idolfjortis.

pinsammaste idolögonblicket när johans fan fick komma upp på scen? eller var det bara jag som tyckte det?

fast ändå är jag fullt förstående för hennes fjortiskänslor..vem har inte haft såna!? å skulle jag hamna i samma läge med johnny depp idag skulle jag nog agera precis på samma sätt. hihi!

frajdej.

HELG!

aldrig har jag vart så glad över fredagar som de tre senaste veckorna....alla andra jobb jag vart på har man visserligen sett fram mot ledighet. men nu är det som en befrielse! lycka att hämta lillfröken och hinna kramas lite innan sängdags. ensamkväll då karln jobbar och åker till kompisar sen....men det gör inte så mycket. har hunnit målat klart ett litet projekt. ebbas julkalender blev klar igår....och i helgen ska det julpyntas och gå på julskyltning!!

frågan är bara...vart tog snön vägen? inte en till sån här vinter tack! vi skulle ju skaffa en pulka och åka i helgen..

ebba har fått en docksäng som mammas morfar gjort...jag tror jag ska slipa lite på den nu framför idol så den kan målas och dockan får nånstans att sussa....fredagsnöje de luxe!alltså..

..hur många bemanningsföretag finns det egentligen? jag tror jag är registrerad på minst hundra nu....måste ju registrera sig överallt för att kunna söka...men va är lite registrerande mot möjligheten att få jobb!

måste bara påpeka att dagisfröknar (ok..det heter nå annat men jag tänker kalla det så) är fantastiska människor! iaf de jag kommit i kontakt med..de har valt rätt...söta söta människor som engagerar sig! ebba älskar dagis. hon grinade till och med när vi passerade i söndags och hon inte fick gå in! så skönt att veta att hon har det så bra fast hon är ensammen de här kvällarna jag hämtar henne sent.

fast två dagar den här veckan ställer mina söta föräldrar upp och hämtar henne tidigare! det är lyx!

sleepless again.

Hopeless times approach
Just give into the chaos
Strangely I find comfort here
Impatient and curious of what may come

...And so the rampage begins
Against the headache I can't win

Drain Me
Keep me in the dark
I don't want to take part
Prefer to be forever numb

Nothing great can come out of this
But I'm hostage to myself
I fear I might collapse on the razor's edge
And I fear I'll realize when it's too late

...And so the rampage begins
Against the headache I can't win

Sleepless again

I need to ease my mind
And kill what burns inside

I can't win

orkar inte mer. det är inte jag. en maktkamp jag vill ta mig ur....känner mig som ett litet barn. för mig duger medel - jag vill bara må bra och känna mig trygg. jag vill inte bli nåt stort och definitivt inte ha en klump i magen hela tiden. ibland undrar jag varför andra måste pressa mig till saker jag inte känner att jag fixar - är det deras problem? vad händer om jag inte klarar vissa saker? dör jag eller? nä.....jag har klarat mig fint i 27 år (oh fan...snart 28!) och jag löser mina hinder på mitt sätt för mig själv. faaan.....låt mig va!!!!


varsel...

..på sandvik.....trodde nästan att funderingarna över detta skulle vara över men icke. nu får man gå och hoppas att andreas får vara kvar! hur det än är så är det en liten katastrof för sandviken...tråkigt! de visar på nyheterna nu..vackert klingande sandvikendialekt samt skitkass kvalitet på bilderna. man kanske skulle satsa på att bli VD på posten förresten...900 000 i månaden. vackert! eller så kanske den jäkeln kunde dela med sig...några kronor kanske?

jobbet känns precis lika. fortfarande en stor spärr när det gäller att lyfta luren. och jag känner inte riktigt att det känns bra det jag gör. jag har iaf sålt. när man säljer får man bjuda på fika. schysst!

en dag kvar...sen är det pysselkväll. wihoo.....kreativitet och mysigt sällskap! å så helg..ebbot & jag ska mysa!


prat.

idag har vi tillbringat dagen hos klara och co. vårt andra hem! så skönt att vara där och roligt att vara med dem!

när vi skulle dit lyckades jag totalt trasa sönder klacken på mina vinterstövlar. mina lite finare skinnstövlar...kul i dessa fattiga tider! MÅSTE ha ett par nya....när jag kom hem fastnade strumpbyxorna i diskmaskinen. såå trökigt....strumpbyxor kostar nästan lika mycket som en topp och ändå kan de gå sönder så fort man tittar på dem. det är irriterande!

de senaste dagarna har det börjat lossna lite för minitrollet och hon försöker härma en del man säger...visst har hon länge sagt ett gäng småord som mamma. pappa. boll. ja. lampa osv. men det har inte vart så tydligt...men nu så låter det både hej & oj lite närsom. tack sa hon och klara när de gav varandra saker idag och hon härmade lina och sa goddag. pappans favvoord är bajs. övrigt: macka. kaka. vovvas. napp....hur som är det mysigt att höra!!


julgott.

nu skulle jag helst av allt bara vilja julpynta överallt....man blir ju lite inspirerad när man är i affärer å så....INTE av vädret dock.....tills för några dagar sen har jag nästan avskytt julmust. har inte alls gillat smaken och jag har faktiskt smakat varje år...men så hade andreas köpt och helt plötsligt tyckte jag det var jättegott! ja ja..jag är inte normal.....

favoriten kommer alltid vara glögi dock. blir så glad varje gång jag ser den!!! glögi är världens godaste glögg och vi brukar förbruka ett gäng såna varje december....mmm......

fredagkväll.

dag 7 på jobbet gick strålande. stämplade in 08.00. stämplade ut 08.04. skönt att jag hade bilen.....andreas hade åkt på magsjuka. tyckte inte det var nån idé att ringa dagis. åka dit med ebba och åka till gävle igen. dumt utifall hon nu skulle ha nån bacillusk....däremot tyckte ebba & jag att det var ok att åka till valbo och sprida smitta (fast ingen av oss har kännt av nåt än). hittade saker att fylla kalendern med som jag nu slagit in. julklappar är SKOJ och vi hade en mysig dag!!!

karl mår risigt men jag fick iaf sällis ikväll annars skulle han ju jobbat. idol med soultema. inte alls särskilt kul. duetter var bättre. roligt att se kevin som är väldigt väldigt lik andreas kompis mr.j (vissa kan nog lista ut vem jag menar...är han inte lite lik då? fast kevin är aningen spralligare. hihi). blev lite bestört när a kläcker ur sig att han inte sett "dirty dancing"....men kom på sen att det är ju faktiskt en tjejfilm så det kanske inte var så konstigt.

six.

så där ja. 6 dagar fler än jag trodde jag skulle orka. fortfarande ingen lycka. fortfarande ingen större lust att vara kvar....tjafs å trams. å så ska man ringa. det suuuger...

annars då....annars då....mja inte så mycket mer faktiskt. vi tittar på nån film nu som INTE är min typ av humor.."you don´t mess with the zohan"...criminal minds snart..much better! tråkigt att leva vuxenliv och inte hinna spela wow tillsammans nu när "wrath of the lich king" precis släppts....med vuxenliv menar jag jobb...jag jobbar i veckan. andreas i helgen. samma lika nästa vecka.

fredag i morrn..å jag får ta bilen. igår fick jag stå upp i bussen hela vägen från gävle. då är det trökigt med buss! i helgen ska nog ebba & jag kika på julisar och hälsa på the yrrols..mer vet jag inte.

dag 4 - glömma glömma.

okej. jag ska bara uppdatera lite om jobbet. jag har inte sålt nåt. kanske inte är den mest aktiva försäljaren heller. det tar ju för 17 hur lång tid som helst att lyfta luren för mig. dagens lycka var att få ta bilen och slippa bussen.

jag älskar att ha rutiner på dagen. det är fantastiskt även om det är lite sent att komma hem strax före 18. men! jag glömmer allt....glömde att jag var bjuden på aloe vera-party. glömmer fylla i dagispapper. glömde ställa ut soptunnorna (nån som har lite plats över i sin i två veckor? annars får vi åka förbi lite lägenhetsställen och fiffla ner lite blöjpåsar å liknande.hehe!). äh jag ska väl koppla på den delen av hjärnan snart så jag inte glömmer bort hela omvärlden....

dag 3.

blev en mycket lugn och mysig helg med farsdagsfirande här och var hela söndan. först pappan hemma sen åkte vi till gysinge efter frukost å så till ljungan efter det. önskar jag kunde flytta gysinge lite närmare sandviken...mycket närmare. jag vill vara där oftare!

så fort hjärnan fått en stund för sig själv i helgen har jag tänkt tänkt tänkt på det satans jobbet. dag 3 idag och det känns inte i närheten av bättre än....dagarna går rätt fort. vissa människor på plats är trevliga och det känns självklart kul att gå till ett jobb. det ska jag inte förneka...det är ju det jag vill. en månad att söka ihjäl sig efter annat!!!

när jag klev ut genom dörrarna stod svarta saaben där och blinkade med varningsblinkers skötta av världens bästa lilla tjej!!!

nån som kollar på färjan? handlar den bara om håkan? är det nån som inte tror att han bara spelar för kamerorna? är han inte bara sjuuuuukt dryg? varför fastnar jag alltid framför såna där halvkassa program. haha!


ams.

sökte jobb som arbetsförmedlare nu och de hade några urvalsfrågor om bakgrund och sånt samt denna fråga:

11. Ange minst två målgrupper som regeringen vill att Arbetsförmedlingen ska satsa speciellt på under kommande budgetår. Du hittar budgetpropositionen här: (http://www.regeringen.se/sb/d/8703/a/88169)

allvarligt. sånt där letande höll man väl på med på samhällskunskapen i skolan? är det nån sorts utslagsfråga eller....I'm out. orka. man kan ju undra hur grillad man blir på en anställningsintervj!! för övrigt skulle det vara ett jobb jag skulle uppskatta känns det som...

rapport dag 2.

hemmagjord pizza. 13 levande ljus. en brasa i kaminen. världens bästa sambo. pojkvän. vän. och den sötaste lilla tös som existerar. vilken jäkla lycka!!

innan lunch var jag på väg hem. ångest ångest. men repade mig och fick prova på att ringa och se att jag klarar det. och också konstatera att det är inget för mig! absolut inte i längden. varken jobbet eller de tävlingsinriktade människorna. men om ingen vänlig själ kommer med nåt erbjudande under helgen är jag tillbaka där på måndag. så får det väl vara så klart. guld och gröna skogar i all ära. men jag delar inte den visionen.

nu: en underbar helg med mina kära och allt vad den kan innebära. börjar med lite gotta & idol.

tack tack alla söta kära vänner & läsare för era peppande kommentarer. det hjälper mig!!!

dag 1.

ebba var vaken över en timme i natt och var ledsen. sånt som aldrig händer annars. jag sov ju inte som bäst heller övriga natten.....

resumé av dagen: lyssna. lyssna.lyssna. grillas med jobbiga frågor. ja det var väl det....kände mig obekväm och ville bort bort bort därifrån. vill inte åka dit igen. allt är tävling. opersonligt. får se om jag får komma igång i morrn. har fått en egen liten hörna iaf...

helgen kom nu!!!!

att se möjligheter.

plötsligt blir vardagen lite annorlunda...sökte ett jobb. ett telemarketingjobb. skulle jag aldrig aldrig aldrig göra. men jag fick gå på intervju i fredags och igår var jag där för att kolla lite hur det funkade. å i morrn ska jag börja. jag är inte upp över öronen förtjust över tanken..sitter inte och jublar åt att jag fått ett jobb. det handlar inte om att jag inte vill jobba...det handlar om pressen. en månad på prov. och det gäller att prestera. det är stor konkurrens. går det dåligt åker man ut. på ett sätt triggar dessa förutsättningar men samtidigt skrämmer de skiten ur mig. hur ser det ut på papper sen? kickad efter en månad....

jag håller en tumme för mig att jag kan kliva över min höga tröskel av rädsla och bara kliva in i rollen. det handlar om att ringa företag. det handlar om att inte låta mig själv som person nedslås. antingen går det åt helvete eller så förvånar jag mig själv med ett jävlar anamma och får på köpet utveckling och erfarenhet. och kanske lite extra pengar för grundlönen är ju kass som ni förstår....dock mer än a-kassan jag får nu! som sagt...jag måste se möjligheterna. detta var inte vad jag trott när jag klarade min högskoleexamen men man vet ju aldrig vart man kan ta sig.

återkommer med hur det gått. har alltid önskat mig dagtider så 8-17 passar fint. lediga helger. men det blir inte många timmar över på vardagsdygnet att träffa ebba. är väl hemma till 18 och sen somnar min älskade lilla fis 19. hur det ska gå när andreas jobbar fm vågar jag inte ens tänka på. näe. två bilar vore ju på sin plats!


platt.

varför är sladdar till plattänger så korta för? jag får ju sträcka ut mig allt det går om jag står upp och plattar håret....å då är jag bara 163,5 cm!

eller blir man bara irriterad över sånt för att klockan är över 22 på kvällen. nä jag ska inte på fest...tänkte bara förbereda morgondagen....

måndagsmys.

idag har vi vart och hälsat på hos familjen på andra sidan gatan. skulle kunna sitta där hela dagarna och gosa egentligen! ebba fick leka med gammelfarfar vilket hon tyckte va skoj! idag behövde inte kusinerna sitta i knä som tidigare...då klappar hon på soffan framför sig och vill att de ska sitta där.....då kan det vara så här mysigt...

satc.

undrar om jag är den enda tjejen som inte sett sex and the city?! skulle gå med en vän på bio men den hade slutat gått när vi kom oss för....å nu har hon sett den. kanske ska ta mig för nån dag. nu finns den ju på dvd till och med....

jag & filmer...tv är mer min grej...sitter å kollar på ensam mamma söker nu...skulle nog kunna följa alla möjliga såna program fast de egentligen är så intressanta.

bebismys.

helgen har bestått av mys. är ju inte så het på den där festmarknaden så man blev inte bjuden på så många halloweenfester och dylikt. hade inte ens behövt klätt ut mig med min likbleka hy och förmörkade hy runt ögonen. hihi!

var till valbo igår och inhandlade overall. skor. vantar & mössa till lilla fröken. sen har vi haft tur och fått finbesök av mysbebisarna två dagar i rad. ebba älskar sina kusiner och klappar försiktigt på dem och vill att de ska sitta i knä. å jag får hålla i och pussa på och gosa. och lämna tillbaka dem när de är hungriga eller ledsna...hihi....ska be föräldrarna om lov så kanske det kommer bilder på gobitarna!

nu ska jag försöka göra några julkort....