söndag.

mjahapp. här pärlplattas det. fast det är inte många pärlor som kommer på lilla frökens platta. hon babblar så mycket så hon inte hinner med.

vi har vart ut och skottat. fått igång bilen med hjälp av låsspray lånad av svärfar. sen slutade låsknappen på nyckeln att fungera. konstaterade att det är lika bra att vi håller oss hemma.

håller på motar bort nappen...till en början med på dagarna så klart...på dagis går det bra. hemma sämre. igår och idag: SUPERBRA! hon är så duktig och det finns ju hopp om att hon kan klara sig utan den...dock är hon täppt i nästan nu och det kan ju hjälpa till.


v.4

var visst en vecka sen sist. för idag har vi vart på gympa igen. så vad har hänt under veckan? inte så mkt...typ. fixat & trixat & funderat. inge jobb. vart på lite promenader med lilltroll iaf. bilen tjafsar igen...som vanligt. igår var det tjejfest i björksätra med gamla jobbarkompisarna! fick lov att använda den blommiga varmluftspistolen för att kunna starta bilen. plockade upp ett gäng på stationen och kunde ju inte stänga av bilen utifall den skulle frysa. kom hem vid 01.30 i natt....läääängesen jag var ute och härjade så sent! hade superroligt med massa god mat & trevligt sällskap & singstar. a jobbar 12-timmars hela helgen...ebba & jag fick ta oss en svettig promenad i kylan till gymnastiken & hem. sen har det inte blivit mkt gjort....

kanske ska komma på nåt nu?


gympa!

idag var det äntligen dags för gymnastik! spännande tyckte nog både jag och ebba! hakade på en pappa med barn som också skulle dit för annars hade jag aldrig hittat. ebba var superblyg i början och vågade inte göra nåt. men sen släppte hon lös lite och våga prova på en del. hon tyckte till slut att det var JÄTTEROLIGT! vi kommer längta till nästa lördag! ebbas dagiskompis max var också på plats och höll låda...hur charmig som helst!! till och med att han blev ledsen när redskapen skulle plockas undan. sötis!

har inte sett alla dessa redskap sedan gymnastiken i skolan..när man tvingades hoppa på plintar och svänga sig i ringar. jag har aldrig vart nån klätterapa..bara en fegis och bara åsynen av detta gav mig ångest. men detta skall icke överföras på barnet så därför ska hon få beröm för allt hon gör och göra det i sin takt! kan ju bli spännande det här då terminen tydligen avslutas med stora sga-uppvisningen...uhh...det innebär att jag måste visa upp mig ju!

sen dumpade jag ebba hos s&s fick go mat & sen drog jag en liten sväng till spikfabriken. biståndsgruppen och owe jansson. skönt å bara åka runt för sig själv. köpte: inget!

nu ska jag fortsätta städa pysselbordet...har på nåt sätt täckt det av en miljard grejer....


på plats på stjärnan.

tur att jag hade en bra chef på proffice som fixade nytt papper på nån minut. hoppas det kommer hemskickat fort å. tack för det iaf!

hälsade på lina & klara igår och fick se på papper från hc (som inte vi fått) att det var dags för svinflunsaspruta nr 2 för ebba. så det var bara att åka till sjukhuset på en gång det. gick strålande. några tårar men får man ett klistermärke löser sig allt.

hört att många blir sämre av den sprutan men som tur var kom det ingen feber så idag fick hon äntligen gå på dagis! började med att byta avdelning. barnen var så söta å skrek heeeej ebba. jag fick en puss & kram (rätt ovanligt för att vara henne) och sen sprang hon i väg och lekte. skönt! nu ska birk komma och vara med mig!! ska kanske försöka mig på att söka något jobb....fast det kliar lite i pysselfingrarna...


ska de va så j*^#% svårt?

jag är arg!

arbetsgivarintyg är inte svåra att skriva. det brukar gå fort bara folk får tummen ur.

tjatat och tjatat på proffice för att få det. det är så många som slutat så det tar lite extra tid. jaha men jag behöver få igång a-kassan..de brukar sega i sin tur.

tjatade igen förra veckan och de säger på huvudkontoret att det ska vara i postlådan nästa dag. ICKE! men i fredags kom det. tog ju bara 4 veckor efter jag slutat!

kopierade och skulle skicka i väg idag. upptäcker att det står fel!! stor jättesuck!!!! så nu är det bara att börja om med tjatet.

ska det vara så jävla svårt!! jag behöver de få kronor jag kan få!!

mors lilla ebba.

ebba har haft en docka sen hon fyllde 1. hon har inte kommit på något namn till henne än. så jag frågade igen vad hon heter.
"mors lilla olle i skogen gick" fick jag till svar. liiite väl krångligt kanske? men hon fortsatte kalla dockan det så inte vet jag...ett smeknamn kanske vore på sin plats?

för övrigt är det rätt skönt att ebba har ett eget troll hon leker med. för då pratar hon med det i stället för mig. har kollat: hon har pratat oavbrutet i två timmar nu.
nyss kom tydligen stortrollet på besök också...tur att hon har fantasi!!

fel färg.

senaste veckan har humöret inte vart på topp. eller egentigen har det inte vart nånstans. varken glad eller ledsen. har inte kännt någonting. tomhet på nåt vis. vardagen började på riktigt igen. förstod att det skulle bli så och jag vet ju att det går över.

i torsdags kom anna och hälsade på och lekte hela em med mig och ebba!! mys!!
i fredags gjorde vi inget...ingen ork eller lust till nåt. men jag (eller med hjälp av a) ryckte upp mig. ebba & jag packade väskan och plockade upp mamma och åkte till gysinge och bara myste hela kvällen!! och fortsatte med det hela lördag fm. härligt att kunna få åka dit! hemåt på em och sen kom pappan hem efter ett 12-timmarsskift. han ska jobba 12 timmars tre helger i rad nu..seegt! såg robinson och la oss 21.30! läste förstås ett tag.

idag har inspirationen kommit tillbaka (kan bero lite på pandurokatalogen jag lånade av mamma)! hade besök hela fm så ebba fick leka av sig med mio. tog en promenad men mitt sällskap somnade så vi fick hemåt igen. fick för mig att måla lite så jag målade lite grejer med svart färg. skulle tvätta av penseln och tog den i handen och började gnugga. insåg lite sent att till just denna färg skulle det användas nafta *suck*. sprang ut till förrådet men fick inte upp låset. så nu sitter jag här med en svart hand. å penseln får jag väl kasta...åhh...alltid ska nåt gå på tok!! haha!

tittar på ebba som målar moln med vattenfärg i stället!! kanske ska börja använda sån färg i stället....


fina tjejens teckning.

det kanske inte syns så bra men detta är den allra första streckgubben mitt lilla hjärta ritat. jag ritade en streckgubbe och hon gjorde lika. är mycket stolt över hennes resultat!! till och med ett plåster i pannan har gubben fått.

trök.

åhh va tröööökigt det är att laga mat. å komma på vad man ska äta. ville bara säga det..för nu måste jag gå och klura ut vad som ska lagas. det enda vi har hemma nu är: köttbullar. köttbullar & köttbullar. vilket innebär att man måste handla vilket är nästan lika precis tråkigt.

pricken del 2.

i torsdags skulle ebba till dagis för första gången på länge...jag hade tänkt hinna med lite under dagen och a skulle i väg och plugga. upptäckte en prick på henne när vi åt frukost & från andra sidan såg a prickar och strax därefter var barnet fullt av prickar!! så det var bara att stanna hemma...blev värre dagen efter och vi fick inte mycket sömn den natten. så de senaste dagarna har spenderats hemma....känner mig lätt dampig! planen var att träffa lite kompisar - men icke! planen för denna vecka var att koncentrera mig på lite ams-grejer - men icke! nu blir vi hemma jag & lillbruden hela veckan. vi kommer klättra på väggarna och gå varandra på nerverna...gahh!! man kan ju inte direkt åka och hälsa på folk eller liknande trots att hon nu är piggelin igen. nä. vi får spela ballongspel & pärlplatta i stället. skönt att ha sjukdomen avklarad! tycker dock att det är orättvist att de nedrans prickarna satt sig i munnen också!!

prick-stina in action


i morrn börjar kärleken min jobba på nya stället & så fyller han år!! kalas idag. två tappra deltagare kom i alla fall och firade honom! i morrn blir det ebba och jag som får kalasa med honom!