körsbärsnoja.

visst ser de goda & somriga ut......



det är så roligt att gå på stan efter jobbet nu när det kommer så mycket somriga kläder...å modet älskar jag. så fint. men inte till min kropp. om man hade en gnutta längre ben. jag föredrar magen som den är nu i alla fall. den kommer jag absolut att sakna. som andreas sa igår att det är bra konstigt att det bor en liten människa där inne. som man dessutom kan känna och se när den rör sig. men tillbaka till kläderna. finns jättesöta klänningar på gina. frågan är: vad har jag för storlek i sommar? vill verkligen ha en röd/vit-randig där...tur att allt är så billigt!! sen är det ju det där med thights/leggins/strumpbyxor. de ger en sån fantastisk form till mina ben och höfter...eller hur var det nu då?! ska nog trotsa det hela och använda mig av såna ändå med tanke på hur skönt det är! och att jag till och med kan böja mig ner utan att hela huvudet blir knallrött och jag måste låta som om jag skulle vara sjuttiofem.
å så skor då....



jag vill ha dessa. ja det är körsbär på dem. och vi har dem på jobbet. vilket innebär rabatt för mig! men vad ska jag ha för storlek. 38 annars. provade 39 för nån vecka sen när de kom och de var faktiskt ritkigt sköna! provade 39 i förrgår igen. var det obekvämaste nångonsin. så....åter igen vilken storlek kommer jag kunna ha i sommar! från och med snart kommer jag förmodligen enbart få använda slip-in och tofflor.

svullen var ordet. så därför handlar dagens gnäll om detta. jag är inte längre lika förlovad som tidigare. för igår åkte ringen av. andreas tror att jag kommer tappa bort den och då ska jag minsann inte få någon ny! på nätterna vaknar jag med en ohygglig smärta i fingrarna. och de går knappt att böja. tur att detta går över på dagarna. då är jag mest bara fumlig och kan inte hålla i saker....vilket resulterar i att jag måste böja mig ner i mina obekväma kläder och bli knallröd i ansiktet och kunderna funderar med största sannolikhet vad denna gigantiska frustande kossa pysslar med! allt är en enda ond cirkel som ändå slutar i något gott!! förmodligen det bästa någonsin......

nä. idag ska jag försöka få lite färg på ansiktet. ska i alla fall ut och må bra i solen!!!


v.30.

nu är jag där. där jag bara för ett litet tag sen tyckte det var så långt till. v.30. igår morse vid 5-tiden när a klev upp infann sig paniken och jag kom på att jag inte alls ville ha någon bebis. för hur i hela världen gör man? å hur ska jag hinna med allt? är det jag som ska ha bebisen i min mage? 10 veckor kvar bara. men jag somnade rätt snart igen och de tankarna var bortblåsta. men förmodligen kommer de tillbaka lite då och då ju mer det närmar sig. om 10 veckor kommer mitt liv vara totalt annorlunda. känns overkligt. kan få panik över att allt kommer att förändras. att det inte är bara jag och andreas nå mer. nä usch de är bra konstigt att bli vuxen. men väldigt spännande!
77 dagar kvar....

tror mitt bra humör fortsätter iaf. känns som det. den här veckan jobbar jag 12-16 alla dagar utom ons & lör (10-16). känns skönt! sen är det ju det där med mitt förvirringstillstånd. jag har ju kontroll på allt. borde jag bli rädd för mig själv? igår skulle jag ut med kissarna på baksidan. för att komma ut måste man ha nyckel så jag tog nyckelknippan och tog fram plåtburken med kopplen. vi var ut. sen stoppade jag ner kopplen i burken igen för att vara duktig och ställde den under en kruka i bokhyllan i köket. la nycklarna på ett ställe där jag skulle veta var de var om jag skulle ut....trodde jag....när jag sen skulle gå till helena var nycklarna borta. letade 15 minuter utan en enda känsla vart jag lagt dem. mor & far var förbi och hämtade saker så de hjälpte också till....toksvettig efter ytterligare 5 min hittade jag dem ordentligt nerlagda i plåtburken med kopplen. hur tänkte jag då?? suck!!
var och hälsade på helena & jonas sen iaf och fick nybakad kaka. jättegott!! tack tack!

i brist på annat kollades det på heartbreak hotel igår. vi gillar inte alls helena bergström men den var faktiskt riktigt rolig. första halvan skrattades det nog oavbrutet åt pinsamheterna!

våfflor.

våffeldag. ställaomklockandag. soldag. ledigdag.
ganska skönt måste jag säga. har precis monterat ner en bokhylla å i mitt tillstånd är det som ett entimmes gympass så jag lär väl ta mig en dusch när jag burit ner alla delar och dammsugit. sen ska nog kissarna få sig en liten sväng ute på baksidan. ville sitter vid dörren och skriker.
igår var mor och jag i valbo en massa timmar. shoppade lite grann i alla fall. en kofta och en top. å så hade rocks rea på en massa in flames-skivor jag inte har i min samling. så det blev tre stycken såna också. på onsdag är de i gävle. jag har ingen biljett. men jag vill vill vill dit. måste lära upp bebis från början!

gjorde mat åt andreas tills han slutat jobbet igår och hade tänkt lika idag. är ju inte så ofta det händer. är en så dålig husmor. ska i alla fall äta våfflor idag. måste vara första gången på en våffeldag. de bjöd på såna med creme fraiche...när men hur f*n stavas det då? jaja och svart kaviar på willys igår. så jag tänkte bjuda a på det. han som gillar sånt. själv tänker jag inte äta annat än grädde och sylt på mina.

var över till l&b en kortsväng igår kväll och gav dem present. orkade inte med nå födelsedagsfika dock. de hade i alla fall skaffat sig ett hus nu!!! så roligt å jag är så glad för deras skull! och nyfiken hur det ser ut där...

nä nu måste jag bara ha kaffe!!

dra upp byxorna vettja.

på en skobutik finns inga provhytter...det finns bänkar mitt framför kassan och utplacerade på andra ställen i lokalen (och sitter folk vänd mot en så finns det en spegel bakom dem). och det innebär att vart man än befinner sig böjer sig folk ner för att prova skor. och vad får man se. jo deras skåror. jag tycker det är så otroligt fult!!! speciellt nu när folk börjar plocka av sig vinterkläderna...antingen är det stringtrosor som sticker upp en meter ovanför byxkanten eller så är det början på en ful platt skåra. lägg av! fast det kan ju va rätt roligt med...

tänkte bara tala om vad jag & al bundy ser hela dagarna!

today is a good day.

solen skiner igen och jag kan komma på mig själv med att sitta å le som ett fån åt ingenting. kanske ler jag för att allt känns så bra. jag är verkligen ingen vintrig person av mig. men åh vad den här vintern har gått fort. skulle för alltid vilja vara gravid just de här månaderna. trots alla funderingar och oroligheter så har allt samtidigt kännts så otroligt bra. ett beslut jag aldrig ens behövt fundera på om jag gjort rätt. konstant lycka av att ha ett litet liv växandes i mig. annars mår man rätt dåligt på vintern. finnig å blek å allmänt deppig. men det har äntligen kännts som att man får vara lite tjock å blek å finnig. det ska vara så för en gångs skull. allt börjar förstås bli jobbigt men jag är så glad att jag har andreas. han är verkligen otrolig!
det jag skulle vilja nu är härliga vårsolspromenader med musik eller sällskap. men men..sällskap till min promenadtakt får nog bli nån äldre variant med rollator som får lika ont i fötterna som jag.

lina & björn har vart här och hälsat på och nu är det top model. tyra är väl otroligt hemsk men det är ett så bra program ändå! å jag har hittat jättefina saker till bebis på tradera också (självklart nytt)!!

ja. det är en bra dag idag....


vardagshändelser.

men solen då? kom tillbaka...inte nå jäkla snö.
ledig dag i dag. sen ska det jobbas 4 dagar. usch jag fasar för smärtan.
helgen gick iaf ganska bra. förutom att det var andra söndagen i rad nån snattade typ framför ögonen på mig. man ska inte tro så gott om folk. nästa gång kommer jag vara mer vaksam....jävla männskor!
har inte gjort mycket alls idag. försökt lära mig hur det funkar med försäkringskassan. suck!!
har fått en alldeles ny fungerande toa installerad på övervåningen. lyx att slippa springa i trappor på natten!!
å stackars älsklingen har tapetserat datarummet hela dagen. blir i alla fall hur fint som helst!!
ska bara köpas lite golv nu så.....å så kanske man ska ha möbler?!

nä men det är väl de som händer....ska hänga lite tvätt nu...

heja modo så klart. semi nu!!!

besökare.

jaha då börjar jobbarveckan då. nu när vanligt folk får helg. andreas åkte och jobbade för ett tag sen och jag ska i väg i morgon bitti. bara till att krypa ned då. annars har jag somnat i soffan vid 22-tiden och sovit nån timme medan a sett film eller spelat poker. sen har jag vaknat och vi har spelat kort innan sovdags. hur mysigt som helst!

igår var lina. katja och emilio hit. fikade å pratade å sånt. björn kom senare och vi köpte mat från högbobaren allihopa. trevligt trevligt. idag har anna och helena vart här och hälsat på. så roligt så! hann hämta tapeterna och köpa en ny toa innan också. såg ut att vara annorlunda färg på tapeterna nu än i butiken men vi kanske bara var förvirrade. blir nog bra det där! anso och daniel var hit en sväng och sen anita som kikade och lämnade tillbaka min resväska.
fick tokjobbig huvudvärk på em. föröskte få bort med alvedon och bad och allt möjligt. men ne......
resten av kroppen har nog också spårat ur...i går fick jag halsbränna för fösta gången i mitt 26-åriga liv. facinerande otäck känsla som ej behöver återkomma.
men för övrigt är det ändå tiptop!!

utmaning.

har fått en utmaning av sanna att skriva sex egenskaper som jag har som är underliga. sen skicka vidare den utmaningen till sex andra...så det får väl bli till mina övriga blogg.se-kompisar..ante..sandra..anna..patrik..danne..hum..nån mer som läser å...tina kanske?

1. jag hatar fötter om nuddar varandra. mina fötter får absolut inte nudda varandra och ingen annans får nudda mina. å ingen annans får...äh inga fötter får nudda andra fötter om de inte är insmorda eller blöta. för övrigt tycker jag inte fötter är så äckliga.

2. jag glömmer alltid alla filmer jag sett. det tar högst ett par timmar sen har jag inte en aning om vad jag sett. detta gäller även favoritfilmer jag sett massor med gånger..kan upptäcka nya saker hela tiden. är nog bara ice age jag har full koll på....hihi!

3. måste ha kontroll på allt och tänker och planerar så min hjärna snart är fördärvad. väldigt svårt att inte vara stressad.

4. väldigt nyfiken av mig. läser gärna bloggar och likande saker eller varför inte stå i fönstret och titta på folk som en pensionär. men det är inget elakt. inte för att döma andra eller för att kunna prata om dem. bara för att jag tycker sånt är intressant.

5. är väldigt känslig av mig och kan få tårar i ögonen av det mesta som berör mig.

6. reagerar väldigt mycket över hur folk stavar och skriver. dock inte för att jag skriver perfekt själv men ser jag något som är fel så hakar jag lätt upp mig på det.

låt vårvädret stanna.

vilket väder det är. man kan nog känna sig hur lycklig som helst när solen skiner så här!
äta ikapp i polen hade vart fint. får hoppas på mycket sånt i sommar. för på nån badstrand lär jag ändå inte hamna. alla tycker det är så perfekt när man säger att man ska få barn i juni. men jag hade nog tyckt att det skulle vart fint nu å. promenera i det här vädret. kan jag förstås nu också men det blir bara väääldigt sakta. nä jag får vänta tills det blir så där sadistiskt tokhett så man håller på tuppa av bara man rör en kroppsdel en cm.

älskvärt med vädret : att det växer snödroppar på baksidan och att jag slipper ha vinterjackan jag knappt kan knäppa igen över magen!!
att hata med vädret : att när jag öppnade dörren för att komma ut på baksidan klev en gigantisk spindel in på köksgolvet och hotade mig (ja den hade kniv och pistol och svor att döda mig). försökte få katterna att ta den men de satt bara å stirrade på den. söta möss å trollsländor å sånt kan de minsann fånga! fick ta en blomkruka och mosa det äckliga kypet. så nu ligger den där under blomkrukan på golvet tills någon tar bort den. jag gör det inte!

är hemma och är sjuk för den delen. förutom att jag jobbade 3 timmar i måndags blir jag hemma en vecka i streck. kanske är det precis vad jag och bebis behöver. måste lugna ner mig så den inte kommer ut för tidigt. dock tråkigt att hosta å snora hela tiden.

har vart och köpt tapeter till datarummet idag. åh så snygga de var!! ska väl fixa lite bilder sen..nu är inte datorn uppsatt än.


91 dagar.

snyltar internet av grannarna eftersom bbb är segproppar. å om den grannen som vi snyltar av ser detta: skyll dig själv! skönt att kunna kolla lite när man vill i alla fall.

igår vann rätt låt. ja ja ja. anso och daniel kom förbi och tittade med oss. skojsigt. annars har vi vart och hälsat på s&s och tittat på karibienkryssningsbilder och plockat här hemma i helgen. inge pigg nån av oss. fast det verkar inte som att jag blir sjuk bara får lov att känna mig hängig.

nu är det alltså 91 dagar kvar! helt sjukt va fort det går. roligt men stressande! kommer inte vara förberedd så snart heller. vill gå hem från jobbet nu! önskar jag visste när jag får göra det. hatar att åka dit och hatar att jobba heldagar då det känns som att jag sprungit ett helt maraton. dock trivs jag med mina jobbarkompisar. inget emot dem men för övrigt. jag hatar bussen å alla kunder å det är drygt att göra precis allt. vill vara hemma å sluta vara deppig! men men nu har jag fått tre dagar hemma i alla fall det har varit lyxigt!!

händer inte så mycket.

äntligen har vi fått sängen från mio. den är gigantisk i alla fall med våra madrasser. som att man ligger i en våningssäng. men inte har jag sovit nå bättre för det. max 6 timmar per natt. men i natt var andreas hemma och var sjuk så i natt har jag sovit. äntligen lite trygghet! kanske inte roligt att han är sjuk men men....

i lördags var jag på fest hos virre. skojsigt! var så pigg att jag nästan tänkte följa med ut också men vid halv 12 blev det lite för mycket så jag var tvungen att åka hem. a tyckte att han kunde ta en ordentlig partykväll och komma hem halv 6! var ju så klart vaken så jag hann bli lite orolig. speciellt eftersom mobilen var avstängd. men virre ringde vid 5 och sa att han vart på efterfest där....hum...sen nån gång ska jag hämnas!!

ledig fre-sön nu. skönt det ska bli! kanske ännu mer ordning så vi kan börja tapetsera...
men fortfarande ingen telefon. internet eller de tv-kanaler vi betalar för.


flyttat.

åhh va knäpp man blir när man inte har tillgång till internet. som man är van med.
hur som helst så har vi flyttat. skulle skicka såna sms men det måste man också
ha internet till och jag hinner inte på jobbet. det är iaf skönt att bo så där stort. men så klart kan jag inte sova. andreas jobbar nätter. två veckor i streck dessutom. nya ljud. ny säng (men mio segar med stommen så madrasserna ligger på golvet). åsså två katter som uppskattar att det finns massa
trappor att springa i.

var till barnmorskan igår. +10 dunderklumpskilo. men men vad kan man göra.
behöver ju inte ens tänka på att banta eller så. så jag fortsätter väl äta godis.
det är ju så gott. fick lyssna på lillhjärtat också som slog tokfort. vilket förstås var bra!

hälsade på virre en sväng på em. var ett tag sen jag såg till henne så det var roligt. annars har det inte blivit så mycket socialt liv på länge. jobbar hela den här veckan. men nästa då är jag ledig 5 dagar. då ska jag plocka upp kartonger och pyssla med lite trevligare saker!!