bebisnamn.

idag har vi äntligen skickat in papperen till skatteverket.

EBBA MARI LOVISA SUNDBERG

så får det bli. mari efter mig och ebba & lovisa bara för att det är fina namn.

klara.

igår ringde lina och berättade att klara hade kommit på morgonen!!! 0707027 kl 8.27. allt hade gått jättebra och jag var tvungen att fälla en glädjetår! nu finns sötnosen på webbisar också....sen nån dag när de känner att de orkar ska ebba få hälsa på sin nya kompis! som för övrigt har ett superfint namn....har sen jag var yngre tyckt om just ebba & klara så de kommer nog bli ett bra team!


mormor- & morfar-vecka.

i veckan har pappan jobbat natt och mamman och bebisen har fått roa sig på förmiddagarna för att pappan ska få lite sömn. mestadels har ebba fått träffa mormor & morfar. har så klart inte träffat dem samtidigt för nån måste ju jobba i affärn också. har vart mysigt att hinna med att träffas lite iaf....



annars har det varit väldigt lugnt. igår var det ju till och med sol så pappa (morfar) och jag kunde sitta ute och prata i finvädret. sen var andreas jag och ebba på promenad ner på stan och fixade lite saker. hämtade ul-bilderna som jag framkallat till riktiga kort (annars försvinner de ju med åren...). köpte en riktig kartbok så man kan åka på bilsemester och var och trökade på anso på banken. hon får väl sparken stackarn för att vi är där så ofta....men det är ju roligt. och dessutom har jag ju haft pengar att hämta ut eftersom den som vanligt inkompetenta försäkringskassan inte kan betala ut föräldrapenning på kontot. men nu så har jag ringt och gnällt lite....tur för dem att de har trevlig personal där!!!

idag har ebba skrikit mest hela tiden. skrikit så andreas vaknade. då blev hon tyst och satt och jollrade och diskuterade med sin far i stället....sen åkte han till niklas....ja då var det dags att skrika en massa mer. hon ville tydligen inte umgås med mig nå idag. synd för henne att hon inte kan välja själv då..hehe!

kom ut nu då bebis.

var och hälsade på min kära tjockis-lina (och böjrn förstås då) igår och försökte tjata ut bebisen. det är faktiskt dags att komma ut nu! bf idag och ebba längtar efter sin kompis/fästman. kanske därför hon har vart lite tjurig idag och igår för att h*n inte kommit. hade hänt mycket sen sist vi var och hälsade på i huset. blir jättefint! och jag blir bara mer och mer avis på alla husköpare. skulle vara undantaget virre då. iaf hennes trädgård för när jag ringde i söndags hade de klippt hela gräsmattan med en trimmer eftersom den är så stenig...

var ut och gick en timme igår i finvädret. men som vanligt en svensk sommardag började det regna sen. och idag ösregnar det...jahapp...ska man få nån färg på sig i år? nä nu ska jag ta och göra oss i ordning och åka till kungsgårn och hälsa på emmy & meja.

skansen & grönan.

en del av eat & drinkers hade tagit sig till den kungliga hufvudstaden med två wannabes (som senare visade sig vara på god väg att kvalificera sig att delta i det sällskapet...med tanke på all korv & cola!!). anso & daniel skulle ner och joina dem så vår lilla familj var inte sena att haka på. så på lördagmorgonen bar det av med första stopp biltema i uppsala. nu har vi införskaffat ett takräcke till takboxen så nu kan vi åka på semester! anso hade gjort köttbullsmackor som förmodligen gjorde så att våra humör hölls uppe när vi väl kom till sthlm och irrade bort oss och tappade bort varandra efter en körning i en bussfil. en sak är säker jag skulle aldrig i hela världen köra där! så skulle vi ut på djurgårn för att sluta upp med det övriga sällskapet för att inta skansen & gröna lund. men det var lättare sagt än gjort. inte en jäkla parkering nånstans. fullt fullt fullt. fick åka in mot stan för att hitta en som tur var gratis parkering. sen var allt lugnt.

promenerade i finvädret till skansen. där kom en till sån där härlig motgång då man funderade om dagen verkligen skulle spåra ur totalt. rulltrappan stannade mitt på så andreas & daniel fick bära upp vagnen. och de är rätt branta de där trapporna. men sen så fick vi gå runt & mysa & titta på djur & självklart titta på allsångs-scenen. senast jag var där såg jag smashing pumpkins..mmm...jaja raskt vidare till grönan för att komma in innan 18. vill förstås inte lägga ut bilder på folk utan att fråga men denna kanske går an...


mat mat mat! pizza som svärfar bjöd på. tack tack!! satt i solen vid vattnet & tittade när andreas åkte kvasten (läskig karusell) och bara hade det hur mysigt som helst! sen var det dags för lekande samtidigt som sommarkrysset pågick. kikade lite på sarah dawn finer (fiona som vi föredrar att kalla henne....why? får ni lista ut själva. ledtråd: grön). lekkvällen slutade med att ebba invaderades av ett gäng mjuka saker som hennes farfar vann..


avslutade vid 21.30 för att bege oss hemåt efter en tokhärlig dag!!! är så glad att vi fick följa med!! och ebba skötte sig som vanligt exemplariskt. hon är alldeles underbar min lilla gobit. hemma före 1 nån gång då vi stupade i säng allihopa! har inte varit särskilt pigg idag heller å nu är andreas och jobbat...tråkigt..men snart är det lediga veckor & semester!

några bilder från ebbas fotograf-faster...


if there is a god.

jag måste börja tro på denne....med syftning till rubriken. ebba sover. hon sover djupt. och dessutom i vaggan. detta har aldrig hänt. så i stället för att tycka att det är skönt blir man först orolig att nåt är galet. och sen alldeles förvirrad så man inte vet vad man ska hitta på. brukar alltid få gå och bära omkring på en sprattlande vaken bebis nu ju. har hunnit fått ut kissarna på baksidan. stoppat i tvätt. kört igång en diskmaskin. plockat med tvätt. snart sålt en lägenhet. hämtat post och en massa mer. på bara en timme. ska man börja tro att det verkligen kommer att blir bra med minifom?! isf ska jag nog gråta av lycka för att min lilla plutt slipper ha ont!

men...om det finns en gud...då ska han minsann ha skäll för alla tvestjärtar! fy fy fy va äcklig de är! i östanbyn var min favvosysselsättning att hämta tidning & post (ja man har inte så mycket att göra när man bor så långt från verkligeheten). men vågade aldrig för det var alltid tvestjärtar i postlådan. här är de inte i där men väl ute på baksidan & under badkaret. å de är inte några den här sommaren heller (har det bekräftat från andra håll också =))...äckliga äckliga djur!!!!!!!!


image74

ledsen tjej.

min bästa vän datorn. bloggar. msn & lite surfande har vart lyckan de senaste dagarna. lillfröken har inte alls vart särskilt bra i magen och skrikit en massa. såna gånger är det inte stor idé att försöka hitta på något. oplanerade promenader och bilåkande är det som funkar bäst. och förhoppningsvis nu minifom. det verkar så iaf. ska höra på bvc idag så de inte tror det är nåt annat. har också bestämt mig för att byta ut alla kossamjölkprodukter så det inte är det som gör henne dålig.

hade tänkt att nu blir det kanske lite annat snart när vi börjar få koll på saker och ting och man kanske kan umgås med folk. men att göra det dvs träffa folk eller prata i telefon har vart mestadels omöjligt. vi har fått turats om att försöka trösta. det har gått bra när man burit omkring henne. men det tar på krafter både att gå omkring och att lyssna på skrik. det slutar också med att vi missförstår och skriker åt varann. men det är saker som fort går över. bara jobbigt. det som i grunden är det jobbiga är att se henne lida och inte kunna uttrycka sig på annat vis än skrik. så skönt för henne när hon får sova en stund....var rädd för att det skulle vara kolik men det verkar inte så i alla fall!

har visat lägenheten nu också för två. båda intresserade så det är väl bara att hoppas. igår var jag och handlade alldeles själv också. ville inte ha skriklisa med i nån affär och dessutom var det skönt att göra något själv. har visserligen handlat själv tidigare men då har de suttit i bilen utanför. nu kände jag mig otroligt ensam. vi har ju vart ett i 9 månader och så helt plötsligt ska man stå på egna ben. som att vara utan mamma första gången. haha.


hedesunda.

i måndags hade mamma och pappa tagit helledigt från affärn så ebba skulle få träffa mormor och morfar i lugn och ro. så när andreas kom från jobbet åkte vi ut till hedesunda. så skönt att komma ut dit. det är den mest avslappnande platsen i världen tror jag. känns som all tid stannar när man kommer dit och inget kan stressa upp mig!! vi fick superfint väder och mormor och morfar bar runt lillfröken som var vaken stor del av tiden och tittade och pratade en massa! fick fika & äta i lugn och ro och jag kunde springa runt och dryga med kameran! tack allihopa för en sån härlig dag.....


rock-ebba.

ebba kommer inte ha sånt stort val vad gäller musik. förmodligen kommer hennes mor & far tvinga på henne hörlurar med in flames tills hon tycker om dem & utrota (nästan) all annan musik ur huset. men förmodligen gillar hon dem redan eftersom jag spelade en massa när hon låg i magen..speciellt metaphor & den tror jag hon känner igen lite (jaja...jag kan väl inbilla mig). som ni ser så har hon redan påbörjat gitarrspelande....om så bara på luftgitarr......



men till att börja med har vi mjukstartat med en massa barnlåtar. anna har fixat ett gäng skivor med massor med roliga låtar till ebba. och om hon inte är riktigt tacksam än så är mamman & pappan det för de har jätteroligt med barnlåtarna. sjunger. dansar & fjantar sig i massor!! fanns en massa låtar man lyssnat på själv när man var liten...men mammans favorit är krokodilen i bilen!!!

on tour with the eat and drinkers.

idag var det dags för årets första fiske. och framför allt ebbas första någonsin! de pigga eat and drinkers åkte upp till järbo vid 6-tiden. småbarnsfamiljen tog sig upp ett gäng timmar senare lagom till värmen kom och firrarna vart slöa. men vad gör det när man är med e&d. att kvalificera in sig där är rätt enkelt bara man kan som sagt....äta & dricka...och umgås samtidigt! detta ska kunna göras i alla lägen & humör bara man äter det som går att ätas. är man hungrig äter man. är man mätt äter man. ledsen..glad..trött..full.....ät & drick! för att mätta ett gäng e&d krävdes idag ett fullproppat vindskydd med 5 påsar snacks. 2 godispåsar. ett gäng klämmackor. minst 6 flaskor läsk. bulgursallad. massor med korv och bröd och självklart ansos vitlöksoliver. å då hade vår familj bidragit ganska dåligt. ebba tror jag redan efter bara 5 veckor har kvalificerat sig som en äkta eat and drinker. vilken tuuuur......

 


till mitt fiske då. att knappt röra ett spö (3 kast) och att låta andra sköta allt resulterar i en fin firre. svårt att slappna av när ebba är med men det var iaf jag som såg att det var nåt på mitt spö så jag kunde tala om det så andra kunde fixa upp den. haha. rackare på att fiska jag!

nu har jag en finfin bonnbränna på axlarna och brända läppar.

a e ei öaä!


roliga dagar.

mer småshoppande har det blivit. andreas måste ta ebba nån dag så jag får leka med alla nya saker. nä då men jag skulle behöva göra lite ordning här. var på stan en sväng i förrgår & så kom anna och följde med oss till dollar & rusta & sen hem. trevligt att sitta å bara prata en massa!

igår förmiddag fick vi överraskningsbesök av alma nova & sandra. jätteskoj att träffas!! sandra har jag inte sett på lääänge och lilltjejen har jag ju aldrig träffat. sen var ebba & jag till bvc för lite vägning & mätning. jag väckte upp henne ur djup sömn och eftersom hon ska vägas naken så hämnades hon på mig genom att kissa ner mig helt och hållet....linne. kjol. leggins och mina nya skor. två gånger! skulle promenera runt lite tills vi skulle träffa andreas och gå till familjerätten men det var bara att gå hem och byta om!

var till s&s på kvällen och hade lite förlovningsmiddag för a&d. mysig kväll på altanen! var rätt trött efter att bara sovit 5 timmar men den sömnen fick jag ta igen lite i natt då hon sovit sååå duktigt!!

idag har mor & jag var till valbo. ja ebba också förstås. traskat runt där i lugn och ro i fler timmar och shoppat lite grann. reabodysar åt lilla fröken som växer ur det hon har. en svart top åt mig och en whiskey åt pappan för jobbet! åsså har jag fått ett par jättesöta vita skor av mamma. tack tack snällmamman!

fast.

idag han min älskling äntligen fått en tillsvidareanställning på sandvik. satt långt inne efter att ha jobbat där närmare 1,5 år. är så glad för hans skull!! visst innebär det en trygghet för oss nu. men framför allt för ebbas skull. och även om han jobbar där nu och trivs så är han inte fast där och han behöver inte ge upp polisdrömmarna (inte för att jag gillar det där med polis men jag ska inte sätta stopp för någons drömmar). han kan ju ta tjänstledigt för att prova att plugga eller vad han känner för i framtiden. hur som helst: grattis!!

men regna lite till då.

känns som att jag kan få rätt. pratade med nån om att det faktiskt nu för tiden brukar vara finare väder i slutet på juli & i augusti. den höll inte med....men som de känns nu har väl större delen av sommarn regnat bort. är ju lite mysigt med regn...men jag vill ut och vandra bort ett par kg. det har liksom stannat upp. först försvann 14 kg på 2 veckor men sen är de dött...

igår var det uppehåll en timme på em så jag tog en promenad till örta och hälsade på lina & bebismagen. snart kommer h*n!!!! kikade llite på twin peaks på kvällen & åt kinamat. mums!!

idag fyller det lilla knyttet 1 månad!!! grattis min älskade lilla filur!

ï natt dök det upp ett drygt droppande ljud. jag blev självklart livrädd och mörkrädd! a gick runt och kollade men hittade inte på nåt...hör det fortfarande så jag måste nog försöka lokalisera det.....det första jag tänkte var ju självklart att det låg en döing nånstans och det droppade blod (nä jag kollar inte på skräckisar men det räcker med csi för att jag inte ska kunna sova..) för att lugna ner mig själv så borde rimligtvis den kroppen vara tömd på blod vid det här laget så jag antar att det är något annat.....

jag vill ju va' som du.

faster! har hört talas om en hockeyfrilla och jag har börjat spara ut håret lite jag med...



annars är jag rätt söt i min sovpåse åsså flinar jag rätt ofta...



är ju lik min far sägs det..men smilgropen har jag då fått av morsan!

  // pricken

4 v.

idag har andreas börjat jobba igen. tråkigt för oss och jättetråkigt för honom som inte får vara med ebba så mycket han vill. hon är alldeles för söt! ligger på min mage och snarkar för fullt nu. så roligt att se henne utvecklas. små saker men de värmer bra gott bara att se att hon följer en med blicken! för exakt fyra veckor sen var vi där på förlossningen. vid den här tiden hade jag fått bedövning och stod upp med gåstol i den toksnygga sjukhusrocken och en jäkla massa sladdar inkopplade. och en ställning som följde med vart jag gick. då var det på nåt sätt bara en okänd bebis i magen. nu är hon verklig. en alldeles egen liten personlighet!! 

läser överallt att det inte är så dyrt med en bebis första året. och det är nog sant. bara blöjor och lite tvättlappar. kläder får man i överflöd och maten är alldeles gratis. (sen har man förstås inhandlat en massa före men det räknar jag bort nu). i alla fall så är inte bebisen så dyr i sig. det dyra är att gå på promenader! eller underhålla sig själv och hur gör man det på bästa sätt om inte genom att springa i affärer. och då kan man inte låta bli att shoppa när bebisen sover i lugn och ro. sen kommer man hem och hinner aldrig packa ur påsarna och prova sina saker för då vill bebisen ha uppmärksamhet!!

flyttfolk.

ja nu är det väl snart klart att mor & far min flyttar till gysinge. om ingen med mer än 30 års kötid på sandvikenhus vill ha just den lägenheten de vill ha. förhoppningsvis inte för deras skull. förhoppningsvis lite för min skull. tycker det är tråkigt. vill ha mamma här jö! pappa har jag inte sett till på ett par år förstås. så resultatet av detta är i alla fall att vår lägenhet ska säljas & att mamma vill ha en liten billig lägenhet i stan.

så om någon vill köpa en liten tvåa med superfin uteplats och flytta in i september så hojta till. och förstås om någon vill hyra ut något litet billigt till min mor!

dessutom har jag fått höra att grannen ska flytta (yihoooo...men shhh! så han inte hör!). så än en gång kommer vi ha möjlighet att få yngre grannar. snälla snälla någon vänlig själ UNDER 50 kan väl köpa det här radhuset då?!

och jag måste hålla med helena här. det är sååå jätteroligt att få så många kommentarer!!!!! även roligt att så många gratulerar oss till ebba. verkligen bara vänliga själar som gör det också. och oväntade! folk som jag aldrig träffat (fast andreas har det förstås) och fler gamla grannar!!! alla är så söta & snälla. tack!!


vilse i dalarna.

igår skulle vi göra en liten utflykt till lager 157. har liksom inte blivit av tidigare har vart till kupolen i stället. hade kollat lite slarvigt på eniro hur man tog sig dit så vi trodde att vi hade koll. men icke! tänk så fel man kan komma. å kartan hade jag tagit in hemma för semesterplanering. hamnade i nån liten by där vi fixade en ny karta och tog oss från insjön via en liten (ursäkta språket) jävla grusväg till sågmyra. fram kom vi!! men då hade lillfröken tröttnat och vi skulle hemåt eftersom vi väntade besök. det blev ingen lugn och ro i shoppandet för oss inte. får åka dit en annan gång nu när vi vet den riktiga vägen (gick otroligt snabbt att åka hem)!

tröttnade redan på vägen när vi var vilsna eftersom jag trott att jag skulle bli rätt besviken på detta
lager 157. har ju vart på outlet i barkaby ett par gånger och lite andra liknande ställen och typ aldrig hittat nåt. konstiga modeller och storlekar. men inte här inte. här fanns massor och billigt var det!! köpte bara nån tröja men vi åker nog tillbaka när jag förhoppningsvis kan han jeans. mest facinerad var jag av att de hade en liten provkollektion av jenny hellström. bara det kan vara värt att åka dit och titta på!


sömnsvårigheter.

blev tidig kväller för oss igår. fick komma till virre på grillpartaj men kände mig alldeles för slö för att gå ut. andreas kom hem med pizza till mig så jag skulle få nåt i mig. men lillfröken tyckte hon skulle ha en trotsperiod då. fick i mig lite iaf. fick henn att sova en liten stund så jag kunde ligga och läsa glamour. blir alltid sugen att köpa nagellack och fixa naglar å hår å sånt när jag läser såna tidningar. är så kass på det i vanliga fall å hur skulle jag få tid nu!!

hann sova 2 timmar i natt sen började strulandet. burkar visserligen vara så 1-2 timmar  men nu höll hon på kl. 1.30 - 5.30. klarvaken hela tiden och skulle äta 5 ggr. jag var helt slut och galen sen. drömde skitkonstigt och trodde att det landade fåglar i huvudet på mig. när andreas kom hem kl. 6 var jag helt väck. inser nu att vi vart bortskämda med hur bra hon sovit hittills!

idag sitter lilla fröken som ett plåster på mig & jag längtar lite tiils hennes far sovit klart så han kan ta henne nån minut. hur i hela världen orkar folk med att ha tvillingar eller fler?!