reashopping.

hur kan det komma sig att man baaaara hittar kläder till ebba?! tittar ju knappt åt mig själv. lina & jag har vart på stan en sväng och fyndat lite till barnen...

fast jag köpte faktiskt en supersöt klänning till mig själv häromdagen. en jag tittade på vid jul men tyckte 500 kr var lite dyrt....det är en sån man bara typ kan använda på bröllop eller finare tillställningar....men nu kostade den 140 kr så jag kunde ju inte låta bli. såå....nån som kanske kan ta å gifta sig? eller bjuda mig på finkalas??

nu ska vi snart åka å hämta upp mamma & ebba och åka till gysinge och hälsa på!!

barnasinne.

"The world is a playground. You know that when you're a kid, but somewhere along the way everyone forgets it."

hon sa något liknande i yes man. något att tänka på...speciellt om man som jag ibland tänker en gång för mycket på allt. ibland önskar man att man slapp bli vuxen.


springsteen.

jo visst. bra sida livenation/eventim. gick inte vidare värst bra för dem.

inte oss heller. får aldrig tag på de biljetter man vill ha.

----------------------------------------------

lina fixar allt! så även springsteen-biljetter till alla 4!! wihoooooo!!!!!!!!!!!!


massor med snö.

varför är det alltid något som krånglar i kassorna på coop? man kan i princip vara ensam i affärn å bara handla en grej å ändå tar det 10 timmar att komma därifrån...

har vart och handlat bra-för-magen-saker till familjen. själv mår jag fint så jag får ta hand om sånt och snöskottning och grejer...det finns en del snö att skotta kan jag tala om. men det är mysigt!

kan ju informera att vi inte har pest eller hiv eller någon dödlig bacill...det smittar inte via telefon eller genom att stå en meter i från oss....

nu skulle vi vart...

...på dop. men det är vi inte. för här har vi magsjuka. inte jag då men de övriga är rätt krassliga. då fick vi lov att stanna hemma från kusinernas dop...tråkigt...

hemmalek.

ebba blev hemma från dagis idag...konstig i magen men jag vet inte om man skulle kalla det magsjuka för hon är grymt pigg för övrigt.....och på strålande humör. jag har faktiskt fått lite gjort i förrådet/pysselrummet samtidigt som vi lekt...hela dagen. i brist på pengar att köpa nåt nytt skoj har jag flyttat om nån blomkruka å ställt fram nån gammal lampa så det blir lite förändring här hemma!

hela familjen målade med vattenfärger..vilket så klart spårade ur så vi målade varandras ansikten...trots smoothie & bortgnuggade morrhår blev ebba självklart sötast..


yes man!

igår kom s&s hit och tog hand om lillfröken medan andreas & jag åkte på bio. hade fått gratisbiljetter av anso. tack tack! såg yes man. jag var så klart tveksam till att se en jim carrey-film.....inte så överförtjust när han är så där överdriven MEN! jag har ändrat mig nu.....det var en skitrolig film och carrey var toppen!! och tjejen...hon var så söt...bästa komedin jag sett på läääänge.  

vår glädje över filmen varade några minuter tills vi såg p-boten....700 spänn för att gävle kommun inte kan fixa sina skyltar. var vi och minst 4 bilar till som hade fått lappar.....skylten som visade på en lastzon var påkörd så den var lite vinklad...de kanske de ska fundera över varför 5 bilar parkerar där och rätta till problemet i stället för att göra livet surt för oss! dyraste bion hittills blev det iaf....


pulkaåkning & snögubbar.

igår var vi 3 timmar i högbo och åkte pulka och grillade korv med vännerna. riktigt härlig dag trots att lina & jag höll på förfrysa våra fötter. var lite gråkallt men vid elden var det varmt! tur att man kan ta vara på sånt här när man är arbetslös och har en karl med lediga veckor!


å idag kommer det mer snö.....vi var ute lite efter dagis men ebba & jag gick in efterett tag och satt i fönstret och åt kiwi medan pappan lekte i snön....nu har vi en ny kompis utanför köksfönstret...


härliga vinter!

lååång promenad.

skulle bege oss på en liten promenad idag...ebba sov 1,5 timme i vagnen ute sen tog vi och promenerade i väg. jag kände mig inte så pigg idag. vi gick 14 och tänkte hinna hem till skidorna började på tvn strax före 15. gick en skogsväg där vi trodde att vi skulle komma fram rätt snabbt till stensätra.....jo visst. vi gick och gick och efter en timme så kom det lite bebyggelse...bortanför..närmare sätra var vi. ebba började tröttna. mamman började tröttna..pappan tokade runt och höll humöret uppe på oss. efter 16 var vi hemma!

och vad hittar man i trädgården då....jo en soppåse! vem fan kastar en soppåse i någons trädgård?? ok...moppeungarna som kastade ägg i somras..men det här var väl på gränsen?!!

kan ju säga att jag känner mig duktig efter en 2-timmars proemand iaf...och trött! jag gillar ju att gå så det var eg bara roligt men jag vet inte vad som hänt med mitt revben...det har gjort ont över en vecka nu. kan man typ hosta så de går sönder eller?


strula lite till då.

väntat på posten idag..en grej jag blev mkt nöjd med! hoppas fler blir det...*hemlis*.
arbetsgivarintyg. smabbt och smidigt *wihoo*.
men så kom det också ett brev från a-kassan om det felaktiga intyget (från igår). tur att jag tittade lite noggrannare för det var två punkter till som ej var ifyllda! *suck*.

så det vara bara att ringa och få ännu ett nytt intyg utskrivet och då får jag väl vänta ännu längre på att få nån utbetalning. varför ska det alltid strula? och varför alltid så svårt att fylla i papper? de gånger allt har bivit riktigt korrekt är när jag fyllt i dessa intyg själv (när jag jobbade hos far...) jag borde få jobba med detta. hehe!

idag kommer mor. far & birk hit..skoj!! men det är först om några timmar...sysselsätter mig med att sy på dagarna. måste göra kreativa saker så jag inte får psykbryt. så det ska jag väl göra nu innan det är hämtning från dagis...


bittert.

tog tag i det här med a-kassan idag som vägrar betala ut nå pengar...tydligen så stämde inte uppgifterna i ett arbetsgivarintyg jag hade skickat in. nähä...men skulle de kunna meddela mig det då så jag kan göra något åt det? så jag ringde och hon skulle fixa på en gång. toppen. kanske kan få ut lite pengar framåt sommarn iaf...

tog mig ner till arbetsförmedlingen eftersom jag inte fick nån ny handlingsplan när jag var där senast. jätteroligt att åka dit igen..men det brukar gå rätt smidigt. jo tjena...kom dit 10.45 och fick träffa en handläggare 12.00. satt å studerade människor i över en timme...intressant. te.x. en tant som skulle skriva in sig som aldrig suttit vid en dator och handläggarn fick förklara allt från scratch...rätt skoj. när jag väl fick träffa nån var jag ju tvungen att dra till med det är tur att man är arbetslös så man har tid att vänta. tror hon tyckte det var lite skoj.

på em ringde hon från proffice....har ju inte trott så mkt men ändå hoppats innerst inne. men ICKE! jag var såååå nära sa hon...men de hade bara fått anställa 13 isf 18 så tyvärr tyvärr....*suck*. visst..det är kul att det gått rätt bra..men att nästan vara där känns surt som fan!

fam. yrrol var här och livade upp stämningen iaf!!!!

å gammelfaster. har du gått å blitt kändis å!? vi har tittat i tidningen allihopa!!

sötkusiner.

idag har de haft julgransplundring på dagis. undrar hur det såg ut ja...ebba sjöng nån sång och klappade händerna hela vägen hem från dagis...lyckades inte lista ut vilken det var dock! alla hade fått varsin påse med popcorn & russin. å nån godis. så hon hade med sig lite poppisar & russin hem som hon åt på em. söt!

lilla fröken har kommit på att man kan kliva upp så där vid 21-22 på kvällen och titta vad mamma & pappa gör och sen vara vaken. VÄGRAR somna om....å hon gör så förbannat söta saker så man smälter totalt fast man försöker vara hård. nu när pappan jobbar natt så har jag fått gått och lagt mig tillslut..med ett litet troll vid min sida. så vi ligger och läser varsin bok ett tag....varnade på dagis idag att hon kunde va lite sur då hon inte sovit...men så hade det då inte alls vart! hum...

lite tröttare var hon dock på em då kusinerna var på besök. åh va vi tycker det är roligt att träffa dem!!

kolla va mysigt man kan ha.....kan vi ha pyjamasparty här snart!

all that she wants.

om man vill ha lite 90-talsnostalgi måste jag tipsa om den här boken: bekantas bekanta av mats strandberg 

vet inte riktigt vart den kom ifrån men den låg där i bokhyllan så jag påbörjade...har inte läst klart den än men om den nu inte skulle spåra ur totalt så är det en bra bok för avkoppling. bra story där man följer 3 huvudpersoner och full med detaljer från 90-talet. varje kapitel har namn efter en låt från den tiden...bara det gör det hela nostalgiskt!

fristaden i de förvirrade tankarnas land.

vardagar - skräck & stress inombords. rädlsa och ångest. känslor som inte går att kontrollera. kan ena minuten känna att jag faktiskt försöker. försöker göra något åt detta till att nästa minut känna mig totalt värdelös som inte har ett jobb. jobb jobb jobb. dessa tankar finns ständigt. samtidigt som jag sköter vardagens sysslor så tänker jag konstant på detta. möjligheter och idéer...motgångar. ibland blir det lite hysteriskt i min hjärna.
helger - befriar mig från den värsta ångesten. det ger mig en paus. en helg är trots allt en helg. och söker jag något jobb. slänger ut nån krok eller som förra helgen jobbar extra(ge mig ett vettigt extrajobb åtminstone!) känner jag mig duktig...det ger mig lite frihet från tankarna.
wow - min totala fristad. jag kan sjunka in i spelet och umgås med a i lugn och ro samt prata med annat folk (a´s vänner samt i princip vilka som helst). koncentrera mig och bara ha kul. där klarar jag av mina sysslor. tjänar pengar. får poäng. ja visst det kanske låter fjortis. men det är en av mina sysselsättningar - mitt roliga (att se film eller umgås med folk är också det roliga - men tankarna finns). wow är billigt (tex för att jämföra med ett biobesök) det är kul att göra nåt tillsammans när lillfröken somnat och det ger mig nåt. för något år sen var det ett jäkla liv på mig när a satt och spelade...fattade noll och gnällde. men man måste ju prova för att få en uppfattning! det är lite som att läsa en bok men där jag kan påverka huvudrollsinnehavaren som jag vill.

~silverkatten~


sömnbrist & kalas.

i natt satt vi uppe sent. alldeles för sent....efter 2 nån gång. somnade 3. lilla fröken brukar ju sova till 9 så jag tänkte att några timmars sömn kan man offra. men som en liten överraskning tyckte hon att vi skulle vakna kl.6! bytte blöja & gav välling..men hon skulle då inte somna om....a som skulle ut och jobba natt fick sova vidare. så 3 timmars sömn knåpade jag ihop i natt.

9 väckte vi födelsedagspappan med lite sång. frukost på sängen & paket. sen kalasförberedelser...kalas med kära släkten. a åkte och jobbade och jag somnade på golvet framför bolibompa. men ebba satte sig och studsade på min mage så jag vaknade rätt fort igen. snart sängdags för mig kanske. trött är jag kan jag lova!

grattis grattis till min älskling!

vet minst 4 till som fyller idag så grattis till er också!

criminal minds...

...är tillbaka! inte allt för långt uppehåll.....åhh de är så bra. paus nu. spännande spännande.

ebba-update.


en sån här säng för stora tjejer fick ebba i julklapp av mormor och morfar. har faktiskt inte vart så svårt att övergå till den som jag befarade. har ju alltid bara vart att lägga ner henne å så sover hon...men nu får man ligga bredvid en stund...å så sover man själv! hon har upptäckt att det är mysigt att sova mellan oss...men det tycker vi är mysigt också. så många nätter har det blivit så...men nu har hon sovit i sin säng 2 nätter i rad! hur som är det skönt att slippa lyfta i och ur spjälsängen!

tillbaka på dagis igen och hon tycker det är superskoj! idag fick jag en liten puss innan jag gick men hon har knappt tid att säga hej då....så skönt att hon trivs. tror hon fick en perfekt start...få timmar och få barn. nu börjar det 7 nya så då blir det nog lite annat! men timmarna blir väl inte fler.....än så länge iaf *suck*.

igår bakade vi kakor till pappans födelsedag...lillfröken placerade ut formar och rörde om i bunken. och faktiskt höll hon fingrarna borta väldigt duktigt från degen! jag också för säkerhets skull!

bort med krafset.

nu har ebba & jag städat ut julen. sååå skönt!! tänk att det kan va så himla mysigt att pynta och så himla drygt att bara titta på det så fort julen är över!

vill ha bort det till helgen då det är kalas...passar ju liksom inte ihop! utebelysningen får förstås vara kvar lite till...

2009.

nytt år - nya möjligheter. jag tänker bara tro att det kommer bli ett bra år. nyårslöften ger jag inte...bättre att lova mig själv saker efter hand när jag känner att det behövs. för visst finns det massor att jobba med! mina förhoppningar för året är iaf att andreas ska få behålla sitt jobb och att jag hittar ett jag kan trivas med. samt att det övriga livet flyter på och fortsätter minst lika bra som det är!!

ebba har vart på semester hos mormor & morfar två nätter. hon har haft det supermysigt! och vi har iofs också det...nyårsfest -trevligt. igår låg vi i soffan och kollade på vänner-maraton hela dagen -utan att vara bakis. spelade wow hela kvällen (..och halva natten). å så var vi ut och hämtade lillfröken idag! när vi lämnade henne tyckte hon birk var lite läskig när han skällde och sprang efter henne men nu är de riktiga kompisar! trodde inget annat heller...

jo men nu vet jag. nyårslöfte. åtminstone nåt att tänka på. att lära mig säga NEJ! säga nej när något inte känns rätt....jag är verkligen urkass på det. trots jobbkrisen så har jag känt mig nöd över mig själv att ha tagit mig bort från mitt mörka moln som jag verkligen mår dåligt av.....å så ringer det å frågar..och jag hade ingen ursäkt så jag sa ja. så i morrn ska jag jobba - idiot! jaja...6,5 timme kommer jag inte dö av...men det är inte det jag vill. men det är i många andra sammanhang jag faktiskt måste lära mig att säga ifrån också.....

hostan och ögoninflammationen är inte borta. inte snorandet heller. och nu...som lite extra piff på det hela har jag fått ont i örat! wihoo!