Minisemester.

Ebba & jag hade halvdag hos kära familjen Yrrol igår! Kände mig äntligen lite stabil i humöret. Hem & packade om och hämtade upp mormorn på jobbet. Sen åkte vi till Gysinge & spenderade natten där. A skulle ut med jobbet så hemma hade man inte fått nå sällis iaf.

Var på affärn & härjade...ut med pappa en sväng idag och fotade. Har som vanligt blivit utfodrad med diverse god mat & onyttigheter. Hade sällskap av både katt & hund på natten som tur var...läskigt att sova där nere själv annars! Folket på övervåningen var uppe och kollade på curlingfinalen...typ den enda tiden den natten jag sov som bäst.

Åkte hemåt idag...Ebba var inte riktigt pigg...hostar & hostar!! Suck! Nu blir de väl hemmakväll med nå gott & lite Mello, även om jag känner mig rätt omotiverad för det. Omotiverad för det mesta...måste nog hitta på nåt skojs i veckan!


Bokrea.

Har hunnit mycket idag. Ganska iaf. Vart på Bokia på rea & till Willys och storhandlat. Brukar storhandla tillsammans för att det är så trökigt. Men de är rätt skönt att ha det gjort nu, risken är väl att jag glömt en massa.

Bokrea = ♥. Både A & jag är tokiga i böcker och skulle kunna handla massor...men nu blev det bara 4 st. + en hemlig present. Ja de två vänstra är till Ebba, om jag kan hålla mig ska hon få dem nästa lördag när hon har namsdag. Indredningsboken har jag redan kikat i ett par gånger..men den är fin och det kan va bra att ha tipsen hemma! Å så en till inspirationsbok...hum...undrar om jag ska lära mig det där med att sticka i alla fall. Det gick ju med virkningen...

 

Nu ska koncentrera mig på att söka jobb...blöh. Eller kanske äta lunch?


Guld - igen!

Har inte skrivit så mycket om OS, trots att jag tittat varje dag & på i princip allt i skidväg.
Andreas frågade mig tidigare idag om jag trodde vi skulle ta guld, solklart nej svarade jag.
Fel fel fel!!! Härligt var det att se killarna ta stafett-guldet!!! Heja Ferget som Ebbis skulle sagt om hon var vaken!!

Har alltid tyckt att det här bråket med Norge vart lite på låtsas - men den här Northug verkar ju vara dödligt allvarlig i allt och uttrycka sig omoget - inte lika charmigt som herr Ferry kan man iaf säga. Därför var det extra skönt idag att han inte ens var i närheten av guldet...HA HA!!!

Mat mat.

Blev bjuden på lunch av mamma idag..eller vi blev bjudna av pappa fast han inte var med. Var på restaurangskolan och åt tre-rätters. Jag som knappt ätit det någonsin, nu till lunch - lyx!

Förrätt: Minibiffar på toast med pinjenötter
Varmrätt: Herrgårdsgryta (?) med kyckling och ris
Efterrätt: Kolapaj med äpple & nå nötter & grädde, hallon & jordgubbar.

Väldigt väldigt gott!!! Och jag måste ju tipsa er om att gå dit nån lunch, är man två personer går det fort och för mig kostade det ca: 100 kr inkl dricka & bröd och mycket mat. Söta fumliga elever som får träna på sitt framtida yrke! Jag är mkt nöjd!! *Tack tack*

Promenad dit & hem sen har vi vart till Örta & fått mat även där. OCH bakelse eftersom Mattis fyllde år. Så de blev mycket onyttigt idag! Hihi..men jag är en godisgris.

Går väl och lägger mig då.

Skönt för skidskyttedamerna att det inte blev totalfiasko. Räcker med att öronen värker av att lyssna på Christer Ostbåge....guu vilken dryg kommentator! Nu är frågan om jag ska titta på skicross - bara för att det går bra för Sverige. Eller om jag ska gå och lägga mig eftersom jag vart vaken sen 5:40.

Lägga mig blev det eftersom lilltroll vaknade....jaha God Natt då!!


Spik.

Åh om jag kunde förklara! Det skulle underlätta!

Det går lite emot mig nu. Saker blir inte som tänkt. Jobbet jag hoppades på skulle inte tillsättas.

Happ...folk kör dagens outfit - jag kör snarare med dagens gnäll.

Nu kanske jag ska ta å uppmärksamma barnet & bolli.


åhhh...

...APA!

Home.

Äntligen på plats!!!

Jag har ritat, svärfar har skurit ut och Andreas har fixat färgen! Det börjar ta sig i hallen med inredning!

 

- 23.

Vakna 6.30 kändes inte så optimalt en dag som denna. Karln har jobbat natt och ska sova halva dagen. Kommer bli en lång dag för lilltroll och mig. Inte för att vi inte klarar oss utan honom utan för att vi måste hålla oss lite lugna när han sover. Hade planerat en promenad, men frågan är om man är så sugen när det är - 23 grader.  Usch för nattveckor...nu blir det två på rad dessutom pga allt schemabyte.

Lite sol verkar det bli...och här blir det frukost!!

man får vara inne.

vi hade mys igår..stannade inomhus när snön yrde utanför fönstret.
gjorde egen pizza & åt lördagsgodis! kvällen avslutades ju fint med ett OS-guld & ett brons.
Var lika nervös igår och sprang runt & härjade....var ju för bra för att vara sant!



Idag ser det grått & trist ut...å så en massa minusgrader och snö, håller nog oss inne en del idag å. Pappan ska jobba natt. Var väldigt längesen vi sov ensamma, känner mig inte så positiv till det...Men först har vi en hel dag att spendera! Kanske ska väcka pappan och äta frukost...Ebba är upptagen med att titta på Bilar.

blir det nå vår?

NU RÄCKER DET!!!
med snö.
Inte med OS-medaljer dock....igår var det så spännande när Anna Haag körde så jag stod framför tvn & skrek på upploppet. Ikväll blir det Mello & skidor...roligt när det är lite på tvn!! Men kan ju ändå bara vara inne och mysa när det är sånt oväder ute.

Var till tandläkarn igår. Gick bättre än förväntat även om jag sovit dåligt och spände mig hela tiden. Nu är all tandsten borta och det är lycka!! Fick min belöning sen när Ebba & jag var till mammas jobb och hämtade Pandurogrejer vi beställt på rea. Massor med skoj!!
På kvällen var jag & åt med mina tjejer på Mulligans igår, roligt även om vi nog var trötta allihopa! *tack tack*.

Idag var det gympa, hela familjen på plats. Tog ett par veckor men den här gången vågade lilla fröken hänga i ringarna! Hon var stolt över sig själv sen, kullerbyttor har hon lärt sig att göra själv också. Det övas flitigt i vår säng...


Sthlm för en dag.

Igår var jag på äventyr till hufvudstaden. Åkte 9.30 och kom hem 19.30 så det blev en lång dag. Älskar att åka tåg för mig själv så där...hade någon timme att slå ihjäl på centralstation också..men det gör jag lätt med att bara sitta och titta på folk, älskar det! Dock var jag rätt genomfrusen...Tog mig alldeles själv fram på tunnelbanan. Egentligen trodde jag inte att det var så svårt, har åkt förr och det är inga konstigheter, men det var skönt att jag hade det att noja mig över i stället för intervjun som jag skulle på.

Intervju på bemanningsföretagets kontor vid KTH. 45 minuter. Lite fånigt att åka så långt för över 500 kr för det..men eftersom Arbetsförmedlingen betalar så! Får se hur det gick, jag kände att jag framställde mig själv lite mesigt...hoppas de andra två jag har att slåss med inte alls var passande för jobbet. Nu är det bara att hålla tummar & tår.

Tog mig en liten promenad till Lagerhaus och köpte ramar innan tåget hem gick. Måste ju belöna mig själv när jag klarat av saker. Andreas hämtade mig på stationen och vi var hem till svärfar som fyllde år..eller A&E hade vart där ett tag och firat..vi var dit och tittade på Kalla när hon tog OS-guld. Sen sov jag i soffan hemma!!

Idag har jag promenixat till och från arbetsförmedlingen för att lämna kvitton. Var och handlade på Coop. Sa till A att nu köper vi vindruvor så vi har nåt om vi blir sugna på något på kvällen (vi är rikiga chipsmonster men måste hejda oss lite). När vi står i kassan så sätter the boss upp lappar om gratis chips. Lite som ett hån va??!!! Så det följde med 6 stora chipspåsar med hem...hrm!

Sen var Lina, Björn & Klara här och lekte på em. Lilla fröken Ebba var inte på nåt topphumör dock. Men men...nu sover hon sött och jag ska studera kameran lite och vänta på träningsmannen.

bilder såklart!

Måste passa på att klämma in lite bilder..har vart dåligt med det...

Finaste Ebba 

Mor & dotter har fotat sig själva

Mest för att visa vilka fina bilder man kan ta fast det är en boll, ett barn och en hund in action


Isak 

Adam 

Fina kusinerna (på samma bild, vilket inte var det lättaste!)

Mammans fina kusiner!

tack tack.

Sen sist har det åtminstone hänt lite grejer...så mkt att jag knappt suttit vid datorn vilket är rätt ovanligt för att vara mig. I fredags var jag tvungen att besöka ams, mamma var snäll och höll koll på Ebba undertiden. Sen skjutsade vi henne till Anita, följde med in och hälsade på medan de gjorde sig redo för mellogenrep. Jag njöde mig med att gå runt och titta på alla fina detaljer hos Anita..fick massa inspiration att göra saker här hemma. Skjutsade dem till Hantverkartorget sen och for hem....

Andreas jobbade hela helgen, Ebba & jag var på gympa! Dumpade henne hos farfar och Bittan och åkte hemåt.
Anna kom på besök så jag hade nån att prata bort hela em med, fick en jättefin blomma också!! *tack*. Jag gjorde mig i ordning och åkte till Lina & Björn, karln kom när han jobbat klart. Det bjöds på mat & schlagermusik innan vi drog vidare till Göransson på Meldifestival!! Hade en riktigt rolig kväll!!!

Söndag: min kära väckte mig kl. 5 innan han skulle till jobbet eftersom det var födelsedagsdags för mig. Blev riktigt ordentligt överraskad av en Sony Alpha 330 i present! oj...har vart lite muttrig sen min gamla systemkamera gick sönder men har ju använt digitalkameran..det är ju en liten fördel med att kunna knäppa obegränsat med bilder utan att behöva framkalla. Men en riktig digital systemkamera har jag bara trott vart möjlig i drömmen. OCH jag kan använda mina gamla objektiv!! Filter har jag å...åhh va spännande det är!! Jaja...flummade runt med den hela förmiddan samt stressade runt med lite annat. Sen var det totalkaos här resten av dagen...dock roligt och mysigt med så många kära här!! Känns som att man inte får fram det riktiga tacket: men jag hoppas ni vet att jag är så glad för att ni kom!!

Kära Andreas kom hem med pizza efter jobbet! Det var väl vårt alla hjärtans dag-mys, pizza & Lost!

kärlek.

min kärlek väckte mig kl. 5 innan han skulle till jobbet för att fira mig!

jag fick en till kärlek....


ha en underbara alla hjärtans dag kära ni!!! ♥♥

farliga mamma mu.

nu är det rörigt. riktigt rörigt i skallen. helt plötsligt har jag tusen grejer jag måste göra på kort tid. jag får berätta vidare på måndag.

först ska jag avklara helgen med gymnastik & besök & en massa stress för att hinna till mello när herrn slutat jobbet. blev inte riktigt nå party för mig när mello är i stan & jag fyller. inte nån dag eftersom han jobbar em den där karln. äh. gör inget!

ebba & jag fick med oss helena & alice upp på stan idag. ebba hade taggat sen morgonen på att se mamma mu & kråkan. de åkte skridskor. ebba vågade vinka till dem först! sen ville mamma mu ha en kram...då började min lilla fröken tokgrina och säga att hon var så rädd för mamma mu. själv tycker jag det är obehagligt att inte veta vem som gömmer sig i den där dräkten. annars var det väl inte så mycket ståhej..vi fikade på aldos innan hemgång.

var till valbo för mig själv på fm och småshoppade! skoj! var nästan bara jag där!

surdag.

idag var ingen bra dag hos familjen. alla var visst lite muppiga. ebba var iaf på dagis! glad för det var hon. sen grina hon & skrek en timme efter jag hämtat henne *suck*.

vi bakade cheesekaka (linda säger att det heter så!) det gick bra när vi fick kladda i skålar och slicka vispar! då hade vi skoj! 

hade planer på valbo och att kolla in stan idag...men det blev inte alls av. fick iaf lite gjort till söndag! i morrn efter dagis ska vi ta och pallra oss ner och ta en titt på festivalstaden ebbis och jag!! nån som ska me?!

blaa blaa..

undrar om det här är världens segaste dag någonsin? eller är de jag som är seg?

ebba fick vara hemma från dagis. ett tag lyckades hon roa sig själv riktigt bra. jag hann baka & plocka lite. det här huset kommer ju vara städat för jämnan om jag ska gå hemma på det här viset. måste alla männskor jag känner ha ett jobb och vara upptagna hela dagarna? hihi

tror jag är i en liten gnällsvacka va? öhh skärpning! man har väl bara sig själv att skylla om man känner sig lite ensammen! eg trivs jag ju med det men jag kan ju inte komma mig för med något nu. vet inte vad det är med mig. jag har ju massa projekt jag skulle kunna ta tag i.

projekt matlagning börjar nu då....kycklingklubbor & potatisklyftor...bör väl fixa sig själv i ugnen?! har skvimpat på lite egenhändigt gjord marinad.

dumskift.

blöh. nu hade lilltroll 39,5 graders feber. stackars plutt. blir hemma i morrn då. har haft besök av morfar & birk idag. piggade upp!!

a börjar nygamla jobbet med att jobba eftermiddag...tråkigt skift. ännu trökigare är att de nu mer även jobbar 12-timmars helg. så...han kommer hem strax innan vi ska dra på mello på lördag och blir borta heeeela min födelsedag *surläpp*.




sjukling igen?

idag hade jag tänkte mig att göra lite saker...eller ja hela veckan...men nu sitter jag här i soffan med en tjej med feber. jahopp.

hoppas det är nåt snabbt övergående så hon kan gå på dagis de få timmar hon har tillgång till.

har lyckats ringt till a-kassan iaf. har några fler samtal/mail som skulle behöva avklaras. trök. å så se om de kommit ut nå nya jobb. om det är nån som läser som har nå tips på företag som behöver anställa folk så tar jag tacksam emot. jag vill ha praktik genom arbetsförmedlingen som fsk betalar...det är en sån bra chans att komma in på ett ställe och lära sig ett jobb och bra för företaget. men - man måste ju ha kontakter. åhh..vill bara ha nåt att göra på dagarna!

nä nu svamlade jag iväg igen...ska gå och fixa lite alvedon till lillbruden....

frågor.

Jag gör som Angelica och svarar på lite frågor....

VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?
Ja...jag gick sista året på gymnasiet. Umgicks med kompsarna & dåvarande pojkvännen. Kommer bara ihåg att det var en rolig tid. Höll förmodligen på med körkortet för fullt eftersom det firar 10 år.

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?

Samma sits som idag. Hade precis gåt miste om ett jobb jag ville ha..som jag ändå fick, bara lite senare!

FEM SNACKS DU GILLAR
1. Chips...alla möjliga sorter utom grill.
2. Ostkrokar
3. Surt godis
4. Salt godis
5. Choklad
Jag är en riktig godisråtta så egentligen kan jag skriva en lång lista utan inbördes ordning..beror ju på humöret ;)

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL

oj det är nog många...men kan ju säga från Alphavilles Forever young-skiva är det nog minst 5. 

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR (MÅÅNGMILJONÄR)

1. Resa både storstadsresor & solsemestrar längtar jag efter nu.
2. Rusta kök....eller ja hela huset.
3. Låta Andreas bygga sitt garege, friggebod å allt va det nu ska vara
4. Spara pengar till Ebba.
5. Se till att fler som behöver får sin del..
Hrm...lägger till en tråkig punkt - betala av lån. Är kanske det första man borde göra?!

FEM DÅLIGA VANOR

1. Är väldigt konflikträdd och rädd för att folk inte ska tycka om mig.
2. Är blyg ioch inte så spontan som jag ibland skulle vilja vara.
3. Livrädd för att göra bort mig
4. Dålig på att be om ursäkt.
5. Har ett starkt kontrollbehov.
 
FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Umgås med familjen & vänner.
2. Pyssla - scrappa, måla, sy, virka. Bara jag får dampa av mig med nåt...
3. Shoppa
4. Gå på loppis
5. Se nya saker.

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA

1. En supertight fodralklänning. 
2. Skyhöga klackar/gigantiska platåskor.
3. Jeansväst
4. Skinnbyxor
5. Cykelbyxor
Fast man ska aldrig säga aldrig...har sagt många gånger att jag inte ska ha vissa saker men det har blivit tvärtom.
 

FAVORITLEKSAKER

1. Datorn
2. Alla pysselsaker
3. Tv:n
4. Kameran 
5. Mobilen

FEM JAG VILL SE GÖRA DENNA UNDERSÖKNINGEN

Mja de som läser....ett tag var det rätt många men det har sinat lite....

grinigt idag.

idag har inte dagen börjat nå bra för någon i familjen direkt. lite halvmuppiga allihopa.
var på gympa och ebba körde sitt eget race..sen slog det slint i skallen på henne och hon lyssnade inte ett skvatt. började skrika å härja och det tog hur lång tid som helst att bara komma till bilen. satt i snön & bara skrek...la sig på mage på parkeringen och grinade och hade sig....inte riktigt van med att hon håller på så.

sen när vi kom hem fortsatte hon tills hon kom fram till att hon hade ont i huvudet....lite varm var hon å så hon fick lite alvedon. nu tittar hon på film...jag ska börja plocka in i nya skåpen så fort herrn fått fast dem i väggen! skoj skoj!

fick mail från personen jag vunnit traderaauktionen ifrån. han hade blivit avständ från tradera och sen fått tillgång till kontot igen. han ville gärna fortsätta nu med försäljningen...men sa också att jag fick avsluta om jag ville....hur ska jag göra? har inte betalat nåt än...

nä nu ska jag hoppas att dagen fortsätter bättre och att familjen håller sams. ikväll börjar mello igen!

lite smått.

men åh. jag vann traderaauktionen i måndags. hörde inget. skickade ett mail igår. inget svar. kollade sidan hos säljaren nu och det står avslutat konto eller nåt sånt. *suck*. APOR!!!

inte vart hemma särskilt mkt idag heller.....kanske i morrn...fast helst skulle jag vilja åka till valbo lr så...men mannen lär man väl inte lura med sig dit?!

å sen var det helg igen. första helgen på lääänge andreas inte jobbar! najs! och idag ringde de från hans gamla jobb och sa att han var välkommen tillbaka på måndag. som han ville!! det gör mig glad! att han åtminstone får jobba med folk han trivs med!

nä...om man ska ta å krypa ner och läsa ut harry-boken. herrn tränar till 22:45 - bra tid va!

mina lampor är jättefina. vill bara tillägga det!

fullt upp.

idag har jag vart till gävle på info om ett jobb....jag + ca 80 andra. på fredag ska lika många dit...suck...intressant dock. fick luncha & skratta med hella & jenny sen iaf! behövligt när man allt som oftast är hemma ensammen!

fick även mina lampor till köket som jag kollat på så länge. självklart för det billiga priset! i morrn ska jag sätta upp dem...wihoo!! ja...man kan tycka småsaker är spännande!

sen drog vi allihopa till hammarby och firade farmor ainas 80-årsdag!!! var där lääänge & hade jätteroligt. prata & åt & prata & åt. tack för den eftermiddagen!!!



rubrikbrist.

atjoooo....

jag vann traderauktionen igår. nu vill jag ha ett mail så jag kan få hem mitt alfabete & göra klart min lo.

svärfar var förbi med mitt egendesignade väggord som han fixat. superfint. men det ska putsas & målas innan det blir någon bild på det.

idag ska jag på lok-center och bli informerad om hur eländigt det är att vara arbetssökande. i 2 timmar *suck*.

hade en diskussion igår om det vara vecka 3 eller vecka 4....ingen hade tydligen rätt....så jag ändrade rubriken i ett tidigare inlägg. jaja man kan inte ha koll på allt....men nu vet jag att det är v.5 och soporna är utställda!

i min hörna.

kan det bli bättre?
barnet sover. pappan har placerat sig framför andra datorn med nåt spel.
jag sittr vid pysselbordet MED dator OCH tv.
jag kan titta på alla dessa skitserier som jag vill och zappa som jag vill....familjen annorlunda..outsiders...spårlöst.

fint det!

ska bjuda på ett alfabete på tradera & försöka scrappa lite.


måndagspyssel.

skaskalle!!!!

ebbas uttryck...användbart när man tycker nåt är trök.

just nu tycker jag att jag själv är seg som inte kommer mig för med nåt. ebba leker och a tittar på nå partiledardebatt. jag vill ha ett chipboardalfabete att dekorera. men jag har inget. måste hitta nåt annat att pyssla med.

ok..lär tydligen roa lilltroll för att hon ska glömma nappen. hon är lite arg nu.