jag kryper ner nu....ebba vaknar typ en gång i halvtimman.....det bra är iaf att jag inte är särskilt mörkrädd!